caelia
|
Jutro!! Evo, še mal mene No, midva sva kr pridna, sva skoraj že na 3 kg!!! (manjka nama še dobrih 100g) Sem si izposodla tehtnico pri eni firmi (baby-nega), tiste, ki ste rodile v KR ste najbrž doble ta letak v darilnem paketu.... No, in zdaj se tahtava pred dojenjem in po njem... ker mali še vedno zelo hitro omaga, mu dodajam svoje mleko po steklenički... je pa res, da ga tudi nočem preveč mučit z joškico, ker se potem čist preveč utrudi in res zaspi, da ga ni moč zbudit niti za flaško. No, danes zjutraj je popil 40 pri meni, pa še 50 po flaški.. čist vesela IZVIRNO SPOROČILO: hrchy Tiste, ki dojite - zakaj se mi zdi, da vse tudi crpate/dodajate? Kako veste, da mali premalo pojejo? A crpate se zaradi kaksnega drugega razloga - ko je ravno govora o mastitisu, a to kaj pomaga? Ker meni je patronazna rekla, da ni treba crpat, tudi ce se dojka cisto ne izprazni... medtem ko moja mimi, po svojih izkusnjah s kmetov pravi, da je treba cisto izpraznit, da ne pride do mastitisa... (saj vem,d asem se pravkar primerjala s kravo, pa kaj naj saj se vcasih res tako pocutim, Gabriel je pa telicek ) Malo me razsvetlite, no prosim? No, jaz si črpam iz tega razloga, kot sem zgoraj napisala.. ker mam mleka v izobilju, mali pa še ne more tolk vlečt, kot porabi... zato mu pač dodam po flašk svoje mleko.. pa tud hočem, da se mi mleko ohrani do takrat, ko bo sposoben sam vlečt dovolj.. ker če bi pustila, da nebi črpala, bi fasala kak mastitis, pa še produkcija s ti zmanjša... ponudba-povpraševanje... ne? In če bi sklepali po "povpraševanju" Rožleta, ki sesa največ 10 minut, pa še to samo iz ene joške.. bi bla hitro brez mleka.. kapljice: jaz ne dajem nobenih.. sem dobla tiste na recept, pa mi je ena sestra v P rekla, naj si kupim tiste Oleovit D3(iz avstrije), sem tud tiste dobla, ena sošolka zrihtala... zdj pa ne dajem nobenih.. mali nima krčev.. no, vsaj zdi se mi, da jih nima.. včasih po hranjenju kake pol urce "jamra", pa še to ni nič hujšega... tak da mislim, da to niso prav "krči", ker pravijo, da ko so pravi, že veš... mam pa en drug "problem".. full malo kaka... se mi zdi, da zdaj že 5 dni ni kakal... al pa 4.. sem čist zmedena, niti dnevov več ne štejem prav prdi pa obupno... katera je rekla, da ma še dihurčka zraven v plenicah njen/a? no. pri nas je podobno.. skoz mislim, da bo kakal,, pa ne... včasih je plenička malo rumena, pa tam pri ritki mam malenkost rumenega flekca... in to je to.. lula pa ogromno... vsakič ma polno plenico, pa še ko se previjava ponavadi lula.. po zraku naš starejši gre ta vikend k mojim staršem na počitnice.. bo sestra pripeljala vse svoje tri otroke in naš žan.. tak da bosta mela cel vikend 4 na "certanju".. s tem, da sta žan in en sestrin otrok stara 5 let, najstarejša je 6, najmlajši pa bo letos 2.. kr pestro.. ampak.. sta naša dva čist "not padla".. prej me je klical ati, da nabirata zelenje, bojo jutri delali butare... pa da obvezno prinesem "ta lepe" cunje, da bojo nesli v nedeljo butare k maši no, po eni strani mi je kr fajn, da gre malo... pa v nedeljo mamo kosilo potem vsi.. da bom en dan lahko malo uživala.. kuham sama že odkar sem doma iz P, tak da se malo spočijem... po drugi strani pa vem, da mu bo reees dolgčas po Rožletu, ker zdaj je cel naspidiran, ko pride iz vrtca ga celega polupčka in certa.. nč, grem malo porihtat še po hiši.. ker grem danes popoldne spet na faks... bo ati zrihtal popoldan naša dva korenjaka...
|