caelia
|
oooooj, punce!!! najprej čestitke vsem, ki ste medtem že dobile svoje zakladke! no, prišla sva v torek, sem rabla malo časa, da se aklimatiziram doma je toook lepo.... ne moreš verjet, jaz sm kar jokala zadnje par metrov v avtu do doma... pa prvi koraki iz porodnišnice, kar mehke noge sem imela doma naju je pričakala tako lepo okrašena hiša... baloni na balkonski ograji, na vratih, na rožah.. nove rožice v koritu na balkonu, pa rožice v postelji za mamico.. iiiiiiiiiiiiii, ma jaz sn se kar topila. Moj mož je največji cukr na svetu!! No, naš zakladek je super, sicer je še malo zaspanček, ker je imel ob odpustu še rahlo zlatenico, zdaj ga imam kar v dnevni v posteljici pri balkonskem oknu, da ima naravno foto-terapijo tako so mi naročili v P., spi kar skoz , ga je pa treba zaenkrat na tri urce budit... ker nočemo, da shujša spet.. po 6 dneh v P se je šele začel nazaj redit, tko da je bla odpustna teža komaj 2390 (porodna 2420) in so naju mal "s težkim srcem" spustili domov.. no, jutri mava pregled za bilirubin (zlateničnost) in upam, da nama ne bo treba spet dol ostat, ker je kar kriza to jaz sem bla v bolnici skupaj 14 dni, id tega z Rožletom 8 dni. Sem bla po petih dneh od njegovega rojstva čist na tleh, sej sem pisala nekaj o tem.. una sestra ,e je čist napsihirala, certat ga nisem mogla, ni bil pri meni v sobi... na vse živo priklopljen, potem so mu dali še tista očalca za pod lučko, je bil kot en vesoljček... meni pa samo solze tekle... grozno ga je blo gledat z vsemi tistimi "žičkami" ampak sem mela skoz v mislih, da je tam z razlogom in da bo že bolje... sva pa zato zamudila tiste prvi dni in se ne dojiva nekaj se sicer pristavljava ampak joče in ne zna vlečt... smotane sestre! ker zdravnik je naročil dojenje, one so ga pa po flaški hranle, češ da je prešibak... in zdej je, kar je.. mogoče nama kasneje uspe.. jaz bom vsekakor še vztrajala. ne vem, a sem že pisala.. porod je bil hiter, super lepo je šlo... ob pol 4h ponoči mi je odtekla voda, ob pol 5h so se mi začeli popadki, ki so se kar hitro stopnjevali z 10 na 5 minut, potem je šlo nekaj časa tako, in nato na 3-2 minuti, so postali prav pasji... malo čez 7 sem prosila za EA (hvaležna možu in babicam, ter zlatemu anestezistu da so me prepričali), tak da sem šla ob pol 8h v porodno, hodila pa vse do takrat... odprta sem bla 3 cm, ko so mi dali EA, potem je šlo pa ekspresno.. sem se v malo več kot eni uri odprla na 10 cm, malo je še trajalo, da se je mali spustil čist v porodni kanal... sem začutla pritisk in štiri popadke pritiskala in rodila najinega zakladka... Rožleta samje zadihal, kljub temu so ga malo aspirirali, pripravljen je bil reanimacijski voziček, ki pa k sreči ni bil potreben no, malo so mi ga d li na trebuh potem še malo možu, mene so zašili in potem so ga odpeljali.... zdaj pa sva doma, se certava in sploh uživava.. včeraj sva bla po navodilih patronažne 5 minut že na balkonu, zavita da preženemo to zlatenico evo, sem se razpisala.. zjutraj sem napisala en najdaljši post tukaj, pa me je skenslalo, upam, da tokrat me ne bo, zato sem kar kopirala kar sem napisala pri marčevkah drugače pa da še malo pokomentiram... tulpek: hvala za obveščanje, nisem huda s caitlin se poznava privat, zato sem njej poslala sms ona pa je objavila pri marčevkah, ker je potem 5 dni za mano rodila arwen: ja, nedonošenčki so borci, upam da naš mali junak tud hitro prične pridobivat na teži in da se mu kmalu ne bo več poznalo, da je nedonošen... je pa hecno.. vse cunjice sva dobla, kupla sem samo pajacek za iz P, pa še teha 56 št,ki mu je zdaj reeeeeees prevelik in je šel iz P kot en štrukeljček hb mi je prijateljica poslala zdaj nekaj pajackov št.44 in5o, ker drugače je vse treba nekaj vihat in se mu rokice zatikajo.... potem pa malo protestira vanilija: mogoče ma polna luna res kakšen vpliv.. jst sem rodila 5.3., luna je bla pa 8.3.. po mojem porodu je bla P res prazna.. se mi zdi, da nas je blo enih 5 vse skupaj.. no, čez dva al tri dni pa res naval.. so še sestre rekle, da je blo zatišje pred nevihto tak da.. aprila je luna ravno tam okrog 8-9, ker vem, sem mela jaz rok 9.4. nusi: sem se prav nasmejala tvoji izjavi da zaradi čisto naravnega poroda ti nihče ne bo pripel medalje za hrabrost al nekaj takega.. pa otroka tud ne boš mela nič manj rada zaradi tega, ne? super izjava tud jaz s strinjam s tem.. jaz sem rodila z EA in še vsakič naslednjič bom... če le ne bo kakih kontraindikacij. Sem bla full proti, pa me je potem moj mož prepričal, naj se prosim ne mučim, babice so mi rekle, da je celo priporočljivo, ker sem mela dvakrat LEETZ, potem pa mi je še anestezist vse tok lepo razložil... ko sem ga vprašala, kolk je res nevarno.. je rekel: toliko kot vsaka druga anestezija... sej porodnice s CR so v splošni anesteziji, kar je še bolj nevarno, pa noben o te pretirano ne polemizira, ne? pa tudi.. izjave : če so ženske stoletja rojevale brez vsega, bom pa tudi jaz" so malo mimo, za moje pojme.. sej so tudi pomivale in prale na roke, šivale, pometale namesto sesale... pa naj se javi danes ena, ki nima doma teh strojev (pralni, pomivalni, sesalec...) ki nam olajšujejo delo, pa da jih nima samo zato, ker se tako počuti bolj ženska in več naredi za ta svet. pa saj jemljemo tablete za proti bolečinam za vsak k... prehlad in glavobol, kjer je bolečina stokrat manjša, pa se noben ne obremenjuje.. vsem tistim pa, ki boste vseeno premogle tolk poguma in rodile naravno- VSAKA ČAST!!! kar se pa želja o spolu tiče... midva sva si na tihem želela punčko, še starejši je rekel da bi rad sestrico, da bo mami mela družbo , ampak potem ko sva izvedela, da je fantek (nisva nikomur povedala) sva bla full vesela..in zdaj, ko ga imamo, ga tudi pod razno nebi zamenjala za punčko!! Mogoče bomo naslednjič meli pupiko, kdo ve tak da.. evo, spet cel roman, upam da me ne skensla zdaj spet...
|