|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
26.2.2012 18:36:53   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Mistica kako kaj vaše dojenje? Pri nas še vedno groza. Tu in tam mi ga uspe malo podojit ostalo pa si morem črpat ker on pač ne bo jedel iz dojke. Ne vem kako dolgo bom še imela voljo in vztrajala. Sem tako žalostna, prvega sem dojila eno leto in sem bila prepričana da bom tega tudiuser posted image No za povrh pa AM noče jestuser posted image .

Spimo mi kar v redu, običajno se zbuja na 5 ur. Zaenkrat (hitro trkam) še nismo imeli neprespane noči.

Kakšne čaje dajete ve za pit vašimuser posted image ? Meni je zadnjič v lekarni rekla, da mu lahko dajem zelišni čaj od bebivala. Ampak na njem nič ne piše od katerega meseca dalje ga lahko pijejo in sem malo skeptična. Drugače pa imam čaj od Hippa komarček, ampak ga noče pit.

mefisto - pri nas je na dojki še vedno živahnouser posted image Sicer se manj dere ob dojenju in sedaj predvsem zvečer, a še vedno se krega na dojki, pristalja in odstavlja, se zaletava v dojko, brca z nogicami,... Posedično se hranimo zelo dolgo, sita je ponavadi zgolj za 2 uri. Ji pa sedaj dodjam AM zgolj zvečer (ko je najhuje in še to ponavadi ne spije več kot 30ml) ali če kam gremo. Tudi jaz ne vem kok časa bom vztrajala takouser posted image Pa sploh si ne predstavljam, da bi dojila na tak način kje zunaj. Ne bom si pa črpala, ker ne utegnem, saj je naša pupika skoz budna in si še zob kdaj ne umijem, ne pa da bi si še črpala. Mislim pa, da je edino, kar lahko storimo to, da se trudimo in če na koncu pristaneva na AM, bom lahk rekla, da sem se trudila in vztrajala. Ne bom pa vztrajala za vsako ceno, ker se že sedaj precej sekiram, to pa ne koristi ne meni, ne njej in ne mleku, saj je tako dojenje vse prej kot prijetno.

čaj - mi ga sicer ne dajemo, imam pa instant čaj od hipp, misim, da je komarček, od starosti 1 tedna dalje. Dala sem ji ga samo 2x pa par žličk, ko jo je mal zvijalo.

Lp

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 676
26.2.2012 18:38:58   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Tiste ki dojite, a jim daste kaj čaja ali vode piti? Meni je P rekel da lahko.pa če dajete, katere?Jaz sem mu dala malo bebe čaj in je ful pil.

Jaz sem jo samo dojila tudi v največji vročini julija in avgusta. Meko je za dojenčka hrana in pijača. Če spije ful čaja, takrat tvoje dojke niso spodbujene za trvorjenje novega mleka in se ga posledično tvori manj.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.2.2012 18:39:33 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 677
26.2.2012 19:45:52   
trnuljčica

Trnulčica zakaj misliš da bi se ti zmanjšalo?

Naša je ca 2 tedna nazaj imela obdobje , ko je zvečer hotela biti stalno priklopljena in je nato čez 3-4 dni bilo mleka ful več. Sem morala spet uporabit zaščito za moderček. Skratka, če bi šla po nasvetu 3 urnega dojenja tega poskoka v njeni zahtevi ne bi opazila in njene zahteve bi bile kasneje večje kot ponudba.

Neposredna povezava do sporočila: 678
26.2.2012 19:55:40   
lily32

Meni je rekel P da naj ga dojim res na tri ure, ne prej, če pa bo siten pa malo vode, čaja.

Ne vem, zakaj ti je to rekel, a je popolnoma zgrešeno.user posted image Če ga hočeš polno dojit, da boš morala v določenih obdobjih pogosteje dojiti. Okrog 1 meseca/1 meseca in pol, okrog konca 4. oz. 5. meseca ima otrok hitre poskoke v rasti in tudi potrebe po mleku se povečajo, zato se hoče pogosteje dojiti, da se pri tebi poveča količina mleka. Nekaj dni mogoče, kakšen slab teden, bo hotel bit več na prsih, potem pa se bo spet normalno dojil na 3, 4 ali celo 5 ur. Če ga boš dojila le na 3 ure, bo tvojega mleka premalo in boš morala prej ali slej dodajat. user posted image

Lahko prebereš še kakšne strokovne članke ali vprašaš za mnenje strokovnjake za dojenje. Mislim, da bodo tudi druge mamice potrdile moje mnenje.

Neposredna povezava do sporočila: 679
26.2.2012 20:09:08   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32
Če spije ful čaja, takrat tvoje dojke niso spodbujene za trvorjenje novega mleka in se ga posledično tvori manj.

To sem mislila.
Tako bolj voden del dobi na začetku podoja.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 680
26.2.2012 20:13:21   
trnuljčica

Okrog 1 meseca/1 meseca in pol, okrog konca 4. oz. 5. meseca ima otrok hitre poskoke v rasti in tudi potrebe po mleku se povečajo, zato se hoče pogosteje dojiti, da se pri tebi poveča količina mleka. Nekaj dni mogoče, kakšen slab teden, bo hotel bit več na prsih, potem pa se bo spet normalno dojil na 3, 4 ali celo 5 ur. Če ga boš dojila le na 3 ure, bo tvojega mleka premalo in boš morala prej ali slej dodajat. user posted image

To se je pri nas zgodilo in je trajalo slab teden(5 dni). Sedaj se spet doji kot prej.
To sem že prej predvidela in ji zato nisem želela uvesti čaja.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 681
26.2.2012 22:20:22   
vijolica2
Ja kako pa naj vem kdaj je lačen ko joče, ali pa samo joče ker mu nekaj drugega ne paše?user posted image
Samo sem opazila da mi sedaj manj oz. skoraj nič ne poliva. Prej je ful.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 682
27.2.2012 7:29:12   
lily32
Ja kako pa naj vem kdaj je lačen ko joče, ali pa samo joče ker mu nekaj drugega ne paše?user posted image

Ko joče, ga pristavi. Če bo lačen ali žejen, bo pil, če mu fali kaj drugega, ne bo. user posted image

V eni knjigi o dojenju sem prebrala, da imajo v primitivnih kulturah matere otoka v nosilkah in pije, ko hoče. Lahko se priklopi po 50x na dan. Otrok do tretjega meseca nima nekega ustaljenega urnika hranjenja (lahko ga ima, ni pa nujno) - mi smo tisti, ki hočemo vse dat v neke predalčke.user posted image

Mene je tudi moja mama nekajkrat poleti vprašala, če ji ne mislim dat nič pit. Sem ji vedno odgovorila: "Polno dojen otrok do 6. meseca ne rabi nič razen mleka." in pri tem je ostalo. user posted image Če je žejen, se na hitro malo podoji, da dobi samo prvo, redko mleko. Če je lačen, se doji več časa, da dobi polnovredno, bolj hranilno mleko, ki začne iz dojk teči kakšno minuto ali dve po začetku dojenja.

Neposredna povezava do sporočila: 683
27.2.2012 8:22:12   
vijolica2

Ko joče, ga pristavi. Če bo lačen ali žejen, bo pil, če mu fali kaj drugega, ne bo. user posted image

V eni knjigi o dojenju sem prebrala, da imajo v primitivnih kulturah matere otoka v nosilkah in pije, ko hoče. Lahko se priklopi po 50_x_ na dan. Otrok do tretjega meseca nima nekega ustaljenega urnika hranjenja (lahko ga ima, ni pa nujno) - mi smo tisti, ki hočemo vse dat v neke predalčke.user posted image

Mene je tudi moja mama nekajkrat poleti vprašala, če ji ne mislim dat nič pit. Sem ji vedno odgovorila: "Polno dojen otrok do 6. meseca ne rabi nič razen mleka." in pri tem je ostalo. user posted image Če je žejen, se na hitro malo podoji, da dobi samo prvo, redko mleko. Če je lačen, se doji več časa, da dobi polnovredno, bolj hranilno mleko, ki začne iz dojk teči kakšno minuto ali dve po začetku dojenja.

Ja imate prav. Joj me bodo spet grdo gledal ko bom rekla da mu ne bom dajala čaja- (čeprav mi je vseeno) samo neda se mi stalno poslušati, da je žejen. Ker potem poslušam, da so oni dajali svojim otrokom čaj in so zdravi.
Pri mojem je problem da se ne odstavi ko ima dostuser posted image

Jaz npr.dojim enkrat na eni dojki, potem pri drugem dojenju na drugi. In če bo bil samo žejen in bo kao pil samo 5 min, in potem ko bo čez čas lačen ga zopet pristavim k isti dojki a ne?

p.s. Kam hodite z malimi otroci na morje? Jaz iščem variante kam bi šli?? Razmišljamo o hotelu oz. nekje da imamo polpenzion, da nam nebo potrebno kuhati.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 27.2.2012 8:32:39 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 684
27.2.2012 8:53:56   
Janchek81

p.s. Kam hodite z malimi otroci na morje? Jaz iščem variante kam bi šli?? Razmišljamo o hotelu oz. nekje da imamo polpenzion, da nam nebo potrebno kuhati.

Mi bomo šli v Pulo po vsej verjetnosti, ampak raje v apartma, ker je tam bolj mir kakor pa v hotelu, pa še tam niti ne veš kakšna hrana bo, a bo primerna za otroka, bo jedel...itd, tko da vedno smo raje šli kar v apartma pa smo sami kuhali kakor pa v hotel, v hotel bi šla ( pa še to pomoje da sva šla samo ene 3x ) samo sama user posted image  brez user posted image

Drugače pa smo bli včeraj prvič na daljšem izletu .. smo šli pogledat na gorenjsko pra dedka user posted image  sam je bla zvečer tko utrujena, da mi je zaspala po hranjenju in se nismo šli umivat. Danes sem nadaljevala s Plivit D3, ker si z Olevitom žal več ne upam, ker mi res non stop poliva in potem ne vem a se dere zaradi krčev ali se dere, ker je lačna ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 685
27.2.2012 9:47:18   
trnuljčica

Ja imate prav. Joj me bodo spet grdo gledal ko bom rekla da mu ne bom dajala čaja- (čeprav mi je vseeno) samo neda se mi stalno poslušati, da je žejen. Ker potem poslušam, da so oni dajali svojim otrokom čaj in so zdravi.

Violica naredi kot ti misliš, da je prav. Ne kot drugi ( mi, tašča, starši, dobronamerne teteuser posted image )

Nimam pojma koliko si stara in to niti ni pomembno v dani situaciji. Ti si mama in trenutno imaš le ti materinski instinkt za tega otroka. Jaz ga za tvojega nimam. Drugi pa tudi ne. Verjamem, da ti pošteno kravžljajo živce z nasveti in poduki kako so oni to in ono. Verjemi, da sem se nažrla nasvetov pri prvem (pri tridesetih-sicer glede spanja), potem pa jih še bolj jezila, ker sem upoštevala le svoj občutek. Ja, ampak tiste poglede čutiš tudi, če jih ignoriraš... A bilo mi je ravno do Pakistana(predvsem za nasvete tipa pojdi spat, ko otrok spi- otrok pa cel dan ni NIČ spal.user posted image Seveda sem šla ob 24 spat z njim za tisto urco. Saj sem bila koma).

Lahko pa narediš kompromis in mu daš žličko ali dve vode, da bodo zadovoljni... Kaj vem. Se boš že odločila...

Želim ti vse dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 686
27.2.2012 9:58:45   
trnuljčica
Tu je link od svetovne zdravstvene organizacije- glede dojenja.

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Neposredna povezava do sporočila: 687
27.2.2012 9:59:00   
mefisto

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
mefisto - pri nas je na dojki še vedno živahnouser posted image Sicer se manj dere ob dojenju in sedaj predvsem zvečer, a še vedno se krega na dojki, pristalja in odstavlja, se zaletava v dojko, brca z nogicami,... Posedično se hranimo zelo dolgo, sita je ponavadi zgolj za 2 uri. Ji pa sedaj dodjam AM zgolj zvečer (ko je najhuje in še to ponavadi ne spije več kot 30ml) ali če kam gremo. Tudi jaz ne vem kok časa bom vztrajala takouser posted image Pa sploh si ne predstavljam, da bi dojila na tak način kje zunaj. Ne bom si pa črpala, ker ne utegnem, saj je naša pupika skoz budna in si še zob kdaj ne umijem, ne pa da bi si še črpala. Mislim pa, da je edino, kar lahko storimo to, da se trudimo in če na koncu pristaneva na AM, bom lahk rekla, da sem se trudila in vztrajala. Ne bom pa vztrajala za vsako ceno, ker se že sedaj precej sekiram, to pa ne koristi ne meni, ne njej in ne mleku, saj je tako dojenje vse prej kot prijetno.

Ja, pri nas je podbno oz. še huje. Naš običajno noče sploh bradavice prijet, dere se kot nor, če še vedno vztrajam pa pride že do histeričnega drenjauser posted image Tu in tam mi ga je uspelo podojit, če je na pol spal zdaj pa je še to pogruntal in se takoj začne dret. Tako, da mislim da bomo mi kr zaključili z dojenjem, ker jaz enostavno ne morem več. user posted image
Tudi jaz se full sekiram, nikakor se ne morem sprijaznit da imam full mleka mali pa se noče dojit.user posted image

Tiste, ki hranite user posted image z AM, katerega uporabljate? Jaz sem sedaj pri pediatru dobila recept za AM in si morem izbrat katerega bom uporabljala.

vijolica2 tudi jaz nikoli nisem gledala na uro, koliko je minilo od zadnjega dojenja. Sej tudi nimaš kontrole koliko user posted image spije. Tako kot je napisala lily32, ga pristavi če bo pil bo če ne pa ne. Pri prvem vem da se mi je včasih dojil na pol ure. Pri tem pa včasih tudi ne vem, sedaj ko vidim koliko spije (ko mu dajem moje mleko po flaški) spije full pa čez eno uro spet hoče. Očitno pač imajo tako potrebo. Tako da jaz nikakor ne omejujem hranjenja po uri. Aja pa naš tudi kr precej poliva, enkrat bolj drugič manj. Dosti bolj poliva, ko ga dajejo krči ker se napenja.

Janchek81 pa si sigurna da poliva zaradi kapljic. Ker razlika med oleovitom in plivitom je samo v tem da so ene narejene na vodni osnovi druge pa na oljni. Kot sem že napisala jaz sem opazila pri mojem da če ga dajejo krči, dosti bolj poliva.

morje mi bomo šli na Pašman v apartma. Hodimo tja že par let in nam je full všeč. Apartma je tik ob plaži, plaža je peščena tako da naš večji full uživa ko se lahko igra s peskom. Pa tudi jaz imam raje apartma, ker s hrano nisi vezan na uro, pa skuhaš tisto kar veš da bo otrok jedel.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 688
27.2.2012 10:16:37   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Tiste, ki hranite user posted image z AM, katerega uporabljate? Jaz sem sedaj pri pediatru dobila recept za AM in si morem izbrat katerega bom uporabljala.

Preden sem imela prvega je to bilo na Rp. Potem je občina ukinila in je bilo na Rp le v primeru alergije (doplačal si polovico cene). A sedaj je spet na RP?

Sicer je naša p svetovala, da ko bom morala iti na zdravila naj uvedem Aptamil al Novalac enko. Navadni, ne proti krčem, ker naj bi jim naredil neko oblogo v želodčku in ... nimam pojma ker se je mala drla in sem slabo poslušala...user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 689
27.2.2012 10:28:35   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Violica naredi kot ti misliš, da je prav. Ne kot drugi ( mi, tašča, starši, dobronamerne teteuser posted image )

Nimam pojma koliko si stara in to niti ni pomembno v dani situaciji. Ti si mama in trenutno imaš le ti materinski instinkt za tega otroka. Jaz ga za tvojega nimam. Drugi pa tudi ne. Verjamem, da ti pošteno kravžljajo živce z nasveti in poduki kako so oni to in ono. Verjemi, da sem se nažrla nasvetov pri prvem (pri tridesetih-sicer glede spanja), potem pa jih še bolj jezila, ker sem upoštevala le svoj občutek. Ja, ampak tiste poglede čutiš tudi, če jih ignoriraš... A bilo mi je ravno do Pakistana(predvsem za nasvete tipa pojdi spat, ko otrok spi- otrok pa cel dan ni NIČ spal.user posted image Seveda sem šla ob 24 spat z njim za tisto urco. Saj sem bila koma).

Lahko pa narediš kompromis in mu daš žličko ali dve vode, da bodo zadovoljni... Kaj vem. Se boš že odločila...

Želim ti vse dobro.

Se podpišem. Lahko poskusiš nasvete drugih, za katere imaš občutek, da bi vama lahko ustrezali, odločila se boš pa najboljše po svojem občutku. Nič od tega, kar si pred porodom sklenila, ali kar ti drugi ukazujejo vama ne bo tako ustrezalo, kot ravnanje po občutku. Le-temu je včasih težko najti in mu verjetni, ker živimo v tako racionalno usmerjenem svetu. Moj prvi se tudi ni znal potolažiti na dojki, je vedno preveč popil in potem ga je tiščalo in je polival. Tudi user posted image  je včasih taka, bi želela biti na dojki, pa se jezi, ker mleko teče in se prav sliši, da ga komaj požira, ker nima več prostora. Takrat HB povečini brez težav vzame dudo, se hitro umiri in zaspi. Prvi ni bil tak. Če je tvoj zadovoljen z malo čaja ali vode, ne vidim razloga, zakaj mu ne-bi raje tega ponudila. Če bo lačen in ne samo potreben tolažbe bo po krajšem času spet jokal. Če se je hotel samo potolažiti bo pa dalj časa mir. Ko je naša lačna začne na drugačen način vlečt dudo in jo hitro ven vrže, tako da hitro vem, kdaj je rabila tolažbo, kdaj pa je lačna. Nekatere user posted image  je sicer težje "prebrati" kot druge, ker včasih tudi sami ne vejo, kaj jim fali. Ampak sčasoma se da vse pogruntat.

Veliko zaupanja vase in v vaju z user posted image  ti želim.

Neposredna povezava do sporočila: 690
27.2.2012 10:31:13   
pinia30
mefisto - pri nas je na dojki še vedno živahno Sicer se manj dere ob dojenju in sedaj predvsem zvečer, a še vedno se krega na dojki, pristalja in odstavlja, se zaletava v dojko, brca z nogicami,... Posedično se hranimo zelo dolgo, sita je ponavadi zgolj za 2 uri. Ji pa sedaj dodjam AM zgolj zvečer (ko je najhuje in še to ponavadi ne spije več kot 30ml) ali če kam gremo. Tudi jaz ne vem kok časa bom vztrajala tako Pa sploh si ne predstavljam, da bi dojila na tak način kje zunaj. Ne bom si pa črpala, ker ne utegnem, saj je naša pupika skoz budna in si še zob kdaj ne umijem, ne pa da bi si še črpala. Mislim pa, da je edino, kar lahko storimo to, da se trudimo in če na koncu pristaneva na AM, bom lahk rekla, da sem se trudila in vztrajala. Ne bom pa vztrajala za vsako ceno, ker se že sedaj precej sekiram, to pa ne koristi ne meni, ne njej in ne mleku, saj je tako dojenje vse prej kot prijetno.

Ja tole kreganje z dojko je precej neprijetno user posted image . Opazila sem, da se naša krega, če se ji v želodčku nabira zrak. Takrat podreva kupček in potem normalno pije naprej. Druga rešitev pa je, da jo dejansko primem za glavico in prislonim na dojko - ker mogoče ima bolj slabo podprto glavico, ko samo leži na roki in se seveda malo matra, ko se ''steguje'' za dojko user posted image . Upam, da ti kakor koli pomagajo moje rešitve user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 691
27.2.2012 10:31:52   
kokosh
nasveti - meni so najprej solili pamet, da se otroka ne sme imeti po rokah. Da ga nahraniš, previješ in vržeš nazaj spat. Če pa joka, naj pa joka, saj bo nazaj zaspal. In sem ubogala. Med telefoniranjem user posted image Na koncu sem dobila navodilo, naj grem pomirit otročka in ga vzamem v naročje ter ga malo ponosim, da ne bo jokal. Zadeva zaključena. Potem sem dobila nasvet, naj čimprej neham dojit in ga navadim na AM, da bo več spal in bom imela več časa. Sem potolkla predlog s težkim orožjem, da ob svojih presežkih mleka ne mislim tvegati še enega mastitisa ob brutalnem prezgodnjem odstavljanju in bom dojila, dokler bom imela dovolj mleka. Amen. Pa seveda oblačenje - zmeraj premalo oblečen. ... Tako da - skozi eno uho notri in skozi obe ven!

poskok v rasti - zadnja dva dneva bi se kar dojil in dojil in dojil. Celo tako hudo je, da ga dojenje brez nastavkov sploh ne moti več user posted image Čedalje pogosteje pomlati zaloge na obeh dojkah, tako da ne vem, ali se mi je količina mleka zmanjšala ali pa so se povečale njegove potrebe. Polulan je zadosti, pokakan pa tudi. Zvečer sva bila z MM že toliko obupana (hotel je pojesti rokico in rokav ter se dojiti pri MM), da sva mu ponudila AM. Pa ga ni hotel, dojil bi se pa (in požiral zraven).

vozičkanje - sezona uradno odprta. mali v vozku zaspi, meni pa gibanje zares zares paše, vozek fajn teče. edino malce samotno je to početi, saj mi okolica ni preveč poznana, družbe tukaj pa razen otročka in moža v službi tudi nimam ...

Neposredna povezava do sporočila: 692
27.2.2012 10:32:26   
miami10
Dojenje-kako pa veš kdaj ima polnodojeni otrok dovolj? Moja je do danes spustila joško vsega skupi 5x...sicer pa vleče in vleče in vleče...pa se crklja in spet vleče in vleče...in tudi po 45min še vleče...ampak sem prepričana da je takrat sita in mi to tudi potrdi ko vrže ven (seveda ker je preveč)...

Oleovit-lahko da ti poliva ker je na oljni osnovi. Zato ga jst dajem po hranjenju, da "plava" na mleku, pomoje je tako boljše...nisem ti tega pisala zadnjič, ker sem to probavala šele te dni...

Počitnice-tudi mi bomo šli (kraja še ne vemo) v apartma. Ker je moje mnenje, da v hotelu se bom sekirala če se bo drla-ker naša mala full joka (kot že veste), hoteli ponavadi nimajo neki debelih sten, pa še takrat ji bom počasi začela dajati okuse. Poleg tega pa če mi po pomoti zjutri spi dlje ob 7h, se ne bom sekirala kdaj bomo šli na zajtrk, ga bomo pojedli ko bomo vstali, na kosilo bomo šli pa že neki ven pojest...tko da meni hotel ne ustreza.

mi imamo danes uz kolkov...pa da vidimo kaj bodo povedali...

kokosh-iz kje pa si? Mogoče je katera od nas blizu in lahko skupaj vozičate? No če ni vprašanje preveč osebno...

< Sporočilo je popravil miami10 -- 27.2.2012 10:35:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 693
27.2.2012 10:41:07   
pinia30
VIJOLICA2:

Prenos misli user posted image user posted image , ker ravno včeraj sem intezivno raziskovala net in kampe in HR. Mi bomo postavili kar prikolico, je pa potrebno zbrati tak kamp, ki je ''''dojenčkom prijazen'''' user posted image . Ve katera za kakega?
Drugače pa bi tudi sama zbrala apartma (apartma vs. hotel), ker zajtrka, kosila ali večerje ne bi rada lovila user posted image

< Sporočilo je popravil pinia30 -- 27.2.2012 10:42:15 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 694
27.2.2012 10:43:25   
kokosh
miami10 - lj vič

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 695
27.2.2012 10:47:52   
vijolica2
Hvala vsem za nasvete. Ja res bom sebe poslušala in nekako druge odbila. Kako jim bom dopovedala, moram še poštudiratiuser posted image user posted image

Vozičkanje, tudi jaz ne poznam veliko ljudi tukaj. Povadi gremo z mojim na sprehod, enkrat je šla tašča. Menda se bova morala navaditi sama. Tukaj pri nas ni toliko možnosti za različne poti ker ni pločnikovuser posted image in ceste so dokaj ozke pa me je malo strah da nebi se kaj naredilo. Da bi se pa vozila v bližnje mesto mi je pa smotano (občasno ja), ker če bi že šla bi za dlje časa šla, ampak potem bo pa mali že lačen, pa kje ga spet podojitiuser posted image . Malo smotano.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 696
27.2.2012 11:07:41   
kimica86

Kimica čestitke za rojstni dan. Tortico si privošči...user posted image

Hvala user posted image Tortice pa žal ne smem, zaradi tamale, bi jo pa z velikim veseljem pojedla user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 697
27.2.2012 11:11:33   
kimica86

Vse najboljše Kimicauser posted image
Tiste ki dojite, a jim daste kaj čaja ali vode piti? Meni je P rekel da lahko.pa če dajete, katere?Jaz sem mu dala malo bebe čaj in je ful pil.

Hvala vijolica user posted image
Jaz naši punčiki dam vsaj 3x tedensko malo prekuhane vode ali čajčka.. Čaj kupim kar v lekarni, piše gor Otroški čaj in naša ga kar fajn prebavlja user posted image
In otrok zna bit fulll žejen- sem vidla kako je naša posrkala 10ml vode dokler si rekel keks.. Tako, da tisti, ki pravi, da se otrok odžeja že z našim mlekom, se fulll moti.. Ker voda je vseeno voda.. Poskusite ve npr. 1 teden pit samo mleko (in to ne 3,5 ampak 1,6 maščobe, ki je skoraj vodeno).. Me prav zanima, če vas bo to odžejalo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 698
27.2.2012 11:24:20   
lily32

user posted image Podpis pod tole.  Pa ne le za vijolico, ampak za vse nas. Meni RR ravno zato všeč; med seboj si izmenujemo mnenja, izkušnje, nato pa uporabim, kar mi ustreza. user posted image

Morje: Od kar imam otroke, prisegam na toplice. Tam je v bazenčkih topla voda, mala uživa 100/uro in sploh noče ven iz vode. user posted image
Poleti smo bili en teden na Krku, sem rabla 4 dni, da sem jo spravla v vodo, ker ji je bila premrzla. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 699
27.2.2012 11:33:49   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

In otrok zna bit fulll žejen- sem vidla kako je naša posrkala 10ml vode dokler si rekel keks.. Tako, da tisti, ki pravi, da se otrok odžeja že z našim mlekom, se fulll moti.. Ker voda je vseeno voda.. Poskusite ve npr. 1 teden pit samo mleko (in to ne 3,5 ampak 1,6 maščobe, ki je skoraj vodeno).. Me prav zanima, če vas bo to odžejalo user posted image

Potem se FULLL moti večina strokovnjakov za dojenje!

Brez zamere, a to je butasta primerjava. Novorojenčka prmerjaš z odraslim človekom - potem ji pa daj še en zrezek pa malo krompirja. user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.