Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 11:00:14
|
|
|
|
Shana86
|
Eh, sem gledala, kdaj bi morala dobit na menstruacija.si in sem namesto rdeče (=M) gledala zelene (=plodni dnevi) kvadratke. Tako da, tara.81, prosim spremeni moj datum nepričakovane v 1.10. Shana86 (8. krog). Hvala ;) GregUr in Malamut, kako dolgo sta se pa trudili za prvo nosečnost? Verjamem, da vama je tale mesec res težko Night, ovulacijska krvavitev nastane zaradi občutljivosti endometrija na hormonske spremembe v času O (če se prav spomnim, zaradi estrogena). Kako se tega znebiti, pa na žalost ne vem. Utrogestan pomoje pri tem nima kaj pomagati. Jooooj, še katera sovraži obdobje med O in ne- ???
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 11:16:06
|
|
|
|
kaatkaa
|
tako punce z mojim sva lepo zečela ka jemljete katera zdravila? npr. folno kislino ali ne,..??'
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 11:45:35
|
|
|
|
tara.81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shana86 Eh, sem gledala, kdaj bi morala dobit na menstruacija.si in sem namesto rdeče (=M) gledala zelene (=plodni dnevi) kvadratke. Tako da, tara.81, prosim spremeni moj datum nepričakovane v 1.10. Shana86 (8. krog). Hvala ;) Zdaj ne morem več popravljati tega zadnjega seznama, bom popravila, ko bo še kakšno za dodat, dobro? Shana pol boš pa kmalu lulala...držim pesti, da bojo in da bi ti teden hitro minil
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 11:54:59
|
|
|
|
Shana86
|
tara.81 seveda, saj se nič ne mudi - ob priložnosti. Ja, še en teden bipolarnosti - zihr je ratalo, zihr ni, veselje, solzice... ;) Hvala :) kaatkaa jaz jem folno, od O dalje vsak dan, med in O pa tako tako, ko se spomnim. Prve pol leta sem bila bolj pridna.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 12:37:44
|
|
|
|
Anonimen
|
No, bom pa še jsz na oktoberskem seznamčku - ne pričakujem je okoli 9.10. V naslednjih dneh moramo bit pridni, potem bomo pa videli, kaj bo iz tega.. A
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 19:12:50
|
|
|
|
GregUr
|
tara.81 oprosti, spregledala sem, da ti bo jemala bris. Ne, jst sem bla na preventivnem UZ po porodu oz. splavu. tko da mi ni nč šarla notr, sam UZ nardila kako naj bi matični mleček pomagal pri O? lahko kaj več poveš? Night jst sem mela zdej julij, avgust in september izcedke po O, in tale zadnji se je izkazal za "fail" ovulacijo, ker je luteinska cista zadrževala krvavitev. Je pa G rekla, da možno da imam kak polip, ki ob hormonskih spremembah zakrvavi. Po moje najbolše, da greš po strokovno mnenje Shana86 jst sem lani avgusta pojedla zadnjo tablico KT, šla h G na pregled (ravno datum sem imela) in mi je svetovala 3 mesece "zaščite", tko da kao sept, okt in novembra nisva tko gledala, ratalo je pa januarja. ampak če bi vedla, da je moje telo in cikel višja znanost in pa težka matematika, sem prepričana da nebi tiste 3 mesece tolk pazila, ker itak so šanse, da rata ful majhne. Sploh če si želiš kaatkaa jst isto jem folno tako kot Shana86. ampak tut če je nebi... včasih niso nič tega meli, pa so vsi zdravi pa dobro, če nam je že "h rit prinešeno"...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 19:37:35
|
|
|
|
čiba
|
Navijam, navijam, navijam!!!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 21:31:34
|
|
|
|
ta*mala
|
gregur kako pa ves za luteinsko cisto? Kaksni znaki?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 23.9.2012 22:47:38
|
|
|
|
tara.81
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr tara.81 oprosti, spregledala sem, da ti bo jemala bris. Ne, jst sem bla na preventivnem UZ po porodu oz. splavu. tko da mi ni nč šarla notr, sam UZ nardila kako naj bi matični mleček pomagal pri O? lahko kaj več poveš? Ejla...malo sem brskala po forumih in našla npr.: "Rada bi vam samo povedala, da si za spodbujevanje ovulacije in večje plodnosti nabavite matični mleček (mislim, da se dobi v lekarni ali domači lekarni) pomaga pa - preverjeno!" Naj bi tudi pomagalo pri urejanju cikla in debeljenju sluznice. Krvomočnica mi ni pomagala, mace še nisem pila in je verjetno ne bom, tako da sem rekla da bom zdaj nekaj mesecev poskusila še s tem. Zdaj grem pa spat...lahko noč vsem in lep začetek delovnega tedna.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 7:42:44
|
|
|
|
srečki
|
Jutro moje sotrpinke, ta*mala gregUr zate ta mesec posebej navijam, bodi močna tara81 jaz ko mi paše, ne glede na pregled. Aja no pa da malo podebatiram o matičnem mlečku, baje naj bi zelo pomagal pri zanositvi. malo si preberite v googlu. Najbolje ga je kupiti pri kakšnem poznanem čebelarju, lahko tudi od medexa. Jaz sem ga začela uporbljati prejšnji mesec, pa tudi mojemu ga kdaj podturim, je naspološno zdravo, tudi za imunski sistem. Je pa zelo čuden okus dokler se ne navadiš. Night najbolje je da se posvetuješ z svojo G. GregUr in malamut....jaz sem tudi prebrodila datum za eno nosečnost 01.08. sedaj se pa bliža tudi datum od druge nosečnosti :( 01.11. Upam, da ta mesec resnično zagledm Shana86 jaz sem v obeh nosečnostih zanosila lahko rečem takoj....sedaj po HSC pa ne gre in gre :( upam, da nam mesec oktober resnično namenjen. kaatkaa jaz jemljem folno, matični mleček in sirup floradix floravital proti slabokrvnosti. ta teden si bom pa kupila neke nove tablete NEw iron (vsebujejo ogromno železa in folno) tako, da bom to zamenjala za tifol in floradix. Tako pa sem se res razpisala. Lep dan ....pa doma pridne biti, da bo res lep roza mesec.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 8:21:17
|
|
|
|
GregUr
|
ooo čiba! kako kaj srečkica? se vredu počutiš? ta*mala prvi znak je izostanek M, nosečnostni test pa je negativen. malo poguglaj, jst sm se v vseh zapisih o luteinski cisti "našla", tko da sem si sama postavla diagnozo vem, da ni 100%, ampak glede na to, da se je le ulila po zamudi, močno dvomim da bi blo kej drugega, ker sva v septembru med plodnimi dnevi 6x al 7x pač na 2 dni in bi po vsej verjetnosti moral bit +, če bi bla ovulacija prava. tko so bli pa še one medciklične krvavitve (aja, tudi to je znak)... no recimo da je blo to to. tara.81 no zanimivo. no sej niti ne vem če bom šla v to, razen če me bo zdajle ta cikel tudi O hecala (krvavitve...) no, probat ni greh srečki hvala tudi jaz navijam zate da vama rata kaj so ti kakšno pregrado odkrili al zakaj si imela HSC? kolk časa nazaj si jo mela?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 9:15:50
|
|
|
|
čiba
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr ooo čiba! kako kaj srečkica? se vredu počutiš? Zaenkrat super, tok-tok! Me pa tudi skrbi kako bom šla mimo oktobra in datuma poroda, mi je pa lažje zdaj, ko sem noseča. Zate še posebej navijam, saj veš! Srečno!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 10:09:23
|
|
|
|
GregUr
|
čiba sem vesela da si super! Že veš spol? Oktober je za nas januarske nesrečnice res en tak črn mesec, upam da bo čimhitreje mimo. Božaj svojega pikeca in bodi srečna. Tako nam je bilo vsem namenjeno in boljše je tako. Že vejo zakaj. Hvala ti! Srečno tudi tebi
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 10:56:50
|
|
|
|
LittleSun
|
Dan Se malo javim, sem kar v gužvi, doma in v službi...pa še rima se Ta teden imam tik pred O UZ, tako da upam, da mi povejo kaj se dogaja, če O sploh je in kakšno je stanje. Akcija se je začela na polno. Bodite lepo Stiskam pestke
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 13:19:35
|
|
|
|
srečki
|
GregUr menda naj bi bilo 2x odmrtje ploda ravno zaradi pregrade. Sem pa na žalost prišla da tapravega dr. šele pred kratkim, ko sem zahtevale vse dodatne preiskave. Odkrili pregrado veliko 2-3 cm, in "baje" uspešno odstranjena v juniju.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 13:40:32
|
|
|
|
GregUr
|
LittleSun za akcijo srečki joj. žal mi je da so to ugotovili tako pozno. jst pa mam takšno diagnozo, k se je ne da ugotovit drugač, kot tako kot se je. s splavom v 22. tednu. groza. ampak upam da zdej ko vejo kaj mi fali, da bo naslednjič vse tipi topi. more bit. tko kot bo pri tebi, boš videla
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 15:24:38
|
|
|
|
tara.81
|
Iz prve roke...G pravi, da ni problema z in pregledom/brisom. Tako, da brez skrbi lahko kadarkoli. Zdaj mi je dal napotnico, tako da se moram naročit ali v Postojno ali v Ljubljano. nekaj se le premika....
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 15:42:22
|
|
|
|
malamut
|
shana86, prov trudla se nisva, julija lani sva se odločla brez zaščite, sam med O nisva mela SO, mogoče septembra sva mela prvič med O, tako da bi rekla, nama je ratala v četrto. Srečki, figice, da rataaaa!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 19:03:10
|
|
|
|
ta*mala
|
Dan punce midva lahko pa že danes začneva vadit... khm... Je tist kar naj bi blo že mimo... večraj in danes je bilo še čist minimalno nekega izcedka... tko da, vsaj hit je minil... mi pa zdaj ni jasno, kdaj naj bi bila O, če mi je zamudila 5 dni. A od prvega dne pač cca nekje 14 dni oz +- 2 dni ali od takrat, ko naj bi prišla šteto ? Kera kakšno idejo?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 19:36:31
|
|
|
|
GregUr
|
tara.81 super za premike. kakšno napotnico si to zdaj dobila? se opravičujem če si že prej razlagala, ampak nisem nikjer zasledila. ta*mala glede O ti pa nimam pojma svetovat. še zase ne vem jst sem se odločla, da začneva minimalno 6. dan cikla in maksimalno 8. dan cikla, ter vsak drugi dan tja do kakega 16. - 18. dneva cikla. kasneje pa vem da ne bo O. no pa saj bova tudi kasneje, ampak pač no... cikel se pa šteje s prvim dnem M...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 20:15:52
|
|
|
|
ta*mala
|
hehe, midva bova pa kar od dons naprej skoz za zihr
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 20:16:47
|
|
|
|
kaatkaa
|
upam da na nas bo veliko zagledale , mi2 tudi sedaj začneva lepo , ker se začne moja ovulacija,.. držim pesti,...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 20:28:19
|
|
|
|
GregUr
|
to ta*mala!! vidva kar hitro pod kovter jst grem pa zdele sama v pojstlo, ker moj gleda Mumijo na HRT. rajš knjigo berem ko pa tako oslarijo gledam se tipkamo jutri
< Sporočilo je popravil GregUr -- 24.9.2012 20:29:39 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 24.9.2012 21:13:40
|
|
|
|
tara.81
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr tara.81 super za premike. kakšno napotnico si to zdaj dobila? se opravičujem če si že prej razlagala, ampak nisem nikjer zasledila. Ne, mislim da še nisem. Ja napotnico za neplodnostno. Je že skoraj eno leto kar se trudiva brez rezultata. Ne vem ali naj grem k Rešu ali v LJ na Leonišče. Moram malo pobrskat po netu in pol poklicat, da vidim kako je sploh s čakalnimi vrstami. Izkušnje punc, kar sem malček brala po forumih so tako različne, da res ne vem...moram malo vse prespat
|
|
|
|
RE: II pričakujemo oktobra 2012 25.9.2012 7:44:31
|
|
|
|
ta*mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr jst grem pa zdele sama v pojstlo, ker moj gleda Mumijo na HRT. rajš knjigo berem ko pa tako oslarijo gledam Omg, a tebe nč ne uboga? Jaz rečem, alo spat pa pride kaj bo sam tv gledal po deseti zvečer... midva sva zmer že ob desetih pod kovtrom treba domačo nalogo narest, pol pa hit u pančevo, k je zjutri služba
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?