Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 8:18:31
|
|
|
|
princess13
|
Jutro! Bedim že od 7h, ker mi mali ne pusti spat. Tak me je nabrcal, da me je celo premaknilo. Samo mi je pa všeč današnje jutro. Lepo oblačno, da se dihat...Smešno, da letos sonca ne maram Astrid1, midva imava doma enak predalnik iz IKEE, le da je bele barve. Tako da ti lahko s prve roke povem, da je super HeLenčica, kako pa kaj siv in rjav voziček zgleda? Rdeča tak odpade Kako ste pa kaj ve danes?
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 8:20:07
|
|
|
|
HelenaLena
|
Jooj Ikea ma res zanimive stvari. Morama čimprej odriniti . Končno so se malo temperature spustile. Še lahko postorim do konca, dokler še ni vročine. Potem pa odrinem proti MB malo po trgovinah pa k zobarju. Upam, da bo potem malo mir, ker mi skoz nekaj popravlja, ampak glavno, da se porihta na koncu. Kak se pa štejejo gibi? Baje dobiš od ginekologa neko zadevo, po kateri se orientiraš? Pri meni je skoz živahno, samo vseeno bo verjetno treba štet ali kak...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 8:42:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro punce Nova tukaj Prihajam iz okolice Slov. Bistrice- Makole, v bistrici pa imam starše, tako da sem tudi tam velikokrat PDP imam 5.4.2013, tako da mi smo še bolj na začetku V četrtek imam UZ in že komaj čakam, čeprav vem, da je možno tudi, da se srčka še ne bo slišalo. Je pa to najina prva pikica
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 9:22:33
|
|
|
|
princess13
|
HelenaLena, za štetje gibov dobiš list z razpredelnicami za vsak teden od ponedeljka do petka in za vsak gib, ki ga čutiš, narediš križec. Mora pa bit med enim in drugim gibom vsaj 3 minute razlike. Torej ne šteješ kar 1,2,3, ko te mali začne brcat. No in ko prideš do 10 oziroma, ko zapolniš vse kvadratke, zabeležiš še uro, kdaj si začutila zadnji gib. To je to :) Res pa je, da ko sem doma, sem bolj pozorna na gibe in jih 10 naštejem nekje do 14:00. Če pa sem čez dan leteča, pa mali tud manj brca, pač pol zabeležim kak se mi zdi. Seveda pa vseeno spremljam brcike. Anonimna dobrodošla in srečno do konca!
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 9:50:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 10:06:32
|
|
|
|
princess13
|
Ooooooooooooo nisem vedela, da so prestavili! Hvala, da si me obvestila. Kaki kmeti! Ko si vse že splaniraš... Torej jutri ob 18h. Sej ura ostane ista, a ne? Vozičku pašejo vse barve. Bi se pa jaz tudi odločila za črno Zdaj pa hop po njega
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 10:40:11
|
|
|
|
bodoča mamii
|
anonimna čestitam kolko pa si stara?? sma pa iz istih koncov..
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 11:26:54
|
|
|
|
buubikaa
|
Jaz sem iz Ptuja, stara 24 let, PDP 15.12. To pa je moja prva nosečnost. Roditi nameravam v Mariborski porodnišnici. ;)
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 13:23:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Stara sem skoraj 27 ;-) Septembra bom :-) Aja, tudi iz okolice Sl.Bistrice? :-) Super :-) Glede poroda pa se jaz vedno bolj nagibam proti Ptuju. Imajo ultivo, v Mb pa epiduralno pa se placat jo mors.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 13:59:06
|
|
|
|
guess
|
Pozdravljene. :) jaz bi se vam pridružila. Čeprav nisem skoraj nič aktivna na RR se moram vseeno javit pri štajerkah PDP mam v začetku decembra, mi ga skozi nekaj prestavljajo tak da se pustimo presenetit Drugače pa sem iz Maribora, natančneje iz pod pohorja.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 14:28:17
|
|
|
|
binabana
|
Sončen pozdrav tudi z moje strani! Še ena Štajerka več, ki bo postala letos novopečena mamica, PDP imam 29.12. Prihajam pa iz okolice Maribora, stara pa sem 24 let... Se že veselim klepeta z vami, saj je to moj prvi otrok in mi vsak nasvet, namig pride prav če boste za in imele čas bi se lahko tudi na kaki pijački našle v prihodnosti
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 15:35:51
|
|
|
|
HelenaLena
|
Ja superca, dobrodošle vse po vrsti! Prav fajn je, ko vidim, da nas je vedno več. Anonimna tudi iz okolice Bistrice? Jaz tudi, natančneje iz Zg. Bistrice . Hvala Princess13, zdaj mi je že bolj jasno . Verjetno potem dobim čez dva tedna, ko mam naslednji pregled.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 15:37:40
|
|
|
|
princess13
|
O super, nas se je že nabralo nekaj. Dobrodošle vse nove Anonimna, kaj si ziher, da je epiduralna za plačat? Sicer se za to ne nameravam odločit, me pa vseeno zanima...
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 16:01:37
|
|
|
|
buubikaa
|
Saj pa imajo v Mariboru tudi Ultivo. Sem brala od teh, ki so rodile v Mariboru.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 17:03:48
|
|
|
|
guess
|
IZVIRNO SPOROČILO: buubikaa Saj pa imajo v Mariboru tudi Ultivo. Sem brala od teh, ki so rodile v Mariboru. Moja soseda je rodila 3mesece nazaj, pa Baje ultive v Mariboru nimajo. Nudijo ti samo "smejalni plin" in pa protibolečinske inekcije. Imeli pa naj bi EA, ampak dosegljivo samo med 8. in 16.uro.
< Sporočilo je popravil guess -- 7.8.2012 17:13:09 >
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 19:40:11
|
|
|
|
HelenaLena
|
Kolikor je meni znano, se epiduralna v MB ne plača. Edino kar je, da je na voljo samo med 8. in 16. uro ali nekak tak in ne skoz kot recimo v MS. Ultive v MB nimajo, če se dobro spomnim. Majo pa še smejalni plin ja.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 7.8.2012 19:44:20
|
|
|
|
buubikaa
|
Jaz je tako ne mislim prakticirat, ker naj bi Ultiva škodovala otroku. Mislim, da bom uporabila le smejalni plin, pa kakšne protibolečinske inekcije/tablete. Na Ptuju meni osebno ni všeč osebje.
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 7:18:34
|
|
|
|
bodoča mamii
|
dobrodošle vse sonosečke anonimna jas sem tudi ista relacija jas še tud ne vem kam bom šla pa samo zaradi osebja eni govorijo tak drugi tak..se odločam ali ptuj ali mb..
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 9:09:08
|
|
|
|
HeLenčica
|
Jaz imam željo roditi v vodi v MS, če bo to možno (slišala sem namreč da niso navdušeni nad prvorodkami v vodi), če pa ne pa v MB porodnišnici brez vsega, na pručki
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 9:12:01
|
|
|
|
Anonimen
|
HelenaLena, poznam Zg. Bistrico, imam tam prijateljico bodoča mamii, tudi iz okolice Makol? No, se lahko kdaj mogoče na kakšni pijački dobimo Glede epiduralne- mogoče sem brala kakšne starejše poste Drugače pa bolj ko razmišljam epiduralna vs. ultiva in maribor vs. ptuj, manj mi je jasno za kaj bi se raje odločila.. AMpak časa je še kar nekaj
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 9:14:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Na Ptuju pomoje ni neke gužve in niso vsi tako živčni kot v Mb Moja svakinja je decembra rodila na Ptuju in res vse pohvale osebju- sestre so pa res bile zelo prijazne.. Je že hotela obupat nad dojenjem, pa je potem končno ratalo ob pomoči sestre
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 11:20:55
|
|
|
|
HelenaLena
|
Jaz pa se vedno bolj nagibam k naravnemu porodu, čeprav sem razmišljala tudi o epiduralni. Nekaj časa še imam za razmislek , kakšen mesec. Ker če se odločim za epiduralno, bi morala še k anesteziologu ali kak. Komot se lahko kdaj dobimo na pijači .
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 11:32:28
|
|
|
|
princess13
|
HelenaLena, kaj so vam pa v materinski rekli o epiduralni? Kolikor sem slišala moraš dat neko predavanje skoz, kao o prednostih in slabostih in pol podpišeš še nek papir. Je pa tak kot si napisala, da je epiduralna na voljo samo od določene do določene ure. Jaz je ziher ne bom vzela, ker od kolegic, ki so jo imele, niti ena ni rekla, da bi ji kakorkoli lajšala bolečine. Popadke vseeno čutiš, le iztisa ne. Nočem pa, da mi malega ven vlečejo z vakumom. Čepram me je grozno strah poroda, bom stisnila zobe in rodila brez epiduralne. Bom pa vzela ta smejalni plin. Je pa kolegica, ki je marca rodila v MB rekla, da so jo prestavljali malo na pručko, malo na bok, pol je ležala, sedela...v glavnem bila je v vseh možnih pozah Kaj partnerji bodo zraven pri porodu? Jaz brez mojega sploh ne grem rodit
|
|
|
|
RE: **Noseče Štajerke** 8.8.2012 11:33:28
|
|
|
|
princess13
|
HelenaLena, kaj so vam pa v materinski rekli o epiduralni? Kolikor sem slišala moraš dat neko predavanje skoz, kao o prednostih in slabostih in pol podpišeš še nek papir. Je pa tak kot si napisala, da je epiduralna na voljo samo od določene do določene ure. Jaz je ziher ne bom vzela, ker od kolegic, ki so jo imele, niti ena ni rekla, da bi ji kakorkoli lajšala bolečine. Popadke vseeno čutiš, le iztisa ne. Nočem pa, da mi malega ven vlečejo z vakumom. Čepram me je grozno strah poroda, bom stisnila zobe in rodila brez epiduralne. Bom pa vzela ta smejalni plin. Je pa kolegica, ki je marca rodila v MB rekla, da so jo prestavljali malo na pručko, malo na bok, pol je ležala, sedela...v glavnem bila je v vseh možnih pozah Kaj partnerji bodo zraven pri porodu? Jaz brez mojega sploh ne grem rodit
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?