Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Mene pa zanima, ali boste ve, svoje otroke, ko bodo stari 20 let, brez službe, pustile kar tako lahkega srca, same doma in odšle recimo v Nemčijo ali na Švedsko, ali celo na katero drugo celino, s svojim novim partnerjem....ker dvajsetleten otrok - študent, je pa že tako samostojen, da bo poskrbel sam zase, za svoj študij, da ne bo lačen..... Namreč velika večina 20 letnikov, ki živi v Mariboru in Ljubljani živi pri 22 letih še doma pri starših....torej so vsi ti totalno nesamostojna bitja, ki se ne morejo odstaviti z mamine dojke, starši pa sami nesposobneži, ker jih niso navadili na samostojnost....? Amen za tole. Ker zdajle se kar malo debelo gledala, ker pri teh letih so mene starši finančno podpirali - študij, plačilo študentskega doma, še vsak teden sem eno vrečko hrane s seboj odnesla Je pa res, da sem za cunje pa za ven it, pa raznorazna smučanja, morja itn, mogla zaslužit sama. Zato sem tudi delala. Mislim, da nekje od 18leta dalje ziher nisem doma morila za kakršnokoli stvar. Ker sem razpolagala s svojim denarjem - štipendija + delo prek študenta. Pa tekom študija sem tudi zanosila, rodila, dokončala zadnji letnik, diplomirala, delala. Bolj kot sem postajala samostojna, manj sta mi nudila starša, več sem se zanašala nase. Od kar sva se z mojim skup selila (ko sem zanosila), pa v nobenem pogledu nista več 'skrbela' zame, čeprav sta mi še vseeno pomagala, ampak s tem, da sta recimo tamalemu kaj kupila (posteljico, recimo) - nista mi pa dajala denar za moje preživetje.
|