|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 1.2.2012 9:09:49
|
|
|
|
chezAnA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija kam se daste v takih turobnih, mrzlih dnevih, če ne morete ven? (pa mi gremo tudi ven ob vsakem vremenu, ampak ne z dojenčico ). kakšni predlogi? smo iz ljubljane. V Cankarjevem domu imajo neko razstavo otroških del na temo drugačnosti Igraj se z mano (ob 100 letnici vključevanja otrok s posebnimi potrebami v OŠ ali nekaj takega). http://www.cd-cc.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0205 Sem razmišljala, da bi šli, pa je vseeno malo daleč Drugače pa se tudi pri nas zgodi, da več dni zapored ne moremo ven. Takrat naredimo kaj res posebnega, kar jima pustim le redkokdaj in je zato toliko bolj fino. V največjo plastično posodo, ki je dovolj velika, da lahko noter sedita oba, nasujem ajdove luščine (vsebina starega povštra, ki ni več fajni za spat), dodamo figurice živali in delamo kmetijo. V isto posodo smo namešali "moon sand" moko in nekaj olja, premešaš in je taka fajn snov, ki ohrani obliko. lahko delaš odtise, potičke. Včeraj smo naredili domač plastelin (recepti iz knjige Gnetimo skupaj, sem jo že omenjala) iz moke, olja, vode in čisto malo kisa. Zadnjič smo delali tloris hiše iz duplo kock in smo jo potem opremili. Jima nalijem vodo z veliko mehurči v banjo in jima dodam noter lije, flaše, skodelice, slamice, metlice za stepanje in potem se zabava začne. Če niste preveč občutljive (oz. imate dobra čistila za banjo:)) je blazno fino, kadar ju dam še v suho banjo, jima dodam čopiče in vodenke, pa rišeta po banji. Potem pa naenkrat spucamo banjo in niju Rišemo si po obrazu. Naredimo šotor iz stojala za perilo sušit in rjuh (mize in rjuh ali pa stolov in rjuh) in potem se začne velik opreseljevanje vseh živalic, ki bi tudi rade živele v šotoru. Rišemo z nogami. Na tla razgrnem naš plastični ustvarjalni prt, dam gor kakšne velike pole papirja ( nekaj sem jih nafehtala v bližnji trgovini z cotami, tiste plakate, kjer gor na veliko piše 70 % popusta), skupaj naredimo nekaj kupčkov barve, nato pa se sezujemo in začnemo risati. Seveda mora zraven nujo biti a)vedro z vodo in brisača b)močne roke, ki otroka odnesejo v banjo. Rišemo s frnikolami (to sem že opisavala, fantoma je res blazno všeč) Za energijo sprostit je pa od notranjih dejavnosti še vedno najbolj učinkovit ples. Glasba na glas, potem pa izmenično ponavljamo gibe drug za drugim. Na koncu vedno obležimo, mene pa prepona boli
< Sporočilo je popravil chezAnA -- 1.2.2012 9:11:22 >
|
|
|