Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 17:46:22
|
|
|
|
TamiRami
|
No, moj brat je dobil otroka (fantka) malo pred novim letom in sta mu dala ime Tal. Ko sta to zvedela naša starša, je še posebno oče čisto ponorel. Da to ni ime itd. Ko sem bila v nedeljo pri bratu, pa mi je omenil, da fotr zdaj pravi, da bo svojo hišo že zdaj prepisal na vnuka, če mu dajo tako ime, kot ga on želi (ime Martin). Seveda sem zdaj jaz čisto znorela in naslednji dan poklicala očeta, če je to res in je rekel, da o imenih ne bo več diakutiral. Mene pa obupno skrbi, da bi se kaj takega res lahko zgodilo.
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 17:52:42
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami Mene pa obupno skrbi, da bi se kaj takega res lahko zgodilo. Kaj? Da bi bilo otroku ime Tal ali, da boš brez dela hiše ostala?
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 18:08:40
|
|
|
|
TamiRami
|
Ja skrbi me to glede hiše. Najprej nisem mogla verjet, da se to lahko dogaja, ampak mi sodelavka pravi, da pozna podoben primer, ne zaradi imena ampak zaradi drugih stvari. Meni je čist vseeno kako je otroku ime, tud Tal mi je sprejemljivo. Sicer mi ni najbolj všeč, ampak važno da je otrokovima staršema, a ne? Upam, da se oče heca ali pa na čuden način trudi, da bi jih prepričal v menjavoimena. Sej verjetno res imena zdej ne bi mogli spreminjat, ko so pa že vsem sporočili da so dobili Tala, a ne?
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 18:11:48
|
|
|
|
ruby19
|
Vse je možno. Jaz sem enkrat brala, da je na Hrvaškem neki župnik celo denar dajal tistim, ki so spremenili otrokom kao čudna (beri novodobna) imena v bolj "sprejemljica" tradicionalna. Mi je pa osebno Martin veliko lepše kot Tal. Sorry.
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 18:16:34
|
|
|
|
LuLu
|
Evo, še ena od čudes človeštva... ali pa je to samo pri slovenčkih popularno... starši imajo hišo... torej: to so moji starši, in naprej: kar je njihovo, je moje ... (če še ni, pa bo!)
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 19:51:12
|
|
|
|
pebs
|
Ja, verjetn misli,da bosta dediča ona in brat, al pa saj bratov otrok pa njen otrok. In kaj tle ni jasn? In kakšni smo Slovenčki? A če bi ti mela eno premoženje, bi ga zapustila enmu otroku, drugmu pa nč, al kako*
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 19:57:57
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: pebs Ja, verjetn misli,da bosta dediča ona in brat, al pa saj bratov otrok pa njen otrok. In kaj tle ni jasn? In kakšni smo Slovenčki? A če bi ti mela eno premoženje, bi ga zapustila enmu otroku, drugmu pa nč, al kako* To je stvar lastnika in nikogar drugega. Meni je pa vse jasno... čisto vse
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 20:56:10
|
|
|
|
krtek 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami Ja skrbi me to glede hiše. Najprej nisem mogla verjet, da se to lahko dogaja, ampak mi sodelavka pravi, da pozna podoben primer, ne zaradi imena ampak zaradi drugih stvari. Meni je čist vseeno kako je otroku ime, tud Tal mi je sprejemljivo. Sicer mi ni najbolj všeč, ampak važno da je otrokovima staršema, a ne? Upam, da se oče heca ali pa na čuden način trudi, da bi jih prepričal v menjavoimena. Sej verjetno res imena zdej ne bi mogli spreminjat, ko so pa že vsem sporočili da so dobili Tala, a ne? Pa imej ti Martina in bo hiša vaša Brat se očitno ne pusti izsiljevati.
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 20:57:45
|
|
|
|
scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: pebs Ja, verjetn misli,da bosta dediča ona in brat, al pa saj bratov otrok pa njen otrok. In kaj tle ni jasn? In kakšni smo Slovenčki? A če bi ti mela eno premoženje, bi ga zapustila enmu otroku, drugmu pa nč, al kako* To je stvar lastnika in nikogar drugega. Meni je pa vse jasno... čisto vse ja, halooooooooo ... njeni starši lahko s hišo naredijo, kar hočejo. Njej ob dedovanju pripada nujni delež in to je to pa da ne zaidemo s teme ... meni je sicer totalno čudno tako pogojevanje imena, babice in dedki se pomoje pri imenih vnučkov nimajo kaj mešat. Takole pogojevanje pa ... jst ne vem, če mu ne bi rekla, naj si hišo nekam vtakne
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 21:00:47
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl ja, halooooooooo ... njeni starši lahko s hišo naredijo, kar hočejo. Njej ob dedovanju pripada nujni delež in to je to pa da ne zaidemo s teme ... meni je sicer totalno čudno tako pogojevanje imena, babice in dedki se pomoje pri imenih vnučkov nimajo kaj mešat. Takole pogojevanje pa ... jst ne vem, če mu ne bi rekla, naj si hišo nekam vtakne Moje mnenje, drugače napisano
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.1.2012 21:07:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 21:10:57
|
|
|
|
Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: pebs Ja, verjetn misli,da bosta dediča ona in brat, al pa saj bratov otrok pa njen otrok. In kaj tle ni jasn? In kakšni smo Slovenčki? A če bi ti mela eno premoženje, bi ga zapustila enmu otroku, drugmu pa nč, al kako* Ne v bistvu, jaz upam, da bom uspela svojim otrokom omogočit normalno šolanje in jim delno pomagati pri ustvarjanju svojega premoženja (kolikor bo v mojih možnostih, seveda). Ko bom stara, bom hišo prodala. Ker hiša niti namembno ni narejena, da bi v njej lahko stanovale 2 familiji, sama pa v hiši ravno ne bom imela kaj za delat, kajne? Pa si bova z možekom kupila eno majhno zadostno stanovanje, pa upam, da bova lahko za preostali denar mal zasluženga luksuza pičila. In niti na kraj pameti mi ne pade, da bi od mojih ali svojih karkoli pričakovala. Pa če deduje moj otrok, jaz, moj, njegova sestra, al pa nekdo čist ****. Ker to so ustvarili sami in o svojih stvareh imajo pravico sami odločati. Kot imam pravico jaz o svojih. Sicer pa, tudi meni je Martin bolj všečen , hiša gor ali dol.
< Sporočilo je popravil Tutan -- 19.1.2012 21:13:10 >
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 19.1.2012 21:12:04
|
|
|
|
krtek 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gromska IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl ja, halooooooooo ... njeni starši lahko s hišo naredijo, kar hočejo. Njej ob dedovanju pripada nujni delež in to je to pa da ne zaidemo s teme ... meni je sicer totalno čudno tako pogojevanje imena, babice in dedki se pomoje pri imenih vnučkov nimajo kaj mešat. Takole pogojevanje pa ... jst ne vem, če mu ne bi rekla, naj si hišo nekam vtakne Moje mnenje, drugače napisano Dvojni podpis! Jao, jao - a ni imel dedek že svojim otrokom izbral ime? Pa Tal je super ime! Morda mi je blizu zato, ker poznam enega odštekanega Tala. Martinovih lulčkov je pa itak dovolj in še jih bo. Točno tako!Ne vem zakaj bi bilo danes ime Tal komu čudno v poplavi Galov,Valov,Nalov.....
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 20.1.2012 8:32:38
|
|
|
|
phelps
|
Bom še jaz omenila mojo zgodbo... Midva sva se odločila, da bom za punčko ime izbrala jaz, za fantka pa on... No in smo na morfologiji izvedeli, da bo punčka. Že od nekdaj mi je zelo všeč ime Ajda. Tudi on je bil navdušen nad tem imenom... Cca 2 meseca pred porodom je bil sam na obisku pri njegovih starših in tema je nanesla na imena. Povedal je, da bomo imeli Ajdo. Njegov oče je totalno ponorel, da to ni nobeno ime, da je to hrana, ipd... Predlagal je nekaj imen in sedaj imemo ime, ki ga je on izbral. Zelo, zelo mi je žal, da sem se pustila tako spravocirati. Sicer ime punčki čisto paše, ampak vseeno velikokrat pomislim na to in si podzavestno želim imeti še eno punčko, ker bi ji rada dala ime, ki mi je zelo všeč. On pa si zelo želi fantka. Ni to žalostno? Se ljudje sploh zavedajo, kaj delajo z vsiljevanjem svoje volje ipd? p.s.: nič ne bomo podedovali
< Sporočilo je popravil phelps -- 20.1.2012 8:33:13 >
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 20.1.2012 9:06:11
|
|
|
|
pety78
|
Njegov oče je totalno ponorel, da to ni nobeno ime, da je to hrana, ipd... Predlagal je nekaj imen in sedaj imemo ime, ki ga je on izbral. Pa dober no ljudje, a ste čisto brez hrbtenice, al kako???? Ne morem verjeti, res ne!
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 20.1.2012 16:59:54
|
|
|
|
katarincatinca77
|
Phelps, skoraj tako situacijo je imela moja naj frendica. Ko so pri starših omenili ime (nekaj tednov pred rojstvom) je tašča zagnala tak cirkus, da Lan ne more biti ime, da je to rastlina in cinično rekla, da bo imel svoje ime v leksikonu. Predlagala je nekaj drugih imen in punca je popustila ter dala drugo ime. Potem se je pa ful časa sekirala in končno po štirih letih, ko so otroka že res vsi poznali, šla spremenit ime v Lan. Zdaj se pa ona zdi čudna vsem, da je spremenila. Tašča ga pa še po starem imenu kliče. Kaj vse rata iz tega, če se vsiljuje svojo voljo.
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 20.1.2012 20:30:21
|
|
|
|
zvoncki
|
Ampak res ne morem verjet, da nekoga čist tretjega upoštevate pri izbiri imena! Ok, če se s parterjem ne bi mogla sama odločit za ime in bi bla okol tega debata in bi vsak prispeval svoj predlog, ki bi nama bil pol všeč, ampak ne, da me prepričajo in ne bi dala imena k bi nama blo ful všeč! Tut pod razno ne!!!
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 20.1.2012 20:35:41
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: katarincatinca77 Kaj vse rata iz tega, če se vsiljuje svojo voljo. svetovna jaz bi rekla: "kaj vse rata iz tega, če starši ne znajo za svojo odločitvijo stat že v samem štartu"
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 20.1.2012 21:14:42
|
|
|
|
Vegi
|
Groza! Če bi se moji starši tako obnašali in vsiljevali, sploh pa kur*ali mojo izbiro, bi resno razmislila, če so primerna oseba za družbo mojega otroka. Najbrž jih ne bi več spustila blizu... So pa tisti, ki popustijo zame mnogo hujši kot tisti, ki vsiljujejo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.1.2012 23:44:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 21.1.2012 9:01:23
|
|
|
|
amyZ
|
Nikoli ne bi pomislila, da bi pa dala ime takega kot predlaga stari starš otroka, če bi imela že vnaprej izbrano ime. Ajde, če bi mi bil predlog všeč, potem bi ga izbrala ja. Drugače pa ne.
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 21.1.2012 9:18:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ubogi otrok, še rodil se ni, a se na njen že lomi vsa družinska polzgodovina. Da vas ni sram vseh vkup.
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 21.1.2012 9:33:17
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Pa dober no ljudje, a ste čisto brez hrbtenice, al kako???? Ne morem verjeti, res ne! Nevretenčarji, ti rečem.
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 21.1.2012 10:07:27
|
|
|
|
krtek 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Ubogi otrok, še rodil se ni, a se na njen že lomi vsa družinska polzgodovina. Da vas ni sram vseh vkup. Kdo pravi,da se ni rodil?Ime mu je Tal!
|
|
|
|
RE: obupno, kaj vse zaradi imena!!! 21.1.2012 10:19:13
|
|
|
|
LuLu
|
Pa saj ta tema ni bila odprta zaradi dedkovega vmešavanja v ime vnuka. Koliko jaz razumem, je odprla temo, ker jo obupno skrbi kaj bo s hišo. Ali bo res ostala brez očetovega premoženja
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?