cilla
|
Dan punce, vas berem že ves teden, pa sem tako crknjot, da mi gre pisanje slabo od prstov. Ta teden sva s tamanjšim dala čez dva dni Pediatrične, en dan gastroskopija, naslednji dan še UZ glave, ker so pred par meseci našli eno cistico in so hoteli počekirati, kaj se z njo dogaja. Gastroskopija me je fejst zdelala, od 1h zjutraj dalje ni smel ne jest ne pit, ob 7:30 sva bila naročena za sprejem, za pregled so ga pa vlekli tja do 10h. In bi ga morda še dlje, pa sem začela že prosjačit, če bi lahko čim prej. Je bil seveda utrujen (ker od 6h dalje ni spal), lačen, žejen, pa tudi okolje je bilo novo in ga je še dodatno kravžlalo. Gastro je trajala vsega par minut, sem čakala pred vrati ambulante. Ko so ga ven pripeljali, bi se skoraj zložila, ker je imel oči obrnjene okoli in sem videla samo beločnico, pa spuščal je neke grozne grgrajoče zvoke, kot da se utaplja, in zraven je krulil. Brrrr, sej bolj ko je ta prizor daleč, manj me strese, ampak v tistem trenutku bi se pa zjokala in skrila pod povšter. Na srečo so rezultati gastroskopije dobri. In tudi rezultati UZ. In jaz sem se to noč naspala Je mož dežural, saj se nočno zbujanje na ure nadaljuje. Jaz sem prvič mama in nimam takih izkušenj, ampak se mi dozdeva, da je tavečji zameril, ker sva ga dva dni pustila samega in šla. Bratca se je oba dneva, ko sva se popoldne vrnila po njega v varstvo, ful razveselil. Mene pa niti pogledal ni. Šele danes zjutraj v bistvu, da me je pogledal, ko sem prišla k posteljici, in se mi nasmejal. Prej pa samo strmenje v prazno, obračanje glave stran od mene tudi če sem ga ogovarjala. Sklepam, da sta že tako brihtna, da je pogruntal, da sva oba z bratcem izginila in da je bil on sam pri babi. No, pa zobje ga dajejo, verjetno je tudi zaradi tega malo manj dobrovoljen. Ohcet, nova služba... to so pravi dogodki, ne tole moje štetje zob Matkurja, čestitke za službo. A lahko prašam, kam bo šel pa Lojze, ga boš lahko dala že v vrtec al imaš varuške? Kokosh, upam, da boš naše firbce potešila s kakim podatkom več o obleki.
|