|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
19.3.2012 17:05:23   
caelia
ooj!

Evo men, s pregleda... sej ne vem, če je vredno razlagat, sam...user posted image

Naš Rožle je res frajer, se je od petka do danes zredil za 130g!! kar je več kot povprečen donošen otrok v treh dneh :) Mami ma super mleko, čeprav ga morava črpatuser posted image user posted image
No, zdaj mava 2560g in v petek spet kontrolo. Ker mu je zlatenica minimalno upadla, mi je pediatrinja postregla s takimle nasvetom:

"veste, zadnje čase se precej govori o tem, da materino mleko ne zbija zlatenice, posebej nedonošenčkom. a ga vi samo dojite?
jst: no, črpam si in mu dajem po flaški, ne pije še dobro... enkrat na dan pristavljam, da ne pozabi"
ona: "ok, dejte kupit eno škatlo aptamila za nedonošenčke in dva dni hranite izključno s tem. to naj bi znižalo zlatenico. potem pa naprej spet obvezno s svojim mlekom"

ma jaz ne vem več, kdo je tu nor... saj lahko,da bo pomagalo res.. samo.. halo, a ni materino mleko najboljše za otroka???? jaz sem čist adijo... mleka mam tolk, da sem si pred pol ure načrpala 250, jaz naj pa zdaj otroka hranim z umetnim mlekom??? pa ravno tako bom morala vstajat sedi noči, prekuhavat tisto vodo, mešat mleko, nato pa še sebi črpat, čene mi bo razneslo joške!!? ma sem prav slabe volje...user posted image user posted image

saj upam,da bo vsaj pomagalo.. upam. da se mu zniža zlatenica, ker tale vožnja v kranj vsake dva dni me kr utruja.. moj ne more dobit frej, niti očetovskega ni koristil, no, en dan... zoprn šef, .. v petek je šla z mano moja priča... pa je tud noseča in je bla revca cela boga, tko da sem šla danes kr sama z malim... zdaj mam popoldan še tavelikega zraven,... sem tak izmučena,.. pokonci pa že od ptirih zjutraj in pred tem sem spala dvakrat po dve uri od 10h zvečeruser posted image

no, dost sem jamrala, nimam nič od tegauser posted image

mam pa najlepšega sončka zdaj zato.. tud če me "malo" psihirajo vsi...

nusi:
upam, da se čimprej ozdraviš viroze... če maš možnost kje dobit justove kapljice 31 (olje), full pomaga, pa čist naravno je...

gorga:
zate si želim, da te čimprej pošljejo domov ker vem, da ni prijetno bit v bolnici.. obup.. in tile ctg-ji... sem jih mela po dvakrat na danuser posted image

kala:
ne, nisem rodila v lj, v kranju sem user posted image tam so dovoljeni obiski za kogarkoli, samo jaz sem že nekje na sredini nosečnosti vsem povedala, da nočem v porodnišnico nikogar razen moža in starejšega sina. pa so vsi lepo upoštevali mojo željo. sicer sta me moja starša klicala petkrat na dan, ampak.. telefon lahko pustiš zvonit, al pa vibriratuser posted image

kar se pa kranjske porodnišnice tiče... babice in osebje na porodnem oddelku so zlata vredni, sestre na oddelku otročnic tudi.. full prijazne.. samo upam, da ne boste naletele na kakšno sestro na intenzivnem oddelku, ker ena je prav pasja. no, pa saj boste vse rodile zdrave in donošene otročke, pa vam ne bo treba bit na intenzivni, aneuser posted image user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
19.3.2012 20:14:24   
nusi
pozdravljene user posted image

caelia - važno, da Rožle lepo raste oz se redi, tole z am in zlatenico se zdi men čist za lase privlečeno user posted image , ma kokr kol se boš odločila sej gre samo za 2 dni. Se mi pa ful smiliš, ker si kar predstavljam kako ti je z 2 otročkoma naokrog se trogat user posted image user posted image user posted image kaj nimaš starejšega v vrtcu?
imam te kapljice 31, samo jst sm jih kr z medom jedla, zdej k sm noseča si ne upam, kaj naj pa zdej z njimi delam?

moja viroza - k dohtarci grem lahko šele v sredo user posted image , mah klinc jih gleda vse skp, tko sm crknjena, da komi žvim, pa še tamal je vs sitkan in skos neki kuha in nč spet ne je in ponoči imamo skos uzbune... uaaa user posted image - nekje se more človk spihat user posted image

sem bla pa danes na pregledu, sem imela Uz in G pravi, da ne bo neko veliko dete, verjetno neki tazga kot ta prvič, trenutno ima 2730 g, na koncu nej bi jih pa imel približno tolk kot žiga 3320, pa glede velikosti tut naj bi bil na koncu cca 53 cm. Glavo je imel žiga 35 in bog ne dej, da bi imel ta večjo, menda je nima - upam, da ni rekla tko sam zato, da me pomiri user posted image . CTG mi je nardila, sicer mam skos nad 70 pa pač vmes skače navzgor, pa sej itak ne vem kolk nej bi blo, skratka nč pretresljivega, vaginalni pregled mam pa naslednji teden.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
19.3.2012 21:20:34   
ursap
danes sem bla na CSD-ju in uredila papirje za porodniško in ostalo. vam bom napisala to kar so meni povedal, mogoče bo kateri pomagalo.

zase sem morala oddat obrazca Vloga S-1/1 in Prilogo S-1. prilogo morajo izpolnit v firmi. glede darila sem se odločila za denar. rekli so mi, da bom domov dobila tri odločbe: za porodniško, za denar in za dopust za nego in varstvo. tega zadnjega dobim pred iztekom porodniškega dopusta.

za moža pa morava pripravit obrazca Vloga S-1/2 in Prilogo S-1. oboje skupaj bo na CSD prnesu po rojstvu otroka, ker bo koristil očetovski dopust šele ko pridem domov iz porodnišnice... tako da bova datume vedela šele takrat in še zadnjo plačo morjo tud vpisat. v naši firmi dobiš za rojstvo otroka še izredni plačani dopust po kolektivni pogodbi in sicer 1 dan (so me opozoril, da mnogi to kar pozabijo). pa še to, gospa na CSD mi je rekla, da naj mož na vlogi označi da bo koristil tudi neplačani očetovski dopust, tudi če ga ne bo koristil, ker če zdaj ne označi, ga kasneje ne bo mogel koristit.

če ne bi bla poročena, bi moral priznat očetovstvo. svetoval so mi še, da naj se zmeniva še za ime otroka, stalno prebivališče (glede obojega mava že urejeno - ime izbrano, živiva pa skupaj)... zato da bo šlo hitreje ko pride matičarka.

rekli so tud, da naj po rojstvu otroka oddava še vlogo za otroški dodatek iz pravic javnih sredstev. vsak evro bo prav prišel. user posted image

v ponedeljek pa imam PDC v 4. nadstropju porodnišnice LJ, ker imam visok pritisk in povišan sladkor. mi je zdravnica dala napotnico, da me bodo tam še bolj podrobno spremljal. naredil bojo preiskave krvi in urina. mela bom UZ, da bojo spremljal rast otroka, če bi slučajno prehitro pridobival na teži. potem mam še pogovor s porodničarjem in anestezistom. glede na vse rezultate so bodo potem odločil, če bom porod naravni al je boljše če naredijo CR, in še polakajo do PDP ali sprožijo prej. bomo vidl, kaj bodo rekli... vam sporočim.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
20.3.2012 7:47:49   
ursap
sem pozabila napisat še, da se porodniška izplačuje med 12. in 15. v mesecu in sicer za nazaj (za prejšnji mesec, tko kot plača).

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
20.3.2012 11:40:33   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image

danes je drugi dan mojega porodniškega dopusta user posted image včeraj sem bila pridna.. no celo dopoldne sem ustvarjala torto, danes sem se namreč postarala user posted image

počutje ok, razen seveda zatekanja nog in rok... ma tudi to bo minino, če ne prej pa po porodu

za user posted image je pripravljeno vse, še za plenice sem dobila online dobavitelja, tako, da ena skrb manj. Edino za uno za čiščenje noska... kaj bolj zagovarjate ročno ali baterijsko?

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
20.3.2012 11:51:41   
ancika83
meni ročno ni ustrezalo pa skori nič nisem uspela ven potegnit....smo potem nabavli oniga na sesalec pa je SUPERRRR!!!!!!!drugač pa arabela...jaz sem začela s porodniško tud 1 dan pred svojim rojstnim dnevom (18.3), rojstni dan pa sem imela včeraj 19.3 :)...user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
20.3.2012 11:55:29   
tulpek
Čestitam slavljenkama za eno leto več user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
No, js pa nameravam rodit na svoj rojstni dan user posted image user posted image user posted image

Nusi, zakaj ne moreš prej k zdravnici? Upam, da ste že boljše.

Caelia, žal ne vem, kako je s tem AM, upam, da bo pomagalo.

(odgovor članu ancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
20.3.2012 13:02:11   
krispin
Tole z AM in zlatenico se tudi meni sliši malo mimo. Sam vseeno, mogoče kaj takega doleti tudi mene. No, našla sem tole (in se mi zdi odgovor lepo utemeljen in na mestu):
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1571671

Verjetno bo vsak pediater svetoval, kar se mu je v praksi pač največkrat obneslo... Samo ne štekam zakaj naj bi AM zbijalo zlatenico - še posebej, če je odgovor v stilu "zadnje čase se govori". Za take nasvete ne rabiš pediatra, ampak lahko navsezadnje vprašaš tudi branjevko ali sosedo... user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
20.3.2012 13:12:18   
ancika83
tulpek,kdaj se pa boš ti "postarala"?=)

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
20.3.2012 13:44:56   
Arwen_84
Vse najboljše in najlepše vsem slavljenkam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pa danes začela s porodniško (no, uradno še ta teden delam...ampak sem od doma), imela malo tortic za slovo od sodelavcev user posted image , tko da samo pomislim na cuker mi slabo ratauser posted image . Je pa zunaj super toplo-sem šla danes na teraso v kratkih rokavih in prau paše (mogoče tudi hormončki segrevejao mojo kri)user posted image user posted image .

Počasi bom kuhat začela...me pa kr zmrazi ob misli na skledo regrada, ki me čaka - ja, ni mi všeč pa še kisa ne jem...tko, da sem res kot ena kravica, ki žveči in žveči tisto zelenje brez okusa in na koncu komaj požre doluser posted image ampak vse za zdravje in železo, a neuser posted image . Sicer pa poleg vseh neumnosti in pregrehah čez dan si telo zaluži tudi kakšen zdravo stvar...čeprau moja usta protestirajouser posted image .
Drugače se počutim super, polna sem energije in bi kar nekaj nekam šla, pripravljala...pa več nič nimam skoraj...pa mi je moj user posted image še un sesalc robotek kupu, tko da še tega ne morem več počet...(pa sej ne, da sem uživala...s tem trebuhom sploh ne...ampak vsaj čas je šel mimo)...me zanima kako se bo odvijal ta mesec glede na to, da sem superhiperaktivna, vedno delala, itd...no, mogoče pa niti nebo mesec, če naju kaj preseneti...malo sem gledala luno - okoli 6.4 bo pomoje kar pestrouser posted image !

AD mleko amm, nam so v šoli tudi rekli, da ni boljšega pripravka od maminega mleka...pol res nevem kaj se vsak po svoje izmišljuje...kot da nismo že tako polne skrbi kaj in kako otroku zagotovit najboljše..pol, pa še ''''strokovnjaki'''' interpetirajo vsak problem posebej...nevem, meni se zdi okoli vsega tega ena velika zmedauser posted image . Pol pa je tko narobe karkoli nardiš se mi zdi, kar samo poslabša tvoje počutje ....

Polno vitamina D iz Koprauser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 20.3.2012 13:48:34 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
20.3.2012 13:44:56   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: ancika83

tulpek,kdaj se pa boš ti "postarala"?=)

Četrti dan v maju user posted image user posted image user posted image to je 13 dni čez rok... moji in sestini otroci zamujajo in so na silo izseljeni iz hotela mama.... si ne delam utvar, da bi bilo pri tem drugače... Čeprav bi bila zelo vesela, če bi bilo okoli roka. Pa verjetno se jim ne bo dalo za praznike prožit, če ne bo nujno, potem bom dobila 3. svečke, ki ne bodo prijele in 4 na kapalno...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 20.3.2012 13:46:09 >

(odgovor članu ancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
20.3.2012 14:04:57   
cmokica*
pozdrvljene..
vse že mate ctg? jaz sem en tedn pred rokom pa sem rekla kdaj me mislijo na ctg dat pa mi reče moj g da tega od novega leta več ni razen če je nujno kajuser posted image tako da sploh nevem če se že kaj dogaja ali pa kaj ker še uz prav nena delajo...katastrofa je to našo zdravstvo ko so začeli na vsem že šparat očitno..moja kolegica mi je prejšnjič rekla da je rekla svoji g za morfologijo ploda pa ji je rekla g da tega več ni razn v nujnih primerih...haloo kak pa češ videt brez da pogledaš z uz da je kaj narobe oz. vredi...ah hvala bogi da že gre proti koncu user posted image

(odgovor članu ancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
20.3.2012 14:13:26   
tulpek
Cmokica, js imam v petek prvi ctg (skoraj polnih 36t), ampak snema samo otroka (srček), ne pa popadkov, to pride potem na rok oz. v porodnišnici. Saj če se kaj dogaja s tabo (popadki) tako ne rabiš vedet, ni "medicinsko nujno", samo kontrola otročka se mi pa zdi pomembna. Glede prijateljice pa je verjetno mislila kontrolo rasti (okoli 31 tedna) in ne morfologije, ki je obvezna????? No, kontrola rasti ni krita s strani zavarovalnice, če je vse ok. Žal.

(odgovor članu cmokica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
20.3.2012 14:34:20   
Gorga
Ojla punce user posted image
Sem domauser posted image Včeraj zvečer in danes zjutraj sem imela ctg. Dopoldne pa še pregled in UZ. Vse bp. Pol pa sem lahko že možeka poklicala, da me je prišel iskat. Jupi! Komaj čakam, da pride tamali, ki bo kmalu tavelik, iz vrteca. Sem ga pogrešala full user posted image

Prej sem se še oglasila pri moji G, da sem se poslovila, ker od sedaj naprej bom imela preglede v porodnišnici. Naslednjega čez 6 dni. Zdej pa res moramo zdržati do aprila user posted image

caelia moj tamali je tudi imel malo zlatenice. Meni je pediater v porodnišnici ob odpustu rekel, da če ga bom dojila, da bo zlatenica hitro minila. Pa da nej ga dajemo na sončno svetlobo. Tole z AM je tudi meni čudno user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
20.3.2012 15:33:30   
_vanilija_
Ancika, Arabella, vse najboljše!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo za nosek kupili "navadnega" aspiratorja (ne na sesalec), nekakor ne upam dati tega na sesalec otroku, da mu ne bi možgane potegnili ven user posted image Bomo vidli kako bo šlo z telim navadnim.

Meni se zdi da mi je čep (ali en del) včeraj ponoči padel ven. Ampak zaenkrat nimam bolečin. Jutri mam pregled v porodnišnici, bomo vidli kaj bo dr. rekel. Tudi trebuh mi ful pogosto otrdeva, skoraj cel dan se počutim kot da mam ogromno lubenico. Ampak otroka še vedno čutim da se premika user posted image

Gorga, lepo da si pršla domov user posted image

Cmokica, jst mam že 2-3 tedna CTG, ampak mi smo imeli težave z user posted image , tko da ti ne znam povedat kako je "normalno".

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
20.3.2012 15:36:10   
cmokica*
morfologije je mislila..saj je prijateljica komaj v 22t.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
20.3.2012 15:54:23   
_ada_
Slavljenki vse najboljšeuser posted image user posted image

Meni je tud zdej v petek začela s ctg v 36t in prvič slišim da naj ga ne bi delal,morfologija je pa obvezna v 22.t kokr jaz vem.No sicer moja ginekologinja me tud uz je že pregledala ene 6-krat.
V glavnem men je vroče za znoretuser posted image ,doma že dva dni pospravljam,čistim kot nora.user posted image

(odgovor članu cmokica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
   [Brisano sporočilo]
20.3.2012 16:12:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu caelia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2093
20.3.2012 17:29:24   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: cmokica*

morfologije je mislila..saj je prijateljica komaj v 22t.

Mora ji naredit, naj se pritoži na varstvo pacientovih pravic, visi v vsaki čakalnici list, kjer piše, kako se lahko pritožiš, pa pove ji naj prej.

(odgovor članu cmokica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
20.3.2012 19:07:30   
caelia

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

kaj nimaš starejšega v vrtcu?
imam te kapljice 31, samo jst sm jih kr z medom jedla, zdej k sm noseča si ne upam, kaj naj pa zdej z njimi delam?

Ojla!

No, Rožle se super redi.. 130 v treh dneh, nadpovprečno še za donošenčka.. ne vem zakaj mi tolk komplicirajo. Danes se je spet sončil v dnevni, potem sva šla še na sonček vn... in potem sva jedla.. aptamiluser posted image je popil 30, glede na to, da mojega popije že po 60, se mi zdi, da bo malo štrajkaluser posted image sej prov, samo da mi ne bo shujšal..

ma jaz ne vem več kaj je prav in kaj ni..

pri kosilu sem kar jokala.. mam včasih kar občutek, da ne znam, ne zmorem, da nisem dovolj dobra... ne moreva se normalno dojit, ker zaradi nedonošenosti ne vleče, moje mleko mu kao škoduje... pa kakšna mami sem potem?user posted image user posted image

no,.. upam, da nama uspe pregnat tole..

nusi:
jaz tisto olje 31 kanem na prst in si pomasiraš nos, vrat (po po območju grla) al pa samo vdihneš iz flaške. nč se bat, ne more ti škodovat... ker ti res full prečisti dihalne poti. vsaj meni je pomagalo. lahko kapljice kaneš tudi na izparilnik, če ga imaš.. pa ti bo prostor dišal po kapljicah in se boš fajn predihala..

kar se pa tiče starejšega- ja je v vrtcu, dopoldan, ga tašča vozi in hodi iskat.. ampak potem mu je tako dolgčas po meni in po bratcu, da me popoldan čist okupira... skoz bi se stiskal, božal.. igral... in potem valda ne morem rečt, da naj gre ven al pa kaj, ker mam slabo vest.. da sem samo za malega na razpolago, za starejšega pa ne. ker ga ma full rad in je full vesel bratca in nočem, da se razvije kako nepotrebno ljubosumje.. sam..
sva se šla spomin.. me je petletnik tak premagal, da obup... sem našla samo tri pare, pa še to po sreči, ker so ble res skupaj sličice...user posted image ma čist sem gotova kakšen dan, res... moj pa itak full dela.. cele dneve... od 6h zjutraj in do 8h, pol 9h zvečer... tak da...
saj pravim, da mam že 2 kg manj kot prede nosečnostjo, vse skupaj me je kar pobralo....user posted image
potem me pa še dohtarji tak sekirajo.

en pediater je prišel celo z idejo, da naj prekuhavam svoje mleko.. potem mu je pa ta pediatrinja rekla, da naj raje Aptamil dajem... in to v isti minuti.. saj ne veš koga bi poslušaluser posted image

sem čist out...user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
20.3.2012 19:10:55   
caelia

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Rezultat:
Mali je ves čas jokal - sicer dobrovoljko, pil to reč nenormalno veliko za njegovo starost ter imel krče (edino takrat). Po enem hudem dnevu takega mučenja, sem ga začela pristavljat ter tisti drugi dan kombinirala eno in drugo, da sva nekako "preživala".

In kaj je naslednji dan rekel pediater:
Da itak preizkus ni uspel, ker se ne bi smela dojiti. In to je rekel tako hladno, da joj. Nam je zlatenica vseeno počasi lepo padla, še nekaj kontrol, pa je bilo. Je pa res, da smo imeli 4 kile že ob rojstvu.

Tudi mene je takrat pobiralo od tega "dobrega nasveta". Vsi čivkajo o koristnosti materinega mleka, v P pa ti tako hladno vržejo tak nasvet. V glavnem: Če me slučajno tudi v drugo doleti podobna zgodba, niti slučajno ne mislim dodajat zaradi nekih poskusov, ali zlatenica upade zaradi materinega mleka. Bom poslušala sebe in gledala, sledila otročku.

Še sedaj mi je kar žal, da sem takrat podlegla, ampak konec dober, vse dobro.

Srečno tudi tebi oz. vam!

hvala!

saj se mi zdi, da ga res nekaj zvija, ker do zdaj je res vedno mirno zaspal brez problema.. zdaj pa kr nekaj jamra in cvili po malem... sej ne vem, a e to od tega al ne.. bomo vidli...

ja, jaz sem tudi čist adijo, mi kar na psiho sekauser posted image user posted image

kako naj moje mleko ne bi blo dobro?? halo??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
20.3.2012 19:31:31   
nusi

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

pri kosilu sem kar jokala.. mam včasih kar občutek, da ne znam, ne zmorem, da nisem dovolj dobra... ne moreva se normalno dojit, ker zaradi nedonošenosti ne vleče, moje mleko mu kao škoduje... pa kakšna mami sem potem?user posted image user posted image

ej točno vem kako ti je, js sm mela pr taprvem take težave z dojenjem, da mi slabo rata k sam pomislm, pa ne samo bolečine, tisto človk vse prežvi, ampak ni in ni nama šlo, pa še tamal mi je shujšal k se ni ok dojil, čist sm bla že panična, pol sm vsaj z nastvaki lahko dojila, pa me je folk postrani gledal in pametoval kaj rabim to plastiko, da bi jih vse najraj v 3pm sterala, tko sm bla besna in nesrečna takrat. Ampak po cca 2 mesecih mučenja in očitanja sami sebi je pa uspelo, ukinla sem lahko nastvake, tamali se je pridno začel redit že prej... skratka se je splačal potrpet, ampak sem pa tko trmastvo vztrajala pri dojenju user posted image . Materinega mleka se pa sploh ne sem prevret, lahko se ga samo pogreje pa še to sam do telesne temperature, pa kaj so te dohtarji nadležni no.
In to, da te tamal našiša pr memoriju sploh ni nič čudno, mene je tut nečakinja za šalo vsakič premagal, te mladi možgani so narejeni za memori ti povem, nimaš nobenih šans za zamgo ne spočita ne zmatrana user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
20.3.2012 20:01:35   
biba_leze*

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Rezultat:
Mali je ves čas jokal - sicer dobrovoljko, pil to reč nenormalno veliko za njegovo starost ter imel krče (edino takrat). Po enem hudem dnevu takega mučenja, sem ga začela pristavljat ter tisti drugi dan kombinirala eno in drugo, da sva nekako "preživala".

In kaj je naslednji dan rekel pediater:
Da itak preizkus ni uspel, ker se ne bi smela dojiti. In to je rekel tako hladno, da joj. Nam je zlatenica vseeno počasi lepo padla, še nekaj kontrol, pa je bilo. Je pa res, da smo imeli 4 kile že ob rojstvu.

Tudi mene je takrat pobiralo od tega "dobrega nasveta". Vsi čivkajo o koristnosti materinega mleka, v P pa ti tako hladno vržejo tak nasvet. V glavnem: Če me slučajno tudi v drugo doleti podobna zgodba, niti slučajno ne mislim dodajat zaradi nekih poskusov, ali zlatenica upade zaradi materinega mleka. Bom poslušala sebe in gledala, sledila otročku.

Še sedaj mi je kar žal, da sem takrat podlegla, ampak konec dober, vse dobro.

Srečno tudi tebi oz. vam!

hvala!

saj se mi zdi, da ga res nekaj zvija, ker do zdaj je res vedno mirno zaspal brez problema.. zdaj pa kr nekaj jamra in cvili po malem... sej ne vem, a e to od tega al ne.. bomo vidli...

ja, jaz sem tudi čist adijo, mi kar na psiho sekauser posted image user posted image

kako naj moje mleko ne bi blo dobro?? halo??

Pozdravljena, sem majčica in včasih preberem tudi kakšen vaš komentar, ker pri nas smo bl malo aktivne. Na to morem tudi jaz odgovorit. Na tvojem mestu ne bi poslušala tega pediatra. Pa halo no, če materino mleko ni edina najbolj zdrava in naravna "hrana" za dojenčka, ne vem pol kaj je??!! Tisti umetni pripravki?? Pa dejmo no. In kaj ima aptamil za nedonošenčke boljšega v sebi, da bi pomagal pri zlatenici?? Mene zanima kako je bilo 25, 30 let nazaj ko še ni bilo teh mlek, otroci pa so se tudi takrat rojevali prezgodaj?? No, jst sem bila rojena 7 tednov prezgodaj, zlatenična, pa si je morala tudi moja mami črpati mleko. Zaenkrat sem še tukaj, zlatenice pa tudi nimam več ;-). Mami me je "sončila" na balkonu in to je blo tudi vse. Po mojem mnenju ni niti vse za poslušat te zdravnike, ampak najboljš da se dela po svoji zdravi pameti. Ti povem, da če bi jst poslušala našo P, danes moje male pike ne bi bilo več med nami.  

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
20.3.2012 21:07:00   
_vanilija_

Caelia, ne se sekirat!!!!! user posted image Seveda si dobra mama, najboljša na svetu!!!!!! user posted image Rožle bo začel vlečt ko bo mal večji, normalno je da nedonošenčki majo težave z dojenjem na začetku, ampak vidiš sama da se lepo redi... Za njega je najboljše tvoje mleko! Samo vztrajaj in boš vidla da bo vse OK!!!! Zlatenica itak nikoli ne zgine prek noči!!! Ti lepo počivaj, crtajte se, dojite, sončite in uživajte.... In zapomni si da si za njega najboljša mama na svetu in da nobeden drugi ni boljši od tebe! user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
21.3.2012 8:55:53   
caelia
jutro!

hvala, punce!user posted image user posted image user posted image

sej vem, da me malo tudi hormoni dajejo, samo tole je res tumačuser posted image

kar nesposobnega se počutišuser posted image tok nekih nasvetov in svetovanj, pregledov in vsega...

sem postala obsedena s tem merjenjem kolk poje, kok si načrpam... no,.. jaz si načrpam od 900 do 1000 ml mleka na dan, zmanjkalo mi je že vseh posodic za shranjevanje mleka, ker ga zmrzujem, te dva dni, ko mu zdaj pač dajem ta aptamil, bom morala stran zlivat svoje mleko, če ni to absurd.. sej mi kr solze tečejo, sam.. kaj naj?!

se tolažim, da še sam par obrokov, jutri spet štartava z mojim mlekom daljeuser posted image user posted image komaj čakam!!!

drugače sva pa včeraj mela mojo nono na obisku, je bla sploh prvič pri nas, tak da je bla čist navdušena nad malim in nad našo hišouser posted image
bla sva zunaj kake pol ure, sem ga mela zavitega v dekico in ga nosila v naročju, pa prej in po tem je bil pred balkonskim oknom v dnevni na sončku... sej bova zmagala, sej vem,..samo tok je naporno.. ti hormoni me dajejo, čist sem obupna.. mojuser posted image si zasluži nobelovo nagrado. k me prenašauser posted image

no, tko.. za danes sm bla že kar pridna, sem zložila en stroj cunj, enega dala prat, pomedla po stanovanju in spraznila pomivalca.. zrihtala malega za v vrtec, da ga je tašča odpeljala.. zdaj pa bom pa malo šla počivat, dokler ne pride patronažna... potem pa spet počivatuser posted image ja, kaj čem, sem kar zmatrana.. pa dokler Rožle pridno spi, moram izkoristituser posted image

izkoristite tud ve ta sonček, jst ga bom.. če ne prej, pa popoldan... pa dejte se kej načvekat, da mam jaz kaj za brat potemuser posted image user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?