|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgust - September IVF/ICSI 2012
30.8.2012 12:10:46   
BB09
dobrodošle vse nove user posted image  
jaz sem pa danes začela s špikanjem in to diphereline+ purgeron+ brevelle in v sredo imam prvi UZ

športnica držim pesti za ponedeljek, da bi se jih oplodilo  in rastlo čim več user posted image  kaj do ponedeljka si na bolniški, kako pa kaj ostale ste kaj na bolniškem od punkcije do ET in dalje

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 151
30.8.2012 19:29:43   
oreh
Živjo!
Danes je bil reš čisto razočaran nad mano, je rekel, da tako slabega odziva na hormon še ni videl. V desnem jajčniku nič, v levem velika cista+ majhen folikel. sranje!
No, ampak puško lahko vržem v koruzo tudi v nedeljo, ko bo nov UZ, zato me zanimajo vaše izkušnje. Vem, da lahko ta folikel še zraste in vem, da začne reš razlagati iz realno pesimističnega stališča. Torej je kakšna, ki je imela rezultat na 1. UZ poden od podna, potem pa se je stanje izboljšalo? Jasno mi je, da ene prej pridelajo, druge kasneje, sam njegove besede in mega tolažilni pogled, ko sem odhajala, mi kar ne gresta iz glave.
A je tako, da tudi, če folikel ni dovolj velik, vseeno naredijo punkcijo?

Srečno vsem!

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 152
30.8.2012 19:35:34   
miskula
oreh, user posted image  za današnji UZ
tudi jaz sem imela danes UZ in sem zelo user posted image
saj vem, da je zadost samo eden folikel, ampak eden ni nobeden
Jaz sem danes že pojedla jajčka zdajle bom spila pa še eno pivo, upam da bo kaj pomagalo user posted image

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 153
30.8.2012 19:45:11   
maltezanka
zdravo punce
ja tile folikli nam vedno malo nagajajo. Jaz sem bila na 1 IVF junija. Imela sem 4x UZ pred punkcijo - kratek postopek. 2x na UZ samo dva folikla na desni strani, na levi nič. No na koncu so bili trije in ti vsi polni. Punce, ki so takrat hodile na UZ pa vse čez deset. Bila sem čist na tleh, ampak mi je dr. rekla važna je ena. In to je pri meni bilo res. Ena celica je bila nezrela, ena se je tretji dan nehala razvijat ena pa je bila lepa blastocista, ki so mi jo ustavili. Punce, ki so bile isti dan tam, ki so imela več folikov, so nekatere odšle praznih rok. Vse je bilo ok do 1 UZ ko so mi ugotovili izvenmaternično nosečnost, s tem da je bil plod ok, še izmerila ga je in srček je utripal. Potem sem morala na operacijo, da so mi odstranili levi jacevod, ki je pred tem bil ok, desni pa ni ok, zato meni ne ostane drugega kot IVF, pa čeprav sva z možem oba ok, samo zaradi let - jaz sem 36 sva se odločila za IVF, mker nimava več časa čakat na spontano. No zdaj s spontanostjo ne bo nič, tako da oktobra grem v nov postopek.
NIKOLI ne bom odnehala , zato ker si otročka želim bolj kot ne vem kaj, in vse to čez kar moramo iti je vredno. Sicer traja ampak dokler je upanje se ne bom vdala.
Punce zato smo tu, da se bomo spodbujale, saj samo me ki smo tu vemo, kaj vse je potrebno, da nam bo uspelo.

Lepo se imejte, glavo pokonci in novim zmagam naproti

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 154
30.8.2012 19:46:02   
oreh
Miskula, ni fajn ja, ampak ne smemo obupat. Mislim, da je bila curly v podobni situaciji, pa se je vse izšlo. curly javi se!

Dobra ideja o pivu, nič si ga grem kar odpret. na zdravje miskula!

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 155
30.8.2012 19:51:28   
oreh
hvala maltežanka za tole izkušnjo. Je res, da te novica potre, ampak ostaneš pa ista bojevnica še naprej!
Pa srečno oktobra!

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 156
30.8.2012 20:07:24   
curly
A me pogrešate? user posted image user posted image user posted image
Oreh, pri meni je bil problem, da folikli zelooo počasi rastejo, zato sem imela pač več UZ-jev. Recimo moj cikel je dolg 32 dni, normalen pa 28 (recimo) in zato imam ponavadi kakšen UZ več. Pri rasti foliklov pomagaja PIVO oz. hmelj, za kvaliteto pa naj bi bila jajca.

Verjetno bo katera punca še znala kaj več povedat o tej temi.

A dozo ti je kaj povečal? Mislim, da je najbolj pomembno to, da ne obupaš. Poskusi ostati pozitivna. Folikli imajo še čas, da zrastejo! Močno močno navijam zate!user posted image

Miskula, če bi imela več kot dva, lahko odpovejo IUI postopek. Poznam par primerov.

Maltežanka občudujem tvojo voljo. Vem, da vama bo uspelo! Držim pesti, da čim prej! user posted image

< Sporočilo je popravil curly -- 30.8.2012 20:08:27 >

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 157
30.8.2012 20:30:53   
curly
Zanima me, po kolikem času prejemanja terapije čutite akcijo -> špikanje po jajčnikih?
Ne vem, ali imam tako bujno domišljijo, ampak danes sem dala šele drugo špikico in me že špika po levem jajčniku. user posted image Upam, da to pomeni dober odziv in ne bujno domišljijo. user posted image

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 158
30.8.2012 20:32:49   
miskula
lejte punce, pred sabo imam pivo in se mi kratko malo je** za vse user posted image  če vrjamete...
ste me pa mal potolažle, tko da grem z dvignjeno glavo naprej .... user posted image

jajčka sem pa tut že pojedla danes, pa še jutr jih bom user posted image

Curly jaz sem mela l 2010 tri folikle, pa so mi vseen delal IUI

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 159
30.8.2012 20:35:20   
miskula
curly mene špika nič, so me pa začele že bolet (.)(.) kot že proti koncu ciklusa
upam da ne bomo zamudili O

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 160
30.8.2012 20:44:46   
oreh
UF, sem komaj mojega prepričala, da mi je dovolil spiti pivo, ker ne verjame, da pivo pomaga in pravi, da je pol lahk sam še slabše, pač vidi samo povezavo pivo-nogomet-pivo.user posted image user posted image
Hvala, hvala, hvala. le par spodbudnih sem rabila, zjutraj se spravim še čistit in bom k nova.
Mene je tudi že 3 dan začelo trgat po jajčnikih in sem bila prepričana, da bo danes reš štel vsaj do 10.

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 161
30.8.2012 21:20:37   
jagodka80
oreh, jaz sem imela v svojem tretjem postopku lani zelo podobno situacijo. Na prvem UZ je videl le en folikel na enem jajčniku. Na drugem jajčniku pa je bila velika tvorba. Bila sem popolnoma iz sebe, ker kaj takega pa res nisem pričakovala. Na drugem uz sem doživela pa še večji šok, kajti malo sem začela celo krvaveti in na uz niti tistega folikla ni bilo več (zgleda, da sploh ni bil folikel). Bilo pa je več majhnih. Reš se je odločil, da bomo vseeno nadaljevali, menopurju je takrat dodal še puregon. No, na koncu sem na punkciji (17. dan) pridelala 8 celic, 6 se jih je oplodilo, 4 od teh so celo zamrznili. Ampak ta postopek je bil tako ali tako katastrofa od katastrofe, polno drugih zapletov je sledilo, o katerih tu ne bom izgubljala besed, ker sem že o tem pisala.
Torej, vsekakor glavo gor!

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 162
31.8.2012 8:34:22   
BB09
oreh mogoče pa sva se videle pri Rešu včeraj , jaz sem v prejšnjem postopku pridelala v desnem samo en folikel v levem pa cisto user posted image   sem bila tako razočarana, sam mi je Reš reku da je pomembna kvaliteta ne pa kvantiteta. Baje je pivo za večje število foliklov, beljakovine ( puran, piščanc, jajčka ) pa za kvaliteto, tako da jajčka in pivo, lahko tudi brezalkoholno in držim pesti za drugi UZ.
Danes si bom tudi jaz privoščila eno brezalkoholno pivo , nazdravje user posted image

(odgovor članu jagodka80)
Neposredna povezava do sporočila: 163
31.8.2012 9:49:15   
ne111
Oreh,

jaz imam vedno punkcijo na 16 dan ciklusa, ker zelo zelo dolgo traja, da odreagiram ampak na koncu imam veliko celic samo je problem ker ni dobra kvaliteta.

Tko, da ni pravila.

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 164
31.8.2012 10:01:42   
oreh
BB09, eh, jaz si bom pa kar alkoholnega!user posted image mogoče sva se res videli, punca pred mano je tudi zelo žalostna prišla ven.
Sem kar malo potolažena, se mi zdi, da sem brala večino postov, kjer imajo ful celic. 

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 165
31.8.2012 10:17:15   
Anonimen
Oreh, da te potolažim s svojo zgodbo...
Februarja sem bila v prvem postopku pri Rešu. Na polovičko klomifena sem npr. sem pridelala dva lepa folikla, imela lastne O,... težava je bila le en zamašen jajcevod. V dolgem postopku pa je kazalo bolj slabo.
Prvi UZ,..en folikelček in nekaj pikic, na drugem UZ skoraj nič boljše, na zadnjem UZ pa dva folikla, oba pod 20 mm in nekaj drobižkov. Na punkciji so se v štirih foliklih našle tri celice, dve sta se oplodili in naju počakali dva dni. Ena od teh pikic ravnokar veselo razrgaja v mojem trebuščku in me opominja da se dan najinega snidenja nezadržno bliža user posted image . Še dva meseca user posted image user posted image

Zato le pogumno,... jaz s pivom in jajčki nisem pretiravala,.. spila sem 2 x 1 dcl piva in v celem postopku pojedla en jajček.... pila sem šipkov čaj pa ne vem od kje mi ideja da bo kaj pomagalo user posted image  user posted image . Sicer pa nič posebnega,.. upala sem na najboljše to je vse.
Srečno vsem .....

A. user posted image

(odgovor članu oreh)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
31.8.2012 10:25:10   
smartika
POzdravljene,

evo, jaz bi morala 13.8.2012 dobiti M in 14.08.2012 iti po špike k Rešu, pa moje M od nikoder :( . Sem naredila test in je itak -, ker imam že enga sončka iz postopka pri Rešu leta 2009. Tako, da bo že počasi tri tedna, da zamuja, pa ne vem kaj naj naredim ? Pokličem Reša ali ?

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
31.8.2012 10:29:25   
oreh
Anonimna, ob branju tvoje zgodbe me je kurja polt spreletela od glave do pet.
Mislim, da je zelo, zelo spodbudna za vse nas. user posted image user posted image

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 168
31.8.2012 10:38:20   
curly
Jaz pijem pivo, ker mi je v obeh postopkih pomagalo. V prvem je v 3h dneh folikel zrasel iz 11mm na 21mm, zdravnik je bil čisto šokiran. user posted image
Anonimnauser posted image user posted image user posted image , čestitam. Lepo si to napisala. user posted image

smartika, vem, da je ful butasto, ker sem tudi jaz že čakalo po 60 dni na M (zaradi PCO). Po moje lahko vseeno pokličeš in poveš, kako je na stvari, da ne bo mislil, da si odstopila od postopka. On bo najbolj vedel, kaj in kako, a ne?

Jaz grem pa jutri na eno praznovanje k sorodnikom od mojega. Ful mi je butasto, ker ponavadi ful žuramo, kar pomeni tudi veliko pitja in petja, ampak jaz ne bi rada "zasrala" svojih "pridelkov", zato tudi ne mislim veliko pit. Eno pivo, največ dva. V bistvu me sploh ne vleče, ker me je strah, da bi potem kdo mislil, da sem noseča in bi se spet začeli pogovarjat. Namreč pred dvema letoma sem ZADNJA izvedela, da sem NOSEČA. Pa nisem bila in to me je takrat fuuuul prizadelo, še več pritiska sem čutila. user posted image Ne vem, kaj naj naredim. Skoraj vsi vedo, da imava težave, ampak ne vedo, da sva že imela 2 IUI-ja, ker se mi o tem ni za pogovarjat... "Tašča" ve, da se pikam, ker mi je zrihtala alkoholne blazinice, ker je medicinska sestra in tudi ona bi me čudno gledala, če bi zdaj tam na veliko pila.. Aja, sem pozabila omenit, da se na teh zabavah ponavadi prav SILI pit - težko razložim drugače...user posted image

(odgovor članu smartika)
Neposredna povezava do sporočila: 169
31.8.2012 10:38:29   
miskula
joj anonima, jaz sem kar dobila en dober občutek zase, take zgodbice rabimo... ane oreh user posted image

Smartika, jaz bi naredila še kakšen test, pa če bi bil še vedno - bi kar poklicala Reša.....pa da pogleda kaj se dogaja tam notri ... mogoče pa raste srček user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 170
31.8.2012 10:41:48   
smartika
Noseča sigurno nisem, mi spet nagaja menstruacija - mi vedno zamudi nekje 7-10 dni, samo zdaj je pa preveč in ne vem , če naj pokličem Reša, ali pač samo grem drugi dan M k njemu - vseeno kdaj dobim M? Tiste ki ste pri Rešu, mogoče veste, kako je s tem?

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 171
31.8.2012 10:54:26   
oreh
Joj, joj, Curly, a si šla vsaj trezna na pregled?user posted image
Reči, da si na antibiotikih.
Smartika, mislim, da te nima nikjer zabeleženo, kdaj bi naj prišla. Nama je rekel, da če se odločiva naj prideva 2. danuser posted image . Potem je vzel iz predala kartoteko, torej te nima na seznamu recimo. Da pa pogleda, se mi zdi pametno, a jaz bi za to raje šla k svojemu G, ne k rešu.

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 172
31.8.2012 10:56:22   
curly
Hahahahaha, oreh. V bistvu sem imela zraven čutarico, da sem malo "šluknila" pred pregledom - hahahahaha- hecam se, seveda. user posted image user posted image user posted image
Takšni smo štajerci, če še ne veš. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 173
31.8.2012 12:28:49   
BB09
smartika meni je Reš tudi rekel da ko se odločiva naj pridem k njemu na drugi dan M, tako da počakaj da pride tečka, drugače pa ti tudi jaz predlagam rajši pregled pri osebnem G,
curly, oreh je dala dober predlog user posted image , tudi jaz sem namreč v prvem postopku jemala " antibiotike", jutri ko gremo pa na srečo vozim, tako da imam to za izgovor

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 174
31.8.2012 13:14:13   
smartika
Hojla, hvala za odgovore,

sem poklicala dr. Reša na mobi in njegova izjava: normalno ni da še ni m, ampak pridite, ko pride m - pa ne se obremenjevati, če bo pač to šele za 2 tedna "

Tako, da čakam na tečko : imam pa PCO in je to pač "normalno"

lp

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?