|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
6.1.2012 20:20:49   
kimica86
Tadea.. Čestitke še z moje strani user posted image user posted image
Zdaj vas je kar nekaj mamic januarčkov user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 6.1.2012 20:22:46 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4776
6.1.2012 20:31:03   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Tadea

Da se vam še jz oglasim, 1.1.2012 ob 00.10 smo dobili LANO (3650g, 52 cm)
user posted image

Tadea - čestitke tudi z moje strniuser posted image user posted image user posted image Vi ste pa tudi bili med prvimi v 2012, a ne?
Še ena user posted image ! user posted image user posted image user posted image Ja, kje so pa dečki?user posted image

Glede kreme za po kopanju, umivanju -
v postojnski porodnišnici uporabljajo mazilo Ribodermin in tega tudi potem patronažne najbolj prakticirajo, ne pa nujno. Jaz sem že pred tem kupila eno olje od Bubchen in bom probala s tem, če ne bo ok, bom šla po Ribodermin. Za ritko pa tu svetujejo hladilno mazilo iz lekarne.

Umivanje okenj =>
pri meni je danes tole mogoče sprožilo dogajanjeuser posted image - sem imela krče in otrdevanje trebuha na 7-10min kar nekaj uric po tem, ko sem jih umivala, no, popoldne se je umirilo. Ima katera izkušnje, da se je tako začelo zares?

Lep večer vam želim

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 4777
6.1.2012 20:31:15   
Mistica
  JANUARČKI 2012 

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

21.12.2011
n€na - user posted image , Gašper, 2760 g, 52 cm

28.12.2011
aishaa84 - user posted image

31.12.2011
valentinčica30 - user posted image , Ajda Živa

01.01.2012
noseča babi - user posted image
Tadea - user posted image ,
Lana, 3.650 g, 52 cm

03.01.2012
petrai user posted image , Neža, 3890 g, 52 cm
pinia30 - user posted image , Neža, 3.330 g, 52 cm

04.01.2012
**Nelly** user posted image
user posted image = 9
user posted image = 3

user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4778
6.1.2012 21:17:39   
ronja
Lep večer vam želim

Brez skrbi, samo da otroke spat spravivauser posted image . Zdaj je vse najbolj nujno za mano in se lahko res mal pocartavauser posted image . Sem si pa danes vzela čisto fraj (ok, ves čas so uletavali obiski, ampak so vsi prišli k nam, meni ni bilo treba nikamor malih pokat ne nič), tako da zdaj smo oddonkali še rojsni dan z babicami in dedki, samo še jutri tisto furanje, samo tam itak ne bom udeležena, je lubi odločil, da bo kar vse skup znosil gor, sam s kolegom, ker tam res nimam kaj prebirat, ker je vse za obdržat. Ok, meni je pravuser posted image .

Sem pa kar malo iztrošena, je prišlo za mano. Saj ne, da bi bila slabo, samo kar nekak cunjasta sem, ko po izpitu. Mam še kup planov, kaj "moram" naredit, predno se miki rodi, pa se danes nisem ničesar podstopila... Res smo meli cel dan obiske in še lubi je bil pozen in kosilo sem morala naredit ful prej, ker sta prišla moj fotr in sestra (sem jo videla po 2 letih!) pač prej, ker ima on potem predavanja (je prfoks), potem sta prišla še deda in babi, tako da se je cel dogajalo, ampak vseeno, v normalnem stanju bi vmes še kaj scimprala, ne pa samo enih polnozrnatih  vlivancev z zelenjavo, ki so mi itak preveč dvignili cuker (7,4)user posted image - ni mi jasno - sem jih namreč že 2x jedla in je bilo obakrat ok, mogoče sem spet preveč pojedla, čeprav sem se spomnila in sem res pazila pri količini (nisem pa stehtala, my bad). No, ampak je bilo pa to edinikrat v dnevu, da sem mela cuker previsoko, sicer je ves čas ok - dop pod 6, zvečer pa 6,1. Skratka: če jem po svoje, je vsekakor boljše. Ne jem sladkarij, razen kako malenkost kdaj (pa črne čokolade ful - danes sem pojedla CELO temno čokolado s pomarančo in mela cuker 5,6 po njej!), ampak jem pa, ko sem lačna, ne čakam več tistih nijhovih 90 min. in ne jem po količinah tako kot tam piše, pojem več sadja, itd... In je veliiiiiiko boljše:). Samo še ta kosila pogruntam, pa bo superuser posted image . Mam lih še dovolj časa, da tole do konca naštudiram. Pa spanje res pomaga. Očitno ga moja slinavka rabi, če že drugi organi ne (vsaj možganom se to zdi totalna potrata časauser posted image ). In nestres. In počivanje. Same tiste reči, ki jih najtežje dobim, hehe. Ampak kar se stresa tiče, sem poštimala reči, spala bom zdaj tudi do poroda skoz, ne mislim več ponoči nič delat - vsaj ne dlje kot do 3h, sem že lubiju obljubila, kak dan bo mogoče on odpeljal otroke in bom jaz še malo produžila,... Skratka: se bom čisto spočila do porodauser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4779
7.1.2012 0:43:16   
Roberta69
Kozmetika: več škode, kot koristi. Pri ta starejšem na začetku celo sem nekaj uporabljala (kremo za ritko in milo), ampak sčasoma sem se spametovala :) Če pa že, pa izključno naravna kozmetika (po možnosti z BDIH certifikatom). Razne Nivee, Johnsons, Bubchen imajo toliko škodljive kemije, da je za ta mala luštna bitjeca škoda :( Pri ta mlajšem nikoli nič, pa mu čisto nič me manjka :), sem prepričana, je na boljšem :) Ta velikemu edino perem lase z naravnim šamponom.

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4780
7.1.2012 8:16:24   
srečica17
Jaz sem se že sredi nosečnosti preselila k decemberkam, ker sem vedela, da mi bodo predčasno nardili CR.....Vam pa sporočam, da smo 22.12.2011 dobili tako težko pričakovano punčko Eriko, težko 3300  g in veliko 50 cm.. Vsem , ki ste že rodile iskrene čestitke, ostalim želim lahek in hiter porod in zdrave dojenčke!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4781
7.1.2012 10:26:52   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ooooo, prevladujejo punčike user posted image user posted image Kako lepo, bodo fantje imeli večjo izbiro na voljo user posted image user posted image

Očitno bodo res imeli veliko izbirouser posted image Mogoče bodo pa sedaj fantje začeli prihajati na svetuser posted image

Ej punce a ve ste kupile olje za otroka, po kopanju? Ker eni ga priporočajo eni pa ne da ni dobro za kožo? S čim ga mislite namazati po kopanju? Jaz imam eno kremo samo za ritko od Bubchen, pa kremico za obraz-za zimo. Pa bepantol-navaden. Alkohol še dobim. A rabim še kaj?user posted image

Nam je v šoli za starše predlagala Ribodermin. Tudi v P Postojna ga uporabljajo.
Hladilno mazilo je za ritko namazat. Kreme ala Bubchen so pa samo za vneto ritko, občasno, no kadar se vnetje pojavi. Ker naj bi vsebovale cink. Jaz bom verjetno kupila Praško pasto, ki so jo uporabljali še zame in je baje najbolj učinkovita.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4782
7.1.2012 10:26:55   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Tadea

Da se vam še jz oglasim, 1.1.2012 ob 00.10 smo dobili LANO (3650g, 52 cm)
user posted image

Čestitam. user posted image
Vidim, da je bil pa naval takoj po polnoči.

Hm, vidim, da so vsi otročki, od katerih so podatki, enako veliki. Skoraj vsi imajo 52 cm. user posted image user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 4783
7.1.2012 10:43:33   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: srečica17

Jaz sem se že sredi nosečnosti preselila k decemberkam, ker sem vedela, da mi bodo predčasno nardili CR.....Vam pa sporočam, da smo 22.12.2011 dobili tako težko pričakovano punčko Eriko, težko 3300  g in veliko 50 cm.. Vsem , ki ste že rodile iskrene čestitke, ostalim želim lahek in hiter porod in zdrave dojenčke!!!user posted image user posted image

Čestitke Srečica. user posted image user posted image user posted image
Še ena punca... user posted image

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 4784
7.1.2012 10:45:11   
Matkurja
No pa še en fant, da malo zvišamo statistiko. Sončnica28 je rodila fantka 5.1. In glaj ga zlomka, tudi on je velik 52 cm. user posted image

Čestitke tudi tukaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4785
7.1.2012 13:41:24   
kimica86
Ja, končno še kašen fantek user posted image user posted image user posted image

Čestitke sončnica28 user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4786
7.1.2012 13:50:09   
coca cola
Čestitke vsem mamicam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa se je začelo user posted image tudi nas bo vsakič manj user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4787
7.1.2012 15:48:26   
beti 1
Sončnica 28 in Srečica 17: ČESTITKE!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo, rojstnodnevna zabava je tudi za nami. Zdaj moramo pa še vsa darila razpakirat. Bo treba zmanjšat število povabljenih, ker je teh igrač že preveč.

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 4788
7.1.2012 18:26:15   
Janchek81
iii čestitke novim mamicam user posted image  

Zdej pa gremo še vse ostaale počas ... a bomo pol kkšno novo temo odprle, ko vse januarke in vključno z nekaterimi decembrkami rodimo?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4789
7.1.2012 18:44:00   
ana.nunez25
cestitke soncnica28..zdj pa sam uzivi v lepih trenutkih z user posted image

mene je uceri neki cudn zacel spikat predvsem na spodnjem delu trebuha lih ko sm se tusirala...pa se tko je blo da sva bla sama doma..brat na fitnesu mami pa se u sluzbi..brez obeh prevoznikov hehehe in me je moj cist "prestrasu" sm si sla torbo spakerat, k je se nism melauser posted image ...no zdj mam pa cist use prstiman..use je dokupljeno, use oprano in pripravljeno

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4790
8.1.2012 9:26:34   
vijolica2
Jutro punce...

Kako ste? ste še vedno domauser posted image ali je že katera na poti v porodnišnico?
Pri meni je še vedno dosti živahno v trebuhčku, tako da ne vem kdaj se bo mali odločil pritiuser posted image
Drugače sem pa skoz terenska, še posebej ker je sestra prišla in je ful fajnuser posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 4791
8.1.2012 11:20:50   
kimica86
Dobro jutro, oz. dober dan- kakor za koga user posted image

Jaz sem tudi še vedno 2 v 1, čeprav me že 2 dni vsako toliko nekaj fajn zašpika dol in ni prav nič prijeten občutek.. Takoj zatem pa še trebuh otrdi pošteno.. Možno, da so tisti "predpopadki", ki se pojavijo kašen teden prej, buuu user posted image
Ma naj ta žabica počaka še 13 dni in mamica bo vesela.. hehehe user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4792
8.1.2012 11:37:55   
Matkurja
Jaz sem tudi še v enem kosu. Naj zdrži še ta teden.
Jaz sem pa fasala neko vnetje. Dol mam ful rdeče, tudi na notranjo stran stegen se mi je razširilo in me srbi, ob enem pa peče. Verjetno grem kar jutri se pokazat G, ker ima ravno ordinacijo.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4793
8.1.2012 11:54:23   
kimica86
Uhhh, to pa ni fajn.. Ti kar hodi do G, ti bo kaj predpisal, da se pozdravi do poroda, če ne lahko pozabiš na banjco- moraš biti tipi topi..
Mene pa danes tako zebeeeee, brrrrr user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4794
8.1.2012 14:15:42   
**Nelly**
Pozdravljenje punce!!!

Kako ste kaj?

ČESTITKE vsem, ki ste postale mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image

Samo, da se vam malce oglasim... smo včeraj prišli domov in se že veselo cartamo...
4.1.2012 ob 12:38 smo postali ponosni starši mali Megi, ki je ob porodu bila dolga 50cm in težka 3260g user posted image user posted image user posted image user posted image

Da na hitro napišem kako jepotekal moj porod in sem "off"... 3.1. je G ugotovil, da imam izredno malo plodovnice in me napotila v porodnišnico, tam bila celo noč na opazovanju... naslednje jutro ob 7-ih so me odpeljali dol v porodno in me pripravili, okoli 9:00 sem dobila umetne popadke in ob 12:38 smo prvič zaslišali jok naše Megi. Moram rečt, da sem si vse skupaj predstavljala veliko hujše, seveda pa mi ob podpori lubija ni bilo nič kaj teško... Ga moram na vse zvone pohvalit!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa nosečke in mamice uživajte pa se kaj tipkamo..

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4795
8.1.2012 17:19:50   
mefisto
Oj!

Najprej ČESTITKE vsem ponosnim mamicam.
Ja, zdaj bo verjetno vsak dan katera nova.

Jaz še zaenkrat tudi 2v1 in že vsak dan nestrpno čakam, da bi se kaj začelo, pa nič. Imam počasi že res dovolj te nosečnosti.

Matkurja ojoj to pa res ni fajn. Najboljše res , da greš kr do G. Naj se ti čimprej pozdravi.

Mene pa spet nekaj grlo boliuser posted image , pa je pet dni kar sem nehala jest antibiotike.

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 4796
8.1.2012 18:59:29   
Janchek81
Ojla

tud mi smo še vedno 2 v 1 user posted image  čeprou za razliko od drugih bi si jaz želela, da čimprej pride naš otroček na svet, ker me trebuh že pošteno moti ... sem tud čist neuporabna in še iz postle se mi komej da ustati, ker ko ustanem me vse tko zaboli ( trebuh, sramne kosti ), tko da upam, da čimprej pridejo popadki in da letimo v porodnišnico user posted image  Je pa res, da imam še 11 dni do PDPja ... ampak vseen upam, da bo naš otroček prej privekal na svet user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 4797
8.1.2012 19:34:15   
ronja
Jaz mam še par stvari za uredit. Taglavno je sicer čez, ampak vseeno - jutri moram kupit prepustnico za parkiranje (so nam naštimali parkomate), potem moramo še v trgovino v taveliko nabavko v torek (10% se pozna), ker po porodu nekaj časa ne bomo hodili... Pa pajacka in dekico moram še sešit in par prčkarij doma... Ma, če bo mene čakal, ne bo nikoli prišel venuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4798
8.1.2012 19:39:12   
miami10
Hej...jst sem tudi še kr 2 v 1... čeprav me že pošteno zanima kdo brca...vsi mi govorijo da sem sigurno že naveličana...ampak jst nisem nič naveličana...me pa zanima kako zgledajo popadki...mi je G zadnjič rekla da to mi ne zna povedat bom pa sigurno vedla user posted image

mi se kr polagamo parket...jutri končamo...sicer pa sesam stene, ker se mi zdi da so kr prašne...danes sem pomivala ploščice v kopalnici...ne morm bit pri miru, čeprav mam noge zatečene, zmatrana sem...ampak kr neki morm bit v stalnem pogonu...

mam pa nizek pritisk in prav zaradi tega sem zmatrana...kakšan ideja kako ga dvignit? Kave ne pijem...ker mi tudi želodec ne dopušča...Kakšna druga ideja?

Čestitke mamice!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Malinovi listi-čaj...kok vas to pije? Jst tut to pijem user posted image

< Sporočilo je popravil miami10 -- 8.1.2012 19:44:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 4799
8.1.2012 20:21:47   
ronja
me pa zanima kako zgledajo popadki...

Trebuh rata ful trd in boli - podobno kot če te krč v nogo zagrabi, samo da se dogaja to celemu trebuhu. Navadno se takrat tamali tudi zbudijo, ker jih stiska (vsaj mojidve sta se, bomo videli, kako bo pri Svitu). Meni je fajn, da med popadki brcajo - ko je enega konec, pa predno se drugi začne - da vem, da je vse ok. POtem je en čas mir, pa spet. Potem se ti časi, ko je mir, zmanjšujejo, se pa podaljšujejo sami popadki, torej krč dalj časa traja.

Probajte najt kak udoben položaj, baje se hitreje odpiraš, če si pokonci (pač gravitacija pomaga), vendar če vam na začetku rata spat vmes, le dajte, ker te porod zmatra (in vse potem tudiuser posted image ), tak da je fajn bit čim bolj spočita. Meni navadno ne rata spat vmes,v saj do zdaj mi ni.

Položaji: meni odgovarja se zibat na uni veliki žogi za sedet, pa se naslonit z rokama na previjalko in zibat z medenico sem pa tja, da se mal sprosti, pa ko je hudo, se obesim na lubija - dobesedno - roke mu dam okoli vratu in se obesim nanj, zato da sprostim spodnji del, da ni treba nogam in trebuhu še držat cele mene - meni to pomaga, Indijanci so meli podoben sistem, so navezali ene štrike na drevesa in se je ženska gor obesla. Ko sem prvič to vidla, se mi je zdelo grozno: pa kaj mučijo bogo revo, ko da je že ne boli dovolj - ampak ko sem pa rojevala, bi pa marsikaj dala za en ornk hakelj na stropuuser posted image . Samo ga nimamuser posted image . mi je takoj ratalo jasno, da oni niso mučili žensk, ampak so jim probali olajšat zadevo...

Pa ne se bat! Popadki bolijo. To je dejstvo. Neizbežno, če nimaš epiduralne ali česa drugega močnega. Sicer pa pač bolijo. Ampak to ni nič tako groznega. Spada k porodu, kako naj se pa sicer razmakne tista naša mala odprtina na 35 cm premera - normalno, da to mal čutimo, a ne?user posted image To ni nič nenormalnega in vse je ok, če si popadki lepo sledijo, ne se bat, da bo prišel naslednji (ker bouser posted image ) - fajn je to, vsak je en korak bližje do detetauser posted image . Probajte tako gledat, meni je pomagalo. Potem si bolj sproščena, pa se lažje odpiraš in je vse skup bolj naravno in lepouser posted image . To seveda gre, če ej vse ok - če ni, potem itak se prepustiš toku, kaj pa češ... Upam, da bo kateri kaj pomagalo. Pa mejte v mislih, bolj ko bo intenzivno, bližje ste. Torej je fajn, da je vedno manj pavze, da vedno bolj boli - to pomeni, da si že blizu ciljauser posted image . Aja, pa še to: če se odločite za naravni porod: ta zna malo potrajat - računajte na to.

kar se mene tiče: sem mela danes 1 ornk popadek zjutraj, me je zbudil, da nsiem mogla nazaj zaspat, samo potem ni nič sledilo in sem bila prav zadovoljna, bi še teh par stvari urihtala prej. Pa še garažo smo danes pospraviliuser posted image , da bo šel avto not, to ej bila tudi moja velika želja - ker če rata ful mrzlo, je fajn, da lahko damo avto not, da ne bo Svitko česa staknil. Ker shladi se lahko pa tiktak, ipak je januar... lejlo sem rojevala v hudem snegu... No, sneg je bil zunaj, ampak tudi jaz sem bila zunaj pol poroda (smo šli futrat račke z Ronjouser posted image ).

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?