|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
17.7.2012 14:49:28   
la79
Pozdravljene še z moje strani!

Sem prvič noseča, pričakujem fantka, PDP 16.8. Zanima me, če je katera iz Celja ali bližnje okolice? Da se mogoče dobimo na kaki pijači...

Vsem želim mirno nosečnost in čim lažji porod...

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
17.7.2012 16:49:51   
Maeve
Ladydi69 jaz sem zdaj iz okolice bleda (zg. gorje) ampak za kavico sedaj nič ne obljubim, ker sem se zaprla noter in pišem diplomo ... Mogoče pa vseeno izkoristim kako luknjo user posted image Sem pa zelo za kavico po porodu in pa za vozičkanje, javi se kaj, magari na zs user posted image
Mene so pa pozitivno presenetili v naši občini, ker so zelo radodarni z denarno pomočjo ob rojstvu otroka. Se mi je tako nasmejalo, ko sem videla vsoto na obrazcu! user posted image
Drugače sem pa imela danes pregled, vse je v redu, mali/mala je prav obrnjen/a, tako da sem zelo vesela. Začela sem čutit tudi lažne popadke - otrdevanje trebuha in pa nekaj takega kot zelo rahle menstrualne krče. Sem se kar malo prestrašila, ker tega vse do pred kratkim nisem čutila, sedaj pa kar naenkrat in včasih tudi dokaj pogosto. Ampak me je ginekologinja pomirila, da je vse v redu. Vedno bolj se smukam po otroški sobici in že komaj čakam, da pride škratek na svet user posted image
Danes sem kupila čaj iz malinovih listov, pa da vidimo, če kaj pomaga user posted image
Uživajte user posted image oglasite se še kaj!

(odgovor članu la79)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
17.7.2012 19:23:45   
taratanja
Pozdravček vsem še od mene!
Pa sem se le "opogumila" in vas prišla malo pozdravit - prvič user posted image
Tudi sama spadam med avgustovke, pdp 25.8., torej je še dober mesec pred mano. Se mi pa dozdeva, da čas tako hitrooo beži in da bo mala pikica vsak čas tukaj! Kako ste sicer? Kako je počutje? Pri meni zaenkrat vse ok, samo v zadnjih nekaj dneh me malo bolj tišči v križu, pa vsako toliko začutim rahlo bolečino, ki spominja na tisto ob menstruaciji. Kaj to se že šteje med t.i. lažne popadke? Drugače pa uživajte v dolgih poletnih dneh! user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
17.7.2012 19:58:09   
Maeve
La79 in Taratanja dobrodošli! Taratanja imaš PDP ravno en dan pred mano user posted image Ja, se strinjam, čas res hitro beži! Jaz mislim, da se to tiščanje v križu in občutek blažjih krčev že šteje za lažne popadke.
Pozdravček!

(odgovor članu taratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
17.7.2012 20:24:43   
taratanja
Oooo Maeve, kako lepo! Bova skupaj odštevali user posted image
No, jaz sem danes imela uz, dete je že kar veliko (baje da ima okoli 2500g), me je pa malo spravila na obrate sestra, ki me je oštela, češ da mi je malo preveč poskočila teža od zadnjega pregleda (v 6 tednih sem pridobila 2,5kg). Ne vem no, meni se to ne zdi tako veliko, sploh če gledamo, da sem se od začetka nosečnosti do sedaj zredila za dobrih 6,5 kg. Mogoče pa samo jaz ne vidim logike v tem kompliciranju user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
18.7.2012 8:36:58   
Maeve
Meni se to sploh ne zdi veliko, predvsem pa zato, ker si se res malo zredila čez nosečnost. Jaz sem se do sedaj za 10 kg. Pa mi sedaj ne sestra, ne ginekologinja nič ne rečeta. Me je pa oštela, ker sem se v 2. trimesečju v enem mesecu namesto za 2 kg zredila kar za 5. To ji pa dam prav user posted image No, ampak je dieta za nosečniško sladkrono vse popravila user posted image
Skratka taratanja ti se nič ne sekiraj in samo uživaj! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1906
18.7.2012 11:38:01   
taratanja
Hvala za pomirjujoče in vzpodbudne besede! user posted image Saj danes sem že malo odmislila vse skupaj, včeraj pa me je res vrglo. Sigurno so krivi hormoni. user posted image Kako si pa kaj z nakupi za novorojenčka? Jaz sem ravnokar malo pospravljala vse skupaj, sem pa zelo v dvomih glede bodijev - ali kupiti s kratkimi ali dolgimi rokavi, pa kako otročka sploh oblečt....skratka, se vidi, da je to moj prvi otročiček, ker sem totalno zmedena glede čisto preprostih stvari user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
18.7.2012 13:16:17   
ladydi69
Maeve...no lepo da sva si blizu..ja moj dan PDP se tudi bliža,13.8.,bomo videli kdaj bo pokukalo na svet,tako da za kavico sedaj ali pol in seveda vozičkanje pa seveda pride v poštev...dnevi se štejejo...
vsem pa en lep pozdravček in pazite nase in na trebušček....lp

Neposredna povezava do sporočila: 1908
18.7.2012 21:13:09   
Toopsy
Hej hej nosečke!

Jaz sem pa imela danes pregled, in sem bila zelo razočarana. sem v 38 tednu in sem pričakovala ali ctg ali pa vsaj pregled, da mi pove ali se kaj dogaja ali ne, pa nič ni bilo. nazadnje sem imela pregled v 33 tednu, me je samo zvagala in izmerila pritisk, danes je naredila isto. Odkar sem noseča nisem imela nobenega vaginalnega pregleda. kako je to pri vas? je katera že imela ctg? me pa že špika in čutim jajčnike tako da nekaj se dogaja.
danes sva dobila prečudovito previjalno, sem tko vesela, spakirano tudi imam že vse tko da sem čist pripravljena na akcijo. se veselim najinga otročička in komaj čakam da ga spoznam.

bodite lepo

(odgovor članu ladydi69)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
18.7.2012 21:32:17   
taratanja
Meni je včeraj napovedala, da me bo ob naslednjem pregledu čez dva tedna (se pravi ko bom v 37. tednu) dala na ctg, pa baje mi bo vzela bris(samoplačniško) za ne vem kateri streptokok, ker te v primeru pozitivnega rezultata med porodom preventivno dajo na antibiotik, da preprečijo okužbo otroka. Drugače pa vaginalnih pregledov med samo nosečnostjo nisem imela, samo uz, tehtanje, pritisk, pa srček otroka je vedno poslušala. user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
18.7.2012 21:40:38   
.bina.
Pozdravljene...
Jaz sem pa ze od nedelje v bolnisnici...sem v 37 tednu in ze imam nekaj popadkov a odprta se nisem nic. Zamenjala sem ze 7 cimr v sobi kr so vse sle rodit...3 so imele carskega. Nasa punca pa nagaja in se je odlocila da me bo se malo zabavala in mucila.

Lepo bodite in pazite na svoje trebuscke

Neposredna povezava do sporočila: 1911
18.7.2012 22:27:32   
Moretta
Pozdravljene souser posted image !

No, nekaj se pa že dogaja..
.bina. držim pesti. Naj se punca odloči kdaj prideti na svet. Samo da bo vse ok!!!

Jaz pa sem v 34. tednu. Korakam proti 35. Ja, zadnji dan avgusta imam rok. user posted image pa ne da miru: skače z ene strani trebuha na drugi, brca v rebra, da je pravo veselje, boksa v mehur... Je pa res kar veselo tam notri. Spim še kar v redu, ena blazina pod glavo, druga pod trebuh, tretja med noge. Rabim še kaj??? user posted image
V splošnem veselju pripravljam še rojstnodnevno zabavo velike sestrice, ki bo 31. julija dopolnila 8 let. user posted image user posted image user posted image Mi bo uspelo?

Še malo pa bo!

Lep pozdrav!

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
19.7.2012 9:14:30   
Maeve
Glede bodijev tut jaz nisem točno vedela, kaj naj kupim. Tako da sem potem vzela nekaj bodijev z dolgimi, nekaj pa s kratkimi rokavi, ogromno sem jih dobila rabljenih. Če si v dilemi, je po mojem boljše, da kupiš malce več bodijev s kratkimi in če je mraz lahko daš čez jopico.
toopsy jaz sem sedaj 34/35 teden in me je naročila čez 3 tedne na ctg. Vaginalnih pregledov pa tudi jaz nisem imela nič. je pa res, da mi je vedno naredila ultrazvok. Drugače pa so mi vedno pregledali vodo, kri, pritisk, teža.
.bina. želim ti, da čimprej in čim hitreje rodiš s čim manj bolečinami user posted image
Pri meni so se pa gibi malo umirili, se mi zdi, da bolj miga z ritko sem in tja, pa z nogicami se preteguje, to mi je tako fajn občutek,
ko začutim nogico user posted image
Uživajte!

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
19.7.2012 12:35:02   
moč81
Pozdravljene souser posted image !
Korakamo proti zadnjim tednom,...vidim, da nisem edina, ki ima lažne popadke,...me je zadnjič kr mal panika zagrabla in potem sem še šla h ginekologinji pokazat, me je pomirila, da so popadki lažni,ampak da naj počivam in naj ne bom preveč korajžna,....mam doma navihano 16-mesečno hčerkico pa lih ne vem kako da ne bi bila korajžna,...si pa želim da bi sedaj tudi tako potekalo kot se je pri njej začelo,...vendar se je tale dojenček verjetn odločil drugače. Bomo vidli kaj bo. Pripravljeno imam vse,... no kaka malenkost še manjka, ki se bo kupla ko bo že dojenček z nami pa bo.
Punce zanima me, ali veste za koga, ki bi imel za prodat elektronsko varuško,...sicer spremljam bolho, vendar še nisem imela sreče z nakupom!
Ko je lih debata o pregledih naj še jaz svojo izkušnjo povem,...pri hčerki me v celi nosečnosti ni niti enkrat vaginalno pogledla. Sedaj me je pa v 32tednu pogledla pa baje zmerla maternični vrat,...no pa sedaj ko sem cela panična šla do nje ko me je v križu špikalo pa v spodnjem delu trebuha pa trebuh je bil cel trd,...pa me je vaginalno pogledla, da je vidla kaj se dogaja pa sem mela srečo, da me je lih pri njej spet zagrablo,...pa me je malce" potolažla",da so le lažni popadki.
Čeprav mam še dobrih 5tednov pred sabo si želim,da še dojenček uživa v hotelu mama. ;-)
Srečnice tiste, ki lahko spite,...jaz že kake tri tedne ne spim vredu in ko se enkrat zbudim je konc z spanjem,...je pa dojenček full zanimiv ko mi tišči ven rokico al nogico ko pa vzamem tel.da ga posnemem ali pa poslikam se pa takoj skrije in se mi da pod rebra da me boli da je "za znort".
Takile se ti naši migeci v hotelu mama. ;-)
Pazite nase,..... ne pozabite na veliko tekočine v teh vročih dneh,...!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
19.7.2012 21:43:16   
taratanja
Pozdravljene so-nosečke!
Držim močno močno pesti za vse tiste, ki ste že v "akciji" oz. čakate, da se le-ta v kratkem začne user posted image
Naša pikica se tudi veselo prestavlja levo in desno, da o intenzivnem brcanju v rebra ali boksanju v mehur niti ne govorimo. user posted image Sicer pa tudi mene daje malo nespečnost, verjetno so nekoliko na delu tudi živčki, ki že fantazirajo po svoje user posted image
Danes sem sicer še malo nakupovala, glede bodijev sem se tudi jaz odločila, da ne bom komplicirala - nekaj jih itak imam že doma (s kratkimi in dolgimi rokavi), če bo pa nuja, bo že možek na hitro kupil še kakšnega. Se je pa precej težko upret vsem luštnim oblekicam, ki so na voljo, sploh sedaj, ko so še popusti user posted image Bo verjetno najbolje, da se kar izogibam vsem baby trgovinam user posted image

(odgovor članu moč81)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
21.7.2012 21:31:41   
Moyci
živjo sonosečke, jaz se vam pridružujem na novo, PDP imam 28.8. in sem iz Medovod. Tako, da če je katera iz okolice se lahko zmenimo za kakšno pijačko al pa kasneje za kakšno vozičkanje. Drugače pa naj bi dobili menda fantka, čeprav mi ni upala nazadnje tega potrditi tako, da sem mal v dvomih in sva se rekla na koncu kar bo pa bo. Kar sem vas brala imate menda tudi facebook skupino, in bi vas prosila če je katera tukaj, ki bi me lahko povabila.

Neposredna povezava do sporočila: 1916
23.7.2012 16:58:51   
ladydi69
Pozdravljene,

No mene pa zanima vs eki bomo rodile avgusta ali kasneje,glede otroškega paketa.Meni so rekli na CSD Radovljica,da se bo to urejalo ko se bo otrok rodil in da bodo gledali vse kar imaš doma od hiše,avta,če ima otrok kaki bančni račun in na podlagi tega bodo določili če ti kaj pripada. Vendar sem zasledila da naj bi to dobili vsi,a kaj veste o tem???
No še 3 tedne do roka.....
Lp vsemuser posted image

(odgovor članu Moyci)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
23.7.2012 17:40:39   
pandolina
Pozdravljene,
jaz sem pa na novo tu user posted image zanima me, če mogoče katera natančno ve kaj vse je potrebno urediti (katere obrazce) na CSD, ker danes sem bila tam, pa je gospa na dopustu, ker imam pa PDP 19.8. se bojim, da ne bo prepozno za oddajo, ker naj bi se oddalo vsaj 30 dni pred PDP, kot sem nekje na internetu že prečekirala, vendar nevem točno kaj vse je potrebno oddati, sem namreč nezaposlena (študentka).

Hvala user posted image

(odgovor članu ladydi69)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
23.7.2012 22:02:31   
leonoral
ladydi69....glede otroškega paketa je res tako kot so ti rekli. Maja so bili dani zadnji paketi, me avgustovke pa smo na žalost prikrajšane za paketkeuser posted image .
pandolina....na CSD-ju boš dobila vse potrebne obrazce s katerimi boš uredila porodniško nadomestilo, porodniški dopust - čeprav nevem kako je pri tebi s tem, ker si študentka in pa izjavo očetovstva (najbolje, da gre partner s tabo). To izjavo imej potem tudi s sabo, ko boš šla rodit, da bodo lahko takoj v rojstni list vpisali očeta. Ne pozabi vzeti s sabo materinske knjižice in pa osebne dokumente ( tvoje in partnerjeve ).
Jaz imam PDP 18.08., tako da sva blizu. Nevem na katerem CSD-ju si bila ampak pri nas v Ljubljani - Bežigrad sem uredila vse zelo hitro pa tudi odločbe sem dobila v roku 3 dneh.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp Na tej int.strani si lahko prebereš kaj več o tem.

Lepo se imejtauser posted image

(odgovor članu ladydi69)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
24.7.2012 11:42:50   
pandolina
Pri nas v Postojni je to katastrofa, kot zgleda je samo ena oseba usposobljena za to...in sedaj je ona na dopustu in nihče ne ve nič, dokler ona ne pride nazaj...grozauser posted image  upam samo, da ne bo prepozno, sicer so nama dali dva obrazca, za starševski dodatek in očetovski dopust, kaj več pa ne vejo....zanimivo ane, pa kak je s temi paketi, a res nič ne dobimo? user posted image
Hvala za pomoč in informacije user posted image  
a sva pa res blizu user posted image še maloo pa bojo naše pikice pokukale na svet, komaaj čakam že user posted image

(odgovor članu leonoral)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
24.7.2012 15:32:18   
leonoral
Hojla, prepozno sigurno ne bo...samo je pa dobro da čim prej to urediš, da ne boš potem rabila ko pride otročičekuser posted image .
Ja še malo, pa gremo veselo v Rim...tudi jaz komaj čakam. To z paketki sem bila tudi jaz razočarana, sej naša država itak samo še vzema, skoraj nič ne da oz. pomagauser posted image ....ampak kaj čš.

Ti kar lepo uživaj še kakšen teden, potem bo itak veselo...nič se ne sikiraj, boš že uredila ko pride gospa z dopustauser posted image .

Pa javi se še kaj....

LP

(odgovor članu pandolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
24.7.2012 17:28:56   
pandolina
Groza ja, samo nevem zakaj so potem obrazci še vedno aktivni za pomoč ob rojstvu otroka....user posted image

Ja zdaj še uživat malo v dvoje user posted image  imamo srečo, da zdaj ni več tako vroče, pa se lažje diha....se oglasim še kdaj kaj ja user posted image

lep preostanek nosečnosti še naprej....user posted image

(odgovor članu leonoral)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
25.7.2012 12:14:54   
Moretta
Dober dan punce!!!

Kako ste?

Kmalu se začne naše obdobje. Imam občutek, da bom rodila prej. Nestrpno čakam mojo pikico. Še 2 tedna naj ostane v hotelu Mama in potem lahko pokuka na svet. Če ji pa paše ostati, naj ostane do konca. user posted image Itak, se bo sama odločila. Samo, da bo vse v redu.
Mislim, da bi si morala pripravit stvari za v P. Ve ste si že pripravile? Tiste, ki imate rok na začetku meseca, verjetno ja. Mogoče bom danes...
Ne bi komentirala papirologije CSD-ja, ker mi vse skupaj greni življenje. user posted image Saj sami ne vejo kako in zakaj... Programi ne delajo, na vprašanja ne znajo odgovoriti. Jaz sem vse oddala pred tremi tedni in nisem dobila še nobeno odločbo. Za otroški dodatek sem pa oddala prve dni junija in ni še nič (saj ne verjamem, da mi bodo kaj dali). Še lani sem dobila odločbo v parih dnevih. Ne vem.

Uživajte! Grem kuhat kosilo...

Neposredna povezava do sporočila: 1923
25.7.2012 14:31:26   
pandolina
Helloo...

Kdaj pa je rok? user posted image  ja, ja...jaz imam že vse pripravljeno, samo čakamo, čakamo...user posted image
CSd je pa tak katastrofa, pa še država je sama katastrofa, govorijo kak naj bi imeli velike družine pol pa nam še tisto kar bi lahko dali stran vzamejo user posted image ....
danes grem v drugo mesto na CSD mogoče bo kaj več sreče....

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
25.7.2012 16:54:50   
tapeta
Pozdravljene!

Hitro se prebližujemo avgustu. user posted image Mene loči samo še 3 tedne do PDP, tako da zdaj lahko vsak čas pride. Komaj čakam v petek ko imam pregled, da vidimo kako in kaj se pripravlja. Je pa na zadnjem pregledu imel otrok malo manjši obseg trebuščka in moram malo več počivat. Kar ni vedno povsem izvedljivo, ko ravno potekajo priprave do konca in še zadnji nakupi pa malo pospravljanja. Ampak kadar je možnost hitro izkoristim in se malo dol vležem.
Glede cukra pa mi gre dobro. Cuker sicer včasih še malo poskakuje ampak načeloma ga uspem zadržati v mejah in tako inzulin ne bo potrben. user posted image Vseeno pa komaj čakam, da bo porod za mano, da se lahko spet malo pregrešim. user posted image Ker zdaj bolj enolično jem, tiste obroke ko nekako vem, da bo cuker v mejah, čeprav včasih tudi kar tako poskoči.

Pandolina, jaz sem zaenkrat oddala samo vlogo za porodniško in očetovstvo sva podpisala. Glede nato, da si študentka mislim da ti pripada starševsko nadomestilo ali nekaj takega. Pozanimaj se.
Po porodu pa se uredi še očetovski dopust (pa ne pozabite, da je dobro da očetje že zdaj nesejo plače vpisat v službo, da ne bodo potem preveč letali okrog). Po rojstvu se odda tudi vloga za paket oz. pomoč ob rojstvu, ki ga niso povsem ukinili ampak postavili cenzus glede na dohodke na družinskega člana. Tudi večina občin da enkratno pomoč ob rojstvu otroka. Zneski so različni od občine do občine, obrazce pa oddate na občini. Upam, da danes dobiš vse potrebne informacije in obrazce.

Šibam zdaj v trgovino. Se še kaj oglasim.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?