|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
13.3.2012 22:14:29   
Roberta69
Oktobrčki, se vam malo oglasim, samo ne se čudit, če vmes kar zmanjka... Trenutno vsi spijo, ampak :-)

Najbolj šokantno je bilo, da je naš ta mali škrat, ko sem odšla v P kar nehal jesti in se do danes to še ni kaj posebej popravilo, no občasno že spravi kakšno konkretno hrano vase, drugače je pa bolj na mleku in to na par ur (če mami pusti :)), kot dojenček :-) Če vidi ta malo mu čist zadogaja in začne kar protestirat in pod nujno težit za mleko... Ko sta se ta prvič oba dojila naenkrat, sem si mislila, da bo to bolj izjema kot pravilo, zdaj je pa to kar dnevna stalnica?!? Ma, saj drugače sploh ne bi bilo panike, ampak škrat je le že konkreten fant in ta mali kaj hitro lahko kaj potlači, predvsem je pa meni fuuuul neudobno, tako da se probam, če se le da, temu izognit.

Naša punčka je ful pridna in večinoma skos spi, tako kot predhodnika :-) Zdaj, ko je že enomesečni dojenček, je že kar taka ta prava, zvedava punčka. Bratca jo imata ful rada, oba ful božata in lupčkata, celo Izak - je tako posrečen, ko to počne :-)

Je pa drugače kar pestro in sem zvečer velikokrat čisto utrujena, tko da grem kar spat, včasih čist nepremično buljim v tv (za gospodinjska opravila mi občasno kar mal dol visi :) in pač niso opravljena :)

Aja, ker naš oktobrček popije toliko mleka, ga moram rudi preoblačit kot dojenčka in mu za razliko od punčke vsaj 2x na dan plenićka spusti... Cunj imamo toliko, da se mi bo sfuzlalo - skos perem, pa so koši skos polni grrrrr...

Oktobrček ful rad hodi in je še kar priden, kar se odtavanja tiče, vseeno pa še kar koebam glede sprehodov sama, ampak itak, da drugače ne bo šlo. Komaj čakam, da bo bolj toplo, bo lažje iz več razlogov...

Ime pa na ZS, je zadnje čase tok enega govorjenja o prevelikem razkrivanju podatkov.

Toliko zaenkrat, lep spomladanski pozdrav :-)

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 276
13.3.2012 22:21:14   
Roberta69
Ne vem, če sem se zahvalila za čestitke - hvala!

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 277
14.3.2012 9:17:03   
filisa
Roberta69- lepo ime, ki paše k tvojima fantoma! Te pa čist razumem glede podatkov...
Uživajte! Če boš pa imela kakšno minutko odveč, bi se zelo razveselila porodne zgodbe user posted image . Jaz še imam sicer nekje 3 mesce do poroda, a me misli že večkrat odnesejo tja....

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 278
14.3.2012 9:41:06   
mamamajča
Roberta, lepo te je brati. Ja in mene tudi zanima porodna zgodba.

filisa, še samo 3 mesece? Jej, kak lepo. Torej dobite bratca? Zelo mi je všeč! Vam prav malo zavidam :-)

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 279
14.3.2012 9:51:18   
3x mami
Roberta69, lepo te brati. da te potolazim, so obdobja, ko se vedno iscemo pravi ritem in kar nekako noce zalaufat tako lepo kot po drugem. mi peremo prakticno vsak dan. tandemsko dojenje: potem bos vztrajala na tem al bos pocasi nehala? vem, da imava glede tega razlicne poglede, ampak tako kot opisujes, dobim obcutek, da je to v glavnem potreba po blizini, strah pred novo situacijo... kakorkoli, cimprej najdite vas pravi ritem.
ime pa naj bo kar vase. se strinjam.
porodno zgodbo pa tudi jaz rada preberem :)

danes smo bili na sistematskem. 9800g in 81cm. jutri pa zacne z vrtcem... me kar malo stisne - so plusi in minusi te odlocitve...

mamamajca, ste se pozdravili? ce imate pogosto vnetje uses, ste ze bili na kakem pregledu?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 280
14.3.2012 11:32:11   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Roberta, lepo te je brati. Ja in mene tudi zanima porodna zgodba.

filisa, še samo 3 mesece? Jej, kak lepo. Torej dobite bratca? Zelo mi je všeč! Vam prav malo zavidam :-)

Ja, vse kaže na user posted image , pa tud moj občutek tako pravi...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 281
14.3.2012 11:37:39   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

Roberta69, lepo te brati. da te potolazim, so obdobja, ko se vedno iscemo pravi ritem in kar nekako noce zalaufat tako lepo kot po drugem. mi peremo prakticno vsak dan. tandemsko dojenje: potem bos vztrajala na tem al bos pocasi nehala? vem, da imava glede tega razlicne poglede, ampak tako kot opisujes, dobim obcutek, da je to v glavnem potreba po blizini, strah pred novo situacijo... kakorkoli, cimprej najdite vas pravi ritem.
ime pa naj bo kar vase. se strinjam.
porodno zgodbo pa tudi jaz rada preberem :)

danes smo bili na sistematskem. 9800g in 81cm. jutri pa zacne z vrtcem... me kar malo stisne - so plusi in minusi te odlocitve...

mamamajca, ste se pozdravili? ce imate pogosto vnetje uses, ste ze bili na kakem pregledu?

Saj res , vi ste že dopolnili leto in pol - čestitke user posted image . Mislim, da ni mame, ki ji na začetku ni težko dati otroka v vrtec. Tud mi smo se odločili, da gre jeseni v vrtec za par urc na dan, tako, da ohrani stike s sovrstniki. Zdaj, ko je v privat vrtcu, kjer je le 5 otrok, zelo rada hodi. Če bo pa veliko bolana ali kaj podobnega, jo pa lahko zmeraj izpišem in bo z menoj in user posted image  doma....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 282
14.3.2012 13:14:37   
anju
Roberta lepo!
a večjega imaš v vrtcu? jaz sem nabavila boba nosilko prav za te primere, ko ne upam z obema na cesto. T je itak divji in se še ne zanesem, da pazi. mali pa sem pa tja, pa nikamor ne prideš. z vozičkom pa tudi ne moremo po zvončke in na hribčke. tako da imam enega na hrbtu, da lahko drugega lovim, pa da kam pridemouser posted image mi je, glede na to, da nismo hudi hribolazci, boba tudi bolj primerna kot nahrbtnik. lažja, težišče ni tolk nazaj, lažje si jo naštimaš. upam da jo izkoristimo, ker ni najbolj poceni. drugo leto pa mislim, da se ne bomo več nosili.
glede dojenja uštimi, da bo tebi prav. upam da ti hitro rata.

mi smo drugače ta teden doma. T vneto uho, V virozo. sta že boljš in računamo it v Panico jutri.

filisa to z oponašanjemuser posted image V si zadnje dni obriše rit, tako kot vidi mene. seveda samo z gesto, papir imam visoko, drugače bi bil po celi hiši. kakat pa itak noče na kahlico ali v školjko, samo zanima ga. noče pa gor obsedet in nekaj naredit. pa T-ja pokliče včasih tako ukazovalno, kot sliši včasih nas, se človek zamisli....user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 283
14.3.2012 13:19:16   
anju
3x mami srečno v vrtcu! sama si nisem mislila, da se lahko ima otrok tako fino v vrtcu. mali gre res rad, gre sam, prav neverjetno, tam raja in se zabava. se pa mi zdi, da pomeni veliko to, da se nam zjutraj nikamor ne mudi.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 284
14.3.2012 15:11:56   
3x mami
mah, sploh ni zaradi vrtca samega. sploh pa bo v isti skupini kot vecja2, tako da verjetno niti ne bo uvajanja - se bodo ze sami postimali. in ja, v vrtcu uzivajo, vem, vecja2 rada hodita tja. in tudi mali bo uzival, 100%. jaz imam cisto druge pomisleke - nad tipom in kvaliteto hrane (sploh pri malih hitro rastocih se mi zdi kljucnega pomena, kaj pojedo - na to dajemo doma zelo veliko pozornosti). vrtcevska hrana je za moje pojme neprimerna, solska pa bog pomagaj... pa to, da otrok v tej fazi se vedno daje vse v usta (kaj tudi pri vas v vrtcu po kosilu recimo na mizo preprosto naspricajo nekaj cistila in obrisejo s krpo (?!?), ipd). tako torej, cisto stvari, ki so skregane z nasimi navadami doma - ki smo jih uvedli z razlogom.

anju, kaj je to bobo?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 285
14.3.2012 16:33:35   
anju
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=277&detailID=850&ime=Boba_2g_Carrier_Classic

3x mami tole je boba.

hrana pa jauser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 286
15.3.2012 15:49:20   
missD
Roberta sploh si ne predstavljam, da bi dojila 2. ne naenkrat sploh pa ne 2,ki nista dvojčka. da ne bo pomote, nič slabega mišljeno...samo ne gre mi v glavo :)

mi smo ok, če se temu lahko tako reče... za pusta je jakob zbolel-vneto uho, Sofia je dobila neko virozo in je imela zelo slabo saturacijo ampak smo jo pokrpali. no oba smo. po 1 tednuv vrtcu pa se je Jakob odločil, da bi bil rajši doma z mamico in tako se je uho spet vnelo. in sva doma od prejšnega torka. Zdaj ko je lepo vreme sva večino dneva bila zunaj.
Sofia je normalno hodila v vrtec... do včeraj ko je dobila vročino in je bila danes še ona doma. ampak ji ni nič, vročine ni več(je pa topla) smrka ne,občasno pokašlja. mogoče se nas usmili kakšna 3ka... :)
Moj dragi pravi, da se je Jakob v 3 dneh čisto spremenil... predvsem ga je šokiralo, da zna sam odpret vrata (če stoji na pravi strani vrat user posted image ) in ko ga vprašam kako gre pesmica o sinički reče: ci ci ci do

Ko sem bila takole sama z njim cel teden sem ugotovila da je z enim samim vse tako blazno enostavno. priden je, uboga, nič siten. saj se skoraj počutim kot na dopustu! Včeraj je bil nekaj siten pa mu rečem naj gre spat... in res 5min kasneje grem gledat zakaj taka tišina in mulc spi na taveliki postelji. Danes pridemo s sprehoda, Sofia dam v postlejico Jakoba vprašam kje bo spal, spleza na najino posteljo, se vleže in je mir. Ona 2 sta smisel mojega življenja. Nekaj najlešega kar se mi je v življenju zgodilo!

Ok dovolj samohvale da me ne boste postrani gledale user posted image

še novička (sploh za kakšne nostalgike) 16.10. pričakujemo 5.člana naše družinice. Prvotni datum je bil 1.10. ampak mi je G prestavil PDP, čakam nuhalno, ki bo konec mesecauser posted image Punce na FB mi napovedujejo fanta, pa da vidimo če se napoved uresniči user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 287
15.3.2012 19:10:21   
kpmk
MissD - jst ti punčko user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 288
16.3.2012 11:39:39   
3x mami
ooo, missD user posted image user posted image user posted image
ti je pa oktober res prirasel k srcu user posted image

kako lepo!
filisa, ti, kako si?

sta trenutno samo vedve pa Jana84 nasi 'novi-stari' nosecki, al sem po pomoti spustila katero? iii, jaz se ob takih novicah cisto raznezim... sploh ko sem par dni nazaj tako zivo sanjala, da sem bila spet noseca in rodila. tako zivih sanj se nisem imela in se kar ne bi hotela zbudit...

mali je bil vceraj cisto euforicen od vrtca. zjutraj je kancek krize, ampak ga srednja prime za roko in zamoti, tako da je super. danes je prvic cel dan, tako da bom videla, kako bo, ko jih grem iskat.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 289
16.3.2012 12:54:02   
filisa
MissD- super novička user posted image . Se spomnim, da si omenila ( v hecu ), da boste delali na oktobrčku - temu se pa res reče pravi timing user posted image . Jaz ti pa lahko napovem spol, če zaupaš tvoje in od tvojgauser posted image   letnice rojstva - pri nama je prav pokazalo user posted image .

3xmami- jaz sem vredu, sploh, ko pomislim, da bom delala še samo dobrih 6 tednov. Upam, da bom kot v prvo, ostala v dobri formi do konca user posted image ...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 290
16.3.2012 15:16:39   
sasadejan
pa da se še jaz malo javim

pri nas prestro saj gre Marku spodnja trojkica ven in je zelo bogi, moram rečti, da težje prenaša kot je štirice

Jaz OK, trebušček raste, dojenček brca na polno. Konec meseca imam že morfologijo in komaj čakam da zvem kaj bomo imeli.

Filisa še meni napovej spol :) moja letnica roj. je 1984, od mojega pa 1980 :)))))

Uživajte na sončku

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 291
17.3.2012 18:49:05   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

pa da se še jaz malo javim

pri nas prestro saj gre Marku spodnja trojkica ven in je zelo bogi, moram rečti, da težje prenaša kot je štirice

Jaz OK, trebušček raste, dojenček brca na polno. Konec meseca imam že morfologijo in komaj čakam da zvem kaj bomo imeli.

Filisa še meni napovej spol :) moja letnica roj. je 1984, od mojega pa 1980 :)))))

Uživajte na sončku

V tvojem primeru naj bi po tem izračunu bila user posted image , saj si ti bliže večkratniku števila 7. Poročaj, če bo držalo... Kdaj imaš pa ti rok?

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 292
18.3.2012 8:54:18   
missD
filisa sem ti odgovorila na ZS :)
torej zdaj mam pa 2 različni napovedi... ahhh kaj ne morete bit enotne??user posted image user posted image

rok imam pa zaenkrat na 16.10. (so prestavili iz 1.10.) počakam še nuhalno da vidmo kter datum je pa njim všeč :)

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 293
19.3.2012 10:49:05   
3x mami
oh, sasadejan, oprosti, tebe zadnjic nisem nastela.
ok, potem imamo trenutno 4 nosecke, 3 so pa medtem ze postale spet mamice. iii, kako lepo!

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 294
20.3.2012 11:43:21   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

oh, sasadejan, oprosti, tebe zadnjic nisem nastela.
ok, potem imamo trenutno 4 nosecke, 3 so pa medtem ze postale spet mamice. iii, kako lepo!

Tudi malaneli in pikab84 sta srečki user posted image , pa verjetno še kakšna, ki se še ni razkrila user posted image .

Mi smo pa z vikendom začeli spati v ˝veliki˝ postelji (90x200) user posted image . Prvo noč je sicer polovico prespala v najini postelji, ostale do zdaj pa do jutra v svoji user posted image . Edino, ko se zbudi ji še ni vse čist jasno in se včasih ustraši in malo zajoče. Imamo pa drug problem, da se zadnje tri tedne vstaja že med pol 5 in pol 6 uro user posted image , včasih že tud malo po 4. uri user posted image . Sprva sem mislila, da jo zbudi jutranja svetloba, samo ob 4.15 se še pa ne dani in je tema user posted image . 8 ur spanja ponoči in dobra ura čez dan se mi pa zdi skoraj premalo za tako majhnega otroka user posted image . Saj zvečer jo že malo po 7. uri začne pobirat, samo če bi jo že takrat dala spat, pol bi pa verjetno že malo po 3. uri norela okoli user posted image . HB se ta vikend ura prestavi...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 295
20.3.2012 13:31:11   
3x mami
ok, se posipam s pepelom...

6 novih noseck in 3 ze mamice. uh, bo guzva v vrtcih ;)

a ta vikend se prestavi ura? uh, spet bo pestro.

glede spanja. zvecer gre spat med 19.30 in 20.00, budilka zjutraj je ob 6.00. cez dan spi nekje 1,5h, pa se mi vseeno zdi, da bi lahko se malo vec spal. sploh zjutraj je rad siten zadnje case... je pa tako, da smo si razlicni (tudi prav fiziolosko, mi je ravno pred kratkim ena razlagala). eni rabimo vec spanca, drugi pa isto funkcionirajo z bistveno manj spanca. jaz definitivno padem v prvo skupino user posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 296
20.3.2012 17:44:04   
tinaaleks
pri nas ima trenutno mali eno virozo, tako da je lepo doma. Mene so ravno danes nafilali z antibiotiki, ker sem že 1 mesec hripava-vnete glasilke, tako da sem kot en drogeraš-polna tablet in kaplic za nos.... Se mi zdi, da se to leto ni začelo najbolš za moje zdravje. To je že 3 bolezen v tem letu.... ja, imunost imam na psu....user posted image  Aja, pa zdravnik mi je rekel da ne smem govorit, me pa zanima kako naj to upoštevam z dvema otrokoma?user posted image

Drugače pa vse ok.

Mali vedno več govori, seveda ga razumem samo jaz....user posted image  Zaljubljen je v svojo sestro, ki ji povsod sledi, in v knjige-trenutno je aktualen Medo Jaka.
Zdaj pa moram it zabavat malega....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 297
23.3.2012 19:55:40   
kpmk
flisa - pri nas se naš večji zbuja med 4,30 - 5,30. dali smo delati tudi rolete, ne pomaga.....nimam metode, ki bi pomagala, da bi dlje potegnil.... mala je pa čist kontra, ona bi pa zjutraj spala

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 298
24.3.2012 18:40:36   
filisa
Pri nas se je stanje glede spanja izboljšalo (nimam pojma zaradi česa user posted image ); zdaj vstajamo med 5.30 in 6.30 uro - pravi luksuz user posted image . Danes, ko se še pa ura prestavi, pa upam, da potegnemo še kakšno minutko dlje...

kpmk- kako ste kaj in kaj je novga pri vas?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 299
26.3.2012 11:15:07   
3x mami
upam, da ste vceraj prezivele lep in miren materisnki dan user posted image

in da vam prestavljena ura ni povzrocila prevec preglavic.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Novoletni prazniki – za skrb in za veselje
Nekoč so bila darilca predvsem praktična in smo jih hitro ter preprosto pripravili: za otroke, domače in prijatelje neka...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?