|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
24.8.2012 21:31:04   
beti 1
Uauuu, Kokosh, to pa bo nekaj posebnega. user posted image user posted image user posted image  Sodelujem pri mentalnem umirjanju šiviljine roke.
Kako ti je sploh uspelo priti do takega blaga?

Papir: tud naša ga z veseljem žveči, če ga le dobi v roke user posted image

Otipavanje dojenčkov: tudi geografska lokacija ima vpliv. Italijanke (sploh tiste, ki bi že počasi lahko bile babice, pa vedo, da še nekaj časa, ali sploh ne bodo) so pa sploh nočna mora. Po mojih izkušnjah malo vpliva tudi user posted image  sam. Meni pri prvem praktično nihče ni silil v voziček, pri drugem in sedaj pa kar precej. Sem se že spraševala, če tako grdo gledam, pa sem pri drugem zagotovo mela bolj zdelan in strog izraz na obrazu, pa je bil efekt nepričakovano ravno obraten.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
25.8.2012 9:04:30   
cilla
Dan punce, vas berem že ves teden, pa sem tako crknjot, da mi gre pisanje slabo od prstov. Ta teden sva s tamanjšim dala čez dva dni Pediatrične, en dan gastroskopija, naslednji dan še UZ glave, ker so pred par meseci našli eno cistico in so hoteli počekirati, kaj se z njo dogaja. Gastroskopija me je fejst zdelala, od 1h zjutraj dalje ni smel ne jest ne pit, ob 7:30 sva bila naročena za sprejem, za pregled so ga pa vlekli tja do 10h. In bi ga morda še dlje, pa sem začela že prosjačit, če bi lahko čim prej.

Je bil seveda utrujen (ker od 6h dalje ni spal), lačen, žejen, pa tudi okolje je bilo novo in ga je še dodatno kravžlalo. Gastro je trajala vsega par minut, sem čakala pred vrati ambulante. Ko so ga ven pripeljali, bi se skoraj zložila, ker je imel oči obrnjene okoli in sem videla samo beločnico, pa spuščal je neke grozne grgrajoče zvoke, kot da se utaplja, in zraven je krulil. Brrrr, sej bolj ko je ta prizor daleč, manj me strese, ampak v tistem trenutku bi se pa zjokala in skrila pod povšter. Na srečo so rezultati gastroskopije dobri. In tudi rezultati UZ. In jaz sem se to noč naspala user posted image Je mož dežural, saj se nočno zbujanje na ure nadaljuje.

Jaz sem prvič mama in nimam takih izkušenj, ampak se mi dozdeva, da je tavečji zameril, ker sva ga dva dni pustila samega in šla. Bratca se je oba dneva, ko sva se popoldne vrnila po njega v varstvo, ful razveselil. Mene pa niti pogledal ni. Šele danes zjutraj v bistvu, da me je pogledal, ko sem prišla k posteljici, in se mi nasmejal. Prej pa samo strmenje v prazno, obračanje glave stran od mene tudi če sem ga ogovarjala. Sklepam, da sta že tako brihtna, da je pogruntal, da sva oba z bratcem izginila in da je bil on sam pri babi. No, pa zobje ga dajejo, verjetno je tudi zaradi tega malo manj dobrovoljen.

Ohcet, nova služba... to so pravi dogodki, ne tole moje štetje zob user posted image Matkurja, čestitke za službo. A lahko prašam, kam bo šel pa Lojze, ga boš lahko dala že v vrtec al imaš varuške? Kokosh, upam, da boš naše firbce potešila s kakim podatkom več o obleki.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
25.8.2012 10:47:06   
vijolica2
Matkurja- Čestitke! Upam da bom jaz tudi kdaj dočakala kakšen takšen dober klic.

Kokosh - wawww kak blago. Res nekaj posebnega. Meni se pa dopadejo obleke, ki imajo zgoraj kaj kvačkanega oz. čipko..http://www.krinolina.si/s1a434/zenske-porocne-obleke/love.html kaj podobnega temu.Samo najina poroka še ni tako blizu. Treba dinarčke zbrati, pa tudi da mali mali zraste.

Cilla
Super za rezultate. Joj jaz sedaj ko imam enega tako živahnega in nespečega, se spomnem na tiste ki imate dvojčke... svaka častuser posted image
Drugače smo pa bili mi prejšni teden dobro- zbujal se je samo 2x na noč in mami je bilauser posted image , ampak se je spet vrnil nek škrat v mojega malega in sedaj že 2 noči se spimo. Oz. včeraj se je skoraj na uro zbujal, danes pa še pogosteje. Ponavadi sem ga podojila in je bilo ok, danes pa ne. Jokal je velikouser posted image Imam na sumu zobe. Zaenkrat ima dva in že kar nekaj časa ni nobenga na vidiku.
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3328
25.8.2012 22:52:21   
Matkurja
Cilla, za Lojzka bo skrbel njegov oče, ki bo šel namesto mene na porodniško. S prvim januarjem pa ne vem, kam ga bomo dali, ker o vrtcu ni ne duha ne sluha. Verjetno bo treba varuško najt.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
26.8.2012 8:45:49   
cilla
O, Matkurja, prav to sem mela v mislih user posted image Torej se da tudi naknadno še spremenit, kako oz. kdo bo koristil porodniško? Greš to na CSD in samo znova izpolniš obrazce? Sori, če te zaslišujem, ma sem glih konc julija videla en oglas za službo, ki je bil tak, da me je kar zasrbelo se prijavit. Pa se nisem, ker sem rekla, kam bosta šla pa škrata, če bi jo dobila - prepričana, da se porodniške ne da več spreminjat. Da vem, če me še kdaj zasrbi tekom porodniške user posted image

Ja, vrtec po porodniški je pa ena velika uganka. Jaz imam sicer podaljšano, ker sta bila rojena prezgodaj in ker sta dvojčka, ampak vseeno, spomladi bom pred istim vprašanjem. Ravno včeraj je moj govoril z varuško otrok njegove sestre, sva na tiho računala nanjo, pa ne bo nič, po dveh letih, ko ni mogla dobit otrok za čuvat, evo, zdaj ima za prihodnje leto dva user posted image .

< Sporočilo je popravil cilla -- 26.8.2012 8:47:11 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
26.8.2012 9:32:35   
Auri
živjo.

Mi smo doma. Bomo videli kakšen urnik si bo mali doma izbral. Trenutno je vse zbrkljanouser posted image

Matkurja, super, da ste tako uredili. user posted image user posted image

Cilla sem vesela za rezultate. user posted image

Otipavanje dojenčkov: Italjanke so res "napadalne" user posted image Živim ob meji in je res skočijo direktno v voziček.

Včeraj smo srečali enega dojenčka, ki je en teden mlajši od našega. Res, da eni nekaj znajo prej, drugi potem. Samo me je že malo zaskrbelo. Ta drugi fantek je tako naprej od našega, se kobaca iz kobacanja vsede, vstane .... mobilen 100% na uro. Moj sedi kot sveča, se steguje za igračko, če je ne doseže vzeme ta bližnjo in to je to. Prvič, da me je prijeo 5min panike.

Kimica upam, da se je mala pozdravila.
Kar se tiče Operila. Pri nas je bilo tako: p, ki je nadomeščala našo je rekla naj ga kupim, sem šla v lekarno mi lekarnar ni hotel prodat Operila. Sem klicala našo P pa je tudi rekla, da raje, da ne. Tako, da mi nismo uporabljali. Mnenja so deljena.

Lp,

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
26.8.2012 10:43:51   
trnuljčica
Auri brez panike eni prej drugi kasneje. A vsi zdravi na koncu znajo vse. user posted image Jaz bi raje tvojga. user posted image Glede aktivnosti mislim... Ne pa da jo je p na zač meseca zamenjala za 2 mes starejšo (9 mes).

Naše spanje. Sem žE tako skeptična, da je to ok, da sem razmišljala v smeri, da jo dam testirat na alergije za mleko, ker ima zelo velike možnosti. Zaradi bratca... Ker ene stvari so čisto podobne, tudi on je naenkrat iz prespečega pri 1 mes celo noč šel v nespečega z celonočnim zbujanjem. In sem črtala en dan mleko povsod in je spala 4 ure+ 2 uri +2 uri. Torej se je zbudila vsaj 4 x manj. Upam, da je bilo naključje. Bom videla naprej. Če mi ob dieti začne spati jo peljem na odvzem krvi. Tokrat bom pametnejša. Nič napotnic in bla bla vse je to normalno...

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
26.8.2012 11:41:36   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Kimica upam, da se je mala pozdravila.
Kar se tiče Operila. Pri nas je bilo tako: p, ki je nadomeščala našo je rekla naj ga kupim, sem šla v lekarno mi lekarnar ni hotel prodat Operila. Sem klicala našo P pa je tudi rekla, da raje, da ne. Tako, da mi nismo uporabljali. Mnenja so deljena.

Alina je že precej boljša.. Vsako tolko malo še pošmrka, ampak po mojem bo čez 2-3 dni že super.. Zdaj ji 2 dni samo 1x na dan čistim noska, ker v bistvu skoraj nič ne gre ven in potem vlečem ven na prazno, ona se pa tako dere in cela spoti v sekundi.. U glavnem, ne prebavlja čiščenja noska..

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
26.8.2012 15:19:07   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

O, Matkurja, prav to sem mela v mislih user posted image Torej se da tudi naknadno še spremenit, kako oz. kdo bo koristil porodniško? Greš to na CSD in samo znova izpolniš obrazce? Sori, če te zaslišujem, ma sem glih konc julija videla en oglas za službo, ki je bil tak, da me je kar zasrbelo se prijavit. Pa se nisem, ker sem rekla, kam bosta šla pa škrata, če bi jo dobila - prepričana, da se porodniške ne da več spreminjat. Da vem, če me še kdaj zasrbi tekom porodniške user posted image

Ja, vrtec po porodniški je pa ena velika uganka. Jaz imam sicer podaljšano, ker sta bila rojena prezgodaj in ker sta dvojčka, ampak vseeno, spomladi bom pred istim vprašanjem. Ravno včeraj je moj govoril z varuško otrok njegove sestre, sva na tiho računala nanjo, pa ne bo nič, po dveh letih, ko ni mogla dobit otrok za čuvat, evo, zdaj ima za prihodnje leto dva user posted image .

Če dobiš nov šiht, je to zadosten razlog za menjavo porodniške. V ostalih primerih se pa ne da več.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
26.8.2012 20:56:18   
trnuljčica
Pa zaradi nove oz močno poslabšane bolezni matere, zaradi česar le ta ni več sposobna skrbeti sama za otroka v porodniški. Torej ona v službo oz bolniško, partner v porodniško. Vsaj še lani je bilo tako.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
26.8.2012 21:37:52   
Matkurja
Ženska na CSD ni vedela, a bo moj odbival 100% porodniško po starem zakonu, al samo 90%. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3336
26.8.2012 21:46:50   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ženska na CSD ni vedela, a bo moj odbival 100% porodniško po starem zakonu, al samo 90%. user posted image

Verjetno si še sami niso na jasnem glede tega, ker ko so modreci pisali nov zakon, dvomim, da so pomislili na take primere. Držim pesti za vas, da bo obveljalo, da ker se je porodniška začela v času starega zakona, bo tudi nadomestilo po starem zakonu.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
26.8.2012 21:57:46   
Matkurja
Kaj spet šteka tale rr

< Sporočilo je popravil Matkurja -- 26.8.2012 21:58:58 >

Neposredna povezava do sporočila: 3338
27.8.2012 11:49:40   
kimica86
Jaooooo.. Jaz sem pa danes tako zelooo srečna user posted image user posted image Tamala je po dobrem mescu spala celo noč.. Zaspala okrog 23:45 in spala do 7:30.. user posted image Alina user posted image user posted image

Ne vem ali je vplivala ta sprememba vremena, ali to, da je včeraj spala čez dan samo 3x po 30min ali to, ker sem ji 1h pred spanjem naredila kašico od Milupe (piškot+žitarice).. Ni bila neka velika količina, cca. 60-70g, ampak nekaj pa je že.. Potem je pa pred spanjem spila še 70ml mleka..
Ampak, jaz sem ji naredila to kašico kar na AM.. Piše pa kao z vodo.. Ma 2 dni nazaj, ko sem naredila z vodo, sploh ni hotela jest.. Sem poskusila in je bilo prav BLJAK user posted image user posted image Snoči sem pa rekla, ajde, da probam z AM.. In je bilo kar okusno in tamala je kar ustka odpirala kot ptiček user posted image user posted image

Tako, da punce.. Se da tudi z mlekom pripravit- unim, ki ni všeč kašica pripravljena z vodo.. Poskusite tudi ve (tiste, ki dajete to vašim malčkom) user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 27.8.2012 11:50:39 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
27.8.2012 19:58:01   
cilla
Mi smo tudi spali danes ponoči user posted image (z izjemo enega polulanega intermezza), po mojem, da gre zasluga izključno dežju in ohladitvi.

Kimica, kaj to imaš tole kašico?
user posted image
Ker če imaš to, ta je že z AM not; nisem prepričana, če je glih dobro, da ga še dodajaš (isto kot doziranje praha AM in vode). Jaz sem mojima dvema, če jima kašna kašica ni preveč šla po grlu, dodala not kako žlico spasiranega sadja al pa frutka.
Včeraj sem imela pa instant zadev poln kufer (sama teh instant kašic nikoli ne bi jedla, že kot otrok nisem marala niti čokolinota), zato sem probala malo eksperimentirat za večerjo. Nastala je rižota s suhim sadjem (slive in kaki) in AM. Bilo je v bistvu dobro, mulota sta zmlatila konkretno dozo in padla dol kot dve zreli hruški user posted image Danes sem po istem principu skuhala gres (s suhim kakijem in brusnicami, na vodi) in razredčila z AM. Očitno zadeva funkcionira. Sicer vzame več cajta kot zamešak prah in vodo, ma kadar se mi bo dalo, bom sigurno še kuhala.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
27.8.2012 20:38:45   
kokosh
Naš je danes ponoči zmlatil dve steklenički, čez dan pa sploh noče jesti (še manj kot sicer). Zbuja se nekje 2x na noč. Ah kje so časi, ko je dete zaspalo ob 21h in vztrajalo do 7h zjutraj. To ni to user posted image

Avtosedež - treba bo naročiti, od glavice do robu MC lupinice je ostal še 1cm.

Poročne avanture - hvala za pozitivne misli pri usmerjanju šiviljine roke :) Blago je bombažna čipka, našla sem jo v Gramatexu (Zgoša/ Begunje na Gor.), ampak že dec. 2010. Poročna kostumografija se mi je med pregledovanjem galerih in spletnih strani salonov začela zdeti precej generična (na modelih zgledajo obleke še kar, na real life posnetkih poročnih fotografov pa tudi photoshop ne more rešiti obupne izbire obleke), tako res upam, da bo uspelo. Mi je pa seveda všeč, da je še kateri všeč user posted image

Prijazno noč vam želim.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
28.8.2012 15:58:12   
Mistica
Pozdravljene

Nekoliko z zamudo...

Matkurja - čestitke za službo! user posted image

beti - čestitke ob vselitvi! Polno veselja v novem domeku vam želim! user posted image

cilla - čestitke za dobro opravljene preglede! user posted image

kokosh - super izbira obleke in čestitke ob tem lepem dogodku! user posted image

kimica - super za prespano noč user posted image

A sem katero izpustila?
Kako lepo je napisati toliko čestitk! Da bi bilo vsak dan tako!
LP

< Sporočilo je popravil Mistica -- 28.8.2012 16:00:04 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
28.8.2012 22:19:46   
trnuljčica
A ve svoje 7 mesečnike podojite oz jim daste am podnevi pred spanjem? (Torej v smislu lažjega uspavanja) Al imajo samo jutranje in večernje dojenje?
Hvala za odg.

Nam ne pomaga nobena kašica za spanje. Vse pa delam sama. 3x dan. Tudi žitne, le da brez mleka, le s sadjem. Am v kašici ali brez nisem probala. Tudi ne mislim, ker se mi je pri prvem tako zameril ta am...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
29.8.2012 0:12:34   
Auri
Jaz mu dam mlečno kasico in čez pol ure se se podoji za spat. Je crtanje ampak tudi poje. Se pa tudi zgodi, da poje mlečno kasico in če se noče dojit dobi 150ml am. Torej, moj poje ful zvečer. Ponoči se pa se 2x doji. Zadnje čase namesto ob 3h se zbudi ob 4h, potem pa ob 6h.

Neposredna povezava do sporočila: 3344
29.8.2012 0:18:32   
Auri
Sorry, nisem vidla PODNEVI. Ja, tudi podnevi se malo podoji ali pa spije vodo po flaski pred spanjem. Drugace se pa doji zjutraj, zvečer in ponoči. Čez dan se noče dojit več, kdaj pa kdaj pred popoldanskem spanjem.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
29.8.2012 8:15:53   
vijolica2
Mi se dojimo samo zjutraj in zvečer. Podnevi pred spanjem pa voda. Nič dojenja. Ko ima slabe noči ima dosti dojenja ponočiuser posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
29.8.2012 8:49:13   
yangjian
Več igrač, celotno paleto, razvoj inteligence otrok, je najboljša kar sem jih kdaj videl otroške igre, trgovina, zelo dobro, nizke cene, visoko kakovost in visoko diskontno se ukvarjajo z različnimi igrač izdelkov, zato ne zamudite: http://baseurl.de/8d

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
29.8.2012 9:29:23   
tanika1

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

A ve svoje 7 mesečnike podojite oz jim daste am podnevi pred spanjem? (Torej v smislu lažjega uspavanja) Al imajo samo jutranje in večernje dojenje?
Hvala za odg.

Nam ne pomaga nobena kašica za spanje. Vse pa delam sama. 3x dan. Tudi žitne, le da brez mleka, le s sadjem. Am v kašici ali brez nisem probala. Tudi ne mislim, ker se mi je pri prvem tako zameril ta am...

Ja jst ga vedno podojim pred spanjem, ker drugače ne rata zaspat, pa parkrat ga nisem, ker je res veliko pojedel, potem je pa ugotovil, da to pa njemu ni všeč in nekaj časa ni skoraj nič pojedel. Zdej pa itak že sam pokaže, da hoče še dojenje, me hoče kar slečt. Tud jst delam vse kašice sam tudi žitne, meni se je am tudi zamerilo pri prvem. Ko je pojedel par žličk kašice za lahko noč z am, je po dveh urah začel bruhat in se ni ustavilo, pa vsakič, ko je bruhal je postal čisto siv in zaspal-pristala sva na infuziji. takrat je bil dokazan norovirus. Čez en teden je spet dobil 1 zlico iste kašice, po dveh urah začel bruhat kri, spet so bli enaki simptomi, samo da mu takrat niso nič dokazali. To se je še parkrat ponovilo, vedno je rabil infuzijo, le da ni dobil več am, ampak npr po jogurtu. Vsakič je bil sum na alergijo na km, le da so bli testi vedno negativni. Potem so naju pa poskusno vseeno dali na dieto. Pa še ugotovili so mu močen refluks, kljub temu da ni skoraj nič polival, je pa ves čas kašljal. Dobil je še terapijo s controlocom za tri mesece. Po tem sem mu pa poskusila enkrat dat jogurt in ni blo nobenih težav, tko da sva z dieto zaključila.
Se pa tudi zaradi tega pri malem zelo izogibam am, ker ne bi šla rada še enkrat čez to. Zato mu vse kuham samo na vodi-no včasih razredčim z mojim mlekom, sem ga na začetku shranjevala v skrinjo, ko sem ga mela preveč.

Neposredna povezava do sporočila: 3348
29.8.2012 9:34:40   
tanika1
drugače je pa moj mali tak dobrovoljček, le če česa ne dobi se pa zelo razjezi (včeraj sem ga dala na tobogan-seceda sem ga držala in mu je blo tako všeč, da je vsakič, ko sva spustilo gor bratca jokal in protestiral). Sedi že nekaj časa, se tudi že sam vsede. Plazit se je začel pri 7m, čez 14 dni pa se je že sam vsedel in vstal ob opori, tako da je zdaj res prav zabavno, ga moram povsod lovit-najbolj zanimivi so pa seveda čevlji.
Drugače pa je vedno veliko dela pri hiši in ni kaj dosti časa za pisanje. Trenutno zbirava predračune za okna in vrata, pa so tako zasoljene cene.
Beti čestitke za vselitev.

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
29.8.2012 14:05:35   
trnuljčica
Ok, natančnejeuser posted image . Torej tiste, ki ne date mleko (am) oz ga ne dojite čez dan za spanje, a pol vam kljub temu sami zaspijo v posteljici? Torej ne zanima me uspavanje v vozičku itd. Izključno doma čez dan. Naša ni šans, da bo brez zaspala brez dojenja (pa še potem ni ziher). Pa si lahko pokrampa oči ven, pa uho itd, a bo raje gledala (seveda stoje oz hodi okoli po posteljiuser posted image ) moje slikarsko ustvarjanje po steni in zraven tulila od zaspanosti...(kljub spuščeni roleti se čez čas seveda vidi) V vozičku logično, da ne rabi dojenja, mleka...

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?