Roberta69
|
Naš fantič zdaj že prehodi par metrov, je pa večinoma še vedno na vseh štirih. Drugače pa nenormalno dojemljiv za vse sorte, kar koli počneš ponavlja, ful stvari zna že sam... v nešteto rečeh je čisto drugačen kot bratec . Filisa, moj ta starejši je šel v vrtec pri 2,5 letih, se pravi 2 meseca preden se je rodil naš oktobrček, do takrat pa je bil doma z mano. Jaz sem takrat sicer ful kolebala, prebirala forume, članke, poslušala tisoč in eno zgodbo z različnimi mnenji. Za vrtec sva se potem odločila predvsem zaradi starosti, ker se nama je zdelo, da nekako kar že rabi vrstnike. Pred nekje 2 letom jaz nikakor ne bi razmišljala o vrtcu, če je možnost za to, da je otrok doma... je pa težko vse skupaj posplošiti. Z boleznimi pa mi HB nismo imeli nikoli težav. Je bil pa ta strejši med mojo pordoniško vseeno veliko doma, kadar je bil kak lep dan, smo šli raje na kak izlet, če mu je zapasalo biti doma, je ostal doma, med počitnicami je bil skoraj skos doma, itd. Imamo pa zdaj nekaj časa (par tednov) težavo, da kar naenkrat noče več hodit v vrtec (zjutraj reče, da ne bi šel in potem ga mora vzgojiteljica priti iskat v garderobo in ga odnest notri, se kar skrije za svojo jakno ), pa se ni nič konkretnega ali posebnega ali sploh kar koli zgodilo... pa v vrtcu itak ful uživa, smo vse predebatirali z vzgojeiteljico in prišli nekako do zaključka, da ima kar eno fazo in da morda ne bi bilo najbolje, če mu kar ustrežemo in naj pa bo doma, pa toliko je zdaj že star (3 in pol), da mora počasi začeti sprejemati neko idejo o življenski rutini... če bi mislila, da je vrtec bolj tak beden, pa da kaj ne štima, sploh ne bi razmišljala in bi bil doma, tako je pa zanj tam toliko plusov, da mislim, da je dobro da hodi. Ta mlajšega bom imela, ko rodim doma, sicer pravi, da naj bi šel jeseni v vrtec (star bo 22 mesecev), ampak bomo videli, kako bo. Jaz bom na porodniški itak še do naslednjega januarja, potem bom imela pa malo itak vsaj še do jeseni doma.