|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo oktobra 2012
9.10.2012 17:36:44   
kaatkaa
magična tako je bilo pri meni v prvi nosečnosti sva z fantom samo 1 na mesec in to je bilo 4 dni pred ovulacijo, in je tudi ratalo!!

ERIK 27.12.2010

sedaj po se pa tudi 1 leto trudima pa nič, zmes sem pa še imela konizacijo,.. upam da sedaj po user posted image

(odgovor članu Magična)
Neposredna povezava do sporočila: 326
9.10.2012 17:37:54   
ta*mala
A, pomoje je tud možno, glede na to, da naj bi v primernih pogojih user posted image preživeli kar nekaj dni - nekje piše da tudi do pet dni... Tako, da pusti se presenetiti ane user posted image

Jaz sem pa danes točno en teden po O. Trudim se čim manj analizirati svoje počutjeuser posted image Vsekakor pa na morem mimo čudnih in nepojasnjenih bolečin v križu in občasnega špikanja v jajčnikih... pa sumljivo se mi rigauser posted image po hrani, po kateri se mi še živ dan ni... aja, pa spet je prisotno nekaj belega toka, ki tudi ni ravno običajen pojav...

(odgovor članu Magična)
Neposredna povezava do sporočila: 327
9.10.2012 18:11:16   
kaatkaa
jaz bom v soboto delala test z bc če nebo tetka prišla,.. upa
m da ne,...

(odgovor članu ta*mala)
Neposredna povezava do sporočila: 328
9.10.2012 18:16:00   
ta*mala
Jaz pa drug teden v torek, sredo... če je ne bo oziroma če mi rata zdržat mogoče clo v sobotouser posted image

(odgovor članu kaatkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 329
9.10.2012 18:21:56   
tana01
Pozdravljene!

Verjetno se me ne spomnete, vas pa spremljam redno odkar nisem več na seznamčkih (sem bila na seznamčku dva meseca - julij in avgust mislim da). Septembra sem si vzela malo off.... Danes pa sem delala test in je pokazal user posted image oz. + ! Sploh mi ni jasno...sem vesela, ampak mi ni jasno

Sem pa poskusila prvič z maco v septembru, sem jo pila do ovulacije in je mogoče tudi kaj pomagala - ne vem...

Vsem želim user posted image - tudi jaz nisem mogla verjet, da bo in evo...

(odgovor članu ta*mala)
Neposredna povezava do sporočila: 330
9.10.2012 18:46:22   
ta*mala
Čestitke tudi tebi!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 331
9.10.2012 18:50:17   
aviva83
črtica1 in tana01 čestitke in prijetno nosečnost user posted image user posted image user posted image user posted image

anon2012, črtica1 in tana01............. koliko časa ste se trudile da ste zagledale magični plusek????
vem da mi2 še ne poizkušava prav dolgo....ampak na čase me daje tak pesimizem.....si mislim da mora biti nekaj narobe
da se nič še ni prijelo...

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 332
9.10.2012 18:56:41   
Night
Čestitke obema nosečnicama na novo, upam, da bo vse v redu user posted image

Za to, da ženska zanosi 7 dni pred ovulacijo, je zelo malo možnosti. Spermiji preživijo od 3-5 dni (v plodni sluzi). Verjetno je imela ta ženska ovulacijo prej, kot je mislila. Lahko imaš tudi vsak mesec na drug dan ovulacijo, tako da ne moremo točno vedeti, razen če se pogleda na UZ. Tudi merjenje temperature in spremljanje sluzi ni popolnoma zanesljivo. Jaz še vedno mislim, da je skoraj nemogoče zanosit, če seksaš 7 dni pred ovulacijo. Sploh, če ni sluz še taprava, ker spermiji potem v njej ne preživijo več kot nekaj ur.

Midva sva rekla, da bova ta mesec user posted image na vsak drug dan in ne bolj pogosto, pa to niti ni tako enostavno user posted image

(odgovor članu Magična)
Neposredna povezava do sporočila: 333
9.10.2012 19:12:58   
tana01
Aviva83 kar stran s tem pesimizmom. Mi je zelo znano, ampak pusti se presenetit. In ne, tega se NE da odmislit...pri meni je tudi delala psiha in sem kljub temu zanosila. Torej psiha gor ali dol, telo naredi svoje. Ti pošiljam user posted image user posted image user posted image

Zanosila sem 4. mesec po prenehanju jemanja KT.

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 334
9.10.2012 19:21:27   
Cassiopeia
Hej!

Midva pa greva v prvi krog in ne pričakujeva user posted image 25.10. Dajte me plisssss na seznam.

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 335
9.10.2012 22:09:32   
miskula
čestitke vsem trem nosečkam user posted image user posted image user posted image

nekaj vas bi vprašala, prvi znaki nosečnosti...kdaj so vas začele boleti joškice.....takoj po O, ko ste zagledale user posted image  ali nekaj dni pred predvideno (koliko)?

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 336
9.10.2012 22:37:36   
črtica1
pri meni je blo tko da sem z januarjem nehala z KT počakala sva par mesecev..in aprila je ratalo ampak se je takoj končalo.
potem sva morala zaradi splava spet pazit tri mesece in od julija do zdaj je bilo aktivno obdobje delanja na user posted image ..kar hitro in ta mesec nepričakovano zanosila, ker sem mislila da imam vnetje jajčnikov se je pa očitno nekaj drugega dogajalo.
zato nisem spremljala znakov in nič, vse kar vem je da so me po ovulaciji skele in rahlo pekle dojke..pa polne so ampak ubistvu ni nič drugače kot pred user posted image .
je pa res čuden občutek ko ni in ni user posted image , nikol ni imela zamude odkar jo imam. počasi bom dojela če ne prej pa junija v porodnišniciuser posted image

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 337
10.10.2012 7:44:10   
Vivaldi
Ja, prav zakon, ko se nabere ena taka klapa - še vedno čakam na tisto zborovanje, hm...user posted image

user posted image Vidim, da ste pri znakcih - ena najboljših tem, ane? user posted image
Kolikor se spomnim, jih pri meni ni bilo, edino vrtelo se mi je - nbenih bolečih prsi, zbadanj itd., je pa res pri vsaki drugače. Tudi med nosečnostjo imajo ženske vse mogoče znake, pekočo zgago in nevemkajše, jaz sem pa samo včasih bolj utrujena in to je to.

Aja, glede mačk in psov:
Pri meni je držalo, takoj so me skužili - mačka prav od začetka nosečnosti leži na trebuhu - zdaj jo bolj na stran rinem, ker mi ni ravno udobno, nje pa brce očitno ne motijo - psi so se pa tudi čudno obnašali. Ampak pri njih nikoli ne veš, kaj jih meče.user posted image

Čestitke vsem novim nosečkam, srečno do konca, stara garda pa - enga spit pa vizualizirat semenčice, grejo na izlet čez vse tiste resice user posted image

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 338
10.10.2012 8:08:31   
Anon2012
a res a kaj, tole za mačko? hm, midve sva enkrat res naredili hud hišni prekršek in sva zadremali v dnevni na kavču, ona na meni, samo takrat ni bla na trebuhu, je imela željo spat na prsih.

drgač pa, vsa ta opozarjanja okoli okužb, toksoplazme, domačih živali, predvsem muck.... Jaz jo ne morem dat zdaj kar stran, jo še vedno čoham, stiskam k sebi - se striktno umijem po takih stikih in upam, da bo vseeno vse OK - in upam, da ker sem že od majhnega zelo v stikih z mački, da imam staro okužbo tokse (ali kako se reče temu...).

Kaj mislite, je kaj na tem - stiki od nekdaj, že ookužena? Mački so bli pa vedno načeloma zunanji.

Aviva83 glede v katero je ratalo... lani še preden sva zares zastavila z "delom" - se pravi, v prvo - pa se je končalo s SS. letos pa v drugo. upam, da se konča s porodom :) Verjetno je za psiho fajn, da je čimprej, pa vseeno, to še nič ne pomeni.

Držim pesti, ne-oktobrke delujete perspektivno! Polivam z rozasto...

< Sporočilo je popravil Anon2012 -- 10.10.2012 8:09:20 >

(odgovor članu Vivaldi)
Neposredna povezava do sporočila: 339
10.10.2012 8:20:23   
tana01
Znaki so bili enaki kot klasični PMS. Edina razlika je bila, da so me (.)(.) začele bolet 29. dan ciklusa (najbolj ob strani), običajno pa so me prej. Pred tem so me bolele bradavice. To je itak odvisno od vsake posebej.
Test pa sem šla delat, ko sem se ceeeeel dan počutla slabo (31. dan), nisem imela apetita...Pred tem mi je dva dni blo rahlo slabo zjutraj, včerja pa že tko-za prav.

Nisem niti vedla kdaj delat test, ker od prenehanja kt sem imela cikluse 28-33-36...totalna zmeda.

Aja, pa tudi tek-redno tečem dve leti, na 29. ciklusa (ko se je očitno vse začelo dogajat) sem tekla ko stara nonauser posted image ...zadihana, joški ko dva kamna, mislim ajt čau! :)

(odgovor članu Vivaldi)
Neposredna povezava do sporočila: 340
10.10.2012 8:31:31   
Radenska_
Punce, malo tolažbe prosim user posted image

Midva sva v nedeljo in včeraj, 2 uri po tem ko je on že enrkat (imel je spermiogram).
Včeraj sem imela O (sluz, znaki, temperatura, pozitivni O test v ponedeljek).

Upam da je vseeno kakšen priplaval...

Rezultati spermiograma so podpovprečni, koliko ne vem, čakam pušenjakov odgovor. Izvid imam doma, razen dveh vrednosti je vse malo pod povprečjem. Sem žalostna, ampak vem da ni kritično, umrla pa bi če bi ugotovili da nima nič. Seveda je tudi on potrt, ampak zanimivo - sedja ga imam še rajši.

Všeč mi je tudi, da je moj pač tak da sem u to ne zdi tabu in je povedal dosti ljudem na kaj gre, pa tudi večina (razen v službi) vsi vedo kako je z nama.

Neplodnost je pač nekaj, o čemer se vse premalo govori in potem neuke glave mislijo da so take reči bolj izjema kot pravilo...

Odvisno kaj bo moj gin. rekel na rezultat, ampak imam občutek, da bom dobila napotnico.

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 10.10.2012 8:36:12 >

(odgovor članu kaatkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 341
10.10.2012 8:34:16   
Anonimen
hej! mislite da je kaj na tem, že 4 dni me špikne u desnem jajčniku k recmo kihnem, se odkašljam in pa tudi ko grem lulat k malo pritisneš me špikne! je mogoče nam uspelo? ta user posted image ima datum 11.10, za test se še držim nazaj, delala bi ga čez vikend če mi bo uspelo zdržat user posted image

(odgovor članu tana01)
  Neposredna povezava do sporočila: 342
10.10.2012 9:51:06   
kaatkaa
anonimen
ne vem jaz sem včeraj imela take bolečine kar v maternici kakih 15 minut nisem mogla nič (hodit, ležati popolno nič), jajčniki me niso nič boleli, dojke so me sedaj začele boleti ponavadi 1 teden pred user posted image , sedaj pa nič pa mozoljčke niman kar sem ponavadi imela,.. upamo da bo polivam z rozasto,
čestitke še 3 nosečki tari 01,.
pa punce kar tako naprej ,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 343
10.10.2012 10:55:08   
oreh
user posted image user posted image Kako se je dobro navsezgodaj zjutraj pošteno nasmejat! Če še ne veš vivaldi, že imam zavetišče za orehe (okoli hiše imam trenutno 4, zato pa sem orehuser posted image ), tvojega žal ne vzamem-prostorska stiska, sumim pa, da bo sam od sebe padel, ko bom jaz zanosla, ekola, tako boš prva zvedela, katero jutro sem nalulalauser posted image . Komunala pa kar naj pusti ubogo nosečnico pri miru in se naj raje ubada z znižanjem cen! Še dobro, da so mački nabildani, letos res miši kar mrgoli. Metulčka pa ne delam, pa saj me poznaš!

Čestitke vsem nosečnicam, oktober je mesec varčevanja, pa zgleda, da se tukaj z roza barvo ne bo nič kaj dosti šparalo in prav je tako!

Radenska, pri nama je bilo isto, podpovprečjem, v neplodnostni pa ok. Na rezultat lahko vpliva stres pri moškem, zato ponavadi naredijo čez nekaj časa še en spermiogram (ask curly-izvedenko za spermiograme ter vpliv stresa na rezultatuser posted image ). Jaz sem tudi mnenja, da se o neplodnosti mora pogovarjati tudi z okolico, seveda ne  z branjevko na trgu ali čistilko v WC, tako si prihraniš marsikatero vprašanje, ja kdaj bosta pa vidva, pa še zate je lažje, ko se ni treba pretvarjati, da si na žurki kul, zjutraj si pa dobla menstro.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 344
10.10.2012 11:59:38   
_sonček
Oooo super za nove nosečke user posted image  ČESTITKE Anon2012, črtica1 in tana01 user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Srečno do konca!!!

Za vse ostale tudi stiskam pestke!

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 345
10.10.2012 13:52:20   
lillith82
Čestitke novim nosečnicam user posted image user posted image user posted image . Želim vam čim lepšo nosečnost, brez zapletov.

Jaz pa še 3 dni čakanja, če bo ali ne bo user posted image par dni nazaj sem imela že občutek da se bo vlila, zdaj je pa vse zginlo, samo desni jajčnik me še kr neki špika. Ampak mam občutek da sem si neki pretegnila, ker me tud v zgornjem delu noge neki cuka user posted image Me pa začuda nč (.)(.) ne bolijo, tak ko pred vsako user posted image Ampak boleče (.)(.) so itak verjetno prvi znak user posted image , tak da nočem kej preveč pričakovat.

I don`t know where i`m going...but i sure know where i`ve been

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 346
10.10.2012 14:26:02   
GregUr
anon2012 glede user posted image in tokse... malo poguglaj in si kaj več preberi, veliko stvari piše o tem. vsekakor nimaš niti enega tehtnega razloga, da jo kar "odrežeš" iz svojega vsakdana. zakaj bi jo? da se okužiš s tokso, bi morala (ne morem cenzurirat) počakat, da se poserje, nato pa njen topel in seveda OKUŽEN drek dati v usta in ga pojesti. drugače pa je ne dobiš. več maš možnosti, da jo dobiš iz zemlje (premalo oprana solata, jagode,...), tako kot tudi mačka. pač so na žalost edine prenašalke te bakterije, ampak nepoučenost nas, pismenih ljudi jih potem "tepe" tega, da marsikatera mucica ostane brez toplega zavetja, na cesti, ali pa na bolhi (spletni user posted image ). žal... user posted image tako da tega se nimaš kaj bati user posted image
pa še nekaj... pomisli, koliko let imaš... in če se v teh **** letih nisi zastrupila... ZAKAJ hudiča bi se ravno v teh 9 mesecih? user posted image ok, pač nisi odgovorna sama zase, ampak še za svojega otročička, ampak zadostno umivanje rok in pa zelenjave z vrta, pa se boš v velikem loku izognila okužbi user posted image

Radenska_ upam da vama je uspelo. saj veš, samo eden je dovolj user posted image in pri moških s slabim spermiogramom priporočajo čimpogostejše izlive, tako da user posted image user posted image mogoče pa je ratalo!! navijam in držim pesti za vaju!
se pa strinjam s tem, da take teme nebi v današnjem času več smele biti tabu. o tem je treba govorit in pika. s tem tudi ugotoviš, da nisi sam v tem zosu, da je tega zelo veliko in pa še bolje vpliva na psiho, če si odkrit... user posted image

Anonimen če ne boš zdržala, lahko test opraviš že jutri da ne boš v dvomih. seveda pa je boljše če počakaš še kakšen dan, sploh če imaš drugače neredne M. držim pesti user posted image user posted image user posted image

jst sem pa napihnjena ko žaba v spodnjem delu. kot pred M. ampak brez pretiranih krčkov, mogoče tam pa tam. z lulanjem se nisem obremenjevala, ker to tudi v mojip rejšnji nosečnosti ni bil noben pokazatelj +, se mi zdi da sem hodila na wc tako kot prej, ampak hudiča. zdej grem pa nekam pogosto user posted image bom vidla če je vse tole plod psihe ali so utemeljeni realni znakci user posted image
aja pa razdražljiva sem ko hudič!! user posted image sama seb grem na živce user posted image

(odgovor članu lillith82)
Neposredna povezava do sporočila: 347
10.10.2012 15:52:09   
ena_štajerka
O toksoplazmozi pa jaz kar nekaj vem. Nočem sicer soliti pameti, ampak kljub vsemu nekaj popravkov. Toxoplasma gondii, ki povzroča toksoplazmozo je parazit, ni bakterija. Glede okužbe pa je pravzaprav tako. Najbolj kužen ni svež (okužen) mačji iztrebek ampak šele okoli 2 dni ali več star. Šele takrat so jajčeca oz. oociste v taki obliki, da so za človeka kužne. Torej tiste, ki imate doma muce, če jim čistite pesek vsak dan sproti, je zelo malo možnosti, da bi bile te škodljive oblike prisotne.
In res je, največkrat se ne okužimo direktno od muce, ampak s slabo oprano zelenjavo in sadjem z domačega vrta, če ga okužene mačke uporabljajo za stranišče. Druga, ampak manjša možnost je še s surovim mesom, kjer so lahko prisotne tkivne ciste parazita, predvsem v govedini, zato je tudi kakršnokoli surovo meso (bifteki, karpači, "rare" stejki...) v nosečnosti odsvetovano (pa tudi zaradi bakterije Listeria, ki je v takem mesu lahko prisotna).

Jaz že celo življenje vlačim vsemogoče mačke, doma jih imam kar nekaj, jem tud jagode direkt z vrta, neoprane, pa sem še vedno negativna na toxo... Okužb pri nas ni več veliko, moraš imeti res "srečo", da jo stakneš, ampak nekaj takih primerov pa je. Jaz se prav namenoma trudim že kakih 10 let, da bi jo fasala, pa mi ne rata, res upam, da je ne bom ravno takrat, ko bi bilo najmanj treba user posted image . Pa tudi s tem je tako, da so najbolj nevarni za okvare ploda prvi 3 meseci, je pa takrat najmanjša možnost okužbe. največje tveganje za okužbo je v zadnjem trimesečju, takrat so pa tveganja za okvare manjša in se jim z zdravljenjem večinoma ognemo.

Žal mačke zaradi nepoznavanja zadeve res dostkrat nastradajo in to čisto po nepotrebnem, saj se je z malo znanja mogoče ogniti okužbi tudi tistim, ki živijo z mucami.

Tako da Anon2012, brez skrbi, ti se kar cartaj z macico še naprej, potrebna je čisto osnovna higiena, bolj pa pazi pri zelenjavi in sadju z vrta. Sicer pa boš zdaj itak testirana na toxo in mogoče jo pa že imaš, pol pa sploh ni panike...

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 348
10.10.2012 18:21:11   
ta*mala
Hej, hej.

Tudi jaz sem že opazila nek tak čuden pritisk v spodnjem delu, ko grem lulat. Ampak ne vedno, sem in tja... včaih bolj včasih manj, nekako tak feeling kot k greš na wc k maš menstro (tiste, ki imate krče boste vedele, kaj mislim). Na wc grem pa tko obvezno enkrat na noč...valda tudi pred spanjem in takoj ko vstanem...pa še pol kr pogosto...po malo... sam raj ne razmišljam, da ne bom spet razočarana...

(odgovor članu ena_štajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 349
10.10.2012 19:15:35   
Tammyv
Jaz sem trenutno v plodnih dneh, ne pričakujem je pa 24.10.

(odgovor članu ta*mala)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?