vrtnica00
|
mene pa zmoti to, ko nekatere pišete naravni porod, pol pa omenite protibolečinske. naravni porod jaz jemljem kot to, da nimaš čisto nič proti lajšanju bolečin. kr pol kr slišim da od maske bila zadeta in take. to zame ni naravni porod. pri nas je tako, da ti dajo injekcijo v žilo in do zdj kar sm se menila, so vse rekle, da ni bilo nobene razlike po njej. nevem zakaj jo sploh potem dajejo maske in ultive sploh ni. da se pa dobit EA, če imaš seveda fuull srečo,da je anesteziolog tam glih takrat na voljo, je pa za plačat 180eur! glede EA je pa pri nas tako, da ti jo odklopijo pred koncem in ti čisto vse čutiš popadke in iztis, se pravi, da ti tega sploh ne omilijo. za ene P sem pa slišala, da jo dobiš lahko še mal proti koncu in da iztis spet čutiš, samo ne kot bolečino ampak kot pritisk in veš že po tem,da morš potiskat. od vseh protibolečinskih je EA pomoje najboljša, ker ne vpliva na otroka, tako so nam v materinski razložili. mene je groza bolečin, že zdj me vsak dan po cele dneve skor grozno boli medenica in me trga not za znoret in spodnji del trebuha in okol popka, da se sm zvijam po postelji in si morm kr ptististni z roko na predel trebuha da mi malo omili bolečino. in si potem mislim, kako bom preživela porod, če me že zdj tako zelo boli in kaj dela iz mene, če je samo to začetek? zelo em ej strah dolgega poroda s kakšnimi še umetnimi popadki. moja mami je rodila 3 z umetnimi in zeeeelo dolgi porodi bili vsi tri. groza me je tega. v takem primeru bi hotela met EA, da bi mi vsje tisto moč za konec prihranila. ker po moje, če ti tam rojevaš kje po 12ur z hudimi popadki, kako imaš lahko potem sploh še kaj moči ta iztis?? upam, da bo porod znosen, hitr, da ne bom rabila EA. sploh, ker je ni vedno za dobit in da bolečine ne bodo preveč prekašale teh, ki jih imam trenutno in tiste, ob katerih me je zvijalo prve mesece nosečnosti celih 7 tednov vsak večer in vsako noč, ko sm se v mukah zbujala. upajmo! drugač pa ko omenim kaj me muči G, mi samo reče, telo se pripravlja, lahko se zgodi katerkoli dan, da bo šlo pa zares. in sm res nestrpna. rada bi, da se začne, a po drugi strani me kr strah kako bo to zgledalo, ko bom prišla v P, tist cel postopek. uh mamo pa 40min min vožnje do P.
|