Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:02:14
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: minabo Nehaj se pripravljati in začni :) Hvala za ta pameten nasvet. Ampak zdaj je tak mrzlo, pa neke opravke imam, moram z avtom tja... Pa tenisk nimam pravih Svašta, a ne? Težki primer sem ...
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:02:33
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie Jaz tečem, ene 3-4x tedensko, odvisno kako mi znese (sin je star 2 leti, hči 2,5 meseca). Tečem tudi pri hudem mrazu in kljub temu, da dojim. Poleg tega še vozičkam, skoraj vsak dan od 5-12km. Se da, samo zoorganizirat se je treba... To ziher ni v redu. To ima ziher posledice.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:03:30
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi No, midve bi bili fajn spodbuda ena drugi. Za vsak meter bi si lahko čestitali. Kaj bi blo to enega zmagoslavja. Samo, res počakajva, da se malo segreje. Zdaj ful ni zdravo tekat po tem mrazu. Tud 10 metrov ne. To ziher vsi zdravniki odsvetujejo. Sem ti glih to mislila napisati, da bi skupaj uspele Jaz tebe porinem meter - dva, ti pa mene... Samo ne v prepad, prav? To se bova prej zmenili, kam se bova porivali.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:04:54
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Mene je za tek rešla dobra muzka! Priporočam! Drugače je dolg cajt za umret! Jo imam že celo leto pripravljeno, samo je še nisem poslušala v gibanju
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:06:06
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: minabo Vsak tekač je na začetku zadihan :) To je čisto normalno. Samo nehat ne smeš, ker je potem bolje. Obljubim. Meni je prve dva kilometra vedno težje kot potem, ko je ena ura mimo. Tečt se seveda da tudi, ko je zunaj minus, ampak za začeti pa počakajte na toplejše vreme,drugače bodo vaša dihala doživela šok Okej, resno: kolk časa pa bom zadihana in zaripla? Teden, dva? Ker res ni prijeten občutek, da ti želi srce vršti skozi usta ven, takoj az pljučmi. Koliko je za začetek dovolj? Kolk minut, mislim? Kolikokrat tedensko? Pa najbrž najbolje zjutraj, a ne?
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:07:27
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Samo ne v prepad, prav? To se bova prej zmenili, kam se bova porivali. V prepad? A sem ti dolžna kaj, ali ti meni? Ne da bi vedla... če boš dosti hitrejša od mene... mogoče, nikoli ne veš daj si za ziher še ščitnike na glavo, komolce, zapestje in kolena. Aja, pa rolerje sem si lani kupila... 1x bila na njih... sem čisto pozabla, da jih imam.
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:07:31
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Mene je za tek rešla dobra muzka! Priporočam! Drugače je dolg cajt za umret! Sovražila iz dna duše tek v šoli. Pa sem potem hitro noter padla. Ampak zaradi pomanjkanja časa sem tudi hitro padla ven, zato tudi jaz že komaj čakam, da bo malo topleje, da zopet not padem. Okej. Se pravi, da rabim kaj? MP3 al je zdaj že 4, 5 ... Kaj nabavim? Nekaj enostavnega, pa poceni.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:08:54
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Samo ne v prepad, prav? To se bova prej zmenili, kam se bova porivali. V prepad? A sem ti dolžna kaj, ali ti meni? Ne da bi vedla... če boš dosti hitrejša od mene... mogoče, nikoli ne veš daj si za ziher še ščitnike na glavo, komolce, zapestje in kolena. Aja, pa rolerje sem si lani kupila... 1x bila na njih... sem čisto pozabla, da jih imam. Ne, ne, rolerji pa niso zame. Okej, a pol začneva? Še datum potrebujeva. Samo ne prehitro, ker najprej se morava prishično pripravit. To je najbrž nujno.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:09:55
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Okej. Se pravi, da rabim kaj? MP3 al je zdaj že 4, 5 ... Kaj nabavim? Nekaj enostavnega, pa poceni. Pa ne si balade posneti gor
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:10:48
|
|
|
|
sazi
|
Jaz tudi tečem - no zadnji mesec bolj malo, ker se od ene bolezni še nisme čisto pozdravila, ampak grem tudi na Kraški maraton. Meni nekoč tudi ni bilo jasno, kako in sploh zakaj teči, čeprav sem imela rada šport in sem počela vsemogoče, ampak tekla pa nisem. Pa sem enkrat začela - takrat, ko je bilo v Poletu prvič kako začeti teči in so bili opisani "treningi" po sistemu menjava hoje in teka (5 min teka, 2 min hoje) in tako 2 tedna vsak drugi dan. Kako se je vleklo teh 5 minut teka, 2 minuti hoje je pa minilo v trenutku In sem potem šla po programu - tek vsak drugi dan in stopnjevanje na 1 (ali 2 se ne spomnim) tedna. 5 tekov po 5 minut, vmes po 2 minuti hoje 5 tekov po 5 minut, vmes ena minuta hoje 4 teki po 8 minut, vmes 2 minuti hoje 4 teki po 8 minut, vmes ena minuta hoje 3 teki po 10 minut.... No, potem si znaš že sam naštimat tako, da podaljšujem tek in kmalu ukineš hojo. Je pa (v komentar spodaj napisanemu) zelo pomembno to, da začneš teči počasi. Naj te ne morijo kilometri in ostali tekači. Jaz sem na začetku tekla tako počasi, da je mož, ki je šel zraven peš bil hitrejši od mene. Lani sem 1. pretekla 21 km in je bil res dober občutek, ko vidiš, kaj zmoreš - ob vsem tem, seveda, da že ves čas delaš za svoje zdravje. IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi No, in kako se začne? A je kaj upanja za človeka, ki je zadihan po 10ih metrih? Še lahko kaj dodam? Ni potrebe, vse si napisala Kot napisano zgoraj - tečeš počasi, pa kar gre.
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:11:59
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Okej, a pol začneva? Še datum potrebujeva. Samo ne prehitro, ker najprej se morava prishično pripravit. To je najbrž nujno. Ko bo bolj toplo, tega ne pozabi... aja, kje pa bova laufali? Mislim kateri kraj ali država Sploh ne vem od kje si ... Lahko pa ti k meni prilaufaš, jaz pa k tebi (samo v primeru, da sva sosedi )
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:13:35
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Lani sem 1. pretekla 21 km in je bil res dober občutek, ko vidiš, kaj zmoreš - ob vsem tem, seveda, da že ves čas delaš za svoje zdravje. Čestitam!
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 12:17:00
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: sazi Lani sem 1. pretekla 21 km in je bil res dober občutek, ko vidiš, kaj zmoreš - ob vsem tem, seveda, da že ves čas delaš za svoje zdravje. Čestitam! hvala
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 13:37:32
|
|
|
|
juniorka
|
No, to pa moram pokomentirat. Jaz sem sovrazila tek, predvsem zaradi sole, ker sem imela par kil prevec.. v srednji soli Cooperjev test..groza. Vedno sem imela bolecine na strani ( stitch). In pol jaz pri svojih 35, sama z dvema otrokoma( 4 in 2 leti) poslusam o maratonu... in me je nekaj zagrabilo in sem se prijavla, 7 mesecev pred dogodkom. Poslali so mi 6 mesecni trening plan in sem zacela ( http://www.virginlondonmarathon.com/training-centre/training-advice/training-plans/beginner-24-week-training-plan/ ) Zdaj sem v 14 tednu in moram rect, da sem vsega skupaj spustila mogoce 5 tekov zaradi bolezni ali utrujenosti. Sem imela mini maraton pred 2 tedni in ga pretekla v 2,5 urah brez problemov. Moram povedat, da mi ni zal, najboljsa motivacija je bila, da je to cas zame in treningi me veselijo, ce mi bo pa uspelo 42km pretect v dokaj dobrem casu, pa se toliko bolje. Glede mraza.. do minus 5 je ok zunaj, drugac pa telovadnica. Prehlajena od novembra se nisem bila... Samo priporocam! Motivacija je pa najboljsa, da se prijavis na tek, pol pa si prisiljen zacet trenirat. Meni je blo najtezje z organizacijo, kdo bo cuval otroke ta cas.. sem tudi malo v vozicek nabasala, tavecjega na kolo pa smo sli Ne morem verjet, kako se mi je telo spremenilo, prvic v zivlenju imam ,rit, , misice lepo oblikovane, minico z veseljem dam gor, vsi mi pravijo, kolk sem shujsala ( ne boste verjele, cela 2 kg ) ampak zgledam pa res dost boljse.. mogoce, ker se pocutim boljse, je res fajn za relaksacijo. No, zdaj pa poiscite dogodek in zacet!!!! Na prilepljeni strani so tudi plani za trening od 5km naprej! Lp iz Manchestra, pa drzite pesti 29. aprila
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:11:15
|
|
|
|
skuštrana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi A tekačice pa bene ni? Da bi mi povedala čudežni recept, kako začet. Ko zveš, mi prosim javi. Ok, za začetek čakam pomlad, potem pa Ja, ja, itak, saj jaz tudi čakam pomlad in +10 stopinj. Saj prej se po moje sploh ne sme začet. Ok, javite še meni Teniske sem si že kupila... Pa debel plus tudi že imamo, samo dobro voljo še čakamo.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:24:46
|
|
|
|
alda
|
ja športam : vsak dan vsaj 3x nesem žlico v usta, potem vstanem in vsedem se tudi taužent-krat na stol, da o razgibavanju prstov po tipkovnici sploh ne govorim-zato pa imam suhe kot smrt s sinom igrava kdaj človek ne jezi se,pa skačemo pred xboxom in kinecktom zdaj pa zares: pozimi sobno kolo, hoja, poleti kolo če se le da vsak dan, hribi, pa badbinton
< Sporočilo je popravil alda -- 17.2.2012 14:25:48 >
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:29:19
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Okej. Se pravi, da rabim kaj? MP3 al je zdaj že 4, 5 ... Kaj nabavim? Nekaj enostavnega, pa poceni. Pa ne si balade posneti gor
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:40:02
|
|
|
|
minabo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Okej. Se pravi, da rabim kaj? MP3 al je zdaj že 4, 5 ... Kaj nabavim? Nekaj enostavnega, pa poceni. Pa ne si balade posneti gor hahaha čeprav meni na začetku paše, da je glasba bolj počasna , da ne začnem prehitro
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:47:15
|
|
|
|
sanasan
|
JUNIORKA - svaka ti čast bom držala pesti, samo malo nas opomni prej moje športanje: s perilom gor in dol po stopnicah, letanje s sesalcem po hiši ipd. drugače pa: občasno: smučanje, rolanje, drsanje in kolesarjenje, plavanje ter tenis ....večino vse to s tamalimi, ker je mož bolj 'sedeće' sorte doma oz.pravi, da ima dovolj gibanja že v službi dokaj redno: qigong in taijiquan zeeeeeeelo me mika zumba, pa še nisem našla primernega dopoldanskega termina v naši okolici
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:54:33
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Okej, a pol začneva? Še datum potrebujeva. Samo ne prehitro, ker najprej se morava prishično pripravit. To je najbrž nujno. Ko bo bolj toplo, tega ne pozabi... aja, kje pa bova laufali? Mislim kateri kraj ali država Sploh ne vem od kje si ... Lahko pa ti k meni prilaufaš, jaz pa k tebi (samo v primeru, da sva sosedi ) To je zdaj lahko problem, ja.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:57:15
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana IZVIRNO SPOROČILO: Daschi IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: Daschi A tekačice pa bene ni? Da bi mi povedala čudežni recept, kako začet. Ko zveš, mi prosim javi. Ok, za začetek čakam pomlad, potem pa Ja, ja, itak, saj jaz tudi čakam pomlad in +10 stopinj. Saj prej se po moje sploh ne sme začet. Ok, javite še meni Teniske sem si že kupila... Pa debel plus tudi že imamo, samo dobro voljo še čakamo. Ne, ne, ne, ko se sneg stopi in blato posuši. Prej se ne sme začet.
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 14:59:00
|
|
|
|
Daschi
|
sazi, juniorka, bravo! Vsaka čast! A bosta, nas začetnice, spodbujali, ko začnemo?
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 15:15:59
|
|
|
|
LuLu
|
juniorka čestitke tudi tebi! Na zumbo sem tudi hodla, pa mi ni potegnilo. Same mlade frkle, sem se tam počutila kot stara oma, pa čeprav sem včasih plesala in imam rada take ritme, ampak me je minilo. Zdaj bi mi bila bolj primerna telovadba za nosečnice ali za seniorje. Ne bi izstopala Hudiča, jaz še tenisk pravih nimam, a morajo biti take za tek ali so lahko startaske?
|
|
|
|
RE: Se kaj ukvarjate s športom? 17.2.2012 15:20:55
|
|
|
|
minabo
|
No, LuLu napreduješ
|
|
|
Otrok na počitnicahpikpikiKoliko je bil star vaš otrok, ko ste ga prvič pustile v varstvu preko noči (npr.pri babici)?manj kot 1 leto (
28%)
med 1. in 2. letom (
36%)
med 2. in 3. letom (
16%)
med 3. in 5. letom (
14%)
več kot 5 let (
6%)
Število vseh glasov: 64Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!