Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 11:03:50
|
|
|
|
anau
|
andreja83 pozdravljena kerega zdravnika pa imaš v mb. midva hodiva k dr.gavričevi.midva sva začetnika pa ne vem kako točno vse poteka in kako dolgo. prejšnji teden sva imela prvi razgovor. lp iz koroške
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 11:14:52
|
|
|
|
womanpolice
|
IZVIRNO SPOROČILO: daisy B womanpolice, na kliniki moram biti ob 7.30 in moj odda ob 9.00 seme, tako da verjetno bo punkcija takrat enkrat, ne vem pa točne ure. Mogoče bom takrat, ko imaš ti UZ še vedno v tisti sobi za počivanje, tako da lahko poiščeš Marjeto Jaz sem po punkciji ležala cca. 2 uri, tak da po mojem se bova videli :-D p.s. očitn si vse Marjete dajete nick Daisy :-D Poznam še eno s takšnim nikom vendar je že nisem "slišala" sto let...
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 11:24:47
|
|
|
|
womanpolice
|
andreja 83 hvala za lepe želje in seveda tudi jaz zate in za VSE VAS stiskam pestke. No, pa tudi zase :-)
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 11:39:13
|
|
|
|
lisi
|
Pozdravljene! Evo tudi mi se februarja odpravljamo na tretjo bojno pot za . V prvih 2 poskusih vedno pridelala veliko celic vendar sem imela pol celic oplojenih z ICSI- nobena preživela, po navadni oploditvi pa me je do 5 dne počakala le 1. V obeh poskusih. Žal nobeni nisem bla všeč . Sem v PO pri Merlu pa me zanima če se da kako stežit za narkozo pri punkciji. Jst sem bla po drugi punkciji čist na koncu. Res ful bolel, pa imam visok prag bolečine, pa še velik celic sem mela. Srečno vsem! lp
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 12:04:36
|
|
|
|
anau
|
lisi za postojno ne vem kako je z narkozo....v mb je pa dr. sama povedala da je odločitev moja in da se 90% žensk odloči za njo. po mojem ,če boš sama rekla bi jo dobila lp
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 12:40:33
|
|
|
|
ninocka26
|
Kolikor jaz vem je v Postojni zelo težko dobiti narkozo (nimajo anasteziloga, ter sobe za okrevanje).
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 12:45:00
|
|
|
|
spelcy3
|
Pozdravljena dekleta! Ko bi vi vedele kaka tepka sem jst... danes sem mela 1. UZ v MB, ko pač bi mogla met . vse lepo in prav...dokler ne pridem do sestre Marije. In pač jo jst vprašam kaj naj naredim z diphereline injekcijami, ki so mi ostale...pa me ona čudno gleda in mi reče če jih ne jemljem več. pa sem rekla da ne, ker mi je sestra zadnjič rekla da zadnjo injekcijo vzamem takrat ko zadno KT. pa se je men zdelo čudno, ker mi je dala 3 škatle teh injekcij, pa sem jo še enkrat vprašala če di sam zadno takrat ko vzamem KT in ona men ječe ja. pa se mi je čudno zdelo zaka mi je dala te tolk vsega...pa sm si misla REZERVA...in dans ugotovim da bi mogla bit že druga škatla prazna... in pol panika ne...in je Sestra Marija šla vprašat zdravnika kaj naj naredi...mene je začelo kar trest...panika...adijo vglavnem... in pride nazaj...in mi reče da bom normalno jemala gonal in da bom pol dobila še CTX. in na koncu mi je rekla da mi želi da bom po tem noseča... zaj pa nevem ka je s tem mislila A mi lahk katera karkoli pove o tem...a je to lahko bolj uspešno ali manj..ker sem še zdaj čist adijo... Daisy...vidim da lepo napreduješ...še že dolgo nisva slišale...ju3 držim pesti zate da bo šlo lepo skos in da se ti čim več celic oplodi in nato srečen konec seveda veliko uspeha tudi vsem ostalim, ki ste v postopkih
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 13:31:02
|
|
|
|
ninocka26
|
Zdravniki imajo raje dolgi postopek, ker lažje kontrolirajo rast foliklov. So pa kratki postopki ravno tako uspešni. Jih poznam kar nekaj, ki so noseče ravno po tem postopku, ki ga boš imela ti. Ti pojdi samo pozitivno naprej.
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 13:40:39
|
|
|
|
Mary2011
|
daisy B in carica držimo pesti, da bo v punkcija brez bolečin in da bo šlo čimhitreje mimo a drugače vaši partnerji hodijo vedno z vami - tudi na prvo špikanje? se špikate same ali vas partnerji? Jaz ne vem kako bom s tem, verjetno se ne bom mogla sama, me bo moral kar moj
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 15:17:59
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: spelcy3 Pozdravljena dekleta! Ko bi vi vedele kaka tepka sem jst... danes sem mela 1. UZ v MB, ko pač bi mogla met . vse lepo in prav...dokler ne pridem do sestre Marije. In pač jo jst vprašam kaj naj naredim z diphereline injekcijami, ki so mi ostale...pa me ona čudno gleda in mi reče če jih ne jemljem več. pa sem rekla da ne, ker mi je sestra zadnjič rekla da zadnjo injekcijo vzamem takrat ko zadno KT. pa se je men zdelo čudno, ker mi je dala 3 škatle teh injekcij, pa sem jo še enkrat vprašala če di sam zadno takrat ko vzamem KT in ona men ječe ja. pa se mi je čudno zdelo zaka mi je dala te tolk vsega...pa sm si misla REZERVA...in dans ugotovim da bi mogla bit že druga škatla prazna... in pol panika ne...in je Sestra Marija šla vprašat zdravnika kaj naj naredi...mene je začelo kar trest...panika...adijo vglavnem... in pride nazaj...in mi reče da bom normalno jemala gonal in da bom pol dobila še CTX. in na koncu mi je rekla da mi želi da bom po tem noseča... zaj pa nevem ka je s tem mislila A mi lahk katera karkoli pove o tem...a je to lahko bolj uspešno ali manj..ker sem še zdaj čist adijo... Daisy...vidim da lepo napreduješ...še že dolgo nisva slišale...ju3 držim pesti zate da bo šlo lepo skos in da se ti čim več celic oplodi in nato srečen konec seveda veliko uspeha tudi vsem ostalim, ki ste v postopkih ne sekiraj se, se bos manj casa spikala, verjetno se bos zacela spikat 2. dan , 8. dan pa UZ ... drzim pesti sestra je pa mislila v tem kontekstu, da upa, da bos noseca - ker verjetno vsi zelijo, nam cim prej uspe
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 15:29:34
|
|
|
|
spelcy3
|
ninocka26 in Buska, malo sta me potolažile.. Buska hec je v tem, da sem zadnjo KT vzela 8.1. tak počasi dobivam, saj je danes že 4.dan po KT. prej bi mogla imeti UZ 20.1., sedaj mi ga je pa prestavla na 18.1. jst res upam da bodo besede sestre Marije šle v božja ušesa
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 15:46:05
|
|
|
|
Muri82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mary2011 daisy B in carica držimo pesti, da bo v punkcija brez bolečin in da bo šlo čimhitreje mimo a drugače vaši partnerji hodijo vedno z vami - tudi na prvo špikanje? se špikate same ali vas partnerji? Jaz ne vem kako bom s tem, verjetno se ne bom mogla sama, me bo moral kar moj Govorim za dolgi postopek za Lj - tam mora na prevzem zdravil partner s tabo, ker podpišeta en kup dokumentov. Če te bo on špikal je fino da gre s tabo, tudi če to ni nujno potrebno, ker tam sestre pokažejo kako se špikat. Boš vidla da boš sama sebe presenetila. Jaz sem cela cmera za kri jemat pa se sedaj po težkem začetku brez problemov sama špikam. Moram rečt, da mi je lažje kot če bi me partner. Drugač pa kr hodiva obadva na preglede. Samo 1x ni šel z mano pa mu je žal. Na UZ pa verjetno ne bo hodil z mano. Že tako pravijo da je gužva v Lj v tisti mali sobici. Punce za katero uro ste hodile na UZ v Lj? Če sem prav prebrala začnejo ob 7.30. Kdaj se začnejo punce ponavadi nabirat? Jaz bi rada potem ueletela v službo do 8.30 da ne bi kdo pereveč opazil. Ko sva bila na prevzemu zdravil še ob 7.30 ni bilo neke hude gužve
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 17:05:10
|
|
|
|
carica
|
Muri82 ko sem bila na prvem postopku na GK V Ljubljani, sem hodila a UZ okrog pol sedmih zjutraj, pa je že bila kakšna pred mano...;) Je kar gužva, pa tudi začnejo malo po pol osmi...ponavadi še čakajo zdravnika, ki je tisti da dodeljen za UZ. Prinesi si kaj za brat da ti cajt hireje mine Veliko sreče!
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 12.1.2012 20:31:16
|
|
|
|
daisy B
|
IZVIRNO SPOROČILO: spelcy3 Daisy...vidim da lepo napreduješ...še že dolgo nisva slišale...ju3 držim pesti zate da bo šlo lepo skos in da se ti čim več celic oplodi in nato srečen konec Hvala! Ti si si pa kar sama določila kratek postopek , manj injekcij, manj uz-jev, fajn. No, pri meni živčki že delujejo 100 na uro, ne rabim nobenega odvajala Mary2011, moj mož hodi z mano v MB, ker sva zelo daleč doma, skoraj tri ure vožnje v eno smer, ko pa sem hodila v LJ, sem hodila sama. On mi tudi daje injekcije, ker si jih sama nisem sposobna dati in tudi zato, da bolj sodeluje v postopku.
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 8:33:54
|
|
|
|
Muri82
|
Carica se mi je zdelo, da mora biti kak "čuden dan", tisti dan, ko sva midva prišla na prevzem zdravil. Ob 7.20 sva bila prva tam?!? Mal mi je bilo čudno, da bi že ob 6.30 hodila, glede na prvo izkušnjo, ampak če pravite bom potem šla prej. Raje čakam sama kot pol v gužvi. Kako pa potem zgleda? Pač opraviš UZ. Če prav razumem potem tam zdravnik nekam napiše tvoje stanje (na list / v računalnik?) potem pa grem do sester, kjer sem prvič prevzela zdravila in mi one povejo kako naprej (al naprej Suprefalct al začnem že z drugimi ztravili, kdaj je naslednji UZ)? Ali moram še kam drugam prej kot do sester? A mi potem na prvem UZ tudi kri vzamejo? Se opravičuje, za mogoče neumna vprašanja ampak sem popolna začetnica
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 9:04:24
|
|
|
|
andreja83
|
Pozdravljene, anau midva imava dr. Vlaisavljevića in mi je zlo ok zdravnik, res pa da potem ko hodiš na uz, je zmeri drug. Na sploh so mi pa vsi ok in vem da se trudijo da bi čimprej prišli vsi do . No pol pa sva že dve iz koroške
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 9:27:43
|
|
|
|
carica
|
Muri82 če se prav spomnim sta ti dve sobi ločeni in ne gre za enako sobo....Pojdi prvič prej pa boš videla kaj te čaka...Poročaj in veliko sreče..;) Jaz pa jutri zjutraj 14.01. šibam v PO na punkcijo. Že to noč sem slabo spala, pa še ena me čaka...Res me je strah....Kar bo pa bo
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 10:14:52
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
Držim pesti za uspešne punkcije! Tako kot je ena rekla: ko boš srečka bo vse to, kar sedaj moraš dati skoz izpuhtelo!.
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 10:51:04
|
|
|
|
cukica
|
PETEK 13.1. FOXYLADY - PREVZEM ZDRAVIL DAISY B -PUNKCIJA WP - UZ SOBOTA 14.1. JUS79 - UZ PONEDELJEK 16.01. ELERAB - PREGLED PUPIKA83 - PREGLED ČETRTEK 19.01. ANDREJA83 - PREVZEM ZDRAVIL +UZ PETEK 20.01. MURI82 - UZ SREDA 25.01. EMA S.- PREVZEM ZDRAVIL TVIGY,... T R E P E T A L K E (beri TESTI) KANDIDATKE V POSTOPKU DAISY B (dr.RELJIČ) WOMANPOLICE (dr.RELJIČ) CARICA (dr. REŠ) ANDREJA 83 (dr. VLASILJEVIČ) MURI82(dr.RIBIČ) JUS79 (dr.REŠ) JOSEPHINE83 (dr.RELJIČ) FOXYLADY (dr.ZORN) SILVA(dr.BOKAL) LENČI(dr.VOGLER) KANDIDATKE ZA POSTOPEK TATYANCHA (dr.REŠ) ANONIMEN (dr.REŠ) MARY (dr.REŠ) PUPIKA (dr.REŠ) EMAS. (dr. ZORN) LALE (dr.GAVRIČEVA) SILVA (dr.BOKAL) ELERAB (dr.REŠ) CUKICA (dr.RIBIČ) VRTNICA.M (dr.REŠ) ANDREJA_P (dr.ZORN) ANAU (dr.GAVRIČ) ŠIČKO() NOVE NOSEČKE JANUAR Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/a.
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 11:55:40
|
|
|
|
anau
|
ja saj vem da se trudijo in prvi vtis ko sem bila prejšnji teden na pogovoru so bili res vsi prijazni.v sredo imam uz pa bom vidla kdo mi ga bo delal. saj je vseeno samo da bo. držim pesti za vse nas.andreja83 kdaj imaš pa ti punkcijo,a si že na čakalni listi?
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 12:55:32
|
|
|
|
tatyancha
|
Tudi jaz stiskam pesti da bodo vse punkcije uspešne pa ET tudi. Tako se mi vlečejo dnevi, danes je 28 dan ciklusa in lahko že vsak obisk WC-ja naznani da začnemo s špikanjem. Sem pa te dni tako čudno nemirna, vse mi teži, vse kar moj reče, obrnem v slabo,.....
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 13:04:14
|
|
|
|
pupika83
|
Pozdravljene. Po krajši pavzi sem spet nazaj. Vidim, da se nas je nabralo kar nekaj. Držim pesti, da bo za vse kar najbolj uspešno. Jaz sem imela pregled pri dr. Rešu že včeraj in dogovorila sva se za nov postopek. Drugi dan menstruacije (kar bo enkrat v naslednjem tednu) pridem po špike in začnem. Je bil Reš čist ogorčen nad slabimi rezultati v 1. in 2. postopku. Ker sem z Menopurjem pridelala kar lepo število celic (ampak se potem niso oplodile), bom imela zopet Menopur, po 1. UZ pa bom nadaljevala še z nečim (sem pozabila s čim ). Tako da komaj čakam začetek, vem, da bo tokrat uspešno!
< Sporočilo je popravil pupika83 -- 13.1.2012 13:05:56 >
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 13:22:02
|
|
|
|
Mary2011
|
Muri82 hvala za odgovor saj bova verjetno šla oba, samo vprašam da ne bova potem naletela na polno čakalnico samih punc... daisy B držimo pesti pupika83 welcome back
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 13:24:39
|
|
|
|
ajetam@
|
se vam pridružujem ker tukaj se daleč največ izve o ivfu :) jaz sem imela decembra ivf pa se ni prijelo zdaj pa že imam napotnico da grem po zmrznjenčke edino mislila sem da smo že končali z iglam pa spet dobim menopur. sem bila ziher da če ti morajo samo sprožit ovulacijo da dobiš samo kakšne tablete in je to to. ampak ok. še malo inekcij... upam samo da bo tole malo prej kot ko smo jajčke čakali sva se en mesec špikala
|
|
|
|
RE: Januar 2012 IVF / ICSI 13.1.2012 15:12:10
|
|
|
|
FoxyLady
|
evo jz sem dobila suprafact inekcije ,jutri se začnem pikat 30.1. pa UZ
< Sporočilo je popravil FoxyLady -- 13.1.2012 15:17:41 >
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?