Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: cilla Doma imam dva petmesecnika, v kratkem gremo prvic na dopust na morje. Sama na morju tako in tako nisem bila ze 15 let, zdaj pa v apartma v Istro . Drugi svet Kaj ste/jemljete s sabo za tako majhne otroke? Zanima me predvsem glede AM in plenic. Tovorite s sabo vso količino za čas, ko boste na dopustu (plus 10% za vsak slučaj...), kupujete dol,...? AM imamo od DM, a sploh obstaja DM na Hrvaškem? Kako delate z vodo za AM - prekuhavate, nesete s sabo stekleničeno, dol kupujete stekleničeno,... Bom hvaležna vaših izkušenj. Istra ni daleč. Mi hodimo na morje, na daljše poti od cca njegovega 6meseca dalje. Doma uredim razna evropska zavarovanja. Plenic nisem nikoli tovorila nevemkoliko - 1 poln paket, ostalo se spodaj dokupi. Imajo ravno tako Mercatorje, pa še **** ostalih trgovin. Vedno se kaj najde, vsaj Pamperske imajo povsod. Obvezno sem zraven vzela Calpol, fiziološko, svečke, termometer, kakšen Bepanten, mazila za ritko, kakšno trdo milo - osnovno kozmetiko + zdravila za prvi primer - Istra ni daleč. adaptirano mleko bi kupila - pa saj to je ena, dve škatli, ni problema? Vodo lahko ravnotako kupiš spodaj - so čist socializirana država - in ja, obstaja tut voda za dojenčke, sam tega jaz nisem nikoli kupovala. Vzameš 1 plato vode s seboj, ostalo dokupiš. Pač jaz vedno, tudi zdaj, ko je otrok večji - gledam na to, da 100% vzamem tisto, kar bi v primeru kupovanja zahtevalo kakšno večjo logistiko. Se pravi zdravila, posebne kremice, ki jih rabi, kakšne fiziološke, Bepanthen, zdravila proti alergiji. Ostalo, kar se da dokupit - pa čeprav je včasih malo dražje - pa ne tovorimo dol. Če potem skupaj sešteješ z benzom, pa natovorjen avto - si na istem, kot pa tistih par centov več.
|