|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   partner mi ne pomaga
13.2.2012 20:58:49   
mommy to be
pozdravljene,
na vas se obračam z željo, da mi napišete vaša mnenja, ker se mi zdi, da resno delam nekaj narobe.
sem mamica 3 letnemu fantku.zveza z njegovim očetom je pred letom in pol razpadla, kar pa je bilo samo vprašanje časa. danes sva v zelo slabih odnosih, vendar se zelo trudim zaradi najinega sina, da bi bilo vse tako kot mora. ob razpadu sem poslušala očitke, kaj vse delam narobe, nič ni bilo prav ali dovolj dobro kar sem delala, v očeh bivšega partnerja sem bila slaba gospodinja in mama.
pa sem vse to preslišala, šla preko tega in kmalu spoznala današnjega partnerja. zelo sva se ujela, imela sva enake poglede na stvari, želje in ambicije. hitro sva začela živeti skupaj in danes sva na pol poti, da se nam pridruži nov družinski član. tu pa nastane problem. za vse sem sama, kuham, likam, perem, pospravljam, skrbim za otroka (partner ima mojega sina zelo rad in obratno). vse kar prosim partnerja da mi v gospodinjstvu pomaga mu je težko, odlaša toliko časa, da naredim sama, nič ne opazi sam. ko mu omenim, da si želim da mi pomaga, ker mi bo ob prihodu novega člana zelo težko za vse bit sama je tiho. se ne krega, se mi zdi, kot da ve, da ni prav, spremeni pa nič. tako da je vse po starem. že v prejšnji vezi je bilo tako, z razliko, da če sem bivšemu partnerju to omenila (opravljanje gosp. del) je on vpil, ta je tiho.
preveč pričakujem od njega? da se razumemo, prosim ga npr. da obleče jogi, da ga ne dvigujem sama, da odnese smeti, pomije posodo. za moje pojme nič pretežkega.
razumem, da je utrujen od službe- ampak jaz tudi hodim, razen ko sem na bolniški z malim, ampak takrat pa je doma vse narejeno sproti. ravno tako delam jaz. je za mene to samoumevno?
prosim za nasvete, ker ga imam res rada in ne želim, da bi to nosila kot neko breme v najini zvezi.
najlepša hvala vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: partner mi ne pomaga
13.2.2012 21:29:10   
Anja25
Ali še nisli slišala, da so moški padli z Marsa (ženske smo mimogrede iz Venere) in da ne bo naredil nič, ker on to pač ne more, kaj šele, da bi sam opazil, da je treba kaj postorit. Jaz sem se s tem že zdavnaj sprijaznila in v glavnem vse postorim sama, pa imam veliko hišo, okolico, vrt ...
Pa nekako zmorem, edino trave zunaj ne kosim, ker to je pa res njegovo delo. No pa da ne bom preveč krivična do mojega moža, včasih me sicer tudi vpraša, če mi kaj pomaga in takrat ga seveda ponucam, včasih pa kar določim.
Tako pri nas ta stvar laufa. LP

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2012 21:35:04   
.sara.
Veš kaj, ce si ga ze parkrat prosila za pomoc in te onvztrajn ignorira, potem ti ignoriraj njega. N vem, par dni. E pripravi kosila,ne likaj,ne peri cunj, koš naj bo paoln smeti........in upaj da se bo sam zrajtal in smeti odnesel. Ce pase ne bos, potem pa bog mu pomagaj. In ko bo vprasal zakaj ni kosila alia pa zakaj ni pomito ali pospravljeno, mu enostavno povej da vsega ne zmores sama.

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2012 21:49:28   
diana 28

IZVIRNO SPOROČILO: Anja25

Ali še nisli slišala, da so moški padli z Marsa (ženske smo mimogrede iz Venere) in da ne bo naredil nič, ker on to pač ne more, kaj šele, da bi sam opazil, da je treba kaj postorit.

Temu sem se morala pa prav nasmejat user posted image .... Potem sem jaz dobila vedno fante, ki so iz čudnega predela Marsa. Ne vem ali imam to srečo, ma sem vedno imela nekoga, ki je naredil več kot jaz. Res sem vedno naletela na partnerje, ki jim ni bilo težko dat prat cunje, posesat, kuhat....In niso bili copate. Včasih moj partner skuha sam kosilo in je vesel, da naredi nekaj dobrega in to zelo cenim. Je pa res, da moških, ki niso pokazali volje za kaj postorit so že v principu odpadli, ker res ne prenašam, da stoji vse na ženski. Očitno sem take tudi odbijala-hvala bogu user posted image

Mislim, da je potrebno moške tudi ''naučit dela''. Če boste vse naredile namesto njih (kot so verjetno njihove mame) bo tako tudi naprej ostalo. Jaz bi vztrajala, nebi naredila vsega namesto njih. Saj morda sem čudna, vendar ne mislim bit za vse sama in od partnerja pričakujem, da mi bo pomagal ne pa mu že v principu dam vedeti, da lahko pa on počiva in bom že jaz vse postorila. Tudi me smo utrujene in potrebujemo pomoč in se mi zdi egoistično od nekaterih moških, da se delajo slepe in prismuknjene-da ne rečem kaj drugega. user posted image Bolje, da neham... V glavnem, ni res, da so moški iz Marsa-oni hočejo bit iz tam ja, ker jim tako ustreza- lep izgovor....

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2012 22:00:31   
ZmajTolovaj
Ne vem, kaj bi ti rekla; jaz tudi opravim večino sama, ampak ker meni tako paše, mi je v veselje. Ampak pri treh otrocih pač težko to delam non stop, tako da takrat pa mož uleti. Kuha, sesa, pomiva itn.
Sama boš po moje težko, tako da jaz bi tudi vztrajala. Se bo že navadil.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.2.2012 22:45:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu diana 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2012 22:50:27   
Anonimen
To je bilo za pričakovati, glede na to, da si praktično skočila iz ene postelje v drugo in si takoj omislila še otročka.
Partnerja ne boš spremenila, lahko samo sebe. Potem bodo tudi ljudje okrog tebe drugačni.

Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2012 6:58:22   
josephine27
Mislim, da je potrebno moške tudi ''naučit dela''. Če boste vse naredile namesto njih (kot so verjetno njihove mame) bo tako tudi naprej ostalo.

Se strinjam. Ko sva z mojim začela živeti skupaj ni bil navajen na nobeno gospodinjsko delo, ker je pri njih doma vedno vse naredila mama, ker je bila doma gospodinja in ni hodila v službo. Danes pomaga pravzamprav vse razen likanja. Če se sam ne znajde in ne vidi kaj je za neredit mu pa določi kako stvar, ki veš da jo zna ali pa delajta skupaj da se "navadi"..

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2012 8:10:32   
polho3006
Ja moške je treba navaditi...ampak jaz sem naredila napako da sem ga navadila na...ko je bil sam je pomival posodo, je dal cunje prat, jih je obesil, je likal...v glavnem zna vse, ampak odkar živiva skupaj pa...ojoj...enkrat na teden posesa in to so vsa gosp. oravila ki jih opravi.
Ena je avtorici svetovala naj dela ona enako, naj ignorira...sem poskusila, ampak...nima smisla...na koncu moraš tako ali tako vse narediti sam in še delo je nakopičeno. Sem mu hvaležna če je z otrokom tisti čas ko jaz pospravljam da lahko jaz naredim čim več v čim krajšem času.
Tako da avtorici svetujem naj se ne jezi, ker...NIMA SMISLA! Vsi moški so narejeni po istem vzorcu, le v fini obdelavi se razlikujejo!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2012 8:21:24   
Nika v službi
Vedno me pogreje, ko zaslišim, da ženska izjavi, kako ji mož POMAGA! Madonca, pa kaj ti ima za pomagat?! Saj je del družine, nič ne pomaga, vsak mora opravit svoj del posla. To je družina. Kjer ljudje skupaj sobivajo, se imajo radi in vsak po svojih močeh prispevajo v skupno dobro.

Sorči, ampak nikoli, res nikoli, ne bom razumela, kako servilne so nekatere žene/ženske. Potem pa jamrajo, da so za vse same. Seveda. Ker dedom rit odnašajo na vsakem koraku.

HB, imam moža, ki dela vse in to brez tega, da bi mu s prstom kazala. Ampak tak je bil že prej, se je naučil že v matični družini, da je treba delat, pospravljat, smeti odnest, posesat sobo, zašit gumb, skuhat.... potem sva to prakticirala kot punca in fant, sedaj pa kot mož in žena.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2012 9:36:51   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006
Vsi moški so narejeni po istem vzorcu, le v fini obdelavi se razlikujejo!

to sploh ni res. moj mož sesa, pomiva wc, okna, tla, posodo, tudi kuha, briše prah, ma ni da ni. samo pralni stroj in pranje mu je komplicirano in nima občutka za zlaganje oblek in organiziranje omar.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2012 9:41:25   
dreamhorse
Nika se bom strinjala s tabo.. Popenim, če moški pomaga in če je varuška... Halo, saj je otrok njegov... on je oče in ne varuška...
Drugače pa tudi jaz imam srečo, da moj dragi zelo pridno opravlja gospodinjska opravila. Kuha, pospravlja, sesa, odnese smeti... In verjele ali ne, zamenja rolo papirja na wc jeu, ko te zmanjka... user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2012 9:50:05   
LittleSun
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Vedno me pogreje, ko zaslišim, da ženska izjavi, kako ji mož POMAGA! Madonca, pa kaj ti ima za pomagat?! Saj je del družine, nič ne pomaga, vsak mora opravit svoj del posla. To je družina. Kjer ljudje skupaj sobivajo, se imajo radi in vsak po svojih močeh prispevajo v skupno dobro.

se podpišem pod tole....tudi mene razjezi ko tako slišim. Ne rečem, da je moj biser v pospravljanju in čiščenju, ampak še nikoli mi ni bilo potrebno menjati žarnice, popraviti omare, pribiti žeblja, pa ne zato ker tega nebi želela, amapk ker on to naredi rad in naredi sam od sebe. Pa me nikoli ne obtoži, da mu ne pomagam menjati žarnice in odnesti česa v klet. Vsak ima svoj del za naredit. Če vidi, da sem utrujena tudi on pospravi posodo ali posesa stanovanje. Smeti odneseva kdo gre pač ven, ponavadi jih nesemo kar vsi skupaj (imamo 100m do smetnjaka user posted image user posted image ). Se mi zdi, da moraš od začetka skleniti nek tih dogovor da vsi delamo vse. Je pa res, da če bi poležaval na kavču, medtem ko bi morala jaz vse sama, od otroka do wc-ja, pa še žarnico menjat, potem pa bi tudi jaz bentila, da naj se zmiga.

Upam da bosta s pogovorm rešila.

Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2012 10:28:34   
josephine27

Se strinjam s tem, da vsak prispeva po svojih močeh. Samo verjeli ali ne obstajajo družine, ki imajo poleg službe in hiše oz. stanovanja še kaj drugega za počet in imajo zato delo malo drugače zastavljeno oz. razdeljeno. In ja če mož nikoli ne pomije posode še ne pomeni da nič ne prispeva in cel dan leži na kavču.

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2012 11:20:19   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: mommy to be

pozdravljene,
na vas se obračam z željo, da mi napišete vaša mnenja, ker se mi zdi, da resno delam nekaj narobe.
sem mamica 3 letnemu fantku.zveza z njegovim očetom je pred letom in pol razpadla, kar pa je bilo samo vprašanje časa. danes sva v zelo slabih odnosih, vendar se zelo trudim zaradi najinega sina, da bi bilo vse tako kot mora. ob razpadu sem poslušala očitke, kaj vse delam narobe, nič ni bilo prav ali dovolj dobro kar sem delala, v očeh bivšega partnerja sem bila slaba gospodinja in mama.
pa sem vse to preslišala, šla preko tega in kmalu spoznala današnjega partnerja. zelo sva se ujela, imela sva enake poglede na stvari, želje in ambicije. hitro sva začela živeti skupaj in danes sva na pol poti, da se nam pridruži nov družinski član. tu pa nastane problem. za vse sem sama, kuham, likam, perem, pospravljam, skrbim za otroka (partner ima mojega sina zelo rad in obratno). vse kar prosim partnerja da mi v gospodinjstvu pomaga mu je težko, odlaša toliko časa, da naredim sama, nič ne opazi sam. ko mu omenim, da si želim da mi pomaga, ker mi bo ob prihodu novega člana zelo težko za vse bit sama je tiho. se ne krega, se mi zdi, kot da ve, da ni prav, spremeni pa nič. tako da je vse po starem. že v prejšnji vezi je bilo tako, z razliko, da če sem bivšemu partnerju to omenila (opravljanje gosp. del) je on vpil, ta je tiho.
preveč pričakujem od njega? da se razumemo, prosim ga npr. da obleče jogi, da ga ne dvigujem sama, da odnese smeti, pomije posodo. za moje pojme nič pretežkega.
razumem, da je utrujen od službe- ampak jaz tudi hodim, razen ko sem na bolniški z malim, ampak takrat pa je doma vse narejeno sproti. ravno tako delam jaz. je za mene to samoumevno?
prosim za nasvete, ker ga imam res rada in ne želim, da bi to nosila kot neko breme v najini zvezi.
najlepša hvala vsem!

Svetujem ti, da vprašaš za nasvet, mnenje super svetovalca za družinske težave Edina Durakovića. Sem prepričana, da ti bo dal kak dober nasvet. Najdeš ga tukaj, hitro odgovori, vprašanje zastaviš anonimno: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/edin-durakovic_45

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2012 11:37:37   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Partnerja ne boš spremenila, lahko samo sebe. Potem bodo tudi ljudje okrog tebe drugačni.

Se strinjam.
Tečnarjenje nikoli, ampak res nikoli ne prinese želenega rezultata. Če vidi da imam polno dela in to opravljam s čisto dobro voljo mi vedno priskoči na pomoč, če ne drugega prevzame opravila z otročkom, da jaz ta čas naredim drugo. Če pa se lotim stvari s slabo voljo se pa raje umakne. Kdo pa bo gledal tečno babo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2012 12:03:32   
cimi

Sorči, ampak nikoli, res nikoli, ne bom razumela, kako servilne so nekatere žene/ženske. Potem pa jamrajo, da so za vse same. Seveda. Ker dedom rit odnašajo na vsakem koraku.

HB, imam moža, ki dela vse in to brez tega, da bi mu s prstom kazala. Ampak tak je bil že prej, se je naučil že v matični družini, da je treba delat, pospravljat, smeti odnest, posesat sobo, zašit gumb, skuhat.... potem sva to prakticirala kot punca in fant, sedaj pa kot mož in žena.

podpis pod Nikin post!!
Če ga tega doma niso naučili, ga tudi ti ne boš, žal!!
Mogoče pa le ni tako idealen kot si misliš, prehitro si se v novo vezo spustila. Ideal družine ni da ti partner nosi rožice vsak dan in te ljubkuje, ampak da je DEL družine. Meni to pomeni da vse delava skupaj, od pospravljanja do nakupa špecerije, sprehodov, razvažanja otrok in še in još

< Sporočilo je popravil cimi -- 14.2.2012 12:04:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
14.2.2012 12:08:33   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Ajra RR

Svetujem ti, da vprašaš za nasvet, mnenje super svetovalca za družinske težave Edina Durakovića. Sem prepričana, da ti bo dal kak dober nasvet. Najdeš ga tukaj, hitro odgovori, vprašanje zastaviš anonimno: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/edin-durakovic_45

To mnenje me resss zanimauser posted image

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.2.2012 12:08:58   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: cimi

podpis pod Nikin post!!
Če ga tega doma niso naučili, ga tudi ti ne boš, žal!!
Mogoče pa le ni tako idealen kot si misliš, prehitro si se v novo vezo spustila. Ideal družine ni da ti partner nosi rožice vsak dan in te ljubkuje, ampak da je DEL družine. Meni to pomeni da vse delava skupaj, od pospravljanja do nakupa špecerije, sprehodov, razvažanja otrok in še in još

podpis pod Niko in cimi!
Tvoj novi partner je takšen že bil in ni šele sedaj takšen postal... vsekakor pa bo takšen ostal user posted image

Če bi bila skupaj par let in bi ga počasi navajala, da kaj postori... bi imela še kaj možnosti, tako pa sta šla v zvezo na vrat na nos in še otroka sta takoj naredila...  Čez par mesecev boš ugotovila, da je še huje kot sedaj misliš, ker bo še dojenček in po možnosti boš neprespana... on pa ti že sedaj nič ne pomaga... nič dobrega ta zveza ne obeta, če mene vprašaša... žal user posted image

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.2.2012 12:11:25   
cimi
IZVIRNO SPOROČILO: posh

zadnje čase na vsako temo Ajra RR komentira: Svetujem ti da vprašaš RRjevega super svetovalca bla bla bla .....
a ni forum namenjen temu da si med seboj svetujemo?

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.2.2012 12:39:37   
blue.sky

user posted image user posted image user posted image user posted image

Midva z možem imava stvari poštimane tako da oba delava vse...in to ga nisem prevzgojila, niti ga nisem prosjačila...to je nama logično.

Vsak dan imaš možnost z novo odločitvijo popolnoma spremeniti življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 21
14.2.2012 13:04:05   
josephine27
in nakj svetujete avtorici teme? naj se loči ker mož ne pospravlja po bajtiuser posted image

(odgovor članu blue.sky)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.2.2012 13:23:34   
cimi
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

in nakj svetujete avtorici teme? naj se loči ker mož ne pospravlja po bajtiuser posted image

ne pravim da se mora ločit, pač tak je, naj se sprijazni, saj si ga je sama izbrala.
Te ˝napake˝ ugotoviš prej, takoj ko greš z nekom živet

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.2.2012 14:04:40   
Andromeda

zadnje čase na vsako temo Ajra RR komentira: Svetujem ti da vprašaš RRjevega super svetovalca bla bla bla .....

Ma ja. Sem 3 dni nazaj zastavila vprašanje RR strokovnjaku (področje pediatrije), pa še kar ni odgovora. Toliko o ažurnosti.

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.2.2012 14:09:31   
cimi
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ma ja. Sem 3 dni nazaj zastavila vprašanje RR strokovnjaku (področje pediatrije), pa še kar ni odgovora. Toliko o ažurnosti.

gužvo ima, gužvo user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?