jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Tangerina IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Tangerina IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Dekleta pozdravljena!!! Če se v službi slabo počutite, si vzemite dopust ali bolniško. Jst vas v tem čisto podpiram!!! Jst sem noseča prvič in mi je že nekaj dni neznosno slabo, da sploh ne vem kaj bi sama s sabo, nič pa ne bruham. Včeraj sem cel popoldan prespala. Ampak meni pomaga, če imam delo in malo pozabim na želodec. Pa tudi v službi mi paše biti, ker imamo klimo, doma je nimava in v stanovanju skoraj ni za živet od vročine. Me pa nekaj zanima. Prejšnji teden sem bila na pregledu pri G. Na ultrazvoku se je že videlo, mi je potrdila nosečnost 6 tednov in povedala, da je plod živ. Sedaj pa imam zaradi njenega in mojega dopusta naslednji pregled šele v prvem tednu avgusta. Staršem zaenkrat še nisva povedala, ampak ne vem če bom zdržala do avgusta, zato me zanima, če se vam zdi, da je prezgodaj, da jima poveva že sedaj ali raje počakam na naslednji pregled? Lp, Anonimna_O Aninimna, midva sva tudi staršem povedala takoj, že samo zato ker moraš nekoga imeti s katerim se boš o tem pogovarjal, če ne te bo itak razneslo drugače pa vesta še dve moji prijatekjici. Punce, držte se v senčki in pod klimo, zunaj je pekleeeeeeensko, jaz pa se ravno odpravljam v službo, moj drugi delovni dan... bomo vidli kako bodo mojo nosečnnost sprejeli naslednji mesec moi delodajalci... UUUU, a ti sploh nisipovedala??? Jah, potem lahko pričakuješ izredno odpoved zaradi skrivanja bolezenskega stanja. Ali predčasno odpoved pogodbe. To pa ni lepo zatajit nosečnosti. Ena tu na forumu je imela cel mobing, pa je skrivala dolgo, mislim da celo do 20 tedna. No, presodi sama. Kakšna bolana informacija je pa to??? Nikjer še nism zasledila podatka, da bi bilo dejstvo, da delodajalcu ne poveš o svoji nosečnosti skrivanje bolezenskega stanja... kakšna bolezen?? O moj Bog, vedno znova se čudim , kako nerazgledani so nekateri ljudje.... Tud jz sem se včeraj naročila na NS, ker seveda naših dolenjskih mogotcev nikakor nisem mogla priklicat na telefon, sem se naročila kar v Dravlje Dr. Pušenjaku, naročil me je pa za 7.avgust Lubica zlata...prikrivanje nosečnosti ob podpisu pogodbe je čisto nekaj drugega kot biti zaposlen in skrivati do zadnjega dneva. Sem dovolj visoko na funkciji, zato vem kaj pišem. Da sem jaz tvoj delodajalec, te odpustim prvo minuto ko izvem za tole igrico. Sicer pa, boš videla sama reakcijo,ko poveš. Ti pa iz srca želim, da se vse izteče tako kot si si zamislila sama!!!! Bože mili ste kdaj pomislili, da mogoče pa nekdo ob podpisu pogodbe ne ve, da je noseč??? In kaj zdaj najbolje, da gre splav delat a ne, nesramnica? Kaj si je pa omislila otroka in kaj ni bila odgovorna pri seksanju. Srčno upam, da če ste že na visokem položaju, da ste prebrali vsako določbo ZDR-ja ( jih znam na pamet, sem v tem poklicu) in upam da veste, da niti ob zaposlitvi nisi dolžan obveščati delodajalca o nosečnosti, ker to NI bolezensko stanje. Konec koncev tudi če greš na zdravniški pregled za službo, zdravnik o tem ne bo poročal in mislim da to pove vse. Srčno pa upam, da vaš visok položaj ni toliko omembe vreden, da bi grenili življenje svojim podrejenim. Ker s takimi nadrejenimi si niti ne bi želela delati.
|