Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 28.2.2012 16:46:16
|
|
|
|
Arual
|
Punce seveda bo leto 2012 naše. Jaz verjamem da nam bo letos uspelo
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 10:17:28
|
|
|
|
bernardica
|
Živjo vse nosečke in bodoče noseške :):). Tudi sama si zelo želim otročička in tamesec sva s fantom prvič poskusila in da vidimo kaj bo iz tega. Če ne reta v prvem mesecu se seveda na bom sekirala, ampak imam določene zneke, zato bi vas prosila za vaše mnenje: nekaj dni po spolnem odnosu in še danes imam bolečine v spodnjem delu trebuha, trebuh mi je tudi izstopil, ter stalno imam krče. Ali je to možno da je mogoče prišlo do zanositve. Znaki so podpbni kot pred menstruacijo, vendar je do nje če sigurno 10 dni če ne več. Kaj mislite, zakaj te krči in izstopljen trebuh?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 10:22:53
|
|
|
|
HeLenčica
|
bernardica, dobrodošla, želim ti čimprejšnji plusek! Kar se pa tiče krčev - lahko da je prišlo do oploditve, lahko da je samo PMS (boš videla, ko začneš delat na , psiha dela čudežne stvari), predlagam pa ti, da se čim manj obremenjuješ z znakci in počakaš do dne, ko bi morala dobiti M, narediš testek in upam, da takrat zagledaš !
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 11:24:36
|
|
|
|
bernardica
|
Hvala Po koliko poskusih pa je vam ratalo?, sicer se mi ne mudi, vendar imam željo. Tudi moja soseda je rodila in ko včasih merkam njenega sinčka bi imela tudi svojega :):). Sicer pa sem stara 23. lp
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 11:26:39
|
|
|
|
HeLenčica
|
Bernardica, nam še ni ratalo, zato smo še kar na tej temi . Jaz čakam že 15 mesecev....
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 11:38:34
|
|
|
|
Katte
|
Dobrodošla, bernardica. Kar ti zdaj čutiš, ni povezano z nosečnostjo, se pa tvoje telo pripravlja na morebitno nosečnost. Itak so znaki za PMS in nosečnost enaki. Jaz imam pogosto take že od ovulacije naprej, ampak moj PMS je pač zelo močen. Hormoni... Ampak znaki za samo nosečnost so možni šele naprej od vgnezditve (to je 6-9 dni po O). Marsikatera opazi znake šele po pozitivnem testku. Konec koncev imaš ti lahko zdaj šele ovulacijo. Tudi to je možno, po opisu znakov sodeč. Kar počakaj do izostale M, kot ti je svetovala HeLenčica. Pa veliko sreče. Jaz delam na že 22 mesecev.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 11:57:58
|
|
|
|
bernardica
|
Hvala, kako to misliš da se telo pripravlja na nosečnost. Res nevem kaj je to, saj se nikoli še nisem počutila tako, razen pred menstruacijo. Je možno da gre za kakšne druge težave?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 12:21:08
|
|
|
|
Katte
|
S tem mislim, da so v telesu prisotni hormoni, ki so potrebni za podporo nosečnosti. Zelo pomemben je progesteron. Tvoje telo zdaj še ne ve, ali je nosečnost ali ne. Če je ni, bo progesteron padel in prišla bo M. Če pa je nosečnost, se to ne bo zgodilo. Mislim, da ni nič narobe. Če pa si v dvomih oz. je bolečina prehuda, pojdi do zdravnika.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 12:39:52
|
|
|
|
bernardica
|
Hvala. Helenčiča kakšna pa je tvoja zgodba? Bom poročala svoje rezultate, čeprav se mi zdi res minimalna možnost da bi zanosila že v prvem poskusu.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 12:46:47
|
|
|
|
HeLenčica
|
Možnosti, da zanosiš, je v vsakem ciklusu 25%. Torej tudi v prvem in kar nekaj je takih srečnic, ki jim ta (čudež, po mojem mnenju) uspe. Mogoče bo tudi tebi. Moja zgodba? Nimam prave zgodbe....delamo na , vsak mesec pride , zaenkrat še ni informacij, da bi bilo z nama kaj narobe, tako da....moj je še vedno optimist in pravi da zdaj pa bo. Pravi, da bo maja, ker maj je lep mesec. Uf, naj se uresničijo njegove besede, bom najsrečnejša na svetu....
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 13:51:50
|
|
|
|
bernardica
|
Res ti želim vso srečo :):). Jast pa tudi poročam svoje stanje naprej. Nekateri tudi pravijo da se ti lahko pojavijo psihološki znaki, vendar pri meni je že nekaj dni enako, krči, napetost....., bomo videli, če ne prej čez kakšen teden ali več, čeprav čakanje ubija.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 18:39:39
|
|
|
|
lillith82
|
Men je psiha najbolj delala prvi mesec ko sva začela delat na . Jaz sem bila tak sigurna v to da sem noseča, da sem imela že jutranje slabosti, menstruacija mi je menda prvič v življenju zamujala,... Dokler nisem naredila testa, ki je bil negativen. Po testu je pa tud pršla . Ampak držim pesti, da so to pri tebi pravi znaki in da zagledaš
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 18:54:01
|
|
|
|
Sisley
|
Bernardica, dobrodošla.. upam da boš srečka kateri uspe že na samem začetku lilith82.. joj mislim da se je meni že vsaj 5x zgodilo da sem zjutraj naredila tes, seveda negativen... in potem čez pol ure pride . To je res PSIHA! Noro
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 29.2.2012 21:16:12
|
|
|
|
vesica
|
punce pozdravljene javljam se vam z dopusta žal mi je včeraj prišla in seveda pomalem tudi pokvarila dopust Malo sem že vsega sita in čakanja in vsega a mmi mogoče lahko katera svetuje ali pa pove če je že katera bila pri dr.Rešu z mojim razmišljava pa nevem malce me je strah vsega skupaj ... ali mogoče tudi katera ve če lahko se to gre na napotnico al samoplačniško??? Ima ogromno pohval zaradi tega me tudi vleče tja ker zdi se mi da bom vsaj vedela pri čemu sem ... ker ta moj mi nic ne pove ...
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 1.3.2012 7:05:34
|
|
|
|
Katte
|
vesica, verjamem, da imaš že vsega dovolj . Jaz še nisem tako daleč, se, se pa že malo pozanimala. K Rešu greš lahko tudi na napotnico. Čakalne dobe so kratke (tudi samo en mesec). Ene ga ful pohvalijo, druge pa spravlja v jok, ker je neposreden in zna reči tudi kaj takega, kar te lahko prizadane. Jaz tudi nameravam iti k njemu.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 1.3.2012 8:44:54
|
|
|
|
bernardica
|
Ja jast opazim spremembe na svojem telesu, poleg napihnjenega trebuha in krčev sem danes opazila tudi, da imam bel izcedek in je tudi drugačnega vonja. Temu prej sploh nisem dala večje pozornosti, mogoče katera ve kako je s tem? Drugače pa itak najbolje da počakam še kakšen teden :):)
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 1.3.2012 9:04:31
|
|
|
|
witch
|
Arual veš kolikokrat se spomnim na tebe. za tetko nezaželjeno, pa tako optimistično naprej. bomo tudi me mamice. A ne? bernardica močno si želim da si noseča in da vama je v prvo uspelo. Ampak vsi ti znaki so lahko samo posledica psihe. Meni je bilo prve mesece non stop slabo, pa joške so bolele, pa 1001 znak je bil. Ampak v nekaj več kot dveh letih še nisem zanosila. lililith tudi meni se je to prve mesce dogajalo. Slabo mi je bilo, delala tste kot nora. Zdaj.... se sploh ne obremenjujem več. Ni znakov več. Boleč trebuh in bolee joške itak napovejo M, tak da... Pri meni počasi prihajajo dnevi M. Ampak ta mesec pa RES nič ne pričakujem. Ker sva bila z mojim bolj ko ne cimra. In sva v celem mesecu mogoče samo 5x. In iz tega res ne pričakujem čudeža. Tak da sem že pripravljena na nov boj. Enkrat ta vikend bi mogla priti (če se seveda ciklu ne bo spet zmešalo). Drugače se pa učim pa učim pa učim. Ampak sem kar precej neproduktivna. Ne vem nekako nič ne gre v glavo. Nekaj berem pa ne vem kaj, pa samo neke pavze imam ni fajn to. In komaj čakam da naredim še ta en izpit.
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 1.3.2012 12:09:59
|
|
|
|
bernardica
|
Kaj pa krvni test?, ali nosečnost lahko pokaže že kaj prej?, oz. kdaj jo pokaže?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 1.3.2012 12:57:51
|
|
|
|
Katte
|
Krvni test pokaže nosečnost šele po vgnezditvi (6-9 dni po ovulaciji).
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 1.3.2012 13:02:11
|
|
|
|
Katte
|
Seznam nezaželenih
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 2.3.2012 7:47:36
|
|
|
|
bernardica
|
:):) Prosim punce, če mi še poveste, kdaj po spolnem odnosu lahko opravim krvni test. Namreč drugi teden bom odšla do svoje zdravnice. Saj me ona lahko pošlje na krvni test za ugotavljanje nosečnosti?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 2.3.2012 8:20:21
|
|
|
|
HeLenčica
|
Katte ti je napisala. Če sta imela SO na primer 1., je vgnezditev najkasneje 10. in 11. bi lahko test že pokazal, krvni seveda.
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 2.3.2012 9:14:45
|
|
|
|
bernardica
|
Hvala, k zdravniku grem 12 dan popoldne in jo vprašam kako naprej. Seveda vam poročam, držite pest zame :):)
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 3.3.2012 18:46:31
|
|
|
|
vesica
|
katte tudi jaz sem slišala da je zelo neposreden in da zna res ful direktno ne glede na kaj osebo spravit tudi v jok, kaj čmo zdi se mi da mi raje on kaj pove pa tudi če je kaj narobe upam da ne kot pa da se mi tukaj iz leta v leto vleče in nobeden nič ne reče ampak pridte takrat in takrat za dve minuti čakaš dve uri in ti nič ne pove .... bomo videli z mojim še nabiramo pogum da pokličem in se naročim ne želimo še tako hitro obupati nad tem in si dajati v glavo da je karkoli narobe ampak pač da vse pride ob svojem času ... upam da ta najin čas pride čim prej in tudi od vas vseh
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.3.2012 11:27:48
|
|
|
|
vesica
|
aja pa še datuma za seznamček 26.3.2012
|
|
|
Stolček za hranjanjesoncek78Kateri stolček za hranjenje imate?Chicco (
14%)
Peg Perego (
31%)
Brevi (
3%)
Stokke (
11%)
Drugo (
41%)
Število vseh glasov: 210Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!