curly
|
V bistvu smo se za poseg dogovorili novembra, pri naslednji sem morala poklicati. 10.12. sem jo dobila, v ponedeljek, 12.12. sem klicala tja in mi je sestra rekla, da moram v četrtek spet pklicati, če bom prišla že v tem ciklu na vrsto. V četrtek so me s skrite številke klicali in mi dali navodilo, naj pridem v ponedeljek tja, kaj vse moram imeti s sabo ipd. V ponedeljek sem šla v bolnico (to je na drugo stran, kot je neplodnostna, greš torej po stopnicah dol in potem na levo po hodniku približno 50 m (po mojem občutku) in potem je na levo čakalnica - sprejemna). Tam sem oddala kartico, dobila anketo za izpolnit, opravila pregled materničnega vratu, izmerili so mi pritisk, poslušali srce ipd. Potem me je sestra odpeljala v sobo, kjer so me še spraševali o hrani in o mojih navadah (če kadim, če česa ne jem...) ipd. Tam te potem še stehtajo, zmerijo, vzemejo kri in določijo krvno skupino, zmerijo pritisk ipd. Sestre so ful prijazne. Aja, jaz sem dobila tableto za odvajanje pa tisti dan samo 1 krožnik juhe, ker sem morala biti tešča. Imela sem 2 UZ-ja, ker sta me dve različni zdravnici pregledali, da sta se pripravili na operacijo. Vse so mi podrobo razložili - še enkrat. Imela sem še EKG. Zvečer sem dobila še klistir . Prvi dan si precej zaposlen s temi pregledi, tako da nimaš časa razmišljat o tem, kaj te čaka, jaz sem bila presenetljivo mirna. Drugo jutro so me zbudili že pred sedmo uro, sem se šla stuširat in potem se malo živčkala. Dobila pomirjevalo, se preoblekla v tisto operacijsko oblekico (tam ti rit ven gleda , ampak se itak ne smeš vstat, ker si od pomirjevala čisto mehek) in potem so me peljali. V bistvu sem bila po tableti zelo sproščena, celo malo mi je šlo na smeh . V operacijski so se mi vsi predstavili, bili so zelo prijazni in potem sem zaspala. Zbudila sem se v šok sobi oz. so me zbudili. Sem bila vesela, da je mimo, le občutek sem imela, da mi na trebuhu slon sedi , dobila sem analgetik, preoblekli so me v navadno srajčko in sem spala naprej. Popoldan me je malo glava bolela, ampak sem bila vesela obiskov, ki sem jih dobila. Sestre so rekle, da sem ful pogumna, meni pa se ni zdelo nič kaj takega. Tisti dan sem se vstala le če sem mogla na wc, ampak le zaradi previdnosti, ne zato, ker bi se tako slabo počutila. Zvečer sem dobila večerjo - pojedla sem jo ZELO počasi, ker so me sestre strašile, da lahko bruham zaradi narkoze, ampak sem zato toliko bolj uživala v hrani! Naslednje jutro sem šla domov. Imela sem še malo krčev, za katere bi lahko dobila analgetik, ampak nisem hotela. Sledili so božični prazniki in motnje s prebavo. Bila sem napihnjena in zaprta. Skrajno neprijetno. Predlagam ti, da potem vsaj kakšen teden ješ samo lahko prebavljivo hrano. To je to. Skratka nič posebnega. Opisala sem ti pa precej natančno.
< Sporočilo je popravil curly -- 21.4.2012 10:13:30 >
|