kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* pridete lepo čez mesec? vem, da je bilo ze malo morje tem odprtih, ampak so že staaaare. pa bi šla jovo na novo. se pravi: ko odtejete poloznice, kredite, vrtec.... koliko € potrebujete, da prezivite? da niste lačni, žejni, umazani. pa brez cigaret in alkoholnih razvad. pač osnova za normalno, cloveka vredno zivljenje. hrana, pijaca, šamponi, pralni praški, razni prili in ceti, wc papir itd. itd. mislite, da se da , z ne vem recimo s 300 € poštukat mesec? Torej, če ne štejemo položnic in kredita (drva, registracije avtomobilov)... porabimo 500-600€ na mesec za hrano, pijačo, kozmetiko, prašek, delno tudi oblačila in obutev. Kadimo ne, alkohola porabimo zelo malo, moram reči, da nimamo nekih dragih razvad Veliko hrane pridelata doma tašča in mama doma (krompir, večina zelenjave, solata v topli gredi celo leto,...). Kuhamo doma. Ven gremo jest za kakšen rojstni dan. Na srečo ne delava izven kraja bivanja - torej ni velikih stroškov z malico. Ali bi se dalo s 300€? Mi bi po moje zmogli, če bi pri hrani malo gledali kje jo kupujemo (da ni glih barilla, golica, rio mare, barcaffe)... potem bi se najbrž dalo. Res pa si ne predstavljam s 300€ preživeti v Lj, brez vrta, s stroški še za urbano pa kafetkanje... (mi "na kmetih" s kolegi kofetkamo na svojih dvoriščih)
|