|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj pričeti s pašteto
22.8.2012 23:41:13   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.....prav tako zauživate svinjarijo....samo v drugačni obliki kot je argetina pašteta in poljska nutela.....user posted image


in to samo zato ker niso hotele postati kmetice in pridelovati svojo hrano!!!!
user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj pričeti s pašteto
23.8.2012 7:38:48   
Paštetka
Oooo...liliana user posted image
Ponavadi se strinjam s tvojim pisanjem, razmišljajem, ki se mi je zdelo razumno, nadpovprečno.
Zdaj si me pa razočarala. Globoko. user posted image ? Ne morem verjeti, da si bila to ti na delu. user posted image

Zakaj?
Ker tvoj stavek (ne morem ga cititrati, ga bom pa povzela), da tiste ki ne jemo/jo pašteto, nutelo zaužijemo isto sranje samo v drugi obliki, je zelo podpovprečni. Četudi nekdo naredi domačo pašteto in uvoženega piščanca, ta pašteta še vedno nima toliko E-jev kot argeta.
Jaz naredim pašteto iz pečenega piščanca, iz mesa, ki ostane z zelenjavo. Brez jetrc, ki vsebujejo največ strupov, brez kožic in maščobe, ki vsebuje ogromo holesterola in trigliceridov. Torej moja piščančja pašteta, ki jo jemo mogoče parkrat na leto, vsebuje 5% vsega sranja, ki ga vsebuje kupljena pašteta, ter ogromno več dobrega.
To je tako kot zdravilo. Vsako zdravilo, tabletko, sirup...., ki ga zaužiješ ima na eni strani pozitiven učinek, po drugi strani pa ima vsako zdravilo tudi negativen učinek.
Ne vem zakaj človek ne bi izbral tisti boljši izdelek, živilo, kot pa slabši. Jaz spoštujem svoje telo, ker ga rabim. To še ne pomeni, da ko se mi kdaj kaj zalušta, da si tega ne privoščim. Si, ampak VEČINOMA izberem alt_ernativo ali na slabo niti ne pomislim.

Torej, če nekdo malo gleda na vse te E-je, na vsebnost, sestavo živil, nikakor ne more pojesti po tvoji definiciji toliko svinjarije kot tisti, ki tega ne gleda, računa. Nihče tudi ne zagotavlja, da bomo/do zdrave umrle, kot nihče, da ne bomo.

Stavek, da bomo zdrave umrle, je podoben oz. enako intligentn stavku: "nič hudega, če je mali, glavno, da je tehničar. " user posted image user posted image user posted image .
Ha, ha, ha.... Kdo koga farba. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.8.2012 7:44:28 >

(odgovor članu angelček moj)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kdaj pričeti s pašteto
23.8.2012 13:07:34   
tečla
Paštetka a lahko prosim za recept za domačo pašteto? Sliši se okusno, jaz pa sem volk na paštete, samo zaradi E-jev se jih vseeno izogibam.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kdaj pričeti s pašteto
23.8.2012 13:30:14   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Oooo...liliana user posted image
Ponavadi se strinjam s tvojim pisanjem, razmišljajem, ki se mi je zdelo razumno, nadpovprečno.
Zdaj si me pa razočarala. Globoko. user posted image ?


Saj se ne moreva vedno o vsem strinjati......in ne vem od kod tako globoko razočaranje, če sem drugačnega mišljenja kot ti......user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ker tvoj stavek (ne morem ga cititrati, ga bom pa povzela), da tiste ki ne jemo/jo pašteto, nutelo zaužijemo isto sranje samo v drugi obliki, je zelo podpovprečni.


Ja, ker ga jemlješ dobesedno......

Ker je bil odgovor na svinjarijo, ki da je baje pašteta in nutela.....

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ne vem zakaj človek ne bi izbral tisti boljši izdelek, živilo, kot pa slabši. Jaz spoštujem svoje telo, ker ga rabim. To še ne pomeni, da ko se mi kdaj kaj zalušta, da si tega ne privoščim. Si, ampak VEČINOMA izberem alt_ernativo ali na slabo niti ne pomislim.



Komot lahko....samo potem naj človek ne govori, da pa je tisto, kar izbere nekdo drug, sam pa ne, svinjarija......

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Stavek, da bomo zdrave umrle, je podoben oz. enako intligentn stavku: "nič hudega, če je mali, glavno, da je tehničar. " user posted image user posted image user posted image .
Ha, ha, ha.... Kdo koga farba. user posted image


Enako inteligenten kot to:.....

IZVIRNO SPOROČILO: NočnaLučka

Mislim, da se otrok slej kot prej sreča z nezdravo hrano (vrtec, zabave, vrstniki...), tako da ne vidim potrebe, zakaj bi jih še doma hranili s svinjarijo. Vsaj tako je moje mnenje.


IZVIRNO SPOROČILO: Ana009

Mi jih ne hranimo s svinjarijo.. jesta pa oba z zlico doma narejeno pasteto iz mesa, jeter in zacimb.. nutele pa recimo ne bosta povohala, tam pa je tudi polno svinjarije... tako, daje relativno...
tasca je pa delala super pasteto iz vec vrst mesa, zapeceno v pecici.. mnjamiii...


se človek pač dvigne na določen inteligentni nivo......user posted image


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kdaj pričeti s pašteto
23.8.2012 13:33:38   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.....prav tako zauživate svinjarijo....samo v drugačni obliki kot je argetina pašteta in poljska nutela.....user posted image


in to samo zato ker niso hotele postati kmetice in pridelovati svojo hrano!!!!
user posted image



A kokice so tiste spakirane, ki se kar z vrečko dajo v mikrovalovko....?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kdaj pričeti s pašteto
23.8.2012 15:52:08   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: tečla

Paštetka a lahko prosim za recept za domačo pašteto? Sliši se okusno, jaz pa sem volk na paštete, samo zaradi E-jev se jih vseeno izogibam.


Imaš na ZS.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kdaj pričeti s pašteto
23.8.2012 17:42:14   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.....prav tako zauživate svinjarijo....samo v drugačni obliki kot je argetina pašteta in poljska nutela.....user posted image


in to samo zato ker niso hotele postati kmetice in pridelovati svojo hrano!!!!
user posted image



A kokice so tiste spakirane, ki se kar z vrečko dajo v mikrovalovko....?


ja, une genetske, ki imajo notri dodan ribji gen, da so bolj hrustljave user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 8:54:07   
tečla
Paštetka hvala, bom definitivno preizkusila.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 9:06:08   
Tippi
Če se le da, čim kasneje. Še bolje, sploh ne poskusit, ampak vem, da je to skoraj misija nemogoče.

Paštetka jaz tudi prosim na zs za domači recept. hvala user posted image

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 9:07:13   
Tippi
Ko sem bila noseča sem jo oboževala. user posted image


Joj jaz sem tud obsedena s pašteto. Tunino Argetino, pa kakšen feferonček zravenuser posted image . Zakon!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 10:55:28   
ronja
Evo pašteta, kakršno je pekla moja mami, mislim, da tudi že babi, pa tudi sama jo kdaj pa kdaj naredim. Prav dostikrat ne, ker nismo nori na pašteto in vedno rabimo koga, da nam pomaga zmazat tole količino, ampak če to kam neseš, pa vedno takoj zmanjka. Za vse puristke: letos jo nameravam naredit iz jetrc bio puranov, ki jih tast sam redi (beat thatuser posted image ) - ja, vem, da je hecno, samo je pa zelo praktično:).
Sicer pa ne mislim, da bi bila pašteta taka strašna svinjarija, poglejte kdaj na seznam, kaj vsebuje not kruh, ki ga vsak dan kupujete in jeste;). (mimogrede, ne, kruha ne delajo samo iz moke, vode in kvasa, ta je že precej pase;) je še kot dodatek, ampak nikakor ni edino vzhajalno sredstvo - pa so tista baje bolj nevarna in so tudi Euser posted image ) Mi jemo vse, ni pa pašteta naša omiljena reč, stvar okusa in navade. Tunelo (to je katerikoli čokoladni namaz) pa obožujejo, meni je včasih čisto všeč na palačinki, na kruh pa si je ne namažem (itak nisem glih na kruh). Sem že delala domač čokoladni namaz, ga pa ne delam ves čas.
Sicer je pri nas najbolj popularen jogurt s kosmiči (ki so tudi sladki, čeprav je res, da je vsem najbolj všeč neka dietna verzija, samo meni se po pravici povedano, ne zdijo kaj strašno bolj zdravi;), pa jogurt je večinoma sadni, pa mleko zanj je od bogvekod, ker tu ne delam ves čas svojega jogurta - če dobimo domače mleko, ja, sicer pa ne)...

Naj vsak je, kar mu paše. Pri dojenčkih sicer pazim, da se držim tega, kdaj naj bi kaj dobili, ker imam zgodovino alergij in se to baje splača, pa ker ni to noben problem, pri večjih otrocih brez alergij, pa ne kompliciram. Če kdaj pojesta kaj takega, nima to nobenih dalnoročnih posledic:).

PAŠTETA IZ JETRC
300 g jetrc
1 mala čebula
75 g margarine
2 žlici moke
2 dl mleka
1 jajce
1 ravna žlička soli
1 ravna žlička popra
1 ravna žlička pimenta
1 ravna žlička majarona
1 ravna žlička muškatnega oreška
narezana prešana slanina (cca. 80 g)

Jetrca in čebulo zmeljemo skupaj v strojčku (multipraktik; jaz sem dala najprej čebulo, da jo je sesekljal, šele potem jetrca).

Naredimo bešamel iz margarine, moke in mleka: stopimo margarino, na njej razpustimo moko, da prevre, ampak se ne prežge, počasi dolijemo mleko in hitro mešamo, da nastane gosta, gladka bela masa).

Bešamel primešamo masi, dodamo jajce in začimbe, vlijemo v namazan pekač, na vrh pa položimo slanino, lahko v obliki cveta, če pečemo v večji, okrogli posodi. Pečemo kako uro pri 200 stopinjah (ventilacijska 180 stopinj), najprej pokrito, zadnjih 15 minut pa odkrijemo, da se zapeče.

Dober tek, paštetožerke;)

< Sporočilo je popravil ronja -- 18.9.2012 10:56:01 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 11:03:12   
Tutan
Ronja, pa saj diet jogurti, oziroma jogurti, ki jim odvzamejo maščobo, niso nič kaj prida zdravi. Ker tam kje jemljejo maščobo, jo načeloma nadomeščajo s sladkorji, zato da je stvar kolikortoliko obstojna.
Zato (tudi po priporočilu pediatrov) vedno kupovat sveže mleko, polnomastno, pa sveže polnomastne jogurte - rok trajanja sicer ni v neskončnost, so pa neprimerno bolj zdravi.

In kar se tiče kruha - tudi podpišem. Sploh belega. Je pa zanimivo tudi dejstvo, kako se z dnevi izničujejo njegovi slabi učinki - recimo en dan star bel kruh sploh ni tako slab, kot je recimo sveže pečen - izgubi vlažnost, bolje nasiti, želodček ima več dela z njim.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 11:17:11   
ronja
Kosmiči so neki dietni, ne ker bi hoteli hujšat, ampak so nam slučajno pač ti tudi zelo všeč - pa tudi nekateri izrazito nedietni, čokoladni, recimo;). Ne jogurti, jogurti so mastni in sladkiuser posted image . Kar se Ejev v kruhu tiče, ostanejo tudi po 3 dneh not, ker niso hlapni;). Je pa res, da star kruh bolj nasiti. Jaz jem samo skoraj sveže pečenega, ker nisem na kruh usekana. Se pa ne obremenjujem preveč s tem, kateri jogurt ima več cukra not - nekaj itak moraš jest in vem, da ne bom ves čas delala sama jogurtov, ker potem bi jih morala vsak dan, ker jih toliko pojemo, tako da jem, kar mi je všeč:). Rajši izberem naše izdelke, ker se mi zdi malo blesavo, da bom kupovala jogurt, ki je pripotoval iz severa Nemčije - ni prijazno do narave - pa tudi taki imajo še več raznih stabilizatorjev not, da zdrižjo te poti. Ampak to ej pa tudi vse. Ne sekiram se, če je v enem jogurtu not cuker. Sladkor itak razgradim in porabim (velja za zdrave ljudi, seveda).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 11:26:58   
Tutan
Ronja, ne pokuriš vsega sladkorja. Je razlika med monosahardi (enostavnimi sladkorji) in polisaharidi (pa še potem imaš homopolisaharide in heteropolisaharide in vez med monosaharidi, kjer potem delimo na škrob in glikogen). Kakorkoli, vsi sladkorji za naše telo niso OK in vseh ne pokurimo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 11:32:35   
ronja
Kam pa gre potem tisti sladkor, ki ga ne porabim? Vem, da če ga ne porabiš, potem se lahko pretvori in naloži, ampak glede na to, da hujšam (nenamensko, samo pač težko požrem toliko, koliko tamali poje iz mene;), mi ni čisto jasno, kam bi se mi ta sladkor naložil?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
18.9.2012 11:36:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 11:44:13   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kam pa gre potem tisti sladkor, ki ga ne porabim? Vem, da če ga ne porabiš, potem se lahko pretvori in naloži, ampak glede na to, da hujšam (nenamensko, samo pač težko požrem toliko, koliko tamali poje iz mene;), mi ni čisto jasno, kam bi se mi ta sladkor naložil?


Glede na vaše prehranjevalne navade (kolikor berem tukaj po forumu) tebi težko, da se kam naloži user posted image
Drugače pa - ni nič novega, da tudi suhi ljudje imajo marsikdaj povišan sladkor in povišan holesterol.
Tudi otroci načeloma pokurijo - pa vendarle - pokurijo tudi maščobe (čeprav homogenizirano mleko in posledično jogurti) imajo itak problem razpršenosti maščob, ker se ne vežejo, kot bi se mogle (ne da se mi zdaj it brskat, je pa od tega na faksu že kar nekaj let, pomojem pa gugl z veseljem najde user posted image ) in zato trdim - da bolje polnomastno mleko in polnomastni jogurti, kot pa tisti, ki jim maščobe odvzemajo, nadomeščajo pa z sladkorji in ojačevalci okusa.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 11:45:28   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kam pa gre potem tisti sladkor, ki ga ne porabim? Vem, da če ga ne porabiš, potem se lahko pretvori in naloži, ampak glede na to, da hujšam (nenamensko, samo pač težko požrem toliko, koliko tamali poje iz mene;), mi ni čisto jasno, kam bi se mi ta sladkor naložil?


Glede na vaše prehranjevalne navade (kolikor berem tukaj po forumu) tebi težko, da se kam naloži user posted image
Drugače pa - ni nič novega, da tudi suhi ljudje imajo marsikdaj povišan sladkor in povišan holesterol.
Tudi otroci načeloma pokurijo - pa vendarle - pokurijo tudi maščobe (čeprav homogenizirano mleko in posledično jogurti) imajo itak problem razpršenosti maščob, ker se ne vežejo, kot bi se mogle (ne da se mi zdaj it brskat, je pa od tega na faksu že kar nekaj let, pomojem pa gugl z veseljem najde user posted image ) in zato trdim - da bolje polnomastno mleko in polnomastni jogurti, kot pa tisti, ki jim maščobe odvzemajo, nadomeščajo pa z sladkorji in ojačevalci okusa.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 12:05:15   
ronja
No, s tem se strinjam: da pač rajši manjši kup svinjarije. Samo ne zdi se mi pa katastrofa, če otroci kdaj pojejo pašteto ali hrenavke (nekateri so namreč grozno proti, da imajo v vrtcu 2x na mesec hrenavke). Predvsem velja, da če ima telo na voljo dobre gradnike, potem bo najprej to uporabilo za gradnjo.

Ankica, če paziš na svinjarijo, potem je tunina na vrhu spiska - tuna je zadnja v verigi in ima daaaaleč največ živega srebra, sploh tuna, ki je v konzervah, je praktično vsa iz daljnega vzhoda, ob Japonski, kjer je najbolj usrano morje in najbolj zastrupljene ribe. Tudi meni in puncama je recimo tuna v konzervi všeč, vendar je iz tega razloga ne jemo veliko.
Ankica, kruh doma komot spečemo samo s kvasom, brez dodatkov, samo ta kruh nima tako velikiega volumna kot kupljeni - zvagaj svojo žemljico in njihovo - če bo ista velikost, bo različna teža... POtem bi pa premalo zgledalo;). Saj veš, važno, da zgleda...

Ali ljudem dol visi in vase zmečejo lih vse, kar jim pride pod roke, ali pa se pretirano obremenjujejo in gredo v druge skrajnosti, jedo samo nekaj malega ozko izbranih artiklov in si odrekajo na vsakem koraku. Oboji pa nasedajo reklamam, barni al kaj je že rezine, ker so kao zdrave za otroke, ali pa eko, bio in superživilo, pa ni ne prvo, ne drugo, ne tretje,...

Podpis. Zato pa pravim, da ni pametno rečt: saj je tudi manjmasten jogurt nezdrav, pa vsak sadni, ker ma not cuker itd... Cuker ma not itak vse. Mleko v prahu tudi. Zato še ni nezdravo, čeprav sama tega ne bi dodajala stvarem doma kar tako. Fino je, če kuhamo doma, če imamo dostop do bio zelenjave, sploh, ni pa zdaj to nek mus in ni nobena katastrofa, če dovolimo otrokom jest tudi kaj nezdravega.

Razliko med različnimi sladkorji poznam, ampak vem, da obstajajo razlike tudi med različnimi telesi. Meni recimo nikoli ni pasal kruh, vedno sem ga bolj malo pojedla in sem ga jedla samo, če esm bila res lačna. Sadje in jogurte od zmeraj obožujem. Ko sem imela nosečniško sladkorno, so mi dali dieto, kjer je za moje pojme ogroooomno kruha (seveda polnozrnatega), sem si sama pekla kruh, da sem vedela, da je not res čista polnozrnata moka ali pa sem v trgovini res preverila (me ma ena prodajalka rada, pa sem prišla, kadar ni bilo gužve in mi je šla pogledat, kateri kruh res nima nič bele ali kake druge prepovedane moke),... In sem si tehtala ta kruh, da sem ga pojedla točno toliko, kot ej bilo treba. In mi je dvignil cuker. pa čeprav sem hujšala, torej si lahko ziher, da nisem pojedla več kot naj bi. Sadja sem lahko pojedla 5x več, kot ga naj bi. PO svojem sladkem jogurtu s sladkimi kosmiči (probala enkrat) pa sem mela super cuker. PO suhem sadju v čokoladi tudi. Po njihovi priporočeni hrani, z izjemo jogurta z ovsenimi kosmiči, pa sem mela velikokrat probleme. Tako da sem na koncu ugotovila, da je najboljše če jem to, kar meni paše - mislim, kar se tiče cukra. Tudi zdaj po porodu sem si kar nekajkrat merila cuker in glej ga zlomka, po sladkarijah se mi ni dvignil, ampak je bil tako nizko, kot ga smeš met na teščeuser posted image . Nismo enaki. Tako kot tudi vsi "polnozrnati" izdelki niso enaki;).

Meni recimo polnomastno mleko ne paše. Ker slabo prenašam laktozo, ki je ima polnomastno več, ker je manj razredčeno in ker očitno maščoba oteži presnovo laktoze, vsaj meni. Od malega sem bruhala, driskala in mi je bilo slabo po domačem kravjem mleku. Zdaj ga že lahko pijem, dobim pa še vedno navadno drisko. po posnetem mleku pa ne. Kaj misliš - kaj je boljše zame? Misliš, da je res bolj zdravo, če imam ves čas drisko? Ali da ne pijem nič mleka, ker pač ne prenašam polnomastnega? POtem se pomanjkanje kalcija ob dojenju kar hitro začne poznat... Ni enega prav, ker smo v različnih situacijah, v različnih telesih...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 12:16:13   
ronja
Se pa strinjam, da kar se da mimogrede pazit, se splača: recimo vseeno je, katero steklenico mleka vzameš v trgovini - zakaj ne bi vzel nehomogeniziranega? Če imaš rad sadne jogurte, jih lahko mešaš z navadnim, da se tisti cuker razredči (itak so sicer res presladki), itd... Namesto belega, lahko uporabiš rjavi sladkor (tak tapravi, ne un pobarvan;), pa ima zadeva še aromo (ne gre pri vsem, večinoma pa), ali pa daš kdaj namesto bele krušno moko v pecivo, pa glih tako lepo pride, itd... Taki, mali koraki, pa se potem tudi otroci ne uprejo, se mi zdi.

Ne pa non stop samo to - da ne sme bit nič belega sladkorja, ali pa sploh nič sladkorja, nobenega ojačevalca, nobene arome, nobenega konservansa... Ne mislim, da so dobri za nas, ampak da lahko na drugi strani naredimo več škode, če smo preveč radikalni. Če ne drugega, je tak jedilnik precej okrnjen, saj 99% stvari v trgovini ne moreš jest, zunaj pa itak ne moreš jest. Marsikaj si lahko sam narediš, marsičesa si pa ne boš šel delat (pa me kuha zanima in je zanimivo delat tudi tofu, humus ali listnato testo - ampak to ni zanimivo delat 100tič;)...
ko sem gledala tiste gospe na diabetološki, ko so pridigale, da bi itak morali tako jest kot je una dieta, sem si mislila svoje: (gospa, če vi tako jeste, jaz zdaj Ljubljanico spijem!) Ker s tisto dieto gospa ne bi mogla tako izgledat;). Zato mi grejo take pridige, kako ne smemo ne vemčesavse na živce. Ker v praksi vsi furamo kompromis. Sama se vedno razveselim taščine zelenjave in sem vesela, da ima tast purane, da dobi Svit zdaj bio meso (malima sem pa recimo kupovala jagnjetino, ker je nekak najbolj neoporečna - za začetek). Samo rečt, da so paštete groza od groze, pa vsak dan jest kupljen kruh z vsemi svojimi Eji not, je pa tudi blesavo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   [Brisano sporočilo]
18.9.2012 12:24:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 12:31:08   
Tutan
Joj, Ronja, si mi včasih smešna s tem tvojim rinjenjem z glavo skozi zid in lastnim prav.
Mleko bi bilo naravni vir kalcija zgolj in le, če bi ga pila nepredelanega, tega pa ne smeš, zaradi vsebnosti bakterij.
In če imaš takšne probleme po mleku - potem je zate bolje, da ga ne piješ, ker namreč človeško telo, sploh v odrasli dobi ne potrebuje kravjega mleka. Niti kozjega in ne vem katerega še. Če ti škodi polnomastno mleko vidno - kako ti šele škodi še predelano in redčeno mleko, pa čeprav nevidno.

In če razumeš pojem sladkorja - potem ti je kristalno jasno, da se sladkor v krvi prej povečuje z krompirjem, belo moko itn., kot pa doma narejeno sladico, v kateri uporabiš recimo polnozrnato moko. In vsak sladkor ni zdrav, in tako me nihče ne more prepričat, da so light jogurti zdravi, da so actimeli zdravi, tudi vsak probiotičen jogurt nima probiotičnega učinka - dokazano tako.

Pa še glede kosmičev - vzami ene light kosmiče v roko, pa si preberi svinjarijo in vzami ene navadne muslije v roko in si preberi, kaj je not. Logično, da je v muslijih manj in posledično lahko rečemo, da na tak način vnesem manj škodljivih snovi. Kar se tiče teh bio in eko stvari, je recimo Sparova linija bio kosmičev itn. kar solidna. Ampak ne prepričaš me pa s stavkom: jemo light kosmiče, ker so nam pač dobri. Seveda so dobri, če so sladkani do pamtiveka, no.
In nihče me ne prepriča, da ne moremo enostavno najt nadomestka za to, kar nam je dobro.

In če si tu in tam prebereš kakšno deklaracijo, recimo veš, da ima Argeta Junior najmanj te svinjarije not. Tudi veleopevanega e621 edinole Junior ne vsebuje. Vsakič ko pa človek doda en mal vegete v hrano, pa doda e621.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 12:47:44   
ronja
Ankica, mislim, ad je to hotela povedat liljana s svojim, da ne smemo drugemu rečt, da je njegovo svinjarija: ti ne ješ paštete, ona pa mogoče ne tune - oboje je pa "svinjarija" ali pa oboje ni.

Dokler je eno ravnovesje, ni nobenih težav, tudi če občasno poješ hrenovko, pašteto ali en big mac.

My point exactly.

Kaj bi se trudil z doma narejeno pico, če imaš pa v hoferju cel hladilnik namenjen industrijsko pripravljenim picam?

Ker je luštno, zanimivo, otrokom dogaja, ker je boljša, daš gor, kar tebi paše in zato, ker se od domače dejansko vsi najemouser posted image .

Hm, če mlečnih izdelkov ne uživam, dobim vidno takoj bele lise po nohtih, čeprav lahko vprašaš kogarkoli, da požrem res ogromno zelenjave. Mleko ni nujno potrebno, je pa zelo fajn za doječe mame, ker je najlažje dostopen vir.

Ne rečem, da so light jogurti zdravi, samo da niso svinjarija samo zato, ker majo pač manj maščobe not - če recimo pogledaš navadni posneti jogurt, ni not nič cukra, samo manj maščobe. Meni se zdi neumno, ko rečejo, da je actimel zdrav - zame je zelo blizu paštete;). Se mi ne zdi pa nič strašnega, če ga kdo je.

jemo light kosmiče, ker so nam pač dobri. Seveda so dobri, če so sladkani do pamtiveka, no.

Tile celo niso, sem šla zdaj gledat, prav zate:). Sem jih pa enkrat probala in so mi bili všeč in zato jih jem. Ne bom jedla non stop samo muslijev, neuser posted image , čeprav so sigurno bolj zdravi (mimogrede, najbolj zdravi so doma narejeni musliji, hehe, če smo glih pri tem;) - in jih naredim vsake toliko - ampak jemo pa tudi druge kosmiče, ne samo tistih enih najboljzdravih;). En nadomestek komot najdeš. Težko pa najdeš variabilnost. KOmot jem 2 meseca samo ovsene kosmiče, pa jih kombiniram s suhim in svežim sadjem, oreški, itd... (meda že ne smem, a ne? Ker je glih tak strup kot sladkor (oz. še hujši kar se cukra tiče;))... Ampak ne bi pa tako celo življenje živela, če mi ni treba.
Tako kot se ankica ne bi odpovedala svoji tuni, čeprav je tudi ultra nezdrava.
Tako kot se liljana pa še katera na tej temi ne odpove svoji pašteti.
Nekateri jejo ocvrte kokošje kožice, cela Azija je v glavnem bel riž, mehičani pa koruzo, ki je kao strašno narobe (glede cukra) - pa niso meli tam kakih hudih problemov s sladkorno - ni vse tako zelo digitalno;).

In v tem je moj point: vsak ima kaj, kar je, ker mu je všeč. Tudi ti sigurno ne ješ samo nesladkanih ovsenih kosmičev, bio zelenjave in to je to;), gotovo kdaj kupiš kak kruh, mogoče celo meso, ki je sploh vzrejeno z vsemi hormoni itd... in čeprav mogoče ne piješ mleka, ješ pa kaj drugega, kar ni ravno najnaj. In drug drugemu ni treba, da jemljemo apetit s tem, da rečemo, da je to svinjarija. Lahko rečemo: tega pa ni dobro glih preveč pojest, ampak to je pa to.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 12:52:21   
ronja
Tutan, sama bi bila kot otrok zelo vesela, če bi ti uspela moji mami dopovedat, da mi mleko škodi - ker mi je res, pa sem ga morala pit. Še sedaj si mleka samega ne vzamem, ker mi ne paše, ker ga težko prebavim. Ampak problem ga imam razgradit - ker imam pač manj laktaze - ta problem se takoj pokaže in ni nobenih nevidnih znakov. Zakaj bi mi razredčeno mleko bolj škodilo in to nevidno? Če mi bo nevidno škodilo in ne bom nikoli čutila posledic, potem mi je vseeno, če mi zelo škodi;) (mal heca, ampak res - kaj bi bilo tako škodljivega?)

Me pa zdaj resnično zanima, kaj ti ješ...user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kdaj pričeti s pašteto
18.9.2012 12:59:24   
Tutan
Brez skrbi, jem vse našteto.
Pijem mleko - polnomastno. Vedno pije kavo z mlekom, vsako jutri eno veliko šalco.
Kupujem meso - ampak je pač moje mišljenje, da raj grem do kmeta in kupim orng meso, pa ga pojemo manj, pa dam zanj mogoče več (kaj pa vem, za teletino dam cca 8€ po kili - nazadnje kupljeno, zato natančno vem ceno), kot pa da kupim meso v Lidlu, ki je 1.barvano, 2.smrdi, 3.dodano je bohvekaj, je pa poceni, ja. Bi ga pa lahko pojedli več, se strinjam.
Zelenjavo kupujem pozimi - spomladi, poleti, jeseni, jemo tako sezonsko sadje, kot zelenjavo, pridelano doma, pri moji mami ali pa pri moji tašči. Pa kak hiter džiro po tržnici, tu in tam, ko smo v kakšnem večjem mestu. Smo pač podeželjski ljudje user posted image
Seveda pa vseeno kupujem sadje, kot je ananas, mango, papaja, belo grozdje itn. - ker ga pri nas na vrtu user posted image ni za dobit - in tu vlečem kompromis - raje sveže, kot v kompotu, pa čeprav je špricano in gojeno gnw, je kompromis.
Seveda kupujem tudi nutelo, pa pašteto, pa gremo v meka, ko se nam zalušta. Ampak v osnovi pa raje dam kakšen € več za kvalitetno hrano, ki mi nekaj tudi da, kot pa da jem količinsko več, pa jem zafurano hrano. In zato tudi berem deklaracije. Tud od tune, pa od rib v konzervi, pa od vsakega špasa, ko pride mimo (prav pogrešam tisti vidni sistem označevanja, kot je to praksa v tujini).

In zato me vedno pogrejejo komentarije v smislu, kako zdravi smo, ker zjutraj zategnemo en actimel. Se grem stavit, da moja babi bolj zdrava, ko zjutraj popije domač šipkov čaj, s sladkorjem (ja) al pa medom (ja), pa pol žlice limone si da not.
In spet poudarjam - s sladkorjem ni nič narobe. Ne rabimo pa pretiravat (v obliki sladkanih vod, al kako rečete vodam z okusom, light jogurti, ne vem kakim ultra super truper tablicami) - narediš sam sebi manj slabega, če poješ en bounty.

< Sporočilo je popravil Tutan -- 18.9.2012 13:00:29 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?