|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
26.5.2012 15:19:43   
ancyka
no ja... reve- kaj te vem no, meni se v glavnem ne zdi nic narobe z lajsanjem bolecenim in se ne opredeljujem k temu, da tiste ki vzamejo EA da so reve, dalec od tega... no pa saj ima vsaka se pravico sama odlocit kako bo rodila

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
26.5.2012 18:04:34   
pika001
Jaz pa bom tako povedala - prvega sem rodila 13 let nazaj po naravni poti brez vseh lajšanj bolečin, drugega pa imam opcijo EA če bom želela. Sem pa študirala, da če bo pol toliko časa kot pri ta prvem, da je verjetno ne bom potrebovala. Izbrala sem jo kot opcijo v primeru dolgega poroda. Spomnim se, da sem pri prvem bila tako zelo prestrašena, kako fuuulll nevzdržno bolijo popadki, da sem čakala več bolečin, kot sem jih dejansko imela. Po resnici povedano, ni bilo tako zelo strašno kot govorijo. Boli ja, ne da ne, ampak zgodbe ki jih poslušate so ponavadi fajn napihnjene.
Jaz sem sprobala eno varianto - naravni porod. Pravico imam probat tudi kaj drugega user posted image in nimam slabe vesti, niti nobene ničesar ne obtožujem. Zakaj si ne bi olajšali če si lahko? Pa še to - vse mamice, ki jih poznam in so jo imele so rekle, da če bodo še kdaj rodile ne bodo več brez EA. Kolegica ki je isto rodila prvega brez sredstev, drugega pa z EA je isto rekla, da nimam kaj študirati če njo vprašam.

(odgovor članu ancyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
26.5.2012 18:21:08   
ninocka26
Meni se ne zdi nobena reva zato ker bo vzela EA. Tudi jaz bi jo imela, ker me je res strah bolečin (pri zobozdravniku ne dovolim nič delati brez injekcije). Samo pri meni je poleg vsega ostalega še problem visok pritisk in nosečniška sladkorna. Po pogovorih z dr. smo se odločili, da je bolje brez EA (bi mi bilo pa precej lažje, če bi vedela, da jo lahko dobim). Samo saj pravim mi je bilo pa zanimivo, da takrat ko najbolj boli, ti jo pa ukinejo. Drugače pa je čisto vseeno kako rodimo, važno je, da pridejo naši dojenčki zdravi na svet.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
26.5.2012 19:26:34   
KajaNagaja
Tud js ne gledam na tiste ki vzamejo EA kot na reve, ki si ne upajo brez...možnosti mamo vse enake, odločitev je pa odvisna od vsake posebej. Pač js sm se odločila da rodim naravno (bolj pravilno je fiziološko baje), zaradi možnih komplikacij, ki jih lahko za sabo potegne EA, plus, ne bi bla rada omamljena ko bom prvič prijela mojo bebiko. Nekatere celo pravjo da se par ur poroda sploh spomnijo ne, druge še drugi dan ne vejo zase, tretjim pa sploh prime ne. Ne vem no...če me bo preveč bolel bom prosila za protibolečinsko injekcijo, to je pa to. Ampak zase mislm da mam kar precej visok prag bolečine, pa še trmasta sem...upam da bo šlo brez tega :)

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
26.5.2012 19:29:37   
Orescek
Vidim da je nastala cela debata okrog EA. Pol bom pa še jaz povedla svoje mnenje. Jaz neke velike izbire ne bom imela, glede na to, da bom rodila v MB, ker kot je že predhodnica povedala, je možna le v dopoldanskem času in to le med tednom.
Če bom imela možnost jo bom sama vrjetno izkoristila, če ne bomo pač ''naravno'' rodili. Menim, da če bi bla tak narobe EA je sploh ne bi dali za možnost. Ena je rekla (ne da se mi nazaj skrolat), da zakaj bi vzela, če potiskanje tako boli.. hmm.. moje mnenje pri tem je to, da ti EA do potiskanja prišpara veliko moči in energije in ti je potem le to lažje.
Kar se pa porodov tiče, je pa odvisno od ženske same. Jaz še nisem rodila in bom videla kako bo. Za svojo mami vem, da je imela zelo težek porod, predvsem zato ker je mela cerklažo in so ji celo nosečnost ustavljali porod, pol ko bi se pa mogla, pa se ni in ni hotla odpret, in se je 2 dni mučla, nakar sem se še jaz uspela napit plodovnice in je bla pol cela štala.. Ampak to je zgodba za kdaj drugič.
Je pa kolegica 2 meseca nazaj rodila v dobrih 4 urah, pa je bla prvorodka, nič raztrgana niti vrezana, konstrukcije pa kot pišče, pa je mela velikega dojenčka.
Joj sem zdaj zašla s zgodbe....user posted image
No kar sem še hotla rečt je to,..da vsekakor vrjamem, da EA vpliva na dojenčka, ampak, vpliva tudi kajenje, pa kozarček rdečega vina, pa vsa industrijsko obdelana hrana, ki je polna konzervansov. A mislite, da ko vzamete paracetamol, da to pa ne pride nič do dojenčka? Seveda pride, ker je v krvi, ampak ne naredi neke škode, če znamo to uporabljat... No spet preveč modrujemuser posted image

Bistveno je, da vsaka se naj po svoje odloči. Ali vzame ali ne vzame EA, ali vzame smejalni plin ali pa ultivo. In nič ni narobe, če se odločiš, da si ne želiš čutiti vsakega popadka. HB imamo možnost izbire in ne vidim razloga, zakaj je ne bi izkoristile.
In kot je rekla ninocka26 tudi pri zobozdravniku segamo po lajšalcih bolečin, zakaj ne bi tudi pri porodu, če imamo to možnost.

Neposredna povezava do sporočila: 2455
   [Brisano sporočilo]
26.5.2012 19:43:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malina86)
  Neposredna povezava do sporočila: 2456
26.5.2012 20:44:09   
mmt1
Pozdravček vsem!
Ko sem brala vse vaše poste o EA, sem se kar malo zamislila...user posted image
glede na to, da je moj 3. porod, sem do zdaj misel na bolečino kar malce dala na stran - glede na to, da sem sploh v drugo imela res intenzivne bolečine le cca 20 min - kar pa seveda ne daje nobene garancije, da bo zdaj podobno...ampak še vseeno se ne bi v naprej odločala o analgetikih. Pri prvem porodu sem dobila opijat v žilo in po tistem nisem več smela hodit, pa slabo mi je bilo in sem med popadki tudi bruhala...tako da dejansko želim, da bi za tistih par najhujših popadkov zadostoval plinuser posted image .

2 dni nazaj sem zvečer zakrvavela, ko sem poklicala v P, me je babica takoj vprašala, če sem bila kaj ginek. pregledovana v zadnjih dneh in ker nisem bila, je rekla, da se naj pridem kar takoj pokazat.user posted image
Na vratih amb. pa me druga babica poleg tega vprašanja pobara še o seksu user posted image ...kar se je dogajalo isti dan - in me je pred pregledom potolažila, da je to zagotovo verjetnejši vzrok od težav s posteljico - kar so s ctg, uz in pregledom tudi potrdili - torej, če krvavite na dan seksa, ni za paniko delat!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
26.5.2012 22:13:41   
tinxi
Hej hej souser posted image !

Kar se tiče EA... Odločila sem se, da ne bom izbrala te opcije. 2 leti nazaj so me testirali za klopni meningitis in so mi iz hrbtenjače vzeli vzorec, kar naj bi baje enako izgledalo kot ti vstavijo EA. Ko so mi vzeli vzorec me ni nič bolelo, ker sem prej dobila baje dve konjski protibolečinski injekciji, ampak sem zaradi tega testiranja naslednjih 10 dni preležala v postelji, izbruhala skoraj vse kar sem zaužila, tako da so me po petih dneh dali na infuzijo. Poleg tega sem imela take hude migrenske glavobole za katere nimajo nobenega protibolečinskega sredstva, glave sploh nisem mogla dvigniti višje od telesa. Zaradi tega sem takoj rekla, da EA no go! Klopnega meningitisa pa tudi nisem imela, tako da vseeno srečen konec user posted image

Sem se pa odločila za ultivo, upam, da bo možno. Sicer pa je bilo meni rečeno, da so EA, ultiva ipd. namenjeni, da zmanjšujejo bolečine oz. jih spreminjajo iz hudih in nevzdržnih v vzdržne, ni pa res, da naj ne bi nič čutile... To naj bi bilo celo zelo slabo, če ne bi čutile popadkov, ker potem ne bi imele feelinga kdaj in kako potisnit. No ne vem, tako mi je bilo rečeno s strani babc v šoli za starše. Kolegica, ki se je odločila za EA, je rojevala 12 ur, končalo pa se je z vakuumom, je bila kar boga.

Tako kot večina, tudi jaz upam, da mi ne bojo sprožali poroda. Me je kar malo strah teh umetnih popadkov, ne znam pa povedati zakaj. Sicer nisem imela nobenih zapletov do sedaj, v torek imam prvič CTG, imam pa dobra 2 tedna do roka, tako da tudi jaz prihajam v tisto pričakovanje kdaj bo dan D... user posted image Sem pa malo vraževerna in imam feeling, da bom rodila kakšen teden prej - zaradi vpliva polne lune, poleg tega se Sonce in Venera srečata 6. 6., bomo videli ali je res kaj na tem user posted image Sicer se pa pri nas še nič posebnega ne dogaja.

Kar se tiče božanje trebuščkov... Če vam paše, jih božajte, ker če smo me zadovoljne, so zadovolnji tudi naši user posted image ! user posted image Uživajte še te zadnje dni v veselem pričakovanju, naj vas vaši user posted image razvajajo do onemoglosti! user posted image

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
27.5.2012 8:44:02   
pika001
Na predavanju o EA so tudi nam povedali (anastezist porodnišnice Postojna), da res samo omilijo bolečine, ker da so izkušnje pokazale, da ni dobro popolnoma omrtvičiti od pasu navzdol, da nosečnica vseeno mora imeti občutek za pritiskanje ipd., se pravi bolečino le omilijo. Je pa tudi povedal, da EA najmanj vpliva direkt na otroka (ultiva, plin,...).

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
27.5.2012 9:21:34   
ninocka26
Tinxi glava te je po testiranju bolela, zato, ker so ti vzeli spinalno tekočino. Pri EA tega ni, dejansko je isti samo vbod z injekcijo.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
27.5.2012 9:38:02   
kale
Vidim, da imate ene precej zotne predstave o EA. EA ti nikakor ne vzame bolečin, temveč samo omili in tud pri izstisu dobiš lahko odmerek EA. Verjemite, da če bi bilo toliko težav pri EA je sploh ne bi prakticirali. Zelo dobra znanka je anestezist, ki daje že zelo dolgo EA in ne pozna primera, kjer bi šlo zares kaj narobe. Je pa tud res, da vsi niso primerni kandidati za EA, zato se pa prej opravijo določeni testi. V glavnem je moje in njeno mnenje takšno, da zakaj bi ženske preveč trpele, če jim to ni pomembno. Pa ne me narobe razumet; spoštujem vsakršno odločitev  in kapo dol tistim, ki ste se odločile, da boste odklonile vsa protibolečinska sredstva. Tud jaz se ne bom odločila za EA, če ne bo prehudo oz. bom izbrala kakšno ˝milejšo˝ protibolečinsko obliko.

Neposredna povezava do sporočila: 2461
27.5.2012 9:57:54   
pika001
Kale - isto mislim...
Sem pa izvedela še, da epiduralna rabi dobre pol ure, da sploh prime... tako da, če je prehudo in se odločiš je vprašanje, če ni že prepozno. So kolegico propeljali not in v 2 urah je rodila, namestili so ji EA, pa ni prijelauser posted image , je pa rekla, da je bilo tako hitro, da je potrpela. Po moje je razlika, če rodiš 12 ur ali pa samo 2.
Želim pa vse super vsem, pa če boste ali ne boste lajšale bolečine. Vsaka sama zase ve najbolje.user posted image user posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
27.5.2012 11:30:34   
ninocka26
Sedaj pa še jaz razmišljam, da bi jo vzela. Katera ve kam se obrnem za to v LJ porodnišnici?

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
27.5.2012 12:24:39   
špica84
Ninocka sicer ne spadam sem,ampak v lj porodnišnici lahko EA dobiš le dopoldan,pa še to moraš imeti veliko srečo.Popoldan in ponoči je ni,ker ni anesteziologa na voljo

Neposredna povezava do sporočila: 2464
27.5.2012 16:07:13   
Charli
Pozdravljene souser posted image !
Vidim, da teče debata o EA. Pa da se še jaz oglasim s svojim mnenjem. Rodila sem 4x, vsi porodi so bili umetno sproženi - torej sem rodila z umetnimi popadki, tako da ni to noben bav bav - in vse 4 porode sem preživela brez EA, brez plinov in podobnih omam. Pa so bili prvi 3 otroci vsi okoli 4 kile (najtežja je bila prav 1., ki je imela 4.4 kg), četrti pa je imel sicer "samo" 3.1 kg - pač posledica sladkorne diete.
Je pa res, da je stvar vsake posameznice ali se bo odločila za lajšanje bolečin ali ne. Jaz sem se pač odločila, da tega ne potrebujem.
Drugače pa vam vsem želim čim bolj mirno čakanje na prihoduser posted image in čim manj težav kot so neprespane noči, zatekanje, ...
Mislite pozitivno!user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
27.5.2012 20:13:23   
kepca
zdravo punce!
Malo bi se tudi jaz vtaknila v pogovor o EA. Morem vam povedat da sem se v prvi nosečnosti našla v vaših besedah, da jaz pa res ne bom imela EA. Zaradi vseh pri vas naštetih posledic in nevarnosti. Ker sem tudi iz MB in nisem ničesar hotela prepustiti naključju, še posebej v taki stvari kot je porod ko res ne veš kaj naj pričakuješ, sem vseeno šla na posvet za EA pred porodom. Sploh se nisem obremenjevala, ker sem bila sigurna ta take sreče itak ne bom imela da bom rodila med tednom dopoldan in sem se psihično pripravila da bom rodila brez EA - kao naravno kot pravite. No izteklo se je tako da sem bila na porodni mizi v ponedeljek zjutraj (idealni čas za EA). Ko so se začeli popadki sploh nisem več razmišljala in sem takoj vprašala če je možna EA. Bilo mi je slabo od bolečine, pa so se moji popadki komaj začeli, povedali pa so mi da še mi bodo dali tudi umetne. EA sem dobila (čeprav je bil pri meni to res rezervni izhod, nisem si mislila da jo bom vzela) in res mi ni bilo žal. Rodila sem v 4 urah, čutila sem popadke na koncu v obliki pritiska in ne obliki bolečine - bolečine ni bilo čisto nič, tako da sem veddela kdaj potiskat. Rodila sem normalno brez vakuma, zdravo deklico. Mala ni imela nobenih posledic, s katerimi včasih strašijo v materinskih šolah. Tudi zdaj sem bila na razgovoru za EA, čeprav se je zdaj izkazalo da moram imeti CR. In če bi še enkrat lahko bi jo z veseljem vzela. Med mojim rojevanjem, ko sva se z mojim lahko normalno pogovarjala, sem slišala tudi 3 mamice ki so v tistem času rodile in ne privoščim nikomur da samo sliši tiste krike. Nočem nikogar strašit, ampak sem se našla v besedah nekaterih punc ki govorijo da če so vse rodile po več otrok bodo one tudi. Ja bodo, ampak z večjimi mukami, na koncu te nihče ne vpraša ali si rodil naravno ali si si porod olajšal... Odločitev je vseeno od vsake mamice za sebe, tako da punce pogumno, EA pa tudi ni slaba stvar. Se pa stvari lahko zakomplicirajo pri takem ali drugačnem porodu. Tudi pri naravnem se večina ne spominja vsega od tistih popadkov, ker je to naravna obramba telesa. Punce pogumno in samo da bodo malčki zdravi!

(odgovor članu Charli)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
27.5.2012 20:53:42   
tinxi
ninocka26, postavili so mi diagnozo postpunkcijskega glavobola. Do tega je pa prišlo, ker se mi luknica od injekcije ni zacelila dovolj hitro. Vsaj tako mi je bilo rečeno.

Jah nič, rodit bo treba tako ali drugače, z EA, brez ali s kakšno drugo opcijo, druge poti ni user posted image Meni se najbolj zdi pomembno, da smo ozaveščene o vseh opcijah, ki so na voljo, da jih sploh imamo, potem se pa lahko še 100krat premislimo, dokončno se pa itak odločimo šele, ko bo šlo za res, pa če bo seveda na voljo... user posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
27.5.2012 21:27:33   
ninocka26
Tinxi boga. Moj je imel tudi to preiskavo, samo njemu so rekli, da ima glavobol zato, ker so mu vzeli tekočino. Za to, kar se je tebi zgodilo, pa sploh vedela nisem, da je možno.

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
28.5.2012 10:08:14   
Morgan
No, jaz sem ena izmed tistih, ki je prvič rodila čisto brez vsakega lajšanja bolečin in tudi v drugo bo tako.
Je žal tako, da zaradi določenih zdravstvenih težav ne morem dobit EA.
Meni osebno mnenje je zakaj ne bi izkoristil EA, če lahko - sem prepričana, da z njeno pomočjo lažje predihaš večino popadkov in prihraniš moči za zadnjo fazo poroda.

Jaz imam pregled jutri, se bomo dogovorili glede poroda. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2469
28.5.2012 11:16:19   
hinavkica
Jaz sem rodila 1. samo z masko, 2.sm dobila inekcijo sploh ne vem česa.
Morm reč , da sem imela kr težk 1. porod, drugi je bil malenkost lažji. Res sm na koncu bila kr fajn utrujena in mi je babca pomagala s pritiskom na trebuh. Morm pa reč če jih ubogaš in se ravnaš po njihovih navodilih bo vse ok.

Tud tokrat bom probala brez EA, ker mam kr en strah pred njo.user posted image Sicer pa pravjo da gre v tretje lažjeuser posted image Priznam,da me je strah vedar bom tokrat imela mojgauser posted image z mano in verjamem da mi bo dal vso dodatno energijo ki jo potrebujem.

(odgovor članu Morgan)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
28.5.2012 11:46:33   
mkranjec
na tem forumu sem tudi prebirala izkušnje drugih z EA, pa sem ugotovila, da ta 1%, ko gre lahko kaj narobe niti ni tako majhen kot se zdi..

ma jaz zdej tud za Ultivio nisem več 100% prepričana. Kolikor sem prebrala ti jo takoj vzamejo, ko moraš pritiskat in tukaj naj bi bili popadki najbolj močni in seveda s tem boleči..user posted image

Hinavkica, bi lahko malo podrobneje opisala kako je z masko?Kdaj ti jo dajo, koliko manj pol čutiš, itd.. user posted image

Pa seveda čestitke k tretjemu user posted image

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
28.5.2012 11:52:36   
tinxi
Mislim, da masko (smejalni plin) dobiš lahko v vsakem primeru... Ali se motim?

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
28.5.2012 11:58:55   
vrtnica00
mene pa zmoti to, ko nekatere pišete naravni porod, pol pa omenite protibolečinske. naravni porod jaz jemljem kot to, da nimaš čisto nič proti lajšanju bolečin. kr pol kr slišim da od maske bila zadeta in take. to zame ni naravni porod.
pri nas je tako, da ti dajo injekcijo v žilo in do zdj kar sm se menila, so vse rekle, da ni bilo nobene razlike po njej. nevem zakaj jo sploh potem dajejouser posted image
maske in ultive sploh ni. da se pa dobit EA, če imaš seveda fuull srečo,da je anesteziolog tam glih takrat na voljo, je pa za plačat 180eur!
glede EA je pa pri nas tako, da ti jo odklopijo pred koncem in ti čisto vse čutiš popadke in iztis, se pravi, da ti tega sploh ne omilijo. za ene P sem pa slišala, da jo dobiš lahko še mal proti koncu in da iztis spet čutiš, samo ne kot bolečino ampak kot pritisk in veš že po tem,da morš potiskat. od vseh protibolečinskih je EA pomoje najboljša, ker ne vpliva na otroka, tako so nam v materinski razložili.
mene je groza bolečin, že zdj me vsak dan po cele dneve skor grozno boli medenica in me trga not za znoret in spodnji del trebuha in okol popka, da se sm zvijam po postelji in si morm kr ptististni z roko na predel trebuha da mi malo omili bolečino. in si potem mislim, kako bom preživela porod, če me že zdj tako zelo boli in kaj dela iz mene, če je samo to začetek? zelo em ej strah dolgega poroda s kakšnimi še umetnimi popadki. moja mami je rodila 3 z umetnimi in zeeeelo dolgi porodi bili vsi tri. groza me je tega. v takem primeru bi hotela met EA, da bi mi vsje tisto moč za konec prihranila. ker po moje, če ti tam rojevaš kje po 12ur z hudimi popadki, kako imaš lahko potem sploh še kaj moči ta iztis?? upam, da bo porod znosen, hitr, da ne bom rabila EA. sploh, ker je ni vedno za dobit in da bolečine ne bodo preveč prekašale teh, ki jih imam trenutno in tiste, ob katerih me je zvijalo prve mesece nosečnosti celih 7 tednov vsak večer in vsako noč, ko sm se v mukah zbujala. upajmo!
drugač pa ko omenim kaj me muči G, mi samo reče, telo se pripravlja, lahko se zgodi katerkoli dan, da bo šlo pa zares. in sm res nestrpna. rada bi, da se začne, a po drugi strani me kr strah kako bo to zgledalo, ko bom prišla v P, tist cel postopek. uhuser posted image mamo pa 40min min vožnje do P.

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
28.5.2012 12:02:23   
hinavkica
Masko lahko dobiš brez problema.Js sm se s pomočjo maske lažje koncentrirala na dihanje.Po njej si rahlo omotična.Masko si sam daješ na obraz med poadki.Na koncu ti pa jo vzamejo.Popadki pa vseen bolijo.

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
28.5.2012 12:08:52   
tinxi
vrtnica00, kje nimajo maske in ultive, za EA je pa treba plačati toliko? V Lj je kolikor jaz vem vse na voljo, EA pa zastonj.

Ne vem sicer, če ta 'naravni porod' name leti, vendar sem s tem mislila, da bom imela naravne popadke, da ne bo potrebno umetnih... Je pa res malo nerodno izražanje, se opravičujem. Za čisto naravni porod brez kakršnih koli protibolečinskih substanc po pravici povedano nimam jajc! user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?