Vijoličarka
|
Poročen moški, ki bi se ločil samo pod pogojem, da takoj zaživi s tabo in v skupno gospodinjsko pripelje še dva svoja otroka. Glede na to, da večino svojega prostega časa - dopusti in podaljšani vikendi, preživlja s tabo in ne z otrokoma, res ne vem, zakaj ju hoče potem odtegniti materi, ki je, kot je mogoče sklepati, njuna mama in oče. Kot Ankico, tudi mene zanima, kako mu to vse sploh znese. Če bi bila njegova žena, bi ga JAZ brcnila v rit in se ločila od njega. Moški, ki se loči samo, če ima zagotovljeno naslednjo partnerico, ni zanesljiv. Je egoist, ki ga ne brigajo čustva drugih ljudi in če bo našel bolj slastno meso, kot si ti, bo podrl šotor in gremo dalje, z vso prtljago. Moški, ki svoje otroke gleda kot lastnino, ni prav nič sanjski partner. Otroci so v glavnem prepuščeni materi, ker je toliko s tabo, jim je praktično tujec, on bi jih pa, zaradi svojega egoizma, prestavil v neko čisto drugo okolje, z neko neznano žensko, ki naj bi bila zdaj 'mama', z neznanim otrokom in še potencialnim polbratom ali polsestro. Ali sploh kdo od vaju razmišlja, kakšen šok bi bil to za njegova otroka? Pa njuna mama, mar mislita, da bo kar križem rok stala in pustila, da se ji odvzame skrbništvo? Ali sploh razmišljata, da se s prihodom njunih otrok, ki bosta najverjetneje protestirala na svoj način, za vaju vse spremeni? Nič več romantike, razvajanja - njegova otroka bosta terjala svoje. Meni se zdi ta situacija čisto za lase privlečena in dvomim v njeno resničnost. V kolikor je resnična, pa bi na tvojem mestu raje tvegala, da te 'dobri striček' zapusti in z njim romantika ter velikodušna darila, kot pa da bi si nakopala boga in pol na glavo. V kolikor je zgodba resnična, mu lahko preprosto rečeš, da nima nobenih pogojev, da bi dobil svoja otroka in da otroci pač ne morejo kar v glavah zamenjati mame, tako pač ne gre. Sploh pa, mnogi moški sanjajo o takem aranžmaju - žena, ki skrbi za dom in mirno prenaša pogoste in dolgotrajne moževe odsotnosti, postrani pa sladkorček, ki je nadvse hvaležen, če se mu malo finančno pomaga. Kje je zdaj njegov problem?