|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
9.5.2012 13:52:18   
Sonček in poletje
Ursonok - živim pri tašči in tastu v hiši user posted image in prej je tast imel v kleti firmo, ki se je razširila in sta se z mojim preselila v novo stavbo, pol smo pa v klet dali fitnes.
Sam si pa res boga, da te tako pokonci meče. Pri nas je pa vsak dan bolje. Zdaj, ko Jon že bolje vidi je tudi vrtiljak in igralni otok dosti bolj zabaven. Zdele mi je sam zaspal v zibki, ko sem mu prižgala vrtiljak. Jaz sem tako vesela.

Ojoj Jassika tole je pa res smola. Upam, da te sedaj zrihtajo tako kot je treba. Meni se je tudi dogajalo, da sem zaspala med dojenjem in je pač spal pri meni user posted image , zdej pa ko sem si jaz končno odpočila se mi pa to ne zgodi več, včasih ga pa kar namenoma pustim malo pri sebi. Ampak opažam, da mu je bolj všeč, če spi sam oz. se me ne tišči. Ampak prej pa ni bilo šans, ni spal drugače kot zraven mene.

Mi2 tudi še nisva, pa se nič kaj ne sekiram. Komaj sem si malo odpočila. In nisem še v tistem, da bi si želela. Mogoče sem še preveč pod vplivov hormonov, ker crkljala bi se pa full user posted image .

Jon se tudi že full smeji, največ bratcu in pogovarja se in obrača za glasom. In včasih naredi prav užaljeno faco, če ka ne šmirlaš user posted image . In tudi gibalno se mi zdi, da je hiter. S hrbta se mi obrača na bok, okoli svoje osi se obrača na igralnem otoku in 1x se mi je ponoči v zibki obrnil na trebuh. To mi še kar ni jasno, kako mu je uspelo.

Caelia - vse najboljše in najlepše žanu za rojstni dan user posted image . Mene tudi zanima kdaj kengurujček, pri prvem ga sicer nisem imela, sedaj bi mi pa prav prišel, pa še sestra bi mi ga gratis posodila user posted image .

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 426
9.5.2012 14:54:51   
Polzi
kako krasen dan.
z malo sva zunaj, ona spi v vozički, jz pa surfam po netu. sva bile malo tudi na sprehodu, sam mi je blo tko vroče,da sva kr nazaj zavile. Zdaj pa oma lepo drnjoha, jaz pa tud uživam v senčki. Vsake tolk se mal prebudi, jo mal pozibam, pa že nazaj zaspi.
Zvečer jo zdajle že 2 dni ful dajejo vetrovi in je posledično nekaj jokanja, ampak potem pa le zaspi. Včeraj je zaspala okrog 23 in spala do 4 zjutraj, se najdela, zaspala nazaj in se zbudila ob 7.45. Kr OK, da se tud mami lahk naspi. Dopoldne sva ble not in je omagala na igralni blazini. Je tolk mahala po igračah, da so jo čist zdelale user posted image

Lepo popoldne vsem

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 427
9.5.2012 16:57:22   
sirenetta

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mi pa smo imeli danes končno prvo posvetovalnico in moja šinjorinca je s samim mojim mlekom šla gor 1 kilo, tako da zdaj ima frčafela okroglih 5 kil user posted image
Zrastla pa je v dolžino za celih 9 cm dobrem mesecu in smo iz 55 cm prišli na 64 cm...pa se čudim, da so ji vse oblekice neki kratke user posted image user posted image user posted image

Sicer je moja pupica pridna, veliko papa in veliko nina in veliko raste user posted image

Odkar jo zvečer kopamo tudi zvečer hitro zaspi, okoli devete ure in se zbudi samo za se podojit okoli 3h in med podojem zaspi, tako da jo samo prestavim v njeno košaro. Potem spi nekje do 6h - 7h in spet ista procedura. Potem potegne še do 9h.

Tudi čez dan lepo spančka. Edino zvečer tam med 18h in 20h ne ve, kaj bi sama s sabo, ni ji za spat, ni ji za bit budna, ne ve, ali bi se dojila ali ne bi. Tako da takrat grem najraje z njo z vozičkom ven in je nekako bolj ali manj mirna.

Sicer je pa tako pridno zadovoljno dete, rada se previja in pa rada radovedno opazuje okolico, ko jo dam na tla v igralni center. Smejčka pa se odkar je imela 3 tedne, najraje sebi v ogledalu user posted image ali pa bratcu. Potem komaj prideva za nasmeške na vrsto tati in mami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 428
9.5.2012 17:48:23   
ursonok
Joj,
ko berem, kako vaši otročki spijo, mi gre kar na jok user posted image Ne toliko od zavisti, kolikor od utrujenosti. Mislim, to, da se zbujamo nekje med 4h in 6h zjutraj in nikoli ne "potegnemo" kaj dlje, je res ubitačno. No, pa to, da čez dan praktično ne spi. Danes sva bila na sprehodu in je v vozičku zaspal, potem je pa doma spal še dve uri. Mislim - cel luksuz.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 429
9.5.2012 22:25:28   
zmajcy_
Da še tukaj kaj napišem ne samo na fb user posted image
Včeraj ja Urh imel kontrolo v PeK. So rekli, da te pikice ki jih ima sploh ni nujno da je alregija. So mu pa vzeli kri in bodo testirali za alergijo na jajca in kravje mleko. Za njegovo bulico v ličku pa so rekli, da hematom ni ker je že predolgo časa. Lahko da je odmrla bezgavka.. ta ki je delal uz je rekel da svetuje čimprej punkcijo..

Sem pa danes spet sama user posted image otroka pa toook pridna user posted image spita oba ko bubiceuser posted image me je blo mal strah kako bo, ker je bila Isa precej sitna celo popoldne, ampak ko smo prišli noter sem jo umila in ji rekla naj si poišče dudo za spat user posted image je prijela prvo dudo in šla v pojstlo ležat user posted image je počakala da sem ji mleko prinesla in potem hitro zaspala user posted image hkrati je zaspal še Urh. Sem ga potem ob 22h zbudila, da sem ga umila ( sem bila ziher, da se bo prej zbudil ker že od 17.30 ni jedel ) in podojila, pa je takoj nazaj zaspal.. je bil pa skoraj cel dan buden... vmes je spal 1h.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 430
9.5.2012 23:20:18   
sirenetta
Jooj, Ursonok, zdaj se pa počutim kar krivo, da sem prej pisala tisto o spanju moje punčke...Ne vem, kaj naj rečem za te malo potolažit kot to, da vse prej ali slej mine, tudi otroško nespanje in zbujanje ponoči in ostale težave.
Pa to, da spidi mamica ima itak spidi otročka, ki nima časa za spanje user posted image
Pri nas pa je tako, da jaz sem ena taka lenobica zaspanka in zgleda, da je ta mala vzela po mamici, bi tudi samo jedla in spala.

Zmajcy hvala za potrditev na Fb user posted image

Kakšne pikice pa je imel tvoj user posted image ? Ker mi smo tudi namreč bili vsi pikčasti in flekasti, pa nam je pediatrinja dala samo kremo (razredčen kortikosteroid - Advantan v belobazi) in rekla, da to se koža čisti hormonov, ki jih je mala dobila v času nosečnosti. Pa da je koža nezrela in da zato se te lojnice zamašijo in nastanejo mozoljčki. In da ni alergija, ker pri alergji bi bile pikice po vsem telesu. No, pikice je imela prvo po obrazu, tilniki in glavici. Nato so se razširile po prsnem košu, potem pa še po tebuščku in rokicah. Pa vseeno je trdila, da je to normalno, da se samo koža čisti in nas ni poslala nič na testiranje. Mene pa vseeno skrbi, da bi lahko bila alergija user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 431
10.5.2012 7:28:50   
ursonok
Dobro jutro!

Uf, ta noč je bila nekoliko boljša. Sva bila sama, ker sta M in tamala odpotovala na Dunaj ... Sem bila čisto paranoična, kako bom, sem komaj zaspala od vsega ... No, Abel je spal potem od 20h do skoraj 4h! Potem je pa še ob pol petih zadremal do skoraj 6h. To je zanj super uspeh. Pa zame tudi - vstati šele ob 6h user posted image

Sirenetta
mah, jaz nisem tako zelo naspidirana. V nosečnosti sem bila, pa plavanje in kak šport mi dogaja, drugače sem pa velik zaspanec. In požrešnež. To zadnje je tudi Abel povzel po meni, le prvega ni (zaspanost). user posted image Upam, da ga zdaj samo prebava matra in da se bo ta lastnost še razvila in prišla do izraza v vsej svoji popolnosti user posted image

Pikice na koži
če so samo na obrazu, gre lahko za hormone, če so pa po telesu, sploh pa po prsnem košu, gre skoraj sigurno za alergijo.

Lakota kliče!

Neposredna povezava do sporočila: 432
10.5.2012 10:17:42   
zmajcy_
pikice- naš jih ima po celi glavi, trbuhu, hrbtu in rokah do komolcev. Ponavadi tako malih ne testirajo če se dojijo. Mamica mora na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov in jajc in jajčnih izdelkov...našga so testirali predvsem zato, ker je tudi starejša alergik drugače ga ne bi.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 433
10.5.2012 19:40:20   
Jassika
Hvala za dobre misli user posted image , naj me čakajo jutri zjuraj, ko grem spet pod nož user posted image
ursanok lepo, da ti je Abel danes pustil malo dlje spati user posted image Še malo, pa bo ven iz tahujšega. No sam potem pa pridejo drugi problemi user posted image Kakor se spomnim pr sinu: najprej je bla prebava, pol zobje, potem hoja. Zdej ne pozna besede ne user posted image Pestro skratka. Sam je pa res, da je največji user posted image če nisi naspan.
pikice ja pri nas jih ma tudi malo. Izgledajo kot mozoljčki, ampak brez bele ali rumene pikice v sredini. So se pa pred par dnevi okrepili. Sem ugotovila, da sem pojedla nekaj takega, kar je vsebovalo arašide - ampak na žalost šele potem. Tako da mislim, da je bilo bolj to krivo. No, upam da ni kaka alergija. Ker so pa pikice tudi po vratu in zg. delu prsnega koša, pa po galvi, za ušesi. Po okončinah jih ni.
sirenetta lepo da si se spet malo oglasila. In seveda super, da pupa tako lepo napreduje.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 434
10.5.2012 19:50:18   
Jassika
Ah, poporodni ementaler user posted image pozabla sem vas vprašat kolk že kaj dajete past kravice svoje user posted image Jst sem čist pozabila od taprvega od kdaj naprej naj bi se jo začelo dajat. Tko da jo pri kakem previjanju kar malo dam. Upam, da ni preveč mimo to, čeprav že kar lepo drži glavico gor. Torej, a ve jih tut že kaj daste past?

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 435
10.5.2012 20:06:20   
Aleda
Ja jaz sem jo kar kmalu začela lih malo dajat na trebušček. Danes v posvetovalnici so mi rekli da naj bi od drugega meseca naprej, vsakič ko jo previjem.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 436
10.5.2012 20:13:29   
Jassika
aleda najlepša hvala za info. Ja bo mela zdej kmal 2 meseca, tko da pol je kar ok.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 437
10.5.2012 22:40:31   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

pikice- naš jih ima po celi glavi, trbuhu, hrbtu in rokah do komolcev. Ponavadi tako malih ne testirajo če se dojijo. Mamica mora na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov in jajc in jajčnih izdelkov...našga so testirali predvsem zato, ker je tudi starejša alergik drugače ga ne bi.

Evelin jih je imela podobno, razen ne po hrbtu, samo si ji zginile ko sem ji začela mazat kremo (kortikosteroid), imajo pa belo pikico na sredini kot mozoljček. Problem je bil, da se ji je vse tako "vnelo" ali kaj, da je imela te mozoljčkaste dele vse pordele, niso bili več posamezni mozoljčki, ampak vsi združeni v take grozne rdeče fleke.

Sem tudi vprašala obe pediatrinji, ki sta jo pregledali (sva šli 2x ker prvič je dobila bolj blago kremo, ki ni pomagala) ali je možno, da je kaj kar sem pojedla ali pa alergija, pa sta obe rekli, da ne user posted image
Sem tudi vprašala, če je boljše, da vseeno pazim, kaj jem, pa sta rekli, da ni odvisno od tega, da gre za kožo, ki ni zrela in se čisti od hormonov user posted image

A pri alergiji tudi pomaga mazanje s kortikosteroidom?

Jassika sem komaj zdaj prebrala, da te čaka še ena abrazija user posted image Ma kako so lahko tako šlampasto sčistili, da je ostal še en košček notri? Joj, ma kaj ne moreš prosit svojega ginekologa za napotnico za klinični center? Se ne spoznam dosti na te zadeve, ampak sem enkrat nekje brala, da lahko vsak pacient sam izbere ali bo šel v najbližjo bolnišnico na poseg ali v UKC, edino da stroške prevoza si mora pač sam kriti in nima pravice do povračila stroškov prevoza.

Ursonok nespanje zna res bit res zaradi prebavnih težav...pri dečkih itak so bolj izrazite. Pravijo, da se otroci s krčki in prebavnimi težavami full umirijo na zraku, na sprehodu...Tako je bilo tudi pri mojemu ta prvemu, samo da si šel z vozičkom čez prag je že bil mir. Več ko smo bili zunaj, bolj je bil miren in več je spal. Tako da sem ga največkrat dala spat kar v vozičku na balkonu pred hišo in potem pustila voziček zunaj, odprta balkonska vrata, da ga imam na očeh, sama pa notri pospravljala, kuhala, gledala TV itd.user posted image user posted image user posted image So me najprej sosede malo čudno gledale, potem pa so se navadile.
Ta druga pa je ravno obratno, zunaj na sprehodu rabi kar en čas, da zaspi, pa malo časa spi, se skozi zbuja. Zgleda da ji najbolj paše mir, tako da jo dajem spat v spalnici - najlepše zaspi v svoji košari. Očitno ji paše bit sama v tem svojem kotičku user posted image

Kako pa je bila tvoja Agatka, ko je bila dojenček? Kje in kako ji je pasalo spat? Sta si glede tega podobna z Abelom?

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 438
10.5.2012 23:36:56   
kendicka
pozdravljene,

mi smo po dobrih 14 dneh spet začeli spati tudi po dnevi. ursonok mi je prav dobro znano nespanje. res pa je, da je naš mali spal ponoči (od desete zvečer) in je vedno spal vsaj do sedmih zjutraj z vmesnimi hranjenji. zdaj pa tudi že čez dan spi več kot samo par minut v kosu. je pa proti večeru kar malo sitkan in tudi na sprehodu protestira in ga moram nosit, voziček pa zraven gurat.

danes smo začeli s telovadbo za dojenčke, imeli smo ob pol petih popoldne. zadeva ga je tako zdelala, da spi kot klada, kopanje smo danes lepo spustili, v pižamo sem ga preoblekla šele ob pol enajstih zvečer, ko se je revež zbudil sestradan. pred tem je jedel ob pol osmih, pa ob šestih, ob petih (sredi telovadbe, seveda user posted image ) ... skratka, telovadba človeka zlakotni user posted image
sicer pa se kopamo vsak večer, v vodo kapnem malo olivnega olja, enkrat na teden pa se umijemo z milom. na moje veliko veselje obožuje vodo in neizmerno uživa (čisto prava ribica).
telovadba se mi je zdela fajn, sva vmes malo fotkala, da si bova lažje zapomnila vaje, da jih bomo doma lahko ponovili. in ko sem si zvečer ogledala fotke, sem videla, da je skoraj na vsaki skremžen in se dere. jaz pa sem imela občutek, da ni toliko jokal user posted image revež, še dva meseca nima, pa mora že telovadit user posted image bomo videli, kako bo naslednjič, ko se priključimo skupini (danes smo imeli individulano uro, da nas vpelje in pokaže vaje). po telovadbi za dojenčke, je pa še joga za mame. me mika in če bo malemu kul naslednjič in se bo lepo umiril po tem, ko ga nahranim po telovadbi, se jim bom pridružila na jogi. sama sem ena velika lenoba in se le malokrat spravim telovadit.

naš pase kravice že nekaj časa, ga pa zadnji teden malo bolj pogosto dava na trebušček in mu je čedalje bolj všeč.
na začetku je prav protestiral.

jassika: vso srečo jutri!!!! sploh ne bom komentirala takšne šlamparije ... ti želim, da bo vse ok!

Neposredna povezava do sporočila: 439
11.5.2012 6:51:41   
ursonok
Dobro jutro!

No, danes smo se zbudili ob 2.30 za jest, pa potem ob 5.30 - vstajanje user posted image .

Abel v vozičku najprej čudno gleda, potem se eno uro repenči, jokca, protestira, ga moram včasih vzeti celo ven, da ga pomirim, potem se pa z dudo po nekem času pač umiri in zaspi. Doma ga zdaj že dva dni zapored, ko se vrneva s sprehoda, kar v lupinici dam na balkon, kjer mi še malo spi. Včeraj recimo 40minut. Ni veliko, vendar več, kot pa če ne bi šla na sprehod. Doma NIČ ne spi user posted image user posted image
In ja, jaz sem že čisto zmešana in znervirana zaradi tega. Vstajamo res zgodaj, potem pa še skozi cel dan ni nič premora - pa ves čas se nekaj pritožuje, joka itd., da ne moreš nič v miru narest. In ful mi na živce udarja ta jok in cmizdenje, sploh kadar sem neprespana (to je pa zdaj praktično stalnica).

Agatka je voziček sovražila, tako da sploh nismo hodili na sprehode. Je pa doma lepo spala, dvakrat na dan - prvič dopoldne po recimo 3h, potem pa še popoldne 2h. Res je bilo ok. Zvečer jo je morda kaj zvilo, a ko smo prešli na AM, je bilo tudi s tem ok. Ponoči pa itak, ko je bila stala dva meseca, je spala od 9h do 7h brez hranjenja user posted image
Seveda so se problemi začeli kasneje, zaradi alergij in netolerance (na gluten saharozo). Je ponoči kašljala zaradi sluzi ali pa se zbujala z jokom (sladkor). Tako da smo do leta in pol slabo spali. Najbolje je bilo prav v tem obdobju, od dveh mesecev do pol leta.
Abel je čisto nasprotje. Je ful živčen tip, velikokrat sprejme dudo (Agata je ni marala) in jo tako žveči, da se bojim, da bo odgriznil in požrl cucelj user posted image Skratka, naporen primeerek. Enostavno ne morem razumet, kako lahko dvomesečni otrok funkcionira z 8-10ur spanja na dan. user posted image user posted image user posted image

Kendicka
tale telovadba za otroke se sliši super! Ne vem, da bi imeli tu kaj takega ... Sicer pa itak nimamo časa user posted image

Jutri namreč letimo v Granado najet naš novi domek ... Sem čisto paranoična ... Kako bo Abel prenesel let in celotedensko letanje sem in tja? Pa vročino? Pa znervirane in neprespane starše? Kako mu bo ves čas v ruti? Vozička namreč ne moremo vleči sabo ...

Jassika,
držim pesti, da te danes končno poštimajo.

Grem, alarm.

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 440
11.5.2012 7:20:50   
ursonok
Aja
pasenje kravic
Abel še nima dva meseca, ga pa dajem dva ali tri dni že na trebuh v igralni center. In je takoj protest user posted image . Glavo sicer že dviguje (pa noge tudi), ampak ne do konca gor. In prav zato je siten, ker pač nič kaj dosti ne vidi. Obračati se valda tudi še ne zna, tako da je precej nemočen v tej pozi. Se mi pa zdi, da je vsak dan bolje. Samo vaja je potrebna user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 441
11.5.2012 8:02:42   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Pri naše tavelikem mazanje s kortikosteroidom ni pomagalo. So mu pa potem pri 6. mesecu dokazali najprej alergijo na jajca, potem pa še na kravje mleko.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 442
11.5.2012 8:56:15   
Sonček in poletje
Ajoj te alergije. No jaz mislim, da zares se potem kaj ugotovi, ko začneš otroku uvajati gosto hrano, ker lahko bolj ugotoviš in reakcije so bolj izrazite. Najtežje je takrat ko dojiš. Jaz sem pri tavečjem imela dieto Urtikarija mislim da II user posted image in ni bilo težav in sem jo držala tudi potem, ko smo začelu uvajati. In vsako hrano s seznama, ki jo je lepo sprejel sem začela jesti tudi sama. Pa pomoje se takrat šele dokončno vzpostavi prebavni sistem, pa tudi bolj odporni ratajo. No na koncu smo ugotovili, da je ta večji alergičen na jajca. Jaz sem pa še pogruntala, da dobi pikice po agresivnih pralnih sredstvih, tako da sedaj uporabljam eko pralni prašek za tamaledva.

Jona je tudi danes ponoči nekaj matralo, od pol treh pa do štirih je bilo stokanje in premetavanje. Včeraj sem pojedla čimičango v restavraciji in je bila mogoče preveč pikantna in ga je matralo. Zdej pa spi. Drugače pa ga morem pohvalit, je zelo pridem in potrpežljiv. Pol se ti pa še tako lepo nasmeje, da imaš včasih prav slabo vest, ker mu ne moreš dat toliko pozornosti, kot bi si zaslužil, ker imaš doma še večjega. No sej gre sep v vrtec in bo pol tudi več časa za tamalega.

Pasenje kravic. Jaz ga dajem od prvega dne, ko sva prišla iz porodnišnice in že full lepo dviguje glavo in jo obrača. In mislim, da mu je ta položaj dosti lubši od ležanja na hrbtu.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 443
11.5.2012 12:16:46   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Pri naše tavelikem mazanje s kortikosteroidom ni pomagalo. So mu pa potem pri 6. mesecu dokazali najprej alergijo na jajca, potem pa še na kravje mleko.

Saj glih zato sem vprašala, ker nam je kortikoseroid pomagal in to že takoj po enem nanosu je bilo za 70% boljše... Zato se tolažim, da če za alergije kortikosteroid ne pomaga, njej pa je pomagal, da potem so res samo mozoljčki in ne alergija. Upam no... Ker tudi drugače pa je taki miren zadovoljen otrok, lepo spi, nič je ne matra, lepo kaka in pridobiva na teži... Če bi bila alergija, bi se najbrž še kako drugače kazala razen pikic?
Cukr07 tvoj ta večji je imel še kakšne težave ali samo pikice?

Zmajcy kako pa je bilo pri tvoji ta večji? Je imela poleg pikic še kakšne težave, da ste potem šli na testiranje?

Ursonok si poskusila Abela uspavat v obratni varjanti - v sobici, zatemnjeno, brezkakšnih dražljajev a la muzika, svetloba ipd. mogoče pa je tak tip, da rabi mir za zaspat? Pa lahko bo tudi v mirnih okoliščinah rabil nekaj časa za se umirit in zaspat (eni otročki se težko umirijo in rabijo veliko časa za se uspavat) ampak mogoče pa ti bo spal dlje enkrat ko se bo uspaval...

Držim pesti za Jassiko, da bo tokrat poseg uspešen in da bo od sedaj naprej vse ok! Mislim nate in pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 444
11.5.2012 13:46:17   
Caitlin
Aaaa, zdajle pa uživam 100 na uro! Sedim na balkončku v senci, Taja ob meni v ležalniku spi, jaz pa brskam po internetu.

Naša sreči nima nič pikic, še tisti mezuljčki, ki jih je imela, so se posušili. Edino občasno ma suho kožo na čelu in lasišču. Sicer ne vem, ali so to temenca ali ne (pred 14 dnevi je P rekla, da je to samo suha koža). Kljub temu jo približno vsak drugi dan naoljim in počešem. Ima pa še vedno bel jeziček - sorr. user posted image Mažem s kremo že 14 dni, pa kar ne izgine. Se je sicer zmanjšalo, ampak vseeno je še vedno bel. Ima mogoče katera idejo kako se tega rešit še na drug način? Če ne bo drugače, bom pa v sredo poklicala pediatrinjo (je samo 1x na teden v našem kraju) pa šla pokazat.

pasenje kravic - ja, mi tudi že nekaj časa poskušamo, mogoče 1x na dan, zdaj bomo pa kar bolj pogosto. Mi je pa zanimivo, da ko je na trebuščku, veliko manj dviguje glavco, ko pa jo pestvam pokonci, bi pa ves čas glavo sama držala in jo obračala levo desno.

Je včeraj imela najina Taja že 2 meseca. user posted image Sva jo odnesla spodaj v pekarno in jo stehtala na tehtnici, ki jo imajo za pakiranje piškotov. user posted image In ima že 5200g.user posted image KAr pomeni, da se je v 14 dneh spet zredila za pol kg. Prav super res! Edino dolžino pa nisva zmerila, nisva imela šivilskega metra pri sebi, moram si ga it k tašči sposodit, da vidimo koliko je zrasla. Je pa full začela rokice v usta dajat pa okrog oči "mencat" z rokico. Je prav smešna.

Oblačenje - a gre še kateri na živce, ko eni pametujejo glede oblačenja?? Joj, jst kr živčna postanem, ko samo pomislim na to. Predvsem moja mami je ... obup! V sredo sva šli na obisk okrog 12h. In sem jo pred hišo vsela iz vozička, da jo bom nesla v hišo. In mami že: "Joj, pa kr brez kapice. Se ji bojo ušeska prehladila." In ko ji povem, da nič ne piha, začne da ji pa sonček škodi, ker ima še tako malo las. Pa res sem jo nesla samo v hišo, se pravi je bila na direktnem soncu mogoče 10 sekund. user posted image Potem smo šli pa po kosilu še na en sprehod, in je bila tamala v vozičku brez kapice, zunaj pa je malo pihalo - občasna rahla sapica, pa še to od predaj, tako da ni pihalo direktno v voziček. No in mami spet vsa "pametna", da jo piha. Sem ji rekla, da imam v torbi kapico, pa ji jo lahko gor da če hoče, ampak jst ji jo ne bom dala. Sreči jo potem ni dala. user posted image Ne vem no, kot da bi bli sredi zime, ne pa ko je zunaj sonček pa 25 stopinj.
Mal sem se morala razpisat, se takoj boljše počutim.

Jutri imam pa obletnico valete. Sva se z mojim zmenila, da ji bo poskušal zvečer dati po steklenički za jest, če pa ne bo hotla jesti, me bo pa poklical pa bom priletela domov za tiste pol urce. Upam, da mu vseeno uspe, čeprav imam čisto blizu.

Ah, malo nekaj zvija in se bo zagotovo kmalu zbudila. Jaz pa bi si morala še nekaj za kosilo skuhati. Očitno bom danes jedla malo kasneje, ko tamala spet zaspi. Želim vam lep vikend (čeprav bo baje kar mraz). Se bomo pa bolj certali v stanovanju.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 445
11.5.2012 13:58:29   
Hov hov
Zdravo mamice,

Evo, se še jaz malo pofočkam, sedaj ko imam 5 minut časa!

Naša punca pridno raste, v nedeljo bo imela mesec dni. Svojega mleka nimam, tako da ji dodajamo Hipp. Je bilo par dni prov kriza, ker ga je povsod po Sloveniji zmanjkalo in smo vsi iskali še zadnje pakete v kakšni zabačeni trgovini.

Plenice - Verjetno ste že obdelale to temo. Se opravičujem, ampak ne uspem vsega prebrati za nazaj. Katere plenice uporabljate? Mi nemške Pamperske. Smo probali poljske Pamperske, Lumpi in Muellerjeve in je po eni sami plenici dobila izpuščaje in med nogicami se ji je koža "ogulila". Tako, da žal, bo treba zgleda najdražje kupovat.

Toliko za enkrat, lp.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 446
11.5.2012 14:08:02   
sirenetta
Caitlin zdaj bom pa še jaz pametovala okoli oblačenja user posted image
Meni je patronažna pojasnila, pa še en članek sem brala glede glavice dojenčka in mečave (odprte lobanjske kosti), da ni problem v vetru, še manj v ušeskih ali prepihu, problem da so UV žarki (ki so povsod zunaj, tudi če jih mi ne vidimo oz. se nam zdi, da je senca oz. oblačno) in pred njimi je menda treba zaščititi otročko glavico, ker so možgani nezaščiteni zaradi razprtih kosti. Zato tudi na materinski poudarjajo, da se otroku ne daje traku na ušeska, ampak kapico, ker ne ščitimo ušeska, ampak temenca.
Nisem hotela zdaj še jaz sitnarit, ampak se mi zdi, da zna bit nekaj na tem...

No, za pot od avta do hiše itak, da nima smisla dajat...v takem primeru vedno moj user posted image reče: dokler mu damo kapico gor (ali pa jopico ali karkoli) smo že prej v hiši user posted image user posted image user posted image

Plenice mi imamo obične pampers, poljske ker kupujemo v mercatorju in zaenkrat je vse ok (trkam)

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 447
11.5.2012 14:24:51   
ursonok
Zdravo,

naša driskica je danes spal dve uri in pol! Brez vozičkanja! user posted image Je sicer prej celo dopoldne tečnaril in jokal, potem se je pa pokakal, najedel in zaspal.
Mamica je šla pa po dolgem času spet plavat, potem je pa še skoraj eno uro delala user posted image Se človek takoj bolje počuti, kljub neprespanosti.

Plenice
joj, a da so poljske plenice tako zanič? Ma itak je za vzhodni trg vse bolj zanič, tudi hrana (baje je poljka Nutela v primerjavi z recimo nemško kot žaganje) ... Mi tukaj kupujemo Huggies plenice, smo zadovoljni. Nasploh mu jih manjkrat menjamo kot Agatki, ritke mu pa sploh ne mažemo z ničimer - nima nikoli rdeče, koža je čisto ok. Kadar ga previjamo, ga poskušamo malo pustiti brez plenice, a pri fantkih je res nevarno, ker če lulajo, polulajo vse okoli sebe user posted image

Hov hov,
lepo, da si se oglasila. Vi ste res še mladi user posted image Kako pa kaj uživaš materinstvo? To je tvoj prvi, a ne? Kako kaj spite?

Caitlin,
lepo, da je Taja tako pridna. Meni je ful smešno, ko praviš, da si boš skuhala, ko bo tamala "spet zaspala". Ta "spet" mi je čisto nedoumljiv. Abel spi, če sploh, le enkrat na dan user posted image

Pametovanje
ja, največkrat pametujejo glede oblačenja. Brezveze. Sploh ker so vsi mahnjeni na to, da je treba dojenčke dekati v nevem kaj, drugače bodo zmrznili. Ne vem, od kje jim ta ideja. user posted image

A je že kdo potoval z avionom s tako majhnim otročkom? Kako prenašajo letenje? Malo se bojim, traja malo več kot tri ure, pa ne vem, ali bo gor ful klima ali ne. Spal v ruti ne bo, sploh ker bomo sedeli. Če je pa buden, se pa zadnje dni velinoma dere user posted image Ne vem, kako se bo to izteklo ...

Nič, zdaj bova šla počasi na sprehod, čeprav je zunaj kar vroče ...

Neposredna povezava do sporočila: 448
11.5.2012 14:39:23   
ursonok
Naš pastirček user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 449
11.5.2012 14:51:48   
Caitlin

Caitlin zdaj bom pa še jaz pametovala okoli oblačenja user posted image
Meni je patronažna pojasnila, pa še en članek sem brala glede glavice dojenčka in mečave (odprte lobanjske kosti), da ni problem v vetru, še manj v ušeskih ali prepihu, problem da so UV žarki (ki so povsod zunaj, tudi če jih mi ne vidimo oz. se nam zdi, da je senca oz. oblačno) in pred njimi je menda treba zaščititi otročko glavico, ker so možgani nezaščiteni zaradi razprtih kosti. Zato tudi na materinski poudarjajo, da se otroku ne daje traku na ušeska, ampak kapico, ker ne ščitimo ušeska, ampak temenca.
Nisem hotela zdaj še jaz sitnarit, ampak se mi zdi, da zna bit nekaj na tem...

No, za pot od avta do hiše itak, da nima smisla dajat...v takem primeru vedno moj user posted image reče: dokler mu damo kapico gor (ali pa jopico ali karkoli) smo že prej v hiši user posted image user posted image user posted image

Saj vem, da so problem UV žarki. samo se mi zdi, da za tisti nekaj sekund res ni potrebno dajati kapice gor. Se pa strinjam, da če je na prostem, da ima kapico gor. Oziroma klobuček, nekaj da zaščiti glavico. Jo ima tudi naša.
Ma pri nas mami glede oblačenja vedno komplicira. Prej, ko je bilo še malo bolj hladno, sem jo imela v vozičku v bodiju, tankem puloverčku, žabicah in trenirici (spodnji in zgornji del). In ko sva prišli noter, je hotela da ima še vedno dvojne dolge hlače, ali pa jo je pokrivala z dekco tudi ko jo je pestvala. Naša mami rada pretirava glede oblačenja, še ko se sebe spomnim, sem morala nositi pajkice pod hlačami, ko je bila zima že davno mimo. Mogoče sem pa tudi sedaj tako navajena in se vedno preveč oblačim.user posted image

Caitlin,
lepo, da je Taja tako pridna. Meni je ful smešno, ko praviš, da si boš skuhala, ko bo tamala "spet zaspala". Ta "spet" mi je čisto nedoumljiv. Abel spi, če sploh, le enkrat na dan

Pri nas je ponavadi tko, da če ne spi še dolgo in se začne zvijati, potem se takrat zbudi, a kmalu spet nazaj zaspi. Očitno je prej že dovolj spala, sem si skuhala kar nekaj na hitro, ker je bila še pridna v ležalniku. Zdaj pa veselo brca v igralnem centru. Je dopoldne tako brcala, da sta ji obe nogavički dol padli. Očitno tudi onidve nista zdržali njenega tempa user posted image

< Sporočilo je popravil Caitlin -- 11.5.2012 14:55:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?