škorpijončica
|
Dobro jutro! Moram priznati, da že cel teden spremljam to temo in gledam, kako se nabirajo nosečke (čestitke vsem!), ampak se vam nisem upala pridružiti, ker sem čakala na pravi čas za test. Nameravala sem ga delat, ko bi mi zamujala, ampak tudi meni firbec nikakor ni dal miru...Že cel teden mi je slabo. Moj fant mi skoz govori, da je to psiha in da če se prepričaš, da te boli glava, da te pač res začne, če pa misliš da si noseča pa ti je slabo in lulaš vsake 20 min. No in ko sem danes zjutraj bruhala, sem si mislila "od kdaj bo pa moški razumel kako se ženska počuti?" Naredila sem najprej baby check in ker je baje nezanesljiv, takoj zatem še clear blue. Oba sta pokazala . Nisem mogla verjet, da je ratalo že prvič, ker sva se mogla pri prvorojenki kar nekaj mesecev trudit. Tako sem, tako kot danes, pred natanko 3 leti, 4. januarja izvedela, da sem noseča tako da vam lahko povem, da sem že drugič septembrka (čeprav je taprva prehitevala in postala avgustovski novorojenček). To mi je ful fajn, ker bodo vse oblekce lepo prav pa še ena devička bo, kar je super, ker so zelo pridne in redoljubne (pri 2 letih in par mesecev moja hčerka pospravlja za mano, namesto da bi jst za njo: odnese posodo iz dnevne v kuhinjo v lijak, štunfe pod posteljo v koš za perilo, smeti iz tal v koš za smeti ipd.). Upam, da bo zdaj še ena punčka. PDP je po mojih izračunih tam nekje 13. septembra. Sem iz okolice ljubljane. Stara sem 24 let in me veseli, da se je že nabralo nekaj mladih mamic, pred tremi leti sem bila ena izmed najmlajših na forumu.Glede na dosedanjo debato: tudi jaz jemljem elevit, tako kot pri prvi nosečnosti (pa moram ga jit v dugo mesto kupit, ker drugače bi se takoj razvedelo). Tudi jaz imam rahel bel izcedek, ampak se tudi meni to ne zdi nič takega. Špika me v jajčnikih in pri slabosti si pomagam z zamrznjenim ingverjevim čajem. Glede strij: v prvi nosečnosti nisem dobila niti ene strije, pa tudi pozneje ne. Nočem se hvalit, ampak vam hočem povedat, da je to, tako kot pravi tista ženska v videu, predvsem dedno glede na prirojeno elastičnost kože. Nisem nič zapravila za kreme, ker ne maram kemije. Preprost recept: vsakič ko sem kuhala, sem na trebušček kanila par kapljic domačega olivnega olja in razmazala. Sploh v prvem trimesečju ni treba zelo pogosto mazat, sploh pa ne tako kot je rekla ta gospa v videu, okrog in okrog (hočjo da čimveč porabiš in čimveč plačaš). Omega tri maščobe so seveda pomembne, ampak morajo pridt od odznotraj, zato jaz že dolgo zjutraj pojem eno žlico konoplinega olja, ki je bogato z različnimi maščobami in res blagodejno vpliva na kožo (in druge stvari, npr sklepe, krvni tlak,..). OK, dost je zaenkrat, da me ne boste spodile dol z foruma ker toliko pametujem...pač, sem že tri leta septembrka (s prejšnjimi še vedno klepetamo, ampak na zasebnem forumu) in se razpišem (pa še brezposelna sem trenutno, tako da itak nimam kaj pametnejšega za počet ). Vglavnem lepo nosečnost brez zapletov želim vsem!
|