lepapepa
|
oJLA, PUNCE! Mene pa zanima, če se je katera izmed vas že pozanimala oziroma dobila odgovor, kako je z višino porodniške, če le-ta nastopi pred uveljavitvijo novega varčevalnega zakona? Jaz pojdem na porodniško npr. 15. junija,nov zakon pa se domnevno začne vršiti s 1. julijem (prej se najbrž ne bo, večja verjetnost za še kasneje..) Kako je takrat s porodniško. Po moji logiki se odločba ne more spreminjati za nazaj, ali pač?. Je mogoče kaka pravnica med nami ? Sem poslala vprašanje na e-upravo, samo tam tok traja, da odgovorijo Drugače pa: pri 26 tednih sem se zredila za 8 kg, kar se mi zdi kar dosti, čeprav kilaže noben ne opazi. frendice mi govorijo, da se nisem nič in da sem suha. v telo sem se že pozimi za ene 2,5 kile, ko sem bila bitko s slabostjo in težavami v želodcu. non-stop sem nekaj v kjlun metala, da bi minile tegobe. zdaj pa se mi zdi, da imam že kar velik trebuh, namreč skriti se ga več ne da. je pa bolj take sorte, da štrli naprej, nisem zalita v pasu. po mojem bo na koncu izgledalo, kot da sem pojedla žogo - medicinko . Na sprehodih sem ugotovila, da me začne boleti trebuh - v bistvu gre za neprijeten občutek, kot da mi vse vleče na dol, tako da sem daljše sprehode opustila. Mali brca in se prevrača v trebuhu, da je veselje in to večinoma zvečer, ko se vležem v posteljo. nocoj nisem mogla zaspati in sem ugotovila, da ima ponoči cel žur. na vsake 20 min je za par minut zaživel... aja, ali že hodite na starševsko šolo? kje se to organizira? upam, da ne bom rabila nekma daleč hodit... kako je pa s porodom - ste že razmišljale? jaz berem zdaj eno knjigo - Moj porodni načrt, in moram reči, da sem že odločena, da rodim na naraven način: čepe, na pručki ali stoje. upam, da mi bojo v ljubljani ugodili in me ne vržejo na hrbet ležat priključeno na aparature... Vas berem, lepo se imejte!
|