krfjolca
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Vzgojiteljica v vrtcu pazi mojega otroka in vrtec si je vzel še to pravico, da mi je za dan stavke zaračunal polno ceno, ker sem imela možnost otroka pripeljati v vrtec.....vrtec vsak mesec drugače plačam skoraj 300 EUR, tako da je v bistvu ta storitev samoplačniška..... Zobe mi popravi zobar, zdravi me zdravnik, gasi hišo mi gasilec....od svoje plače vsak mesec plačam za te namene približno 50 % svojega bruto zneska......torej, gospodarstvo in javni sektor se precej dopolnjujeta.....in če gospodarstvo peša, za te namene ni denarja...ni denarja od prispevkov, ni denarja od davkov, da bi javni sektor lahko nemoteno deloval.......oz. deloval v takem obsegu, kot je deloval do sedaj...... Ne boš verjela, tudi mi plačamo od svojega bruto zneska 50 %. Ne, gospodarstvo ne more brez javnega sektorja, in javni sektor ne more brez gospodarstva.......in če se poraba javnega sektorja pač nekoli zniža, ker jo gospodarstvo ne more več "podpirati", to ne pomeni pogrom javnega sektorja....... Ne samo pogrom javnega, ampak dokončno uničenje gospodarskega sektorja. Z znižanjem dohodkov, socialnih prejemkov, družinskih prejemkov, pokojnin itd. se seveda zniža tudi poraba. Če tako pogledaš, je gospodarski sektor odvisen od javnega. Saj ni tako težko no, pa poglej s kmečko pametjo - če daš kravi manj za jest, bo dala manj mleka. Če ji daš še manj za jest, bo crknila. In ker bo krava crknila, bo trpel lakoto tudi kmet. Gor na severu so to nekako dojeli in zahtevajo višanje plač, da bi zagnali gospodarstvo. Potem pa povej, kakšne varčevalne ukrepe predlagaš? Niso kar vsi varčevalni ukrepi iz svežnja tako slabi. Žal jih je prevelika večina slabih. Premalo pa jih je, kot trobijo poznavalci že ves čas, na področju zagona gospodarstva. Vse je v smeri rezanja odhodkov, namesto da bi bili v smeri povečanja DOhodkov. Nisem strokovnjak za gospodarstvo, ampak marsikdo, ki je v zadnjih tednih podal dobre predloge, pa je, ampak se jih avtomatično zavrača. Zakaj? Ne vem.