Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
ali je prav, da učiteljica preimenuje otroka? 9.1.2012 13:14:50
|
|
|
|
jasna80
|
Namreč ko sem to slišala od prijateljice, nisem mogla verjeti. Pa vi rada dobila še vaše komentarje. Punčka, ki je v 1. razredu in ji je ime Lara, jo učiteljica in seveda posledično tudi drugi otroci zdaj kličejo Larisa. Ko je mamica na govorilnih vprašala učiteljico, zakaj to, ji je učiteljica rekla, da zato, ker je v razredu še ena Lara in da jih tako ločijo. Učiteljica pravi tudi, da je za otroka bolje, da ni dveh punčk v razredu z istim imenom, saj bi ju potem kmalu začeli klicati po priimku. Baje iz njenih izkušenj (njej je ime Maja). Meni se to, da je zdaj Larisa zdi čist mem. Njeni mamici seveda tudi, punčka pa je v šoli tiho, doma pa je potožila. Samo še doma jo kličejo Lara. Mamica pa tudi ni preveč odločna oz. se po mojem mnenju malo boji učiteljice. Sej vem, da to ni moja stvar, ampak sem mogla to napisat, ker mi je to včeraj na obisku povedala, pa me zanima, kako bi ve to sprejele oz. ali je to običajno tudi po drugih šolah in pri drugih učiteljicah.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:22:54
|
|
|
|
Paštetka
|
Meni ne bi bilo prav. zaradi mene naj doda priimek zraven, ker to otroka niti mene ne bi motilo, saj je priimek njegov, drugo ime pa ni njegovo.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:27:24
|
|
|
|
Andromeda
|
In če bi bili trije Jureti v razredu (kot je bilo pri meni), potem bi bil eden Kure, drugi pa Jurij? Meni se to ne zdi dopustno in če bo tale tršica še naprej gonila svoje, je za take primere pristojen ravnatelj oz. ministrstvo za šolstvo in šport.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.1.2012 13:34:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:35:00
|
|
|
|
Klemy82
|
Japajade. Zato pa imamo ljudje priimek, da se ločimo med sabo. Naj ga pa še uporablja. Kolikokrat grem mimo šole tule mimo pa se učiteljice derejo (si izmišljujem) Majaaaaa Novak, pridi takoj sem, Maja Košir, ne nagajaj, .... v končni fazi tudi Maja N. in Maja K , ne pa Maja in Magda, recimo.... potem lahko tudi ti učiteljico preimenuješ, ker je eni drugi tudi tako ime, pa da ju ločiš.... skratka... no go, no!
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:41:37
|
|
|
|
kimica86
|
Jaz tudi ne bi dovolila, da mojega otroka preimenujejo.. Kot so že predhodnice povedale, obstaja še priimek in naj se znajde kakor ve in zna, brez preimenovanja.. Katastrofa!!!
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:43:26
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Meni ne bi bilo prav. V razredu moje hčerke je še ena punčka z istim imenom. Vedno ju kličejo Ime+ Priimek. Na seznamih pa je ponavadi Ime + prva črka priimka in tudi stvari ima tako označene.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:46:35
|
|
|
|
ZARA
|
Uf, nekateri si res dovolijo vse. Saj ni prvič v zgodovini človeštva, da sta dve osebi z istim imenom v razredu. Ne bi dovolila, da jo kliče drugače, zakaj le?
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 13:55:16
|
|
|
|
jasna80
|
Pozabila sem še napisat, da je učiteljica na govorilnih punčkini mamici ko je bila debata o tem tudi omenila, da tega ne bi bilo, če bi ibli starši bolj izvirni pri poimenovanju svojih otrok in da potem pač ona naredi izpeljanke iz določenega imena, da je pa to še vedno isto ime (oz. osnova imena). Lani je baje imela 2 Tima, pa so ta večjega klicali Tim, manjšega pa Timi.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 14:03:16
|
|
|
|
amyZ
|
Učiteljica tega ne bi smela storiti in prav je, da jo mamica opozori in ne dovoli spreminjanja imen. Lara in Larisa sta dva različna imena, pa četudi ne bi bila ni vseeno! Rešitev je kot je že pisalo, da se uporablja ime in priimek ali pa Lara K. in Lara P. recimo. Sicer pa punčke dosti manj kličejo s priimkom kot fante, pa je lahko recimo samo en fant z imenom npr. Jaka, pa bo bil sigurno čez čas klican po priimku. Kar ni nič narobe. Mislim, da bi morala mami zadevo urediti, če ne pa iti do ravnateljice. Ni prav, da malo zdaj kličejo drugače. Jaz sem vedno opozarjala vsakega, da moje ime nima J, čeprav ni tako pomembno, da bi me pa preimenovali se mi zdi pa neumno.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 14:45:25
|
|
|
|
naja17
|
Kaj prav Pokrov bi mi dvignilo ... Mislim si pa upa
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 14:49:51
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasna80 Pozabila sem še napisat, da je učiteljica na govorilnih punčkini mamici ko je bila debata o tem tudi omenila, da tega ne bi bilo, če bi ibli starši bolj izvirni pri poimenovanju svojih otrok in da potem pač ona naredi izpeljanke iz določenega imena, da je pa to še vedno isto ime (oz. osnova imena). Lani je baje imela 2 Tima, pa so ta večjega klicali Tim, manjšega pa Timi. Ah, ja, seveda, preden bom šla poimenovat svojega otroka, bom preverila pri županu statistične podatke o imenih v občini, da ne bo slučajno še kak otrok z istim imenom v razredu z mojim... pa da popizdiš, kaj vse si eni dovolijo, no! Nima kaj ona delat izpeljank iz imen, sploh, če se starši ne strinjajo. Halo!
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 14:57:22
|
|
|
|
Flavia_
|
Ne, ni prav.
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 15:03:00
|
|
|
|
alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Uf, nekateri si res dovolijo vse. Saj ni prvič v zgodovini človeštva, da sta dve osebi z istim imenom v razredu. Ne bi dovolila, da jo kliče drugače, zakaj le? točno tako!! tudi v razredu našga poba sta dve pupi z istim imenom in tako otroci kot učiteljica ju ločijo le tako da imenu dodajo priimek , brez okrajšav ali HAlo samovoljnim spreminjanim imen!
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 15:14:11
|
|
|
|
josephine27
|
Zato pa imamo ljudje priimek, da se ločimo med sabo. Naj ga pa še uporablja. IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 podpis. sem imela tudi sama 2 sošolca z enakim imenom.pač Lara x in Lara y, da se ve katero mislimo.
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 16:08:07
|
|
|
|
NEVA-1
|
V razredu moje hčerke so trije fantje z istim imenom, pa še po dva z istim imenom in tistim, ki imajo ista imena dodajo še priimke zraven, mene bi motilo da bi ga drugače klicali...v vrtcu je moj sin imel soimenjaka in so jima obočajo dodali še priimke zraven, zato jih pa imamo:)
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 16:53:22
|
|
|
|
mateyka
|
meni ni pasalo, ko sem bla 8 let "Horvatka" namesto Mateja (ker nas je bilo več v razredu)..
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 17:02:35
|
|
|
|
lily32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Meni se to ne zdi dopustno in če bo tale tršica še naprej gonila svoje, je za take primere pristojen ravnatelj oz. ministrstvo za šolstvo in šport. Rahlo dvomim, da se bo minisrtstvo ukvarjalo s takimi primeri, se pa strinjam, da se je potrebno z učiteljico še enkrat dobro pogovoriti in če ne bo uspešno, pa res pogovor z ravnateljem.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:09:21
|
|
|
|
mika
|
dA učiteljica preimenuje otroka....sploh ne vem kaj naj rečem na to ..... Jaz se niti razburjat ne bi mogla, ker je to tako neverjetno stupidno, da bi se mi učiteljica resno zasmilila. Bi pa ji povedala, da je otroku ime tako kot smo ga poimenovali in drugače.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:13:30
|
|
|
|
hmm...
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasna80 Pozabila sem še napisat, da je učiteljica na govorilnih punčkini mamici ko je bila debata o tem tudi omenila, da tega ne bi bilo, če bi ibli starši bolj izvirni pri poimenovanju svojih otrok in da potem pač ona naredi izpeljanke iz določenega imena, da je pa to še vedno isto ime (oz. osnova imena). Lani je baje imela 2 Tima, pa so ta večjega klicali Tim, manjšega pa Timi. Pa da bi jo tako.... Tudi jaz ne bi dovolila, da mojega otroka kliče drugače.
< Sporočilo je popravil hmm... -- 9.1.2012 18:14:16 >
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:15:02
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasna80 Pozabila sem še napisat, da je učiteljica na govorilnih punčkini mamici ko je bila debata o tem tudi omenila, da tega ne bi bilo, če bi ibli starši bolj izvirni pri poimenovanju svojih otrok in da potem pač ona naredi izpeljanke iz določenega imena, Ker njeno ime je pa blazno izvirno. Kar šprica od izvirnosti.
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:16:39
|
|
|
|
MissTerious
|
Jst mam pa drug problem...naša vzgojiteljica na VSE izdelke, ki jih naš mali ustvari, napiše NIK. Njegovo ime pa je NICK....Izgovorjava je ista, ampak če sem se jaz trudila, da sem ga učila napisati NICK, ona pa ga uči, da se podpiše NIK, je že tu problem, ker ga zmede... In ne, nisem komplikator, mislim, da sem eden najbolj skuliranih staršev od naše skupine otrok, samo tole pa me resnično moti. Naš mali ima ime, ki sva mu ga dala očka in mamica z ljubeznijo...
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:21:02
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious Jst mam pa drug problem...naša vzgojiteljica na VSE izdelke, ki jih naš mali ustvari, napiše NIK. Njegovo ime pa je NICK....Izgovorjava je ista, ampak če sem se jaz trudila, da sem ga učila napisati NICK, ona pa ga uči, da se podpiše NIK, je že tu problem, ker ga zmede... A pa si ji to povedala? Ne vem kaj naj sploh rečem, mislim, mi smo očitno imeli res krasne vzgojiteljice.
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:30:59
|
|
|
|
MissTerious
|
Sem, ampak zgleda na preveč prijazen način...sej bomo ponovno mele debato o tem na govorilnih urah.
|
|
|
|
RE: ali je prav, da učiteljica preimenuje otr... 9.1.2012 18:32:34
|
|
|
|
Paštetka
|
Sem sina vprašala kako učiteljica kliče sošolca, ki imata enaki imeni. Pa mi reče: ja, po imenu. In ko sem ga vprašala, kako vesta katerega učiteljica in sošolci pokličejo, mi reče: ja, pa saj tistega pogledaš. haloooooo Niti priimkov zraven ne dajejo. Edino na testu zraven imena dodata pro črko priimka. (1razred)
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.1.2012 18:35:38 >
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?