|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
23.2.2012 15:20:02   
lily32
Ena dobra stran o prehrani dojenčkov in malčkov: http://www.paparica.si/prehrana.htmluser posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 626
23.2.2012 21:11:17   
Kasija
noče mi objavit slike user posted image

< Sporočilo je popravil Kasija -- 23.2.2012 21:12:18 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 627
24.2.2012 7:27:22   
vijolica2
Lep sončen pozdravček :)

Danes napovedujejo visoke temp. tudi do 19 stopinj user posted image tako da punce ven bo trebauser posted image
Mi imamo danes prvo posvetovalnico in javim kako je bilo. Upam da bo vse ok.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 628
24.2.2012 7:31:01   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
noče mi objavit slike user posted image

Tudi jaz imam težave s tem. user posted image Če je katera bolj vešča, bi prosila za inštrukcije. user posted image

Kasija, hvala za podporo. Ko me mine slaba volja, pa si takoj zaželim, da bi čim prej dobila menstruacijo, da bi naredili še enega. Saj sem zmešana. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

sicer pa je otrok pripravljen, ko pokaže interes za hrano - gleda, ko ješ, steguje rokice in odpira usta. to so znamenja, da je pripravljen. mu daš za poskusit, pa vidiš.

Se strinjam. Bi rekel Iztok Malkar: "Ma ne morš falit."
Naša se je prvič začela jokat, ko sem jedla jabolko. In potem ko smo jedli kosilo , se je iz vozička začela stegovat in jokat. Nekoč smo jo malo preblitu postavili, je povlekla prt in nase stresla celo skledo solate. user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 629
24.2.2012 8:03:46   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Se strinjam. Bi rekel Iztok Malkar: "Ma ne morš falit."
Naša se je prvič začela jokat, ko sem jedla jabolko. In potem ko smo jedli kosilo , se je iz vozička začela stegovat in jokat. Nekoč smo jo malo preblitu postavili, je povlekla prt in nase stresla celo skledo solate. user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 630
24.2.2012 8:59:14   
binca4
Dobro jutro vsem!

Tudi jaz vas redno prebiram, seveda ko najdem čas. Za pisanje sem bolj lena, se pa potrudim še kdaj kaj napisat.

Sem se pa hotela že zadnjič oglasit glede vrtca. Moj otrok bo sredi dec 2012 dopolnil 11 mesecev, pa sem vprašala kar direktno v enem izmed LJ vrtcev kako je s prijavo. Pa mi je pomočnica ravnateljice odgovorila, da če ne vložim prijave zdaj marca, da potem moj otrok ne bo sploh imel možnosti vpisa v letu 2012/2013 (se pravi do sep 2013). Ne vem kako je z drugimi občinami.

coccinella: sem glasovala za tvojo malo zvezdico

Pa še vprašanje za tiste, ki dodajate AM...imam občutek, da mi ga zvečer zmanjka...nisem sicer prepričana, ali je mali samo tečkast ali je dejansko lačen...včeraj se je nareč drl za umret, potem pa je spil samo 50 ml, pa še to zelo počasi...koliko vi dodajate, če prej še malo podojite.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 631
24.2.2012 9:46:14   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: binca4

Pa še vprašanje za tiste, ki dodajate AM...imam občutek, da mi ga zvečer zmanjka...nisem sicer prepričana, ali je mali samo tečkast ali je dejansko lačen...včeraj se je nareč drl za umret, potem pa je spil samo 50 ml, pa še to zelo počasi...koliko vi dodajate, če prej še malo podojite.

Jaz ko nič ne dojim mi tamala spije zvečer nekje od 100 - 120ml ... ponoč definitivno 120ml, čez dan pa se včasih tud dere pa ji dam flaško pa spije samo 50ml ali pa še manj user posted image  ampak pol pa kr zaspi, zgleda da ji je sam tok manjkal user posted image

(odgovor članu binca4)
Neposredna povezava do sporočila: 632
24.2.2012 10:02:49   
trnuljčica
Knjigo paparico smo kupili,ko smo imeli prvega. Potem je bila porodniška in še kasneje taka katastrofa, da je razen 1x nisem uspela nikoli niti odpret. Vem samo, da so jo vsi hvalili...
Bom v tej porodniški.user posted image
Še enkrat HB , da so si user posted image , celo tisti iz istega gnezdauser posted image , tako različni. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 633
24.2.2012 10:04:48   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Jaz ko nič ne dojim mi tamala spije zvečer nekje od 100 - 120ml ... ponoč definitivno 120ml, čez dan pa se včasih tud dere pa ji dam flaško pa spije samo 50ml ali pa še manj user posted image  ampak pol pa kr zaspi, zgleda da ji je sam tok manjkal user posted image

Janchek, tvoja mala je mlajša kot naš a ne? Mene je pediatrinja nadrla, da mu pa ne smem dat še 120ml, k se mi je zagovorilo, da kdaj ponoči dam tolko. Da je še premajhen, da se mu bo želodček raztegnu itd. Pa se je samo enkrat zgodilo, da je ponoči spil 90, pol je bil pa še lačen in sem še 30 naredila. No, sej zdej ne spije več kot 90 ponoči.
Čez dan pa jaz vedno najprej podojim, pol pa odvisno, če je to dopoldne (imam več mleka, ker sem kolkrtolko spočita), naredim 30 in če hoče še, naredim še 30. Popoldne pa kar 60 naredim. Če hoče še, naredim še 30. Pač tko se igračkam, ker se mi zdi škoda stran metat mleko.
Sva se pa potem z mojim spraševala, kako veva, če otrok ne poje "preveč", ko dojim in potem še dodam, saj ne vem, koliko je spil pri meni. Eh...

Neposredna povezava do sporočila: 634
24.2.2012 10:09:52   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Knjigo paparico smo kupili,ko smo imeli prvega. Potem je bila porodniška in še kasneje taka katastrofa, da je razen 1x nisem uspela nikoli niti odpret. Vem samo, da so jo vsi hvalili...
Bom v tej porodniški.user posted image
Še enkrat HB , da so si user posted image , celo tisti iz istega gnezdauser posted image , tako različni. user posted image user posted image user posted image

Meni jo je pa šenkala kolegica. Bomo videli, če bo kaj v uporabi.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 635
24.2.2012 10:31:31   
kokosh
Mene je pediatrinja nadrla, da mu pa ne smem dat še 120ml, k se mi je zagovorilo, da kdaj ponoči dam tolko. Da je še premajhen, da se mu bo želodček raztegnu itd.

Naš (6 tednov) čez dan sprazni eno dojko, kar količinsko ustreza do vrha polni mali aventovi steklenički (~150 ml), Zadnje dni mu to zvečer ni več dovolj in se loti še druge dojke na pol. Sprva je tudi mene skrbelo, da ne "žre" preveč, ampak se redi povsem normalno (1000 g do 1. pregleda pri P), viseč trebušček se mu je pa vrastel user posted image

Nikar se ne sekiraj, koliko mu smeš dati. Če bo preveč pojedel za svoj želodček, bo itak polil. Če bo dobil premalo, bo pa kar naprej tečen in buden. Tega pa nočemo, ne? user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 636
24.2.2012 10:45:25   
kimica86
Dobro jutro user posted image

Da se še jaz malo javim- včeraj nisem utegnila prit do računalnika.. Včeraj sem s tamalo šla prvič vozičkat user posted image
Glede na to, da se je tamala zjutraj zbudila šele ob 8h, dokler sem jo previla, nahranila, podrla kupček in uspavala, je bilo 10:30.. Pa sem rekla, bomo po naslednjem hranjenju šle ven.. In sem potem še jaz zaspala od 11h do 13h, tako, da sva šele ob 14h odpeketali ven user posted image user posted image Sva šle tudi na obisk do babi in dedija in potem sva celo popoldne preživele tam.. Kako ji je bilo čudno- drugi prostor pa je vse tako čudno gledala in se razgledovala.. hehehe user posted image
Danes pa če bo vse ok, greva spet malo ven.. Trenutno je 9 stopinj (v senci) ter 15 stopinj (na soncu)..

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 637
24.2.2012 10:49:55   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Naš (6 tednov) čez dan sprazni eno dojko, kar količinsko ustreza do vrha polni mali aventovi steklenički (~150 ml), Zadnje dni mu to zvečer ni več dovolj in se loti še druge dojke na pol. Sprva je tudi mene skrbelo, da ne "žre" preveč, ampak se redi povsem normalno (1000 g do 1. pregleda pri P), viseč trebušček se mu je pa vrastel user posted image

Mislim da je štos v tem a je dojen al na am... Ker mleko pri mami je očitno res ultrahitro prebavljivo. Ker moja kaka najraje v svežo pleničko po tem, ko se zbudi in jo previjem, potem obvezno! med hranjenjem vsaj 1x, pa še čez ca kako urco(to ni nujno). Skratka skoraj vse plenice...Tako da zna biti dojenega mleka več- ampak realno je na začetku mleko recimo tudi bolj tekoče, da se odžeja itd(am je pač enako gost)... IN jim tiste samo na am recimo morajo dodajat čaj... To naši že v mleku na začetku dobijouser posted image - tekočino mislim... Na koncu je isto.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 638
24.2.2012 10:55:29   
kimica86

Ker moja kaka najraje v svežo pleničko po tem, ko se zbudi in jo previjem, potem obvezno! med hranjenjem vsaj 1x, pa še čez ca kako urco(to ni nujno).

Hehehehe.. Naša je tudi tašna user posted image user posted image Najraje se pokaka in polula med previjanjem, ko jo že zapakiram v svežo plenico user posted image user posted image Med hranjenjem niti ne toliko pogosto, ampak med previjanjem pa obvezno..

Neposredna povezava do sporočila: 639
24.2.2012 10:58:07   
trnuljčica
Mi je pa vedno šlo na živce, da p , ločujejo, user posted image na am in dojene. Dojeni ima lahko 6 kg v 1 mes(malo moram pretiravat). Če bi jih imel toliko tisti na am pa katastrofa .user posted image Skratka pri dojenem je vse ok, pri am pa mora biti vse po reglcih.

Neposredna povezava do sporočila: 640
24.2.2012 10:58:37   
tamaalaa
Punce imam eno vprašanje, moja pikica ima zabasan nos user posted image z mojim jo 2x-3x na dan priklopva na inhalator, da ji navlaži nos, pol ji dam pa še kakšno kapljico ali dve fiziološke direktno v nos, nato z aspiratorjem spucava nosek, je kakšnih 10 minut ok, pol se pa spet zabašeuser posted image Kaj lahko še nardim, da se ji bo nosek odmašil, ker nočem, da bi dobila kkšno vnetje ušeska al pa kkšno plučnco pa bronhitisuser posted image problem je pa v tem k ne more spančkat oz. jo ful mot in se skoz premetava pa zbujauser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 641
24.2.2012 10:59:35   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ker moja kaka najraje v svežo pleničko po tem, ko se zbudi in jo previjem, potem obvezno! med hranjenjem vsaj 1x, pa še čez ca kako urco(to ni nujno).

Hehehehe.. Naša je tudi tašna user posted image user posted image Najraje se pokaka in polula med previjanjem, ko jo že zapakiram v svežo plenico user posted image user posted image Med hranjenjem niti ne toliko pogosto, ampak med previjanjem pa obvezno..

Sploh ne pomnim kdaj se ni pokakala med hranjenjem. user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 642
24.2.2012 10:59:52   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Janchek, tvoja mala je mlajša kot naš a ne? Mene je pediatrinja nadrla, da mu pa ne smem dat še 120ml, k se mi je zagovorilo, da kdaj ponoči dam tolko. Da je še premajhen, da se mu bo želodček raztegnu itd. Pa se je samo enkrat zgodilo, da je ponoči spil 90, pol je bil pa še lačen in sem še 30 naredila. No, sej zdej ne spije več kot 90 ponoči.
Čez dan pa jaz vedno najprej podojim, pol pa odvisno, če je to dopoldne (imam več mleka, ker sem kolkrtolko spočita), naredim 30 in če hoče še, naredim še 30. Popoldne pa kar 60 naredim. Če hoče še, naredim še 30. Pač tko se igračkam, ker se mi zdi škoda stran metat mleko.
Sva se pa potem z mojim spraševala, kako veva, če otrok ne poje "preveč", ko dojim in potem še dodam, saj ne vem, koliko je spil pri meni. Eh...

Vidš kok se pediatrinje razlikujejo .. jaz, ko sem na sistematskem moji povedala, da ji dajem po 90 ali 120ml je rekla, da naj tako ostane, ker mora otrok pri 4 tednih popiti minimalno 100ml na obrok in potem vedno več, ko bo stara 5 tednov ( to je pa jutri ) pa da more spit že na obrok 160ml ... jaz sicer ne dojim, ji dajem samo Aptamil, tako, da je rekla, da je to povsem normalno in da se tamala lepo normalno redi, tko da zdej pa že ne znam bit pametna user posted image  ampak naša pridobiva na kilah kar pridno, pa ne morem rečt da je bajsa, ker je sama rekla pediatrinja, da otrok to sam porazdeli in da tudi raste, ker je v 1 mesecu zrasla za 4cm ... sej je tko, da v večini spije res nekje 100ml ampak ponoči pa zjutraj, ko več spi pa definitivno 120ml user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 643
24.2.2012 11:05:51   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: tamaalaa

Punce imam eno vprašanje, moja pikica ima zabasan nos user posted image z mojim jo 2x-3x na dan priklopva na inhalator, da ji navlaži nos, pol ji dam pa še kakšno kapljico ali dve fiziološke direktno v nos, nato z aspiratorjem spucava nosek, je kakšnih 10 minut ok, pol se pa spet zabašeuser posted image Kaj lahko še nardim, da se ji bo nosek odmašil, ker nočem, da bi dobila kkšno vnetje ušeska al pa kkšno plučnco pa bronhitisuser posted image problem je pa v tem k ne more spančkat oz. jo ful mot in se skoz premetava pa zbujauser posted image

Čimvečkrat čistit nosek s fiziološko. To je najboljša preventiva, da se infekt ne prenese na ušesa. Skratka spirat viruse, bakt...
Pri našem prvem je vedno delovalo, da smo mu ko je bil prehlajen, bolan... dvignili vzglavje za 30 % v posteljici. Je veliko boljše spal. Problem je bil zaspat, potem pa praviloma ok... Plus na radiator obvezno daj mokre brisače in zlasti sedaj ne kuri preveč ponoči. Midva sva mu morala ponoči prav izklopit radiator, če ne je bilo vsak dan slabše... In sva ugotovila, da je bilo takrat optimalno zanj, da je lažje dihal, 18 stopinj- max 20 ponoči. Sicer se mu je nos od suhega zraka zamašil in se je zbujal...

(odgovor članu tamaalaa)
Neposredna povezava do sporočila: 644
24.2.2012 11:11:08   
kimica86

Čimvečkrat čistit nosek s fiziološko. To je najboljša preventiva, da se infekt ne prenese na ušesa. Skratka spirat viruse, bakt...
Pri našem prvem je vedno delovalo, da smo mu ko je bil prehlajen, bolan... dvignili vzglavje za 30 % v posteljici. Je veliko boljše spal. Problem je bil zaspat, potem pa praviloma ok... Plus na radiator obvezno daj mokre brisače in zlasti sedaj ne kuri preveč ponoči. Midva sva mu morala ponoči prav izklopit radiator, če ne je bilo vsak dan slabše... In sva ugotovila, da je bilo takrat optimalno zanj, da je lažje dihal, 18 stopinj- max 20 ponoči. Sicer se mu je nos od suhega zraka zamašil in se je zbujal...

Mi imamo tudi problemčke z noskom.. Pa vsaj 2x dnevno damo vedno po 2 kapljici v vsako nosnico in čez5min povlečemo z aspiratorčkom, ampak vseeno potem spet diha kot mops user posted image user posted image
Mi imamo v spalnici en radiatorček in nanj damo posodo z vodo, da vlaži zrak.. Ugasnit pa žal ne smemo radiatorja, ker sedaj imamo 19 stopinj not in če bi ga ugasnili, bi temperatura padla 100% na 16 stopinj, ker klima, ki je v dnevni sobi, ne doseže toliko spalnice..

Neposredna povezava do sporočila: 645
24.2.2012 11:14:07   
kimica86
Aja, še to sem pozabila napisat..

Patronažna je rekla, da, če se grejemo na radiatorje, moramo obvezno vsaj 1x dnevno prezračit prostor za 10min, da se zlufta..
Mi to vse počnemo, ampak kljub temu ima tamala skozi pol nosek.. Prav hripa med dihanjem.. Ampak to samo, ko se malček razburi, drugače ni neki slišat, razen, če zaspi v naročju na hrbtu.. Potem imam občutek, kot bi smrčala..

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 646
24.2.2012 11:28:26   
trnuljčica
Ko je naš imel poln nos sem mu čistila min 5x dan. Dostikrat skoraj vsako uro- sicer res ni nikoli spal...Druge preventive, da ne dobi vnetja ušes žal ni.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 647
24.2.2012 12:41:57   
vijolica2
Evo nas s prvega pregleda. Vse je super. Zredil se je za 1300g(6 tednu smo stari) je reku da je čisto dovolj. Zrasli za 4 cm in smo že 55cm velikiuser posted image , glavico pa ima že 37 obseg.
Glde polivanja je rekel da ga naj res samo na 3 ure previjam. njegov trebušček rabi 2 ure do 2,5 ure da prebavi prejšen obrok, in zato mi poliva če prej je.Če se pa joče pa malo čaja ali vode. Tako da sem mu prej dala 2 žličke bebe čaja in je bil zadovoljen.Ali ga pa pač nekako pomiriti.Naslednji pregled imamo 13.3.
A ve boste dale ceptiti proti rotavirosu?
Sedaj pa na sončka ven.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 648
24.2.2012 14:18:01   
tamaalaa
hvala za odgovore, bomo poskusli, upam, da bo boljše! Sicer ma že od prvega dne skoz poln nosek, ampak nikol ni blo tok hudo k je pa zdjuser posted image zmer so pa samo rekli naj kapnem kapljico ali dve fiziološke v nosek in bo boljše...
Tiste, ki otroke ne dojite in ste na am, a majo vaši otročki, tud bolj suh, trd kakec?user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 649
24.2.2012 14:59:42   
lily32
Pri AM je kakec bolj gost kot pri dojenju, AP lahko povzoča tudi zaprtja.

(odgovor članu tamaalaa)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Čestitke in verzi ob rojstvu
Kaj napisati v voščilnico staršem, ki so preliti z ljubeznijo do novorojenčka? Da bo pisanje lažje, smo zbrali najlepše ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Moda

Tiste, ki ste močnejše postave... Se vam zdi, da je dovolj izbire oblačil v trgovinah?

Da, a je predrago (19%)

Ne, oblačila niso lepa (29%)

Manjka takšne izbire (40%)

Da, vsega je dovolj (12%)

Število vseh glasov: 3592

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!