|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
31.1.2012 9:06:21   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 23.2., Ce, ? , user posted image
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image , 22.2., Lj, ?
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 2.2., Kr, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
srečkiuser posted image , 30, 2user posted image , 0user posted image , 27.2., Lj, ?
  princeska Tia, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., Mb, Mb , user posted image

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

4.8.
_mala_ user posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , 27.2.,
?, ?

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12,
Lj, ?
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Ce, ?
Claudia13user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.2.,
Mb, Pt, user posted image

6.8.
Kratkolaska user posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 9.2., Lj, ?

7.8.
naiauser posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image 6.2.
Lj, ?, user posted image
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.3.,
Iz, Iz
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1.,
?, ?
julij user posted image , 23, 2user posted image , 1user posted image , 6.2., Lj, ?
Maja T. user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 3.2.,
Mb, ?, user posted image

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 6.2.
Lj, ?
urssiuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image 9.2.,
?, ?, user posted image
gorskarozicauser posted image , 419420, 1user posted image , 0user posted image ,  21.2., ?, ?

9.8.
Doriauser posted image , 33, 4user posted image , 1user posted image , 27.2.,
?, ?
pikaa27user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Pt, ?

10.8.

cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12,
Lj, ?
medicinka25, ?, 2 , 0 , ?,
?, ?

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 20.1.,
?, ?

13.8.
jelena87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 13.2., Lj, ?

14.8.
Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystalluser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, ?
*pupika*user posted image , ?, 3user posted image , 0user posted image , 31.1.,
?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

16.8.
crtekuser posted image , 25, 1user posted image , 0user posted image , 16.2., Kras, Iz
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***user posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 16.1.,
?, ?
activiauser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 2.2.,
?, ?

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 6.1.,
?, ?
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 24.2., ?, ?

19.8.
tacanjauser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 21.2., Ve, ?

20.8.
Kratkauser posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 10.2., ?, ?
moč81user posted image , 27, 3user posted image , 1user posted image , 14.2., ?, ?

22.8.
Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?
Kaja2009user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?,
hippyuser posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

23.8.
Chihuahuauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., ?, ?
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 9.3., ?, ?

24.8.
mami 3muser posted image , ?, 3user posted image , 2user posted image , ?,
?, ?
Bubaluuser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

25.8.
ninka80user posted image , 31, 3user posted image , 2user posted image , 14.2., ?, ?

26.8.
duda13user posted image , 21, 2user posted image , 0user posted image , ?., Lj, Lj
OrangeMoonuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 17.2.,
?, ?

28.8.
zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.1.,
Ce, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 30.1.,
?, ?
Refresco , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
desiderauser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

31.8.
Mojarožica, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

x.8.

82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12.,
?, ?
Čokomankauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
riba83user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, Mb, user posted image

NUHALNA SVETLINA:
januar:

Pikab84               3.1.
*bobika*              6.1. user posted image
srečki                16.1. user posted image
Kratkolaska       17.1. user posted image
printemps          19.1. user posted image
julij                     19.1. user posted image
Peška                 20.1. user posted image
proxima              20.1 user posted image
Evita12              20.1. user posted image
Aria79               23.1. user posted image
naia                   24.1. user posted image
zalenka             24.1. user posted image
skarabej_79     25.1. user posted image
*mommy to be* 25.1. user posted image
Claudia13          25.1.  user posted image
Maja T.               26.1. user posted image
_mala_               26.1. user posted image
Doria                   26.1. user posted image
RedSonja           27.1. user posted image
Srcica001        27.1. user posted image
urssi                 27.1. user posted image
jelena87           30.1. user posted image
riba83               31.1.

februar:

activia               1.2.
Tinca***           1.2.
medicinka25      2.2.
tapeta               6.2.
crtek                 6.2.
pikaa27             7.2.
Mojci1984         7.2.
hippy                  7.2.
*pika*poka*     9.2.
Chihuahua           9.2.
Kratka              10.2.
duda13            13.2.
moč81              13.2.
OrangeMoon     13.2.
Bubalu              13.2.
tacanja             15.2.
špica84           17.2.
zebr4              17.2.
wish87            17.2.
ninka80          17.2.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

proxima               26.3.

AMNIOCENTEZA:

Maja T.                  28.2.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

SKUPAJ NAS JE :

66 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
31.1.2012 9:42:52   
crtek
jutro!

dobrodošli gorskarozica  in Bubalu! Super, da nas je vedno več user posted image

glede spola otroka...obstajajo študije kolko je dejansko možno napovedat spol tako zgodaj oz. kadarkoli v nosčnosti in mislim, da v nobenem primeru, ti nihče ne bo reku: "gospa, 100% maste fantka/punčko" tudi, če bi se njemu tko zdelo in to iz preprostega razloga, da v živem svetu nič ni 100%, razn tega, da bomo vsi enkrat umrli. Tudi js poznam primer, ko se je na 3D UZ zelo lepo videl lulček, pa se je rodila punčka in obratno, tko da...js bom sicer vprašala za spol, ampak mi je po pravici vseeno, samo da bo dete zdravo user posted image

glede imen: midva mava izbrano ime za fantka ali za punčko. Nisva mela nobenih problemov se zmenit. Za fantka sva se zmenla že cca takrat, ko sva se začela menit, če bi začela delat na user posted image , za punčko pa sva se zmenla kšn mesec nazaj user posted image Tko da, če bo fantek bo Gašper, če bo punčka bo pa Tanja user posted image

sm se pa učiri malo šetala po trgovinah z otroškimi oblekcami....jooooj kako so te stvari luškane user posted image sm našla perfekten outfit za domou iz porodnišnice za fantka in za punčko, ampak ne bom kupla nič, kar bi blo točno al za en al za drugi spol, tko da...je ostalo kar v trgovini. Sm pa vidla tašne luškane bombažne kratke hlačke in majčko, ki bojo ble super za poletne bibe in js že komaj čakam na NS, da mi povejo, da je vse ok, pol bom pa tudi že kšn bodi al kompletek kupla user posted image in še bol komaj čakam, da rata kooooončnoooo pomlad, da se lahko lotim sobico štimat user posted image sm se z eno prijatelco zmenla, da mi bo pomagala jo porisat, tko da...KOOOOOMAAAAAJ ČAAAAAKAAAAM!!!

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
31.1.2012 9:51:47   
crtek
aja! printemps mi mamo tudi doma kužota in je meu lani neki podobnega, kot si ti napisala za svojo psičko, pa so pol ugotovili, da se je na snegu, ko se je kotalil zgleda nekam udaru in je mel trebuh čisto zatečen. Jedu in pil je normalno, kakal in lulau tudi, samo sprehodi so bli znanstvena fantastika in je pol tko jokal, da ga je blo hudo gledat. Ga je pregledala tle pri nas ena res fajn veterinarka in je rekla, da glede na to, da vse ostalo je ok in so bli ostali izvidi ok bo vrjetno kej takega. Pol se je čez kšn teden čisto pozdravu in je blo spet vse ok. Kr ko je sneg kužki ne vidijo, če je skodaj kšna skala al kej in znajo tudi grdo priletet na kej trdega. Takoj ga zaradi mraza in adrenalina ne začne bolet in tudi po počitku bolečina izzveni, pol ko pa se razboli in se hoče premikat, je pa hudo. Provaj jo še ti pretipat, da boš vidla, če jo boli kšn točno določen del, al je to trebuh na splošno...sicer je bol za orjentacijo, ampak boš vsaj veterinarju znala natančno povedat kje in kaj si opazla. Pa srečno in upam, da ni nič hudega in se kmalu poštima

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
31.1.2012 9:55:57   
zalenka
crtek ti si res špica da takole pridno urejaš cel seznam. hvala.

lepi imeni imata izbrani.

glede oblačilc pa morda samo mali nasvetek. navadno so perfektni outfiti precej nepraktični za novorojenčke, tako da jaz osebno več pozornosti posvečam funkcionalnosti.

glede kratkih hlačk in majčk je za male avgustovske bibice zelo pdoobno. vedi da dojenčka nonstop pestuješ in digaš, dojiš, previjaš ... majčka takoj zleze ven, plenička pa dol in bodiji so zato več kot praktična rešitev in pri nvorojenčkih in zame vsaj do 1 leta nepogrešljivi, majčk pa tudi če ni. pa še nekaj, avgust je lahko že precej hladen oz september - razen če bo tako kot lani, ampak nekje prve 3 mesece dojenčki še ne znajo zadrževat toplote v telesu in morajo bit malo bolj oblečeni. kar seveda ne pomeni da ne bo pri 35 samo v bodiju, ampak načeloma so meni avgusta, ko ej rojena tudi prva hčerka prav prišle dolge cunjice in kak kratek bodi. ful ful praktičen so hlačke s stopalkami - iz isteg arazloga da štumfke dojenček takoj dol zbrca ali ap zlezejo, hlače pa gor in so noge gole.

no seveda pa je vse stvar odločitve. sem vam napisala, ker v prvo sme jaz tudi kupila nekaj majčk in kratkih hlačk, ki jih nismo nikoli oblekli user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
31.1.2012 10:40:15   
špica84
Crtek ideja za seznamček,tiste ki so imele nuhalno že bi lahko zbrisala datume.Drugače pa svaka čast ti,da tkole skrbiš za nas.

Jaz se počutim lih k zombi,noči so živ obup,tamala se skoz zbuja.Jo zobki tok mučijo,da mi jo je hudo gledat.

Za seznam naslednji pregled imam 27.2

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
31.1.2012 10:43:52   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: špica84

Crtek ideja za seznamček,tiste ki so imele nuhalno že bi lahko zbrisala datume.Drugače pa svaka čast ti,da tkole skrbiš za nas.

Jaz se počutim lih k zombi,noči so živ obup,tamala se skoz zbuja.Jo zobki tok mučijo,da mi jo je hudo gledat.

Za seznam naslednji pregled imam 27.2

špica imaš kaj za mazanje dlesni? pri nas je kar pomagalo.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
31.1.2012 11:33:01   
špica84
Mažem ji s calgelom,pa ne pomaga več.Niti nevem keri zobi ji rinejo ven.Nazadnje so ji 4ke in je bil obup

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
31.1.2012 11:33:15   
Bubalu
Najlepša hvala za dobrodošlico! user posted image

Mi resnično pomaga prebiranje vaših postov, sem našla že par koristnih nastvetov, super ste punce!user posted image Vidim, da ste že pridne pri izbiri imen, midva se nisva še nič kaj konkretno pogovarjala, sva rekla, da bova najprej na NS počakala in ko bo to mimo, bova začela resno načrtovati vse skupaj :) Imam kar majčken strah pred NS in se nočem prehitro veseliti, seveda pa razmišljam pozitivno in da bo vse OK :)

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
31.1.2012 12:01:56   
RedSonja
Mene so včeraj klicali iz prodnišnice in povedali, da se je z DHT testom razmerje ful poslabšalo - iz 1:3320 na nekje 1:200 in nekaj (sem pozabila natančno številko). Skratka najprej šok. Potem si mal prebrala in se pomirila.
Bomo pač šli še na amniocintezo, da ne bom celo nosečnost v strahu.

(odgovor članu Bubalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
31.1.2012 12:04:52   
mami 3m
Pozdravljene, sonosečke!
Berem vas, kolikor mi čas dopušča. V službi imam gužvo, doma se stalno kaj dogaja in moram reči, da se kar zasanjam ob postih, kjer pišete, kako greste s partnerjem na sprehod, kako počivate, itd. Tiste, ki imate doma že kakšnega razgrajača, veste, da je to skoraj nemogoče. Jaz včasih izkoristim babi servis, da si z možem malo odpočijeva in napolnila baterije. Malo gledam, da bi kakšen dan dopusta vzela, da malo zadiham in si napolnim baterije. user posted image  Sicer pa je moje počutje zdaj boljše, slabo mi ni več. No, v bistvu mi je bilo samo en teden ali dva, ampak to je bilo sedaj prvič.

Jaz tudi opažam, da sem zmeraj širša okoli trebuha. Moti me, ker imam res napihnjen trebuh, težko sem v kostimih, nobenemu nisem še povedala, tko da bom v službi še 14 dni "trpela"user posted image . Sem si pa že kupila dvoje hlače, dvoje pa imam še od prej. Pa malo moram za kakšno srajčko v lov.
Otroških oblekic pa še ne gledam. Nekaj imam od prej. Prišparala sem le "ta lepe", ker sem mnenja, da si vsak otroček zasluži nekaj novega. Imam pa tudi še nekaj čisto novih oblek, ki jih nobeden še ni nosil, ker ni bilo priložnosti. Mogoče bo pa tokrat.user posted image

glede oblekic: sama poletnih ne bom kupovala. Ker prvih 14 dni bo otrok v bodiju z dolgimi rokavi in žabicah (hlačkah s stopalkami). Ker na začetku so otroci mrzli, večinoma spijo in jejo, pa večinoma bodo tudi notri. Potem bo pa že september, ki je lahko kar hladen. Tako da...poletne oblekice bomo raje kupovali v zadnjem hipu, če bo potrebno. So pa zakon bodiji na preklop...vsaj za prvi mesec, da se malo privadite.
Glede številk pa...sama bi vseeno kupilo kakšno 56, čeprav vam bodo povsod svetovali 62. Za bolj drobčkene tudi 50 ne bo odveč. Res pa je, da ne veliko...kakšen bodi, da drži plenico. :) Mi smo pri prejšnjem otroku imeli celo 44, ker je bil res majhen, ampak to številko je pa že težko dobiti. Smo kupovali po rojstvu, ker je bilo nepričakovano. Če pa bo katera potrebovala, dobi se jo v benettonu in premamanu. :)
H&M ima zelo velike številke. Odlični bodiji in hlačke za vsak dan so od Clara. Dobite v Baby centru. Sicer pa je za prvo leto življenja v H&M veliko izbire in tudi kvaliteta je bistveno boljša kot pri večjih oblačilih. Sama sem imela veliko tudi od Premamana, benettona. Potem od 62 dalje pa od S. Oliverja.

joj, sem se razpisala. Se opravičujem.

(odgovor članu Bubalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
31.1.2012 12:07:50   
mami 3m
IZVIRNO SPOROČILO: špica84

Mažem ji s calgelom,pa ne pomaga več.Niti nevem keri zobi ji rinejo ven.Nazadnje so ji 4ke in je bil obup

Ja, 4ke in 5ke so obup. Pri nas ni pomagalo nič. Je pa k sreči tako, da so dokaj kmalu pogledale ven, je pa bilo nekaj neprespanih noči, ja. Sicer pa je pomagalo, da sta jedla kruh, piškote, nekaj s čimer sta drgnila po dlesni.
Obstaja tudi avstrijska krema Osa, ki pomaga bolj kot Calgel. Nam ta ni pomagal nič!

Kaj pa tiste ogrlice? Jnatarjeve ogrlice ali nekaj takega...pri nas v naselju so jih otroci full nosili. user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
31.1.2012 12:10:21   
mami 3m
IZVIRNO SPOROČILO: RedSonja

Mene so včeraj klicali iz prodnišnice in povedali, da se je z DHT testom razmerje ful poslabšalo - iz 1:3320 na nekje 1:200 in nekaj (sem pozabila natančno številko). Skratka najprej šok. Potem si mal prebrala in se pomirila.

RedSonja, držim pesti, da bo vse ok. Koliko časa se čaka na DHT test? Jaz tudi razmišljam, da bi šla...zaradi let me prepričujejo, jaz pa se sploh ne počutim staro. Ampak se mi zdi, da me zdaj po 30. letu čisto drugače obravnavajo. user posted image

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
31.1.2012 13:02:44   
Bubalu
RedSonja tudi jaz držim pesti zate in ti pošiljam en velik user posted image , upam da bo vse vredu!!!

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
31.1.2012 13:18:30   
Toopsy
Hej hej!

Tudi jaz se veselo pridružujem vam avgustovkam. Vidim da vas je že kar veliko! Torej bo poleti še zabavno:)

Toopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image , 22 februarja, 20.1.2012, Lj, ?

Imam pa eno vprašanje. Kolegica, ki je rodila v Postojni mi je povedala, da so ji pri vsakem pregledu naredili ultrazvok, da so preverili, da je otroček zdrav. Tukaj v LJ pa nam baje pripadajo samo trije. Kaj je bolje? Ali se da zmenit, da ti naredijo še kakšnega? Prebrala pa sem, da po drugi strani ultrazvok ne preveč pozitivno vpliva na otroka.

Pozdravčki

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
31.1.2012 13:30:46   
RedSonja
IZVIRNO SPOROČILO: mami 3m

IZVIRNO SPOROČILO: RedSonja

RedSonja, držim pesti, da bo vse ok. Koliko časa se čaka na DHT test? Jaz tudi razmišljam, da bi šla...zaradi let me prepričujejo, jaz pa se sploh ne počutim staro. Ampak se mi zdi, da me zdaj po 30. letu čisto drugače obravnavajo. user posted image

Jaz sem dala v petek kri in v ponedeljek so me že klicali. Izvid dobim jutri (sreda). Kar hitro je.

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
31.1.2012 13:36:25   
activia
Toopsy najprej čestitke in dobrodošla user posted image , glede UZ v Lj ti pa lahko sama potrdim da je ogromno odvisno od doktorjev in razpoložljivosti UZ, jaz sem hodila v leonišče in se borila do konca v glavi da je z malo vse ok, ker je nisem nikoli kaj dost vidla, zdaj v drugo pa hodim v ZD Logatec in je čisto druga zgodba, UZ ima pri sebi, do sedaj sem otročka vidla že 3x in tudi vse ostale preiskave so na mestu, in takoj.... jaz vem da ne menjam!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
31.1.2012 13:49:19   
špica84
Toopsy odvisno od gin.,jaz sem imela prejšnjo nosečnost,ki je bila vodena v lj na vsakem pregledu uz.Seveda čist na hitro,da mi je pokazala mojo srčico

(odgovor članu activia)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
31.1.2012 13:52:43   
crtek
zalenka hvala za nasvete. Je res, da tko ko gledaš zgleda vse super in praktično, samo je treba provat oz. dobit kšno drugo mnenj za vedet, če je res. Sej v bistvu tisti perfektni outfit, ki sm napisala je iz eko bombaža bodi s kratkimi rokavčki na preklop in iste barve kratke hlačke in nogavičke za fantka, za punčko pa isto bodi s kratkimi rokavčki in kratka oblekca brez rokavčkov. Oboje je take beige barve z rjavimi pikami al črtami in medvedkom pujem. Sooooo cute user posted image Sploh nism pomisnla, da bi znalo bit premalo za oblečt user posted image Čene pa nism gledala nekih ful fensi oblačilc, vsaj tko zares ne, čeprav je pa tudi res, da so use une stvarce takooooo vražje luškane da bi kr vse pokupla user posted image so pa meni za fantke ful všeč kavbojke ampak to za malo kasneje user posted image Jooooooj komaj čakam da bo že enkrat avgust user posted image

mami 3m kaj tudi v S.Oliverju majo oblekce za mini bibe? Tega pa nism vedla! Morem it kej pogledat user posted image Js sm sicer gledala oblekce v italiji, kr se mi zdi, da majo večjo izbiro, bom pa šla še v Celovec kej pogledat, kr nazadnje ko sm gledala so meli fuuuuul bol poceni ko pr nas.

špica datume za NS bom zbrisala, januarski del ko gre januar mimo in pol drugi del, ko gre februar mimo, tko da bom mela plac pisat naprej morfologije in amniocenteze, ki bojo pa še kšne druge preglede, če boste hotle user posted image se mi zdi tko bol pregledno, pa še uni smeško ki ploska se mi zdi lepa čestitka user posted image

RedSonja user posted image samo pogumno. Moji dobri prijatelci so tudi po DHT in NS dali ful veliko tveganje in je mela amnio, so pa tm ugotovili, da je s pupo vse v najlepšem redu in ti lahko povem, da je mala pravi razgrajač, pri 9mescih je že hodila in zdej pri 11m že čeblja. Je pa tudi rekla, da amnio ni nek baubau in če se res držiš njihovih navodil in po posegu nič ne dviguješ, se ne forsiraš in bol počivaš, skoraj nima kej it narobe. Tveganje za ss je v bistvu samo 0,8%, kar je pa praktično isto, kot naravno v katiremkoli delu zadnjih dveh trimestrov. Razmišljaj pozitivno, ker obstaja vedno 5% nosečnic, pri katerih pokaše al NS al DHT povečano tveganje, pa so otroci popolnoma zdravi, komaj pri 1% od vseh teh se odkrijejo potem okvare. Je večja možnost, da zgleda, da je s plodkom vse v najlepšem redu, pa v resnici ni, kot pa to, da bi po preiskavah ugotovili, da je dejansko kej narobe. Misli pozitivno, js pa držim pesti na nogah in rokah, da se vse lepo izteče user posted image

(odgovor članu Bubalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
31.1.2012 14:38:51   
zalenka
mami 3m vem o čem govoriš in se spomnim na čase moje prve nosečnosti, ko sem prišla iz službe in se lahko zleknila na kavč.
danes pa mi popestrita vsako popoldne dva razgrajača, babi servis izkoristiva zato da letava po štacunah in privatnikih za opremo in izvajalce za hišo user posted image
ampak se kr navadiš. če bi mi v prvo nekdo to naložil ziher nebi folgala, zdaj pa ne čutim neke strašne groze ob tem user posted image

za oblačilca si super napisala. ja bodiji na preklop so zakon. še posebej za polivalce user posted image , ki jih ne smeš nič dvigovat ob oblačenju. pa tudi sicer. pri številkah je naši - pa ni bila drobna saj je imela 3370g, 56 visela od nog dol vsaj 6cm ali več, tako da za prve tedne jaz prisegam na 50. je pa res odvisno spet od firme. premaman ima ful amle cifre, s oliver tudi, hm pa ful velike.
no pri nas edino ne bo večino notri, ker smo bili še vedno poletni in smo zaenkrat še v podstrešnem stanovanju, kjer je poleti nevzdržno. pa tudi otročku dobro dene svež zrak, seveda ne na soncu in v zatišju. si pa želim da bi tokrat veljajo ja da bi jedel in spal. to bi bila velika sprememba user posted image glede na prva dva.

špica 84 pri nas so bile najhujše 3-ke in potem petke. 3-ke imajo najglobjo in najmočnejšo korenino in so povečini precej zoprne. 4- pa zato ker so kočniki. nam tudi calgel ni kaj dostinucal, sme imela kremico iz mullerja, ampak mislim da je potem niso več prodajali. je pa za vprašat, je bila res dobra. ne vem imena, je bila pa edina v mullerju za izraščanje zobkov.

za ogrlice prvič slišim. kaj je to? a da si drgnejo ali kej drugega?

za vse s slabšimi rezlatti en velik objemček in pozitivne misli.

Toopsy kot so ti punce napisale ni važen kraj, važen je G in njegovo razpoloženje. na žalost. po zakonu ti pač pripadata dva UZ. drugače pa kasneje itak čutiš brcike in tako veš da je z otročkom vse ok - no vsaj toliko kot izveš preko UZ-ja. glede količine UZ-jev so pa tudi čisto različna mnenja. eni pravijo da ne škodi nič, drugi pravijo da jih ni dobro preveč.

crtek - sem te s perfect outfit razumela na srajčko in kravato user posted image . se ne hecam, ker resnično imaš v številki 50 ali 62 srajčke in ta nobel hlače k ne vem kdo jih kdaj obleče otroku. glede jeansk pa os meni neudobne, čeprav za ta male zdaj dobiš fajne mehke in z elastiko v pasu. no pri 2-eh letih ti bo pa itak otrok že sam narekoval kajbo imel - vsajpri nas je tako. se oba tako zmišljujeta. ta večja ni šans da bi oblekla hlače, samo bekce, kiklce in pajkice oz žabice, ta mali pa ni šans kavbojk, čeprav sem jih dobila na posodo kar nekaj od kolegice. pa saj ga razumem trenirka je le veliko bolj udobna. pa tudi za na straniške ko so brez pleničke je fajn da je nekaj kar komot potegne dol in nazaj gor - še posebej ko so enkrat v vrtcu.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
31.1.2012 17:05:01   
Kratka
redsonja, nič bat. Še vseeno je možnost ena na 200, pa še to je samo številka. Koliko si stara? Koliko si imela NT? Nosna kost se je videla? Glede AC pa tudi pogumno. Jaz sem bila in na AC in na BHR, pa ni nič takšnega. Samo počivat pa res moraš potem in se nič naprezat. Glede tisto malo % možnosti splava pa tud G vedno ne vedo ali pride do splava ravno zaradi posega ali pa pač pride, ker bi tudi brez posega prišlo. Boš vsaj pomirjena potem ko boš dobila izvide, da je vse vredu, pa še za spol boš 100% vedela, če boš želela user posted image

punce, lep dan!

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
31.1.2012 18:07:53   
RedSonja
hvala punce za pestke user posted image user posted image .
NS so namerili 1,3 kost se je tudi videla. Mere bejbija so bile v normali, kot morajo biti za 12 tednov.

Na AC bom šla zato, da bom mirna, ker res nočem se celo nosečnsot sekirat.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
1.2.2012 5:08:23   
Toopsy
Hvala za odgovor
Activia potem boš šla verjetno v Postojno rodit? Jaz imam stalno prebivališče v Logatcu, začasno sem v LJ. Ampak se
bom verjetno odločila za Postojno. Si se glede tega že kaj zanimala?

(odgovor članu activia)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
1.2.2012 7:50:48   
mami 3m
IZVIRNO SPOROČILO: zalenka

za ogrlice prvič slišim. kaj je to? a da si drgnejo ali kej drugega?

Ne, ne...daš otroku okolu vratu. Za frajarit. user posted image
Sicer pa čist resno tukaj piše, kako pomaga...

http://www.jantarjeva-ogrlica.si/index.php/baltski-jantar/52-jantarjeva-ogrlica
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=291&detailID=723

Pri nas jo veliko otrok nosi... Mi je nismo.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
1.2.2012 7:54:41   
mami 3m
Glede sprehodov in oblačil takoj po rojstvu...
Jaz sem tudi dvakrat rodila poleti. Obakrat sem imela smolo, da je bilo tisti teden, ko sem prišla iz P, zelo hladno in še dež. Tako da smo bili res bolj notri. In če se spomnete lanskega julija... user posted image  je bilo podobno.

Smo hodili na teraso, pa pred hišo posedali, nisem pa prvih 14 dni ravno delala najdaljših sprehodov. Tudi meni je pasalo počivati, se crkljati in podobno. In seveda večinoma v senci.

Punce, mene tako utrujenost in zaspanost daje...se bom kar zaklenila v pisarno... user posted image

(odgovor članu mami 3m)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
1.2.2012 8:23:38   
princeska Tia

IZVIRNO SPOROČILO: srečki

Princeska Tia dobrodošla, vendar si malo bolj salbo pogledala, saj sva že 2 ki imava rok na 1.8. Me pa zanima s katera konca Slovenije si? Pa tudi kje nameravaš roditi?

Bolj malo sm na forumu pa šele zdaj odgovarjam :)
Res sm šele potem ko sm že napisala ugotovila, da sm že tretja k bo "odprla" naš mesec. Sem iz Ljubljane pa nameravam tukaj tudi roditi, edino če bomo kje na poti pa da se bo bebici ker drug kraj zdel bolj primeren :)

Drugače pa trenutno še vedno čakam obdobje, ko se začne v nosečnosti uživat. Na začetku so me mučile slabosti ne glede na to kaj sem pojedla ali spila ( recimo vode nisem mogla niti pogledat, ker mi je tako grozno smrdela), smo tud že občutil kako zgleda išias in nosečniški glavobol, trenutno se pa borimo s prehladom :). Vmes smo imeli tudi en mini obisk urgence ampak je naša malčica živahna in vesela, zgleda da samo jaz paničarim, ker mi je vse tako novo in tuje :)

Naslednji teden imam že tretji pregled in komaj čakam , da spet vidim kako mi mala maha :)

lep pozdravček vsem

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!

Ime za fantka
misar

Najbolj všečno ime za fantka?

Nejc (38%)

Karim (3%)

Žiga (23%)

Ean (5%)

Vsa (1%)

Nobeno (30%)

Število vseh glasov: 652

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!