|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2012
30.7.2012 12:30:57   
HelenaLena
iiii kako lepo, vsaki 2 leti hčerkica user posted image . Kaj pa sedaj pričakujete mis, če ni skrivnost? user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
30.7.2012 20:56:28   
mis
Ne vemouser posted image Tudi prej nikoli nismo, nama je najlepše presenečenje.user posted image

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
30.7.2012 21:46:36   
HelenaLena
Tudi prav user posted image user posted image . Mene pa je preveč matral firbec in si nisem mogla več pomagat user posted image .
Glavno, da je dete zdravo user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
2.8.2012 12:03:33   
caelia
punce, pozdravljene! Se opravičujem ker vdiram v vašo temo...
sem letošnja marčevka in sem prejšnji teden za darilo dobila nov voziček, ki si ga prej nisem mogla privoščiti :S

zdaj prodajam naš komplet (voziček, lupinico, športni del, adapterje, senčnik, prevleke za dež...) športni del je še nerabljen ker imamo malega še vedno v košari (bil je nedonošen in je zato še vedno manjši kot ostali 5 mesečniki) vse skupaj pa je rabljeno 4 mesece. (razen športnega dela, ki sploh ni rabljen) če katero zanima, naj mi pošlje zs :)

voziček si pa lahko ogledate tukaj:

http://www.pocenivozicki.si/product.php?id_product=13

cena novega je 384 eur, jaz pa ga prodajam po simbolični ceni (150 eur). Kombinacija barve je oranžno-srebrna.

drugače pa vam vsem želim lepo nosečnost in čuvajte sebe in svoje zakladke.. pa počivajte, da vas kaj ne prehiti... (kot je mene)

Neposredna povezava do sporočila: 2954
7.8.2012 13:35:30   
jesenček
pozdravljene!

Berem vas že dolgo nisem pa se še uspela včlanit in kaj napisat do danes :). zanima me kako ste kaj z energijo in če še delate, ker mene že vsi čudno gledajo da kaj mi je da še vedno delam.
Poleg tega me zanima ali ste že začele kaj pripravljati za prihod novorojenčka, kupovati, prati...
Jaz sem nekaj stvari dobila nakupila pa praktično še nič in me tudi ne mika da bi to delala popoldan po službi, čakam na dopust pred porodniško potem pa akcija z nakupovanjem in pranjem, likanjem...

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2955
13.8.2012 12:01:51   
Momtobe
Jaz tudi še v službi, nimam nekih problemov ali težav (razen zatekanja nog in to ful). Verjetno so ljudje navajeni, da gre zdej že večina nosečnic na bolniško, pa je potem čudno, če je katera še v službi do konca :).
Jaz tudi še nič ne pripravljam. Pri prvem sem ful prej - res, da sem bla na bolniški in sem bila doma. Sedaj pa se mi nekako ne mudi - ta nujne stvari so itak pri roki - mam doma sinčka starega 2,5 let. Edino cunjice moram izbrskati iz škatel v katerih so spravljene ... Mam tudi jaz plan it v akcijo, ko bo nastopila porodniška. Mislim, da bo več kot dovolj časa - dvomim, da me bo kaj prej presenetilo.

(odgovor članu jesenček)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
13.8.2012 13:55:19   
astrid1
Mi smo ta velike stvari že nabavili (ko je moj imel dopust). Imamo voziček, banjico s stojalom in koš za pleničke. To smo nakupili preko Bolhe. Previjalno mizico tudi že imamo. Kupili smo novo komodo, potem pa je moj napravil na vrhu previjalno enoto. Naju je prišlo dvakrat ceneje, kot da bi kupili originalno previjalno mizico, pa še v predalih imamo ogromno prostora.

Za oblačilca je pa še čas. Imam jih še od hčerke, edino pregledali smo, če je kaj treba dokupiti, pa ne bo treba prav nič. Prati in likati nameravam konec septembra.

Res se še ne mudi pretirano.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
13.8.2012 18:46:32   
Ksenc
oilauser posted image  nekaj časa sem bila odsotna ker mi mozzila ni hotla odpret strani user posted image  nevem zakaj..

Jst mam že skorej use prpravljen..se mi mudi hehe pojstlca je postavljena, stovček sem kupila, use pripomočke..kremce, voziček pride (če bo use po sreči) ta tedn user posted image  edino zdj razmišlam še o previjalni, ker so ful praktične, da imajo še banjico spodaj (sm se po pomoti zaletela vanjo-pa ugotovila da je polica čez user posted image  ) ,manjka mi še brisača,bepanthen,fiziološka,aspirator za nosek (to se mi zdi da je brez veze če maš fiziološko-pa potem s palčko obrišeš..a ni tako??)
Sem že zelo nestrpna, in komaj čakam da pride moj fantek na svet user posted image  

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
19.8.2012 15:10:05   
taja1235

Da se še jaz pridružim.....rok imam konec oktobra..... user posted image

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
21.8.2012 13:16:02   
saan21
Pozdravljene!

Da se vam še jaz pridružim user posted image

Rok imam 05.10, pričakujeva fantka, je moja prva nosečnost.

Do sedaj sem bila na drugem forumu, kjer smo zelo aktivne, vidim pa da ste tudi tukaj kar pridne.

Kmalu bova začela rihtati sobico, kjer bo previjalna in omara, ter počivalnik za dojenje. Od začetka bo spal v zibelki od mene in mojega brata (stara je 28 let) in je kot nova. Nato pa bo dobil pojstlico. Od začetka bo pri nama v spalnici saj pravijo, da se mi ne bo dalo kar naprej vstajati in hoditi v njegovo sobico pogledat kaj je. Upam, da bo šlo saj sva navajena spati v zelo mrzlem, tudi pozimi imava odprto okno in nikoli vžanega radiatorja.

Nimam nobenih problemov :) Odlično se počutim in ne morej verjeti da je samo še 6 tednov do roka :)

Lp! user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
21.8.2012 13:42:58   
Ksenc
Dobrodošle obe ;)

saan21 ti imaš pa kar kmalu rok..a si že kaj nestrpna??Jaz imam rok 30.10. in že komaj čakam user posted image . Smem prašat koliko si stara?Sprašujem zarad firbca user posted image

(odgovor članu saan21)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
21.8.2012 13:46:51   
sonček33
Še malo, pa pride naš mesec. Tam konec septembra se bo že začelo dogajati. Jaz kar malo računam, da bom kak teden prej. Tale trebuh me že mal nervira :)

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
21.8.2012 14:20:19   
HelenaLena
Uu konec septembra, to bo pa hitro user posted image . Jaz mam 24.10. rok, ne morem verjeti, da bom že v 32. tednu.
Počutim se super, razen zvečer se mi rado zgodi, da sem nekam napeta v trebuhu in malo težje diham.
Še malo, pa bo pri nas trgatev, čez kakšen mesec. Upam, da bom lahko sodelovala user posted image . Če ne drugo, bom pijačo nosila okoli. Pa da čimprej mine ta vročina user posted image , da se malo ohladimo pa zadihamo.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
22.8.2012 10:03:21   
taja1235

jaz imam tudi rok 24.10.------v kero porodnisnico gres rodit...jaz LJUBLJANA

punce js sibam zdele v skatle....pogledat koliko imam oblekc za naso bebico....

od prej imam puncko....sedaj pa ne vemo kaj bomo imeli...

lep dan vsem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2964
22.8.2012 10:18:37   
saan21
Ksenc, stara sem 23 let, fant 24.
Nisem še nič nestrpna. Jaz kar mislim koliko imam še časa :)
Tudi pripravljeno nimava še nič, razen cunjic, ki sem jih dobila in preprala.
Drug teden začneva rihtati sobico.

Saj res, kje boste rodile! Jaz sem vedno bolj prepričana v to, da bom šla v Postojno!
Lj. se mi kar nekaj upira pa tako deljena mnenja so o tej LJ, vedno več je kritik kot pohval... user posted image

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
22.8.2012 11:10:19   
Momtobe
Jaz imam tudi 24.10. rok :) ... upam pa, da bo prej. Po menstruaciji ga mam ful prej, po ultrazvoku pa tako kot sem napisala. Samo sem v drugo noseča in mam tokrat kar konkretni trebuh ... pa sta še dva meseca največje rasti trebuha pred mano :D.

Jaz sem prvič rodila z EA v Mariboru, tokrat pa ne vem kje bi. 24 urno EA imajo v Postojni in Kranju, brez tega pa imam na voljo še Ljubljano in Maribor. Bi bila zelo vesela EA, ker se ful bojim poroda, pa čeprav mi prvič ni ravno najbolje prijela... si pa pač tokrat mislim, kaj če bi blo brez tistega še huje?

Neposredna povezava do sporočila: 2966
22.8.2012 12:43:29   
taja1235
jaz sem imela kar tezaven porod vse skupaj 7 ur...ampak moram pohvalit vse v LJ porodnisnici....sicer je bila leta 2008 septembra guzva v porodnih sobah ampak vsaka jim cast...tko da v drugo gremo tudi v Ljubljano in bomo rodili po naravni poti ce bo slo vse tako kot mora it.....

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
22.8.2012 14:27:04   
HelenaLena
24 urno EA imaš tudi v Murski Soboti. Nas je že nekaj za 24.10. user posted image . Jaz bom verjetno v MB rodila. Zna pa se zgodit, da si premislim in bom šla v MS.
Ja baje se zadnji dva meseca najbolj povečuje trebušček. Meni se je sedaj komaj začelo, prej sem bla bolj napihnjena kot ne user posted image . Ampak še vedno se mi čudijo, da sem že v sedmem mescu user posted image .

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
22.8.2012 15:16:04   
Ksenc
Tut mene skos bol straši tale porod in razmišlam o EA..berem pa berem zgodbe s to povezavo, nekatere pišejo da se otrok bl matra in da se lahko zgodi da s kleščem potegnejo vn in take stvari. Usaka ima svojo zgodbo in se je težko odločit user posted image  nevem pa še nič. A je res taka huda bolečina da se neda zdržat al ne?Bom še mal pretehtala use skupej user posted image  

Bom pa rodila v Kranju, saj živiva s fantom 10metrov stran od porodnišnice user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2969
22.8.2012 15:49:02   
princess13

IZVIRNO SPOROČILO: Ksenc

Tut mene skos bol straši tale porod in razmišlam o EA..berem pa berem zgodbe s to povezavo, nekatere pišejo da se otrok bl matra in da se lahko zgodi da s kleščem potegnejo vn in take stvari. Usaka ima svojo zgodbo in se je težko odločit user posted image  nevem pa še nič. A je res taka huda bolečina da se neda zdržat al ne?Bom še mal pretehtala use skupej user posted image  

Glede EA je še včeraj v šoli rekla zdravnica, da ne morejo garantirat, da bo ''zagrabila'' in da bolečine povsem ne morejo izbrisati, tako da v vsakem primeru bo bolelo, le ne toliko kot brez. Jaz sem že fiksno odločena, da EA pri meni odpade.

(odgovor članu Ksenc)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
23.8.2012 9:53:55   
sonček33
Jaz sem pri prvem vzela EA zaradi oči, po nasvetu zdravnika. Porod je trajal 12 ur. Priznam, bolelo ni prav nič, pa še celo umetne popadke so mi dali, ker svojih nisem imela. Se je pa zakompliciralo na začetku in tudi na koncu. Najprej je anesteziolog zgrešil in mi tako predrl duro (kaj vse bi se lahko zgodilo zaradi tega, si lahko preberete/ste slišale na predavanjih o EA). To se menda zgodi v 1%. Torej, porod je potem do iztisa dobro potekal, nič ni bolelo. Potem pa je bilo treba otroka iztisniti, pa nisem čutila nič, nobenega popadka, torej nisem mogla sodelovati. Ker je imel mali popkovino okoli vratu je nastala panika in otroka so izvlekli s pomočjo vakuuma. Prvič ni uspelo, v drugo HB je, ker je bila že panika.

Otrok je sicer imel res  na glavipodplutbo še kakšen teden, a sicer je bilo z njim vse ok. Moje trpljenje pa se je po porodu šele začelo. Najprej zaradi vakuuma - prerezana, raztrgana - neomejeno število šivov. A to bi se še dalo preživeti. Posledice zgrešene EA so bile mnogo hujše. namreč edina možna varianta, da posledice niso prehude je, da po zgrešeni EA vsaj 24 ur mirno ležiš na popolnoma ravni podlagi - torej obvezno brez blazine in po možnosti ne ustajaš niti za WC. Meni tega seveda niso povedali in sem že med rojevanjem vstajala iz postelje, mali pa ej ob porodu popil veliko plodovnice, tako da je ob skoraj vsakem gibu v loku bruhal. Ker sem rodila zvečer, sem bila seveda v sobi z njim sama in kot novopečena mamica čisto fertik in zelo na trnih vsakič, ko se je premaknil, zato sem seveda vedno, ko je bruhnil vstala iz postelje zelo nahitro. To pa je najslabše, kar sem lahko storila (v primeru sebe, ne v otrokovem) glede na prej napisano. Drugi dan so se začeli grozni glavoboli in nenehno naraščanje pritiska v vratnih miščicah, vsakič, ko sem glavo vzdignila zgolj za 5 cm. Še posebaj hudo je bilo, ker se je pojavil tudi odmev v glavi. Z razmikom parih sekund, sem vse, kar se je slišalo iz hodnika slišala še vsaj 3x. GRozno.

Skratka slaba izkušnja. Po 3 dneh sva šla domov in vožnja do doma je bila mučenje na polno. Še tri tedne po prihodu domov, se z dojenčkom nisem mogla drugače ukvarjati kot zgolj leže na postelji. Zanj je skrbel njegov oče - od previjanja do kopanja.

Nočem nobene strašit. POvem tudi, da porod kot tak ni bil boleč in da nisem trpela - je pa seveda riziko bil pri otroku pri iztisu.

< Sporočilo je popravil sonček33 -- 23.8.2012 10:01:46 >

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
23.8.2012 11:59:32   
astrid1
Sama sem že od začetka odločena, da ne bom vzela EA. Prvič sem rodila brez in je šlo, zato sem tudi optimistična glede drugega poroda. Saj boli, ampak potem ko je bilo vse končano, sem na bolečino čisto pozabila. Že tisti trenutek, ko so mi hčerkico položili na prsa.

Sama se ne bojim nobene porodne bolečine. Strah me je, da bi se kaj zakompliciralo pri otročku. Me kar zona obliva.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
23.8.2012 12:53:39   
HelenaLena
Samo če ti na UZ do poroda kaže vse dobro, potem se težko kaj zakomplicira pri porodu,ne?

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
23.8.2012 13:26:08   
astrid1
HelenaLena, takšno stališče kot je tvoje, je res najboljše. Upam, da si bom lahko tudi sama dopovedala isto.
Včasih si rečem, kako je bilo super, ko še ni bilo interneta, ker nisem vedela prav nič o raznih komplikacijah. Manj veš o vsem tem, boljše je...

Neposredna povezava do sporočila: 2974
23.8.2012 13:40:02   
HelenaLena
Tako je, ker se v poplavi raznoraznih informacij ukvarjamo s problemi, ki jih ni in ni nujno, da sploh kdaj bodo.
Škoda mi je časa, da se sekiram za brezveze namesto da uživam nosečnost, ker bo še prehitro fertik. Veselim se že dne, ko bo prišel novi član med nas user posted image . Pa zdaj, ko rodimo v porodnišnicah s pomočjo strokovnega osebja, nas načeloma nebi smelo biti strah. Si pa ne predstavljam, kako je zgledal porod včasih, za časa moje babice, ko so rodili doma user posted image .

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?