|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
4.4.2012 9:48:51   
Kurumba
Živjo punce!

Končno se spet malo oglasim, zdaj ko sem na porodniški. Sicer imam še skoraj cel mesec pred sabo, ampak končno imam čas za božanje trebuščka, opazovanje gibov, naš mucek je že zelo močen in kar močno brcne. Končno sem tudi kupila še vse potrebno, da ne bom živčna. Sicer se pa počutim super, samo ponoči se 1x zbudim in potem nekaj časa ne morem zaspat nazaj.

Čestitke vsem, ki ste že rodile. Jaz pravzaprav ne vem, kako se pripraviš na prvi porod, ker ne veš, kaj pričakovati. Nočem preveč panicirati, po drugi strani pa hočem biti pripravljena.

Lep dan vsem!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
4.4.2012 9:49:12   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image bi že včeraj napisala kaj na forum, ampak forum ni hotel sodelovat z mano.... imela pregled vse ok, je rekla, da če bo še v enem kosu da imam naslednji četrtek spet pregled user posted image

Čestitke LadyBuser posted image user posted image

Vanilija meni ctg dela kar moja ginekologinja, včeraj že drugič, naš user posted image se ni strinjal z ležanjem na hrbtu, tako, da je šla črta ki kaže premike, ..... vmes parkrat na 80 user posted image , pri nas se začnejo obiski Šempetra, ko se gre čez rok. Upam, da bo kaj prej, lahko komot tudi že danes user posted image ne bi imela nič proti.

Tinkara nič panike delat, daa user posted image noče ven, do 15. imaš še nekaj dni user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
4.4.2012 10:30:57   
TINČIVA
IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Jutro user posted image in mamice!!!!

Caelia lepo od tebe da maš še čas za nas in da nam pišeš! Vesela sem da Rožle lepo je in da mu biliruibin pada user posted image .

Tinkara, ti se še 2in1? user posted image Cool! Tolk so grozili z prezgodnjim porodom, zdej boš pa čez rok... Ma, važno je samo da je user posted image OK. Ko se user posted image bo odločil bo sam šel ven.

Jst se dans nekaj čudno počutim (verjetno podzavestna panika da mi dans bojo sprožili porod?), hrbet me ful boli (tam nekjer na sredini?) in mam občutek kot da bom bruhala ?! Oj, joj.... Mislim zaenkrat me ni strah poroda, ampak ne vem kako bo ko bojo začele bolečine...

Zdej grem še cujne obesit in počasi na pregled....

Arabella, kadaj bojo tebe poslali v APRN v Šempetru? Mene so poslali na CTG od 37ega tedna.

VANILIJA,SEM V MISLIH S TEBOJ!!!!user posted image user posted image
Veš mene je tudi strah,pa sem dala že dva poroda skozi,ampak to je neki normalnega,ker vemo kaj nas čaka!
Meni je danes zmanjkalo malinovega čaja, spila sem ga dva peketa,zdaj pa ne vem ali bi še kupila ali ne.najraje bi šla rodit,pa še današnji datum je lep-4.4.2012user posted image user posted image

Danes imam nagon pospravljanja,prestiljam postelje,perem perilo,zraven pa poslušam RADIO1user posted image !
SONČEN POZDRAV Z DOLENJSKE.

Neposredna povezava do sporočila: 2303
4.4.2012 10:36:51   
nusi
joj sm kr živčna zarad vanilije user posted image . Upam, da se bo čimprej javila in napisala, da je vse ok, da se dobro počutita... user posted image

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
4.4.2012 10:50:27   
baloncek*
Pozdravljene vse,

najprej čestitke mamicam user posted image user posted image .
Mene, glede na rok, čaka še kar nekaj časa, pa si vseeno večkrat zaželim, da bi naš user posted image prišel prej user posted image . Moje počutje je tako nihajoče, en dan sem polna energije in pospravljam, pripravljam, pečem, no potem pa pride dan, ko enostavno ne morem nič in se vlečem kot megla. Še dobro, da me naš mali user posted image pes spravi vsaj dvakrat dnevno na sprehod.
Sicer pa tudi jaz pridno pijem malinov čas oziroma mešanico - mogoče bo pa kaj pomagalo.user posted image

Pri nas je danes tak lep sonček, dežja od nikoder, bo treba spet zalivat, če bom želela, da na vrtu kaj uspeva.

Bodite dobro user posted image in tudi od mene pozdrav z dolenjske

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
4.4.2012 10:55:55   
Aprilcek2012
Jaz sem imela včeraj pregled, prvič ctg, vse ok, mi je pa med. sestra prav naročila, naj pred ctgjem pojem kaj sladkega, da je mali bolj živahen user posted image (no sej je bil vseeno zadosti, ker se je šele zbudil, ko sem prišla tja). Pa rekla je še, da ne smem biti namazana s kakšno kremo po trebuhu.

Mojo ginekologinjo pa skrbi, ker imam otečene roke in noge (meni se ne zdi tok hudo, sem manj otečena kot drugi, ki sem jih videla), tako da je rekla, naj si merim pritisk pa če bom imela močan glavobol ali pa me bo bolelo v žlički, da moram k njej ali v porodnišnico. Pritisk mam tako ali tako bolj nizek (okoli 106 ali pa 109), največ 120, tako da me pomoje ne rabi preveč skrbet user posted image

Otroška sobica je končno dokončana (prepleskana, zamenjana tla, pohištvo...) tako da zdaj samo še malček manjka user posted image

Meni je tudi 4.4. ful lep datum, upam da bo kakšen aprilček/aprilčica danes prikukal na svet user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
4.4.2012 11:59:45   
pobalinkaa
Živjo, vsem 2v1 , 3v1 in seveda že ponosnim mamicam!

Čestitke LadyB za zdravo deklico in vsa čast Caelia da še vedno z nami deliš svoje izkušnje user posted image . Vanilija držim pesti da bo vse ok, verjamem da is na trnih glede na to da naj bi ti danes sprožili porod, z mislimi smo vse s teboj; vse bo uredu.user posted image user posted image

Je pa zanimivo, da je zares lažje dajati neke spodbudne besede drugemu, jst moram priznat, da sem res že nervozna, danes mi bodo povedali kako in kaj je z našo pupo, in seveda jutri v porodnišnico na amnioskopijo. Kot nalašč sem pa zdaj, ko je že skoraj konec nosečnosti in se je treba pripravit na porod, fasala vnetje. Dva dni se že mučim in z domačimi recepti (tampon namočen v jogurt) upam na najbolje.Sem že prejšnji torek po pregledu -vaginalnem čutila neko nelagodje, in potem povečam izcedek; in jst trapa sem očitno pretiravala z umivanjem...porušla ph in zdaj ŠTALA....[i] Res me skrbi, kako je zdaj s tem, na porod z vnetjem?

Kar se tiče počutja, sem načelo ok, imam težave le z obračanjem, saj se potem moja user posted image obvezno začne tiščati v moj mehur in čutim res ostre bolečine...Trebušček se je spustil do te mere, da zdaj pa res ne morem več sedeti s prekrižanimi nogami; saj ne da sem to prej prakticirala, vendar sem se kdaj spozabila user posted image
Glede spanja ...pa spim dva dni že s čepki in spim kot ubitauser posted image . Očitno potrebujem res popolno tišino, al pa moram zdaj po treh mesecih res nadoknadit izgubljeni spanec; čeprav ni več veliko časauser posted image .

Lepo se mejte, sporočim ko bo kaj novega user posted image

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
4.4.2012 13:13:05   
nusi
pobalinka s temi vnetji je tko, da če je gljivično ni panike edin tkivo je bolj občutljivo in se hitreje pretrga, zato te preprežejo, za dojenčka pa ni škodljivo. Bolj je problem vaginoza, tisto pa je menda lahko problem, ker otročku lahko na oči pride, no sej tut dajo ab kapljice, ampak ni glih fino. Jst sm mela taprvič gljivično vnetje, pač prerezal so me, ne vem če bi me tudi brez vnetja, drugih razlik ni bilo.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
4.4.2012 13:30:02   
Sapin
Dober dan!

Jaz sem, še vedno kinderjajček. Bo treba na kak malo daljši sprehod, sicer pa imam pa še dva dni. Jutri upam, da bo ta mala šla v vrtec, da se še malo duševno pripravim na user posted image

Najprej čestitke za Klaro!user posted image

Potem bravo za Rožletauser posted image

Poterm čestitke za vse začete porodniške user posted image , je malo hecno, ko si nekatere že rodile, ene komaj čakamo, da bomo, tretje pa šele začenjajo s porodniškimi.

Vanilija - čim prej sporoči kako in kaj.

Nusi: Možnost mi bojo dali, da se sama odločim za porod pomoje zaradi praznično podaljšanega vikenda, ker se dete že malo stiska in nima več veliko tekočine, pa pojma nimam za kaj še. Upam, da ste zdravi in zdravi ostanete!

Danes sem dobila pismo za dodatke in plačilo vrtca ... Katastrofa! Se kar malo tolažim, da bo bolje, ko bomo štirjeuser posted image

< Sporočilo je popravil Sapin -- 4.4.2012 13:39:04 >

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
4.4.2012 13:48:24   
_vanilija_
Pa sem nazaj user posted image user posted image user posted image (ne vem zakaj sploh paničarim, otrok bo šel ven dans, jutri ali čez kakšen dan... mona jst....)

Nič se še vedno ne dogaja, vse je zaprto, popadkov seveda ni (tista črta na CTGju ni bla glih ravna, ma tudi ni bilo večjih odstopanj)... Pregled pa spet v petek. Dr. je rekel da trenutno ni potrebe da bi kaj sprožil, ker je očitno z otročkom vse OK, da se dobro počuti, srček ja OK, ni počasnih utripov in da vidimo kaj bo v petek. Ampak mi je babica rekla da ponavadi ne čakajo več kod 6 dni čez rok, kar bi pomenilo da bi me lahko v petek pustili v porodnišnici. Ma itak bo 6tega polna luna... user posted image Takrat bo pa res party v porodnišnici user posted image .

Tinčiva, hvala! Če ti zmanjka dela, lahko prideš h meni likat cujnice... Obljubim da ti bom prižgala Radio1 (tudi jst jih poslušam vsak dan)

Nusi, ne bit živčna... Sorry ker vas delam živčne... user posted image

Sapin, a misliš da sprehodi kaj pomagajo? Da takoj grem z psom 2 urce na sprehod, pa še v kakšen hrib user posted image

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
4.4.2012 13:57:42   
tulpek
Vanilija, če ni vse pripravljeno, da se začne samo od sebe v kratkem, ne bo nič pomagalo. Js sem prvič probala vse možno, kar najdeš po netu (samo ricinusovega olja nisem pila, sem pa 2l donata v nekaj urah), pa ni nič pomagalo. Samo bolelo me je vse tako, da sem komaj hodila in upala, da mi ne bo treba it tak zmatrana rodit.... Če se pa že kaj pripravlja, potem pa pomaga marsikaj. Tokrat ne mislim poskušat vsega možnega, ker ne verjamem več user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2311
4.4.2012 14:28:54   
Arwen_84
Hello ladies...

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

jutro!

no, jaz sem čist zbujena.. že od 4h zjutraj pokonci, zaspala pa ob pol 1h :)

Caelia Super za tamalga!!user posted image . Jaz se tudi zbudim okoli 3,4h in pol bedim bo ene 6h....okoli 8h me pa zmanjka do 11h...mislim, da se uradno spreminjam v zombija...user posted image . katastrofa...in v tem času, ko bedim se mi sploh ne spi...bi kar vstala in šla nekaj delat...sem pa potem po 14h spet ko cunja...me tole nespanje precej zdela...upam, da bo pol moje telo prišlo tudi na nov ritem...

IZVIRNO SPOROČILO: pobalinkaa

Glede spanja ...pa spim dva dni že s čepki in spim kot ubitauser posted image . Očitno potrebujem res popolno tišino, al pa moram zdaj po treh mesecih res nadoknadit izgubljeni spanec; čeprav ni več veliko časauser posted image .

Tole s spanjem ti pa res zavidam...danes bom tudi jaz ponovno uporabla čepke (jih od začetka nosečnosti ne več=, da vidim kolko bodo meni pomagali...če ne imam tudi homeop. granule (kamilco), ki bi naj človeka umirile...prej so mi tudi delovale..zdje bomo pa vidli...

vanilija Jaz se tdu strinjam z tulpkomuser posted image . Če telo ni pripravljeno na porod bodo vse metode samo podaljšale porodno dobo med drugim - torej dolg porod z začetki in konci popadkov, itd....pri marčevkah sem brala..je ena 14 dni čez rok, pa ji še vedno ne sprožijo...kolegica je bila v PO 8 dni in je tudi niso sprožali...so rekli, da se bo že samo začelo, ko bo čas za to...in se je res in je blo tiktak fertik. Drugače sem pa jaz tudi nekaj pregledovala net in res več al manj pišejo o:
Kaj storiti, da pospešiš porod:
1./Gibanje…
2./Spolni odnos (najti tak položaj, kjer je izliv sperme čim bližji MV)
3./Pitje ricinusovega olja.

Jaz bi se tega tretjega izogibala, ker lahko stakneš eno veliko driskico...in pol je pred porodom eno veliko črvičenje in bolečine še zaradi tega...Bi se pa poslužila masaže akupunkturnih točk...naj bi se jih masiralo po 37. tednu, samo so ene napisale, da jim je kar hitro telo reagiralo in da raje počakamo s tem res, ko je za porod vse pripravljeno...ker lahko to povzroči da odteče voda...popadkov pa ni od nikjer...in pol spet tejle umetni, itd...se podaljša porodna doba....danes dobim na telovadbi list, tko da ga skeniram pa prilepim sem pol...na pamet vem, da je na notranji strani od gležnja ena in mezinček na nogi druga, precej močna...(moreš stiskat pri korenu nohta 20x, pol pauza in spet...)..če bom jaz čez rok si bom kar ščipalko za perilo gor pripelauser posted image

za spodbujanje popadkov je že Caelia tudi omenila, da ji je babica med porodom to svetovala...no, to sem tudi kar dosti prebrala...
še nekaj: številne babice uporabljajo tehniko ljubkovanja prsi za spodbujanje poroda, če se izkaže, da bi bilo dobro, da gre vse skupaj malo hitreje. Tudi v nekaterih porodnišnicah so uporabljali nekakšne stimulatorje bradavic. Ne gre za kako noro domislico, kajti dokazano je, da se ob ljubkovanju bradavic oz. prsi sproščajo hormoni, ki pospešujejo krčenje maternice.

v glavnem srečno..tale vikend bo res akcija očitno, držim pesti...pa si kakšno dobroto namesto vas privoščileuser posted image user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
4.4.2012 14:29:45   
Sapin
Meni je zdnjič neka ženska rekla, da pomagajo, sploh v hrib. Da če je že vse pripravljeno, da je to tisto, kar zna sprožit. Škodi pomoje ne more. Bi pa jaz pri svoji mogočnosti nujno rabila nekoga, da bi šel z mano malo po gozdičku in v hrib. Pa to ni tamala.

Je ravno primaširala iz spalnice in smrdi!!!!!!!! treba previt in jo malo zbrihtat. Je tečna za pop ..., ko se zbudi in se pritožuje, da je groza.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
4.4.2012 15:45:30   
Arabella1
Upam, da ne bo Gorga huda, če sporočim: Danes, 4.4.12, ob 10.36 in 10.40, sta se nasi druzinici pridruzili Lili in Maja :) Vse je ok!

čestitke še tu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
4.4.2012 15:50:58   
Arwen_84
waaawwww..super, čestitke Gorga!! super datum za dvojčici...bo vsaka mela svojo štirkouser posted image user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
4.4.2012 15:53:56   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g, 49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g, 52 cm) user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili in Maja user posted image user posted image

Št. user posted image 3
Št.user posted image 2

Skupajuser posted image 5

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 4.4.2012 15:58:17 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
4.4.2012 16:12:53   
Aprilcek2012
gorga čestitke!!! user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
4.4.2012 16:25:39   
frinina
pozdravljene mamice,

samo, da na hitro javim:

v petek 30.03.2012 ob 16:03 je našo družino polešal in povečal sinek Lukas; 3710 g, 52 cm.
ob priliki javim še več!

pozdrav vsem!!!!

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
4.4.2012 16:28:53   
Arabella1
čestitke frinina user posted image user posted image

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
4.4.2012 16:29:48   
frinina

IZVIRNO SPOROČILO: frinina

pozdravljene mamice,

samo, da na hitro javim:

v petek 30.03.2012 ob 16:03 je našo družino polepšal in povečal sinek Lukas; 3710 g, 52 cm.
ob priliki javim še več!

pozdrav vsem!!!!

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
4.4.2012 17:00:01   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g,48 cm) user posted image

30.3.2012

frinina user posted image Lukas (3710 g,52 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g,49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g,52 cm) user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili in Maja user posted image user posted image

Št. user posted image 3
Št.user posted image 3

Skupajuser posted image 6

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
4.4.2012 17:01:15   
Arwen_84
frinina čestitke!!user posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
4.4.2012 18:50:16   
tulpek
Oooo, očitno se je začelo zares user posted image user posted image user posted image Gorga, frinina, čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
4.4.2012 19:35:02   
TINČIVA
user posted image FRININA & GORGA BRAVOOOOOOOOOO,ČESTITAM VAMA!!!user posted image

Ja kot je videti se je res začelo,POLNA LUNA JE TUUUUU!!!user posted image

user posted image POZDRAVČEV,DRAGE MOJE!user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
4.4.2012 21:30:11   
Skarjice
Pozdravljene, cestitke vsem mamicam! Juser posted image a april je prisel, pocas bomo vse na vrsti. Zlo lepa imena ste zbrale!user posted image

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?