|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
28.9.2012 8:58:40   
Saša33
Še za seznam. Starost 33, okolica Logatca.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 401
28.9.2012 9:04:02   
tacamuca
PEEEEETEKuser posted image user posted image
Da se še jaz malo javim. Čestitke vsem novimuser posted image in za uspešno opravljene preglede. Jaz imam prvi pregled 22. 10. Takrat bom v 10. tednu. Glede folne, jaz sem že pred zanositvijo jemala tifol, zdaj mam pa centrum materna-so take velike tablete-konjske. Sem jih dibila par škatel v lekarni gratis, k sem neke kreme kupovala.
Kdaj povedat otrokom? Moja 3-letnica si že močno želi družbe (ko pride, bo verjetno malo drugačeuser posted image ), povedala ji bova po nuhalni, bo šla verjetno zraven, ker se tam res lepo vidi že dojenčka. Potem bova povedala ostalim. Sumijo pa že itak vsi, pa noben ne upa vprašat.

Sicer imamo pa težave s peto boleznijo. Delam namreč v šoli in dva sta že zbolela, kužni so pa otroci že pred izpuščaji. Posledice so za user posted image lahko precej hude. Grem v ponedeljek po napotnico za infekcijsko, da me bodo testirali. Upam, da sem že prebolela, ker potem je vse ok. Tudi ostale bodte malo pozorne na 5. bolezen, ker so zadnja leta prave epidemije.

Lep vikend vam želim.

(odgovor članu cebela2)
Neposredna povezava do sporočila: 402
28.9.2012 10:41:22   
športnica
Helo nosecke, uuuu kako se lepo slisi. To je zame prva nosecnost. Ratalo je v 6. Postopku umetne oploditve in sva presrecna. Sem v 7 tednu. Naslednji cetrtek imam prvi UZ in upam da bo vse ok in bo viden srcek. V bistvu se ne veva ali je eden ali dva. Tudi to bo presenecenje. Sem doma na bolniski za vsak slucaj. Sicer se pa tudi jaz spopadam z nosecniskimi znaki. Trebuh imam kot v 5. Mesecu, skos lulam, joske mam ful polne in na otip zelo obuctljive bradavice, vsake toliko imam krce, ki so se malo umirili kot prejsnji teden. Cez dan mi je pa po malen skos slabo. Moram na 2 uri nekaj pojest, ponoci se ful obracam in zbujam .... Ampak vse super fajn, sam da bo vse ok. Do NH bi bila doma potem pa brz v sluzbo. Zihr je zihr. Mam zelo stresen posel in ne zelim riskirati. Sva delala na tem projektu 6 let in bom kar lepo pridna doma. Me ne briga kaj si drugi mislijo.

Sem si zdownloadala ful aplikacij na smart phone za pregnancy. Fula fajn zadeve, glede razvijanja ploda, kaj jesti in vsak dan zravn se kak prakticni nasvet. Lusno. Zjutraj ze v pojstli preberem nove zadeve ;)))))

Se ze veselim bikenda, da boava vec skupaj z mojim dragim..... Uzivajte in vse lepo

< Sporočilo je popravil športnica -- 28.9.2012 10:43:53 >

(odgovor članu tacamuca)
Neposredna povezava do sporočila: 403
28.9.2012 12:36:18   
MalinaNina
No, pa da se še jaz pofočkam :)
Sem mamica 1 letnega sinka, ki nosečnosti ni načrtovala in je zanosila kljub obročku :) Zgleda, da sem super plodna :) Najprej nas je bilo seveda strah, da ni prišlo do izvenmaternične nosečnosti, nato sem imela v sredo pregled, kjer je u bistvu se vse res dobro izšlo. Plod se je zasidral V maternici in kar daleč stran od obročka, tako da mi ga je lahko G izvlekel in dejal, da naj plod ne bi bil ogrožen. Seveda je moja nosečnost še zelooo na začetku, sem tam nekje 6. teden. Bom imela pa kar redne in pogoste preglede, najprej zaradi same zanositve, če je vse ok, nato zaradi tega, ker sem v 1. rodila v 33. tednu. Sicer imam sedaj doma zdravega enoletnika, vendar si nikakor ne želim še ene take izkušnje. Tako, da mi bodo naredili cerklažo. Sem pa še na porodniški, vse do 13.1.... nato pa kmalu na novo :)
No, da sem noseča vem predvsem po prepogostih obiskih WC-ja, napetosti in na žalozt roznih slabostih. V 1. nosečnosti še vedla nism, da sem noseča, res nobenih znakov, trebuh mi je zrastu malenkost šele v 5. mesecu... sedaj pa kontra. Slabo da dol padem, vrti se mi, cela napihnjena... pa še živahno zverinico mam doma :) Ampak je vseen lušno user posted image
No, še moji podatki za seznam:
MalinaNina, 28 let, PDP 22.5., 2. nosečnost, doma že 1 otroček, naslednji pregled 10.10.
To je to.. več se tipkamo kaseje. Lep vikend vsem skupaj!

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 404
28.9.2012 12:37:51   
*cinca*marinca*
Zdravo punce!
Wow, ene par dni nisem spremljala foruma, pa imam že 3 nove strani za prebrat in z veseljem opažam da se nam je pridružilo še ogromno novih souser posted image . Ravno sem vas hotela povprašat o tem ali se vam že kaj pozna, pa vidim, da nekatere že razmišljate o nakupu novih hlačuser posted image . Trenutno imam tako situacijo, da se mi zjutraj skoraj nič ne pozna in lahko oblečem še kaj bolj oprijetega, no do večera pa se napihnem kot balonuser posted image . Za enkrat še nikomur nisva povedalo o nosečnosti in pridno čakava na 1. pregled.
Kar nekaj nas je, ki imamo 1. pregled 02.10. in zdaj  končno odštevamo že dneve in ne več tedneuser posted image . Domačim in najbljižjim prijateljem bova povedala po tem 1. pregledu, v službi pa nekako računam, da bom po povedala po nuhalni. Ostali naj pa kar sami ugotovijouser posted image .

*cinca*marinca*

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 405
28.9.2012 12:41:36   
ROXY_
Ojla, samo na hitro se javim...
Tako happy, happy, happyuser posted image user posted image user posted image
Bla na drugem pregledu, vse ok, PDP uradno : 1.5.2012, noseča polnih 10 tednov, izvidi in pritisk - super. Veliki smo 2,7cmuser posted image
Datum za NS imam 17.10.user posted image user posted image
Pridne bodte in lep vikend želim vsem!!!!!

(odgovor članu *cinca*marinca*)
Neposredna povezava do sporočila: 406
28.9.2012 12:45:04   
cebela2
dobrodošla MalinaNina user posted image

jooj punce jaz pa danes komi žvim. . user posted image

pa še skoz sem na WCju. . v pisarni bodo kmal pogruntal da se neki dogaja. . user posted image

(odgovor članu *cinca*marinca*)
Neposredna povezava do sporočila: 407
28.9.2012 12:54:54   
maja 83
Anonimna user posted image , držim pesti, da bo vse ok!
Športnici in vsem ostalim novim, čestitke user posted image user posted image user posted image
ROXY_, vesela zate, da je šlo vse super!! user posted image

Ene ugotavljate, da se vam trebušček že malo pozna. Jaz imam pa za svojo višino 10 kg preveč (in seveda so naložene na nogah, bokih, riti in trebuhu user posted image ) in že itak nimam ravnega trebuha, tako da sploh ne bom vedela, kdaj se bo pokazal ta nosečniški user posted image . Tako da vse srečke nosečke, ki ste suhice, malo sem vam fouš user posted image

Drgače pa ja, peeeeteeeeek je user posted image
Lep vikend vsem!

P.s. Cebela2, bogica, upam, da vikend pomaga, da prideš k sebi!!

< Sporočilo je popravil maja 83 -- 28.9.2012 12:56:32 >

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 408
28.9.2012 13:02:09   
cebela2
maja 83 jaz imam krepko več kot 10kg preveč, in to ravno okol trebuha največ . . . sej ne da mi je poznat tako da drugi vidijo, jaz po hlačah vidim da sem napihnjena. . prej sem imela pas v drugi luknji, zdaj pa ga sploh zaprem ne user posted image

Anonimna user posted image user posted image user posted image itak da bo vse ok

(odgovor članu maja 83)
Neposredna povezava do sporočila: 409
28.9.2012 13:34:11   
Jabonute
Danes sem bila na prvem pregledu,vse ok zaenkrat :) sem se pogovorila in tako ostajomo noseči,tudi doma vsi veseli..tako da skupnimi močmi nam bo uspelo..predvideni rok imam;27.5.2013..KOMAJ ČAKAM :))
PUNCE UŽIVAJTE IN SE PUSTITE RAZVAJATI,PA LEP DAN user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 410
28.9.2012 13:51:48   
cebela2

IZVIRNO SPOROČILO: Jabonute

Danes sem bila na prvem pregledu,vse ok zaenkrat :) sem se pogovorila in tako ostajomo noseči,tudi doma vsi veseli..tako da skupnimi močmi nam bo uspelo..predvideni rok imam;27.5.2013..KOMAJ ČAKAM :))
PUNCE UŽIVAJTE IN SE PUSTITE RAZVAJATI,PA LEP DAN user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

super, lepo slišat. . mislim da ste se pravilno odločili user posted image user posted image

(odgovor članu Jabonute)
Neposredna povezava do sporočila: 411
28.9.2012 13:59:18   
mala lizika

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Po dolgem času se še jaz javljam.
Danes sem prišla domov, bila sem službeno odsotna 3 dni (upam, da zadnjič letos). No, v ponedeljek sem bila spet na pregledu, zaradi mojih krvavitev (ne izcedkov, ampak krvavitev kot v času user posted image ). Šla sem na pregled, ker sem vedela da potem v torek grem in sem hotela samo videt kje smo in ali nosečnost še sploh je.  Takrat je bilo videt vse OK, bomo videli kako bo jutri, ko imam redni pregled. Glede na to, da kar skoz krvavim, ne vem kaj naj pričakujem. Upam na najboljše. Edino, kar mi še daje malo "nosečniškega" upanja so zelo  boleče prsi in slabosti, katerih v prvi nosečnosti sploh ni bilo. No, bomo videli jutri dopoldan. Še vedno kljub vsemu pričakujem, da bom na tistem ekranu zagledala malo pikico.

Bom pa jaz mojemu 4 letniku povedala takrat, ko se bom odločila, da lahklo zvedo tudi ostali. Sigurno ne pred NS.

Glede napetosti sem pa tudi jaz takšna kot v kakem 5 mesecu. Jem pa Elevit, redno pijem Donat (mi je že prvič zelo pomagal) in Dabroston (zaradi krvavitev).

Zdaj grem pa počasi spat, sem takoooooo utrujena. Jutri pa držite pesti zame in za mojo malo pikico.

Anonimna user posted image

Anonimna, kdaj si pa dobila Dabroston?? In po njem še ker krvaviš?
Pri meni še tudi vedno krvavitve, ponavadi ponoči in zjutraj na papirju. Sem danes zbrala pogum, šla na pregled, kjer se je lepo vidlo plod in srček( HVALA BOGU) in je primerno velik za 8 tednov, 5 dni.
Dobila sem Dabroston, baje 2krat na dan po eno tabletko. DSem pa nekje zasledila, da so ženske jemale po 3/dan. Imate kake izkušnje? Naročila mi je le počivanje. Močno upam, da se bo vse dobro izteklo!!! Baje, da nekatere krvavijo tudi po 12 tednov. Res smo tiste nosečnice, ki krvavimo, v strahu. Sploh, če je to prva nosečnost. Vedno je hudo, ampak, če imaš doma že eno žabico, je le malo lažje. Držim pesti zate anonimna user posted image in še za kakšno, ki se sooča z istimi problemi in strahovi. Naj bo to čimprej za nami in da bo vse kot si lahko samo želimo!! Lep dan vsem!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 412
28.9.2012 14:28:34   
Jabonute
HVALA cebela2 Res sva se,ker bi nama bilo žal,če bi se odločila drugače,otrok je le otrok in ko je spočet je spočet iz ljubezni.
Poleg tega pa bo to za mojega partnerja prvi otrok,jaz imam iz prejšnega zakona že dva in bi bilo tudi zelo nefer do njega,tako da na poti je tretji zame in sem full vesela pa čeprav malo v strahu,kako bo vse to šlo,a ko gledam družine z tremi otroki so mi tako sladki in ljubki ;)

(odgovor članu mala lizika)
Neposredna povezava do sporočila: 413
28.9.2012 15:01:37   
Annabela
Joj, jaz pa danes šla dat še kri, ker včeraj nisem bila na tešče in me kako uro nazaj že klicala sestra, da imam povišan sladkor in da moram v sredo kar k diabetologu na teste. user posted image kakor, da bi že prej slutila, da nekaj bo. Lep viken vam želim

(odgovor članu Jabonute)
Neposredna povezava do sporočila: 414
28.9.2012 20:30:15   
maja 83
Jabonute, lepo, sem vesela za vas, da boste obdržali!

Hm, meni je zadnjič sestra od gin. rekla enih dvakrat, da naj grem dat kri pa urin kako uro pred pregledom in da NE rabim bit na tešče user posted image
Zdej sem pa zmedena. Ostale, ki ste že imele pregled, kako je potem s tem, so vam rekli na tešče ali ne?

(odgovor članu Annabela)
Neposredna povezava do sporočila: 415
28.9.2012 20:43:44   
MalinaNina
Kakor se jaz spomnim iz prve nosečnosti, mi ni bilo treba biti na tešče.

(odgovor članu maja 83)
Neposredna povezava do sporočila: 416
28.9.2012 20:51:45   
cebela2
jaz sem tudi hodila uro pred pregledom. . mi ni bilo treba bit tešča
Annabela upam da je samo lažni alarem in da bo vse ok

(odgovor članu MalinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 417
28.9.2012 21:46:21   
lana83
joj punce jaz sem tudi napihnjena popoldan in zvečer. Zjutraj je pa spet raven trebuh user posted image
Da o vetrovih sploh ne govorim...mogoče je od donata! user posted image

Mene so danes klicali od moje G, da bo odsotna nedoločen čas in da sem namesto 5.10, naročena v ponedeljek! user posted image upam da se bo že kaj videlo...bom 6T6D...v prejšnji N se ni še nič videlo in en teden čakanja je bil grozen! Ali katera ve kdaj se vidi plod&utrip? user posted image

Lep vikenduser posted image user posted image

(odgovor članu cebela2)
Neposredna povezava do sporočila: 418
29.9.2012 8:46:48   
Annabela
Čebela hvala, tudi jaz upam, da ni hujšega. Sem si sladkor merila danes doma na tešče in mi je pokazalalo 5,2, tako, da sem najbrž na meji.
Drugače meni pred prvim pregledom tudi niso rekli, da moram biti na tešče, potem, ko naj bi dala pa kri (imam ginekologinjo v bolnišnici in že tam pri sestri dam kri in vodo) so me pa spraševale, če sem že kaj jedla in, da naj pridem naslednji dan zjutraj. Kako je z naslednjimi pregledi pa nimam pojmauser posted image

(odgovor članu cebela2)
Neposredna povezava do sporočila: 419
29.9.2012 8:50:29   
natasha19
lana83 - jaz sem bila na pregledu v 7 tednu oziroma sem bila noseča 6T3D pa se je videl plod in tudi utrip.

(odgovor članu Annabela)
Neposredna povezava do sporočila: 420
29.9.2012 10:38:44   
lana83
Natasha19 upam, da se bo že kaj videlo!
Anabella vsi imamo zjutraj višji sladkor, zato gres na tešče! Če si na meji poskusi popiti 2 limoni in vodo! Zelo pomaga! Vem ker imamo v družini sladkorno bolezen! Se da marsikaj z prehrano...manj slano, manj sladkorja, piti limone, grenivke, cimet, kislo zelje... To vse zbija sladkor! Pa en dan prej ne jej kakšne pečenke, pečenega krompirja, sladic in bo zihr sladkor ok!

(odgovor članu natasha19)
Neposredna povezava do sporočila: 421
30.9.2012 10:50:05   
orhideja1000
"lana83

Anabella vsi imamo zjutraj višji sladkor, zato gres na tešče! "

Oprosti, ampak to pa prvič slišim! Glih na tešče imaš najnižji sladkor.

v branje: http://med.over.net/forum5/read.php?165,7285153; http://www.ringaraja.net/forum/m_5963172/printable.htm

< Sporočilo je popravil orhideja1000 -- 30.9.2012 10:53:16 >

(odgovor članu lana83)
Neposredna povezava do sporočila: 422
30.9.2012 20:21:38   
rdeča pesa
športnica si mi dala fino idejo glede aplikacij za telefon! Si bom tudi jaz kaj naložila.

mala lizika jaz dabroston jemljem po tri na dan. Sem vmes zmanjšala na dve in sem ponovno zakrvavela.
V sredo sem šla tudi jaz na urgenco, ker imam teh krvavitev že res zadosti! In je z user posted image vse ok! Srček utripa in premika se! :))) Je pa neka kri notri nabrana in se mi mora še odteči. Na poti domov sem razmišljala da zadnje dvakrat ko sem zakrvavela, sem po enourni vožnji in ker so me ful tiščale kavbojke in čez še pas, sem posumila, da je morda krivo to. Jaz sem precej suhica in imam občutek, da me pas reže direktno na maternico. Zdaj sem vse kavbojke ukinila, verjetno bom šla na krilca za nekaj časa.

Ta teden bo polno pregledov user posted image
jaz ga imam v četrtek in kooooomaj čakam!!! Najlepše v nosečnosti je gledati user posted image na UZ!

(odgovor članu orhideja1000)
Neposredna povezava do sporočila: 423
1.10.2012 10:22:04   
babyboooom
res imate vse user posted image že preglede, samo jaz moram še čakat user posted image do w9d2 in to je še 17dni

(odgovor članu rdeča pesa)
Neposredna povezava do sporočila: 424
1.10.2012 10:38:06   
MojaV
babyboooom, tudi jaz imam pregled šele 17. oktobra. Saj bo hitro minilo :)
Je pa res zoprna ta negotovost. Ampak potolaži se, da se zdaj še itak ne bi nič videlo.
Lep teden vsem nosečkam.

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?