|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
26.2.2012 7:42:19   
monita
pri nas je danes vreme bl oblačno, tak da očitno nebo sončka....
moram pa danes še perilo zlikat, mi včeraj ni uspelo...sem od jutra pa do treh skos bila na nogah in se mi potem res ni dalo še likat, tak da sva šle z malo na sprehod, zvečer pa sem samo padla v posteljo... se že kar pozna da sva dve user posted image grem sedaj zajtrk narest- palačinke z različnimi namazi, bela kavica in čaj.... potem pa grem likat user posted image

lep dan vsem

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
27.2.2012 13:16:01   
mausikaa
dan vsem skupaj,
kako smo so-user posted image ? za mano je katastrofalna noč, ma nisem spala več kot dve urici pa še to zjutraj po 6. uri, sem šla sigurno ž-njkrat na WC, pa krči v nogah, pa glavobol, pa Braxton-Hicksovi popadki, ma ni da ni blo...no ko sem se pa končno zvlekla iz postelje sem pa ugotovila da sem tako zatečena kot da bi me nekdo napihnil...zdaj se je stanje nekoliko umirilo, user posted image  pa tudi brca kot da igra nogomet...
nič, zdaj grem pa počasi kuhat kosilo, danes bodo skutni cmoki z jagodami...se bom malček pregrešila, upam, da ne bo ju3 preveč očitno na kontroli user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
27.2.2012 18:45:39   
mišamašaa
Pozdravljene!

Tudi jaz se vam na novo oglašam. Spremljam pa vas že od začetka.
Rok imam 27.5.2012. imela bova user posted image .

Zanima me skupina na FB, ker velikokrat preberem kaj uporabnega, a opažam, da tukaj na forumu niste več tako aktivne. Jaz ne uporabljam FB, ali se potem lahko vseeno pridružim ali si moram tudi tam ustvariti profil?

Lepo se imejte še naprej.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
28.2.2012 9:28:16   
monita
danes sem se zjutraj zbudila in me je kar spreletelo, kako hitro gre čas... še dobrih 12 tednov imam do konca.... ne morem verjet da gre res tako hitro...
prehitro gre vse skupaj... vsak mesec ko imam pregled si mislim joj zaj pa spet 4 ali 5 tednov čakat da vidim malo pikico, a ko se dobro obrnem je tu že dan pregleda... nenormalno mi čas leti... pregled imam naslednji četrtek ampak meni tako hitro vse skupaj gre... še dobro da imamo vse pripravljeno, samo nekaj malenkosti še manjka....

moram še povedat, da sem šla včeraj lepo sama dopoldan na sprehod da sem si malo misli zbistrila in me je kar utrudlo, potem pa smo popoldan šli še vsi trije, vsega skupaj sem nardila 7km...

zdajle pa se tudi grem oblečt in grem na sprehod... imam pa vedno mobi s sabo, za vsak slučaj...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
28.2.2012 10:10:32   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: mišamašaa

Pozdravljene!

Tudi jaz se vam na novo oglašam. Spremljam pa vas že od začetka.
Rok imam 27.5.2012. imela bova user posted image .

Zanima me skupina na FB, ker velikokrat preberem kaj uporabnega, a opažam, da tukaj na forumu niste več tako aktivne. Jaz ne uporabljam FB, ali se potem lahko vseeno pridružim ali si moram tudi tam ustvariti profil?

Lepo se imejte še naprej.

Na Fb se moraš prijavit, če želiš klepetat z nami !

(odgovor članu mišamašaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
28.2.2012 10:15:39   
čili
Evo imam še 84 dni do konca user posted image   Res gre hitro...

Kar se tiče oblačil za iz porodnišnice bo vse jasno, ko bomo videli vreme v maju user posted image   Upajmo, da bo že poletje  Vsaj konec maja, če ne prej.

Govora je bilo o dudi- moja prva dva sta imela tako močan sesalni refleks, da bi mene pojedla, če jima nebi dala dude. Sploh prvi jo je vlekel ko da bi se z njo rodil. Zato gre tudi tokrat duda z menoj v porodnišnico, tam bomo pa videli kako in kaj.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
28.2.2012 11:13:19   
lona85
Ojla souser posted image !

Kako ste kaj? Sama sem spet brez vsake energije... user posted image

Včeraj sem imela še cuker test... se mi zdi, da so mi ga dali res pozno (v 28. tednu), pa mi postane kar slabo, če pomislim na tisto ogabno sladko tekočino, ki sem jo morala spraviti vase... No upam, da bodo izvidi OK user posted image 7

Naslednjo sredo imam ponoven pregled (čas gre tako hitro naprej, da sem še včeraj mislila, da ga imam šele čez 14 dni, pa je že čez dober teden user posted image - očitno me že daje nosečniška pozabljivost) in komaj čakam da spet vidim mali bibi user posted image

Ker se mi zdi, da je forum tukaj že skoraj zamrl, sem si končno odprla profil na FBju in Simonmojci poslala ZS naj me priključi še sem, tako da se verjetno kmalu vidimo tudi tam user posted image

Ja čas res beži... od enega do drugega pregleda mine tik tak. Me pa že malo boli križ, če predolgo sedim, zgage in drugih nevšečnosti pa zaenkrat še nimam... Trkam na les, hehe user posted image

Malo grem še delat, po kosilu pa na en dolg sprehod.

LP vsem user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
28.2.2012 21:21:31   
monita
pri nas je pa mala zbolela user posted image
zjutraj je bila še čisto ok, ko pa sem jo šla iskat v vrtec mi pa pravi da jo glava boli, tak da je celo popoldan ležala, šle sva malo ven za 15minut, pa ji nekak ni blo, tak da sva šle nazaj notri in se je samo preoblekla v pižamo in šla ležat.... pa ji potem merim vročino jo je imela 37.8, čez 15 minut pa že 38.5... tak da sem ji potem kar daleron dala... se je že čist prepotila in sem jo preoblekla, zaj pa tudi že spi, od sedmih že... ponavadi pa gre ob tam od pol devetid do devetih spat... upam da bo mirna noč....

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
29.2.2012 8:28:53   
manja91
punce vreme danes je prekrasno,vsaj na našem koncu,zato se bo danes prilegel dovg sprehod...v petek imam test za sladkorno in me je malo strah,ker sem še kr sladkosnedna,v začetku nosečnosti sem se probala vzdržati,ampak ni šlo,tako da me je strah da bi imela kako sladkorno...pa še 3h bit tam,nevem kako bo kaj.heheeh

lep dan

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
29.2.2012 9:00:01   
monita
manja, vzami si kaj za brat s sabo... jas sem bila skoraj 4 ure tam... vse me je že bolelo, rit, noge, križ, nisem mogla več stat, ne sedet, nič... še dobro da je bil moj z mano, da mi je malo bolj hitro minilo vse skupaj... čeprav mu je tudi že bilo tak tečno...

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
29.2.2012 10:51:09   
čili
He he , evo jaz sem zdajle iz cuker testa in je ok. Sem vzela s seboj za brat , pa sem naletela na tako čvekaste nosečke kot sem sama in je čtivo za branje ostalo v torbi user posted image   Tista tekočina je pa samo fajn sladkana voda in ni panike.. nekatere so imele s seboj limono in tako pile fajn sladko limonado user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
29.2.2012 13:33:07   
mausikaa
dan,

ste pa res imele pozno test za sladkor, no ja sej ni hudega, jaz sem imela takšno "srečo" da mi tudi une packarije ni bilo treba piti, ker sem že na tešče imela povišanega...Manja vzami si nekaj za brati tko kot so rekle ostale punce, pa ne pozabi na limono - to je edino sadje, ki ne dvigne sladorja in ga lahko uživaš med testom, pa baje je fajn da imaš za potem ko je vsega konec nekaj za pomalicati...no jaz sem včeraj dobila testrček in si merim sladkor 4x dnevno, danes na tešče je bil rezultat povsem v mejah normale, kljub temu da sem se včeraj malo pregrešila :-), so me pa tudi včeraj potolažili na polikliniki da ni treba pojesti tako velikih količin seveda pod pogojem, da so ketoni potem normalni, se mi je kar oddahnilo, ker so predpisane količine res ogromne...

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
29.2.2012 13:54:14   
mišamašaa
Ojla,

jaz sem tudi imela danes test za sladkorno in mam ravno mal povišanega, tko da moram na dietouser posted image .jaz bi pa samo sladoled pa čokolado jedla. A na tistem posvetu dobiš vse kakšno hrano moraš jesti? ker jaz do sedaj še nikoli nisem pazila na prehrano in mi je to zdej kar čudno. upam, da se bom znajdla. če ima katera kakšne jedilnike bi jih bila jaz zelo vesela, da se bom malo bolj znajdla.

Lp

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
29.2.2012 14:10:08   
manja91
vidve ki sta imele povišanega,a sta jedle drgač ful nezdravo hrano pa fuul sladkega??

Neposredna povezava do sporočila: 1664
29.2.2012 14:12:26   
mausikaa
mišamaša kar brez strahu, 
na polikliniki (če boš šla tja) dobiš vsa navodila kar se hrane tiče, dobiš tudi eno knjigico kjer so navedene vse hrane in je lepo razloženo v kakšnih količinah naj bi pri obroku zaužil določene hrane, res ni nič hudega, imaš 6 obrokov dnevno - količine so pa tako velike, da ni šans da si lačna, prednost te prehrane je pa definitvno v tem, da si vzopostaviš nek red pri hrani, je pa res, da imaš občutek da se tvoj dan vrti samo okoli hrane...ti kar pogumo user posted image  koliko si pa imela sladkor?

Neposredna povezava do sporočila: 1665
29.2.2012 14:17:11   
mausikaa
Manja jaz nisem pretiravala z sladkarijami, pa tudi recimo da sem poskušala imeti uravnovešeno prehrano,  je pa res da sem že prej pojedla ogromno zelenjave in sadja, se v sadju in zelenjavi če ne izbereš prav lahko skriva zelo zelo veliko sladkorja, ki ga poješ tako mimogrede ne da bi se zavedal user posted image  dejansko vidim to šele sedaj ko gledam katero sadje in katero zelenjavo jem...

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
29.2.2012 14:23:32   
mišamašaa
manja91: ja jaz sem odkar mi ni več slabo kar dala duška, priznam. sem nadoknadila vse za 4 mesece nazaj, ko nisem nič jedla. zelo mi je oz. mi še paše čokolda, pa sladoled, pa jaffa piškoti. v glavnem veliko sladkega sem pojedla. kar se pa ostale hrane tiče sem pa jedla normalno.

mausikaa:jaz sem imela sladkor ravno nad mejo 10.4, pa je una rekla, da meja pač nekje mora biti. pa sej po svoje sem kar vesela bom vsaj bolj zdravo jedla, glede na to, da res ni kritično povečan sladkor. sej mene bolj skrbi, če si bom znala iz tiste hrane ki je priporočena kaj skuhati. ker do sedaj sem rada jedla čufte, filane paprike, piščanca v smetanovi omaki, joto, segedin, pa tako naprej. no, pa sej se bom navadla.

Ali je katera od vaju mogoče tudi na Fb?

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
29.2.2012 14:31:11   
mišamašaa
manja91:jaz sem si odkar mi ni več slabo kar pošteno dala duška, predvsem z čokoladami in sladoledom, ter vse kar je bilo sladko. tako da sem nadoknadila vse, kar sem v 4 mesecih prišparala.

mausikaa: sladkor sem imela malo povišan 10.4, ampak je teta rekla, da meja pač nekje mora biti. saj po svoje sem kar vesela, da bom malo bolj zdravo začela jesti, da ne bo potem glava bolela, ko bo treba kile dol dajat. bolj me skrbi to, če bom znala sploh zdravo hrano skuhati, ker do sedaj sem bolj kuhala čufte, filane paprike, piščanca v smetanovi omaki, joto in tako naprej - zdravo kmečko hranouser posted image

sem pa danes že našla diabetično čokolado v trgovini in je kar zadovoljivauser posted image

Ali sta vidve mogoče tudi na Fb?ker jaz bi se tudi tja pridružila, da vidim kaj punce kaj čvekajo, pa če katero poznam. sploh sedaj, ko se dnevi do poroda vse bolj krajšajo.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
29.2.2012 20:47:18   
tinca10
pozdravljene bodoče mamice! se opravičujem, ker vdiram v temo... če se še niste, se pa verjetno kmalu boste srečale s polnim noskom pri dojenčku, zato vam svetujem, da si ogledate naslednji prispevek, ki govori o različnih načinih/tehnikah čiščenja nosu s strokovnega in praktičnega vidika. pozdravček

http://s12.si/zdravo-zivljenje/razno-ostali-prispevki/1475-ienje-noska-pri-otroku.html

Neposredna povezava do sporočila: 1669
29.2.2012 21:22:43   
mausikaa
mišamaša misliš 5,4? meja je 5,1
ne skrbi, res se da čisto fajn skombinirati obroke...
jaz nisem pri majčicah na Fb, nekako mi ne diši, sem z RR povsem zadovoljna...

Neposredna povezava do sporočila: 1670
29.2.2012 23:11:22   
ovnica7
Očitno nisem edina, ki se upira fb-u, meni je za to enostavno škoda časa. Raje pogledam forum za cca 10-15 min in to je to. Imam drugega dela dovolj user posted image . Mi je pa žal, da je debata tu skoraj povsem zamrla, čeprav so nekatere precej prepričljivo zagotavljale, da bodo do poroda raje na rr, ampak so očitno besedo požrle. Tudi prav, jaz pogledam še debate user posted image  drugih mesecev in dobim kakšne zanimive informacije glede user posted image , za osebne stvari pa imam prijateljice in mi je zaprti forum povsem nepotreben. Tudi nimam preganjavice, da bi me na forumu kdo zasledovaluser posted image .

Sem pa očitno med redkimi, ki ji je bilo zaenkrat s cukr testom prizanešeno, čeprav sem se že kar precej obložila. Očitno je za mojo G dovolj podatek, da user posted image  ustreza teži tednom primerno (imamo 1450g). Sem se pa zadnje 2 dni nekaj pozabila mazat po trebuhu in zjutraj sem opazila dve rdeči črti in mislim, da se bosta razvili v striji user posted image . Zato sem se danes spet začela pospešeno mazati.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
1.3.2012 8:55:04   
Chocolat
Pozdravljene v prekrasnem jutru. Še posebej, ker je dopustniškouser posted image . Drugače sem še v službi, če bo vse ok, nameravam biti do konca. No, bomo videli kako bo zdravstveno. Vse, ki imate težave z nosečniškim diabetesom želim čimmanj cukra v krvi in ne prestroge diete.

Oblekice iz porodnišnice: pojma še nimam v kaj bom dete oblekla. Ker sem ziheraš bom pripravila dve verziji oblekice: eno lažjo (če bo res toplo), drugo pa bolj toplo (če bodo dnevi bolj mrzli). Ker imam rok v prvi polovici maja, glih poletno takrat verjetno še ne bo...no, kot rečeno dve verziji oblekice.

Duda: pri prvemu sinu je nismo imeli, ker je ni maral. Še z dojenjem so bile na začetku težave, ker ni želel vleči,kaj šele da bi dudo. Je pa res, da je to odvisno od otroka, tako da verjetno jo bom imela s sabo v porodnišnico(spet moja ziheraška plat), ali bomo dali ali ne, pa še ne morem reči. Če bi odločala zgolj jaz, bi mu ne dala, ampak saj veste kako starši radi hitro popustimo, da si olajšamo kak trenutekuser posted image

Krči v nogah: predvsem ponoči me dajejo. Zagrabi in kar ne popusti. Se trudim s kalcijem v prehrani pa ni bistvenega izboljšanja.Bom probala še z šumečkami.

Papirji za porodniško: bila pretekli teden na Centru za socialno delo. Pravijo, da lahko papirje izpolnjene prineseš od 60 dni pred PDP (za nas je to mesec marec!) do prvega dnega, ko nastopiš porodniško (to je mesec april, saj imamo PDP v maju). Jaz bom naslednji teden v službi uredila da mi izpolnijo in nato v sredini marca pošljem na CSD, da imam to za sabo. Potrdila ginekologa o PDP ne rabite, zgolj materinsko knjižico.

Facebook ali Forum: Tudi meni forum RR čisto zadostuje tako da ostajam zgolj tukaj. Prav prijetno je poklepetati, ker smo v tako podobnih situacijah.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
1.3.2012 12:49:27   
mausikaa
no meni se tudi FB upira, sem že kar nekaj časa na RR, v najtežjih časih sem dobila ravno tukaj toliko podpore in vzpodbude da bi mi bilo prav žal, če bi se zdaj izgubila...
težave imamo pa zgleda več ali manj vse iste, tudi jaz razmišljam o dveh verzijah oblekic za domov iz P, ena bo za toplo vreme, ena pa za malo manj toplo, potem se bomo pa na dan odhoda domov odločili kaj bomo oblekli...
Chocolat glede krčev v nogah - meni pomaga več gibanja, sem pa tudi že ponoči user posted image  prosila, da mi jih je zmasiral z mentolovo kremo in je dejansko pomagalo...
grem kuhat kosilo, oz. kosilo se bo kuhalo, jaz bom pa lepo lenarila na kavču...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
1.3.2012 13:41:33   
monita
glede na to da imam zadnjega maja rok, bo verjetno toplo, tak da bomo neko srednjo varjanto imeli napravljeno glede obleic za iz P...pa dekico še zraven, če bi kaj pihalo pa da malo pokrijem da je nebo zeblo...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
2.3.2012 8:52:54   
lona85
Jutro souser posted image ! user posted image

Spet se je naredil tako lep sončen dan, sem bila že na sprehodu s user posted image pozajtrkovala, zdaj pa malo tipkat.

Krčev na srečo še nimam (no na začetku user posted image sem se enkrat ponoči prebudila in sem morala malo odhoditi po sobi in je bilo potem ok), zgage tudi še ne, samo pa komaj sedim dlje časa... me trebuh že kar ovira user posted image Pa zadnji mesec je takoooo zrastel, no pa saj sta notri dva slepa potnika user posted image Samo si ne predstavljam, da bo še kar rastel user posted image . Aja, pa križ me vsake toliko boli... od nepravilnega sedenja verjetno. Če bodo samo te težavice do konca user posted image jih bom z lahkoto prenesla, hehe user posted image

Glede oblekic iz porodnišnice: bomo sproti videle kakšno bo vreme in malo prilagodile cunjice, ne mislim nič preveč komplicirat user posted image . Samo, da bodo naše male bibe zdrave in bo to največ kar si lahko želimo, in pa seveda čim lažji in hitrejši porod. Ali ste že kaj razmišljale kako bi rodile? "Naravno" ali z epiduralno, ultivo, v vodi.... Sama sem se na začetku nagibala k vodnemu porodu, samo kaj, ko sem morala misel na to opustiti zaradi večplodne user posted image in avtomatsko moram rodit v LJ - no zaželjeno je, ker če gre kaj narobe so najbolj usposobljeni... Se kar bliža naš dan D user posted image

Lep sončen dan vam želim user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?