|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
15.12.2011 8:21:29   
čebela1
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Ma to nosečnost skozi nekaj - če je res to, kar pravijo, da dečki mamicam dajo zdravje, deklice pa odvzamejo, potem ne rabim nobenega uz več, za vedet, da je pupa,user posted image user posted image user posted image .

potem bom pa jaz na naslednjem pregledu rekla za potrditev da je res user posted image ...user posted image user posted image user posted image  ker mislim da skoraj nista 2 tedna da me nebi kaj matralouser posted image

meni so rekli: NSuser posted image punčka, 1 UZuser posted image kasneje punčka, 2 UZ user posted image (morofologija) mogoče fantek, 3 UZ user posted image (samopčačniška morf.) fantek  .... hjaaaauser posted image user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
15.12.2011 8:29:24   
ursonok
Dobro jutro!

Mi smo bili sicer auf že pred šesto! user posted image Tamala sploh en more dlje spat. Potem pa je pa že zjutraj čisto adijo.

Sirenetta,
super za punčko. Pa sranje zaradi bolečin in izpuščajev. Ja, alergije so pogost spremljevalec nosečnosti. Ravno zadnjič mi je kolegica govorila, da je njena znanka, ki dela v kozmetičnem salonu (je maserka), v službi ugotovila, da je noseča. Ker je dobila alergijo na kremo, s katero že 5 let masira paciente. Zdaj pa so se ji takoj, ko se je je dotaknila, pojavili izpuščaji in lise. Še pred izostankom M. Je šla narest test in evo ga, dojenček bo user posted image
Bolečin tam spodaj jaz nimam, jih tudi v prvo sploh nisem imela. Niti na začetku ne. Otroka čutim zelo zgoraj, predel jajčnikov in nožnice pa je popolnoma "utišan", kot da ga ne bi bilo.
Glivice sem imela samo v prvem trimestru, takoj na začetku (še preden sem naredila test) - prvič v življenju. Ginekolog je ves paranoičen težil, da je to treba "zdraviti" z neko kemijo, pa ga nisem poslušala. jedla sem neke homeopatske globulke, pa je potem, v drugem trimestru, izginilo samo od sebe. user posted image . A če te boli, gre morda le za bakterijsko vnetje? user posted image
Upam, da se čim prej pocajtaš.

Glede spola in lepote/zdravja,
meni so v obeh nosečnosti vsi govorili, da super izgledam (se zavedam, da so take izjave sicer pogosto le "vljudnostne"). In sem res tudi sebi kar všeč. Lepo kožo imam in sploh sem malo bolj "sijoča" kot ponavadi. V prvi nosečnosti, ko sem nosila punčko, sem sicer imela skoz vnetja sečil in enkrat angino, ampak mislim, da je bilo to zaradi katastrofalne prehrane (sama sladkarija). Zdaj se prehranjujem čisto drugače in sem na splošno bolj zdrava.
Edino linije negre nimam, kar me skoraj malo žalosti. user posted image . Zadeva mi je res prav simpatična.

Teža v prvi in naslednjih nosečnostih
Ali imate tiste, ki ste drugič (tretjič itd.) noseče, drugačno začetno težo kot prvič? Jaz sem namreč na splošno suhejša, za kakih 8 kg. In se mi zdi, da se ful pozna pri čutenje otroka. Zdi se mi, da mi zapolnjuje celoten trebuh, bolj intenzivno ga čutim, ko se obrača, tudi mene včasih kar malo zanaša. Pri prvi se mi zdi, da se je malo "zgubila" v vsem mojem "mesku" (čeprav nisem bila debela, mere pred zanositvijo: 58kg, 167cm).
Ne vem, morda pa sem samo pozabila, kako je bilo prvič in se mi zdaj zdi, da je vse bolj intenzivno user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
   [Brisano sporočilo]
15.12.2011 8:34:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čebela1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2128
15.12.2011 9:15:43   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Kaminek,
super diši tale lazanja user posted image . Ampak mi imamo ta "problem", da ne jemo pšenice (glutena nasploh) in mlečnih stvari (tudi sira ne). Tako da ne vem, kako bi šlo s testom. Mi poveš, iz česa in kako ga narediš? Morda bom probala z brezglutenskimi mokami, ajdovo, kvinojino, proseno.

Jaz sem čisto notri padla v kuhanje. Mmmm. Težim možu, naj povabi kolege v soboto, da bomo lahko malo kuhali in se nažirali user posted image

testo: 250g moke, 1 čajna žlička olja, 1 jedilna žlica hladne vode in ščep soli. vse zgneteš v homogeno maso in daš v hladilnik počivat (oviješ s folijo) za 1 uro. odvisno pa je kakšna moka je, če je bolj "suha" dodaj malo več vode (dodajaj postopoma, da ne bo preveč mokro).

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
15.12.2011 9:20:52   
kaminek
meniiii se niiiič ne daaaaaaaaaauser posted image

ta dež mi ni všeč, niti malo ne.

glede kilaže sem se v prid nosečnosti precej zredila, zdej pa ne tolk, pa nisem štartala z isto težko kot v 1.user posted image

grem sesat in pomit po tleh, moram....

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
15.12.2011 9:54:48   
cokolino
Jutro punce,

jst sem tudi pokonci že od 8h, od kar sem noseča, vstajam zgodaj ko kokoš, drugače mi pa do 10h ni nikoli dovolj...je pa res, da hodim tudi zgodaj spat.
No včeraj sva pripeljala voziček, Joolz day, sva zeloooo zadovoljna, meni je krasen user posted image
Sem bla pa pol zvečer čisto fertik, non stop mi je otrdeval trebuh, sem spila magnezol pa buscopan in pol se je nekako umirilo. Joj totalno bedast občutek...očitno sem bla mal preveč aktivna včeraj...Komaj čakam da pridem tam do 34t, da se lahko končno mal sprostim, ker mam še tolko za naredit, pa čim sem mal bolj aktivna, je pol počutje v k...
No lepo se mejte, pozdravček vsem

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
15.12.2011 11:17:57   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Ma to nosečnost skozi nekaj - če je res to, kar pravijo, da dečki mamicam dajo zdravje, deklice pa odvzamejo, potem ne rabim nobenega uz več, za vedet, da je pupa,user posted image user posted image user posted image .

potem bom pa jaz na naslednjem pregledu rekla za potrditev da je res user posted image ...user posted image user posted image user posted image  ker mislim da skoraj nista 2 tedna da me nebi kaj matralouser posted image

meni so rekli: NSuser posted image punčka, 1 UZuser posted image kasneje punčka, 2 UZ user posted image (morofologija) mogoče fantek, 3 UZ user posted image (samopčačniška morf.) fantek  .... hjaaaauser posted image user posted image

jst v prvi nosečnosti nisem imela nobenih težav pa je bla user posted image  zdej je pa skos kej pa nej bi bil user posted image  ( na NS, morfologiji in zadnjič na uz je bil viden user posted image  ) tko da pri meni to ne drži user posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
15.12.2011 11:20:49   
zmajcy_

Teža v prvi in naslednjih nosečnostih
Ali imate tiste, ki ste drugič (tretjič itd.) noseče, drugačno začetno težo kot prvič? Jaz sem namreč na splošno suhejša, za kakih 8 kg. In se mi zdi, da se ful pozna pri čutenje otroka. Zdi se mi, da mi zapolnjuje celoten trebuh, bolj intenzivno ga čutim, ko se obrača, tudi mene včasih kar malo zanaša. Pri prvi se mi zdi, da se je malo "zgubila" v vsem mojem "mesku" (čeprav nisem bila debela, mere pred zanositvijo: 58kg, 167cm).
Ne vem, morda pa sem samo pozabila, kako je bilo prvič in se mi zdaj zdi, da je vse bolj intenzivno user posted image

jst sm v drugo štartala z 10kg večuser posted image , ki so ostal od prve user posted image . sem pa zdej ful prej čutila in se mi zdi da je bolj intenzivno.. je pa res da me bl nazaj brca ne tok naprej.user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
15.12.2011 11:45:00   
Caitlin
Evo še mene. Zadnjih par dni tako slabo spim kot že dolgo ne. Sploh na splošno nikoli nisem imela problemov s spanjem, najraje spim po 9-10 ur če se le da. Ampak zadnje čase pa sploh ne najdem udobnega položaja. Ne paše mi ne na hrbtu, ne na levem ali desnem boku, na trebuhu pa že kar nekaj časa ne morem. Tako da sem potem popoldne vsa zaspana in komaj čakam večer, da grem lahko spat, ko pa spet ne najdem udobnega položaja.user posted image

Sem bila pa včeraj na pregledu. Mi je naredil vaginalni pregled pa še UZ. Sem ga prosila, če lahko še enkrat spol preveri in je potrdil spol od prejšnič. user posted image Tako da, če je dvakrat rekel isto in obakrat kar prepričljivo, mu bom pa verjela.user posted image Je pa drugače vse ok, rezultati za cukertest so bli ok, za tokso tud negativni, v urinu je sicer mal bakterij ampak nič hujšega. Malo se je smejal, ko je kile pogledal (sem jih mela na 1. pregledu 47 (pred norečnostjo 49), sedaj pa 55) pa rekel, da vidi, da mi uspeva se redit pa sem rekla da se ne sekiram, tud če je kakšna kila več, sem že prej bla dokaj na spodnji meji. Pa malo sva se o EA in ultivi pogovarjala, pa je rekel da pač to potem dol vidiš kako vse skupaj gre. Če bo pač prehudo, bom pa nekaj vzela (najverjetneje ultivo).

Drugače pa čestitke vsem za lepe preglede ter za user posted image oziroma user posted image . user posted image Nama zaenkrat kar uspeva, da se ne zagovoriva kaj pričakujeva. Je pa vseen do marca še dolga in sem skoraj prepričana, da se bom enkrat zagovorila. No, saj ne bo konec sveta, samo vseeno bi raje videla, da nama uspe obdržat skrivnost le zase.

Bi pa zadnje čase tako rada navadne piškotke spekla, samo nimava pečice user posted image Sem mislila, da bom šla en dopoldne k mami pa jih bova skupaj spekli, pa je tudi njej pečica se nekaj pokvarilauser posted image Tako da bom zgleda mogla enkrat taščino pečico okupirat. Samo mi je bedno, ker moj itak ne je piškotov, samo zame se pa ne splača prav veliko delat. Saj imajo pri tašči pekarno in pečejo tudi piškote, ampak mi sploh niso tako dobri kot tisti, ki jih narediva z mami. No, sj mogoče bo pa mami kmalu popravila pečico user posted image

Zdaj grem pa malo pospravit pa upam, da kmalu neha deževat, da bom lahko še psa peljala ven. Drugače se bo pa treba v sobi malo poigrat z njo, da bo popoldne lažje spala, ko bova midva šla v šoping.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
15.12.2011 12:07:33   
ursonok
O,

jaz sem pa padla dol za skoraj 2h. user posted image Ma če me tamala zbudi pred šesto, sem čist ded.

Cokolino,
si me pahnila v pravo nostalgijo z izjavo, da si spala "samo" do 8h, drugače pa uspeš potegnit tudi do 10h user posted image . Ko še nisem imela otrok, sem bila tudi jaz taka - ponoči delo/študij (no, ali pa žur), zjutraj spanje. Za zdravje to sicer ni najboljši ritem, a včasih res paše.

Caitlin,
a ti si na bolniški? Delaš, študiraš ali preprosto "živiš"? user posted image
Pa druge? Kakšen imate "status", če se lahko tako izrazim? Vas je res veliko, tako da sploh ne folgam, kdo dela, kdo ne, kdo dela, a je na bolniški, kdo je še "premlad", kdo nima službe in mu je to zaenkrat ok, kdo dela "na svobodi" itd.

Čez kakšno uro grem plavat. Komaj čakam. Potem pa še malo delat. In kuhat - zelenjavno juho, pečen krompir in bučke z nekimi posebnimi začimbami (prav za krompir - sem nabavila v posebni trgovini user posted image ), potem pa še domač rižev puding (tokrat po drugem receptu, upam, da bo uspelo). No, vmes, takoj po plavanju, pa verjetno še kako pečeno jabolko user posted image

Tretji trimester
tiste, ki ste že tam - ste kaj bolj utrujene? Jaz sem čisto mrtva - prej sem lahko vsak dan telovadila, če sem bila neprespana, sem vseeno nekako funkcionirala, zdaj sem pa za na pokopališče. Prav čutim, kako je otroček v trebuhu iz dneva v dan težji in kako sem jaz manj okretna. To mi sploh ni všeč, a kaj čmo. user posted image

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
15.12.2011 12:39:56   
Caitlin

Caitlin,
a ti si na bolniški? Delaš, študiraš ali preprosto "živiš"? user posted image

Jst sem še študentka. No, lani sem bla absolventka pa nisem skor nič nardilauser posted image , zdej mam pa status mirovanja-materinstvo. Nisem bla prepričana a mi bojo podalšali al ne, ma sem probala pa je uspel.user posted image Mam pa izpite že vse narejene, edino diploma me še čaka, ki pa kar stoji pa stoji. Sem kar huda nase!user posted image Mam sicer kar nekaj že napisano, zdej morn pa mal s tujino primerjat, me pa kar ne potegne iskat tujo literaturo. Tako da če katera kaj ve o izkustvenem učenju tehnike v tujini, bom zelo vesela. user posted image user posted image

Aja, ko je ena napisala za Dm-kupončke za popust. Jst se bom šla danes prijavit. Je pa en kuponček za popust na izdelke babylove mama. Verjetno popust potem ne velja za previjalno torbo, ki ja samo babylove (nima oznake mama) ali pač? Ima mogoče katera to torbo? Kakšne imate kaj izkušnje z njo?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
15.12.2011 19:34:35   
pokalona1
Pozdravljene!

Še jutri grem v službo,potem pa do 3.januarja dopust!!!!Sicer bo malo tudi delovni,ampak vseeno.Že to, da zjutraj ni treba vstat,pa male v vrtec vozit...se bo poznalo.Sem pa kar utrujena-je bilo res noro zadnje čase.

Glede občutenja dojenčka-jaz sem se v prvi nosečnosti do tega tedna zredila skoraj 2 kg več, kot sedaj,ampak otročka sedaj čutim čisto drugače kot prvič.Pa je tudi isto obrnjen,ampak brce čutim nekje bolj zadaj-v križu- in verjetno so zato tudi manj intenzivne. Tako da mislim, da to ni nič povezano s kg.Nosečnosti so si pač različne med sabo.

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
16.12.2011 7:03:35   
ursonok
Jutro.

user posted image user posted image user posted image Mi spet pokonci že pred šesto!! Zakaj triletniki ne spijo dlje? Vseeno, kdaj gre spat - auf smo vedno že sredi noči. Ko se zbudimo in uredimo za v vrtec, je tema, ko se vrača iz vrtca, je tema. Prav grozno. Pri nas je tema (čista tema, ne mrak), že ob 16h. Ali še prej user posted image user posted image . In tako od oktobra do aprila.
Sovražim zimo, sivino in vse, kar je povezano s tem! user posted image "Mehr Licht!" je prosil Goethe (pred smrtjo). In prav je imel. user posted image

Zdaj se opremljena z dvema svežima zelenjavnima sokovoma, tremi tableti železa in eno skodelico močnega Pu Erha spravljam k delu. Dokler možgani še delajo ...

Lep dan vsem!

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
16.12.2011 13:28:07   
Jada82

Jutro.

user posted image user posted image user posted image Mi spet pokonci že pred šesto!! Zakaj triletniki ne spijo dlje? Vseeno, kdaj gre spat - auf smo vedno že sredi noči. Ko se zbudimo in uredimo za v vrtec, je tema, ko se vrača iz vrtca, je tema. Prav grozno. Pri nas je tema (čista tema, ne mrak), že ob 16h. Ali še prej user posted image user posted image . In tako od oktobra do aprila.
Sovražim zimo, sivino in vse, kar je povezano s tem! user posted image "Mehr Licht!" je prosil Goethe (pred smrtjo). In prav je imel. user posted image

Ja, včer sva bile midve zjutraj same, je mel moj nočno, pa se je zbudila že ob pol 7h ... še pred mojo uro .. zaspala pa je ob pol 10h zvečer user posted image user posted image user posted image Sicer sem jo dala spat ob 8h (od tega ne odstopam), ampak sem slišala po varuški, da se je kar pogovarjala do pol 10h sama s sabo. Svašta. Je bila cel dan kar nekaj gotova ... pa tud popoldne ni zaspala 1,5 uro, dokler nisem šla ponoret. Zgleda je bilo nekaj v zraku ... No, danes je pa spet vstala zjutraj ob pol 8h, kar je normalno .... in meni to čist super paše ... Nisem ne prav jutranji človek, pa ne prav nočni ... nekje vmes ....

Da pa bi pred 6. vstajala, se mi pa zmeša user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
16.12.2011 13:33:26   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Jutro punce,

jst sem tudi pokonci že od 8h, od kar sem noseča, vstajam zgodaj ko kokoš, drugače mi pa do 10h ni nikoli dovolj...je pa res, da hodim tudi zgodaj spat.
No včeraj sva pripeljala voziček, Joolz day, sva zeloooo zadovoljna, meni je krasen user posted image
Sem bla pa pol zvečer čisto fertik, non stop mi je otrdeval trebuh, sem spila magnezol pa buscopan in pol se je nekako umirilo. Joj totalno bedast občutek...očitno sem bla mal preveč aktivna včeraj...Komaj čakam da pridem tam do 34t, da se lahko končno mal sprostim, ker mam še tolko za naredit, pa čim sem mal bolj aktivna, je pol počutje v k...
No lepo se mejte, pozdravček vsem

Joj, ne govori, pri meni včer isto, pa prejšnji dan. V nožnici (al kje) sem čutila kar take krče .... potem sem včer klicala G, šla tja, me prešlata, pravi, da imam res trd trebuh, naredi UZ, ampak sam da je otročka preverila. Načeloma je ok, ustreza tednom nosečnosti, vse ok, obrnjen še z rito navzdol, pa spola nismo videli. Ni me pa nič vaginalno pregledala.
Mi je predpisala tablete Spasmex, da naj 3 vzamem, če ne bo bolje, naj grem v porodnišnico. user posted image user posted image user posted image Ma, sem se ustrašila. Pridem domov in mi je ves čas otrdeval trebuh ... kar je bilo še huje, je bilo to, da mi je vsakič otrdel točno na 4 minute. Sem totalno paniko zagnala, že hotela klicati v P .... potem sem rekla, nič, počakam do jutri (torej danes), če ne bo bolje, bom šla v P. No, očitno so Spasmexi pomagali, danes je dobro .... Jaz bom mirna konec januarja, ko bom 35. teden .... Mater. Ne maram nosečnosti ..... res ne, skoz me skrbi, skoz je nekaj narobe ... saj, tiste ki imate fajne nosečnosti, je verjetno fajn, meni pa ni .. pa še precej slabša mama sem, če sem noseča user posted image user posted image user posted image Včer sem bila tako tečna, itak, če sem bila pa zaskrbljena. HB je bil mož doma in se je ves čas ukvarjal s tamalo, da sem jaz celo popoldne lahko ležala ...

Danes pa gre mož v Mb. na novoletno zabavo, bo tam prespal, mi2 s tamalo pa h mojim, da bom lahko počivala ....
Ma sej danes sem precej boljše volje, sem si rekla .... ah, tale december še preguram, januar bo tudi hitro minil, pol bom pa sproščena ... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
16.12.2011 13:37:01   
Jada82
Še to: kilaža ... v tej nosečnosti sem štartala s 4+, ki so mi ostale od prejšnje nosečnosti .... ampak zanimivo, cunje so mi bile vse prav od prej ... verjetno je kilaža drugače prerazporejena. Mela sem mal šlaufkcov okoli trebuha, ja, prej nikoli ....
Nekak mam vseeno še namen priti na tisto kilažo pred 1. nosečnostjo, ker se tako najbolje počutim .. bomo poskusili potem po porodu.

Dopust: evo, meni je danes šefica sicer šele ustno potrdila (kao sta z direktorico govorili), ampak verjetno drži (dobim ob priliki sicer še pisno) moj načrtovani dopust. Če bo vse prav, delam samo še 4 tedne (2 v decembru in 2 v januarju), pa še to po 4 ure!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Wiiii, se že veselim! Čeprav, po svoje mi je kar fajn hodit v službo zdaj res, tele 4 urice .. pa razumemo se, mal pokofetkamo, mal podebatiramo, mal podelamo pa je .... pa itak mam blizu, grem peš ... je fajn! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
16.12.2011 18:51:17   
Anonimen
Živjo!

Da se malo oglasim, da ne boste pozabile name. user posted image

V sredo sem imela pregled, pa sem v zadnjih 4 tednih samo pol kg pridobila, pa ni G nič komentirala. Očitno je vse OK, tud če kakšen mesec bolj malo pridobiš. Mi je pa spet UZ naredila, da vidi, če otrok normalno raste. Vse je OK, tehta skoraj 1200 g, še vedno je user posted image . user posted image

Za vse, ki vas karkoli muči (od prehladov in pljučnic do bolečih trebuščkov), en velik user posted image in veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Čimprej naj se vse uredi.

Mene zaenkrat dajejo samo krčne žile v medenici. Boli me spodnji del trebuha, hemeroidi so skrajno zoprni, pa v dimljah me noro zaboli, ko vstanem po sedenju ali ležanju. Zato sem kupila nosečniške kompresijske nogavice v Sanolaborju, pa imajo različne cene v mestu kot v City parku.user posted image Zdaj se zjutraj mučim z oblačenjem, ampak se pri tem kar razmigam, še preden vstanem iz postelje in me zato malo manj boli, ko vstanem. Pa trudim se iti vsak dan vsaj za 30 minut hodit, ker mi ful paše, samo potem sem pa kar precej utrujena. Zgleda, da se meni tud že pozna 3. trimesečje.

V sredo (14.12.) sem od ZZZS dobila odločbo, da imam od 13.12. (torej že en dan prej) samo polovično bolniško za 4 ure. user posted image Pa neko sranje imam v službi, ker ni denarja, pa bi šefica raje videla, da ostanem do konca na bolniški. Je pa res, da če se zgodi, da mi ne podaljšajo polne bolniške do konca, bom lahko izkoristila po 4 ure bolniške in 4 ure dopusta. To bi jaz kar najraje videla, ampak nimam srca, da bi šefici rekla, da ne bom prosila za polno bolniško. Mah, tale kriza je totalno user posted image .

Pejmo rajš na kej pozitivnega. user posted image Nečakinja ima 7 let in je totalno navdušena nad mojim trebuščkom. Skoz bi se stiskala k meni, pa baje skoz sprašuje, kje sem, kaj delam, kako je user posted image ,... Čist sem raznežena! Res je cukrček!

No, želim vam čim lepši vikend in seveda ogroooooooooomnoooooooooooooo zdravja!

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 2142
17.12.2011 17:58:51   
poldy
Jaz pa sem v četrtek videla porodnišnico od blizu. Malo sem se ustrašila, ker dva dni ni bilo skoraj nobenih intenzivnih premikov, in glede na vso situacijo s pljučnico in zastrupitvijo s hrano, sem se šla raje pokazat. Naredili so mi ctg, in je blo slišat ful premikov, ampak jaz niti enega nisem čutilauser posted image  Pol pa še na UZ in so me hitro pomirili, da je vse v redu. Se je pa user posted image  usedel na moj mehur in zaradi tega zgleda nisem čutila premikov, ker drugače še vedno leži počez... Težek je že dobro kilco, primerno velik za 27 tednov, v ponedeljek pa še redni pregled pa bouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
17.12.2011 18:23:45   
Jassika
poldy verjamem, da te je bilo strah. Bolje, da se greš takole pokazat a ne, pa da te pomirijo. No, glavno, da je vse OK. No, to si šla verjetno na jesenice, a ne? Ker v LJ znajo bit pa res precej neprijazni - se spomnim ko sem še hodila v apn in so tam uboge reve napizdevali, ko so bile v dvomih. Skrajno neprijazno, da sem včasih kar sama na glas kaj komentirala user posted image Sicer pa bolje če te 100 x napizidjo in je vse OK, kot pa da ne greš in je kaj narobe.
No, mi smo bili v sredo na 3-4D Uz in naša miss je še bolj sramežljivo skrivala obraz, kot sine. Tako vemo samo to, da ima prekrasno zatilje in lepa ušeska user posted image No, sicer pa nisem bila nič razočarana, ker spominček imamo in glavno mi je bilo to, da se še 1 x podrobno naredila morfologija. in je vse OK user posted image No, edino, kar pa je princeska z veseljem pokazala, je to, kaj ima med nogicami user posted image In ja, še vedno je user posted image user posted image , težka okoli 900 g.
Držite pa pesti zame v torek 20.12 ko imam spet pregled glede MV. In seveda upam, da bom šla potem spet delat - če le ne bo slabše, kar močno držim pesti user posted image .

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
17.12.2011 21:11:56   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: alna

Mene zaenkrat dajejo samo krčne žile v medenici. Boli me spodnji del trebuha, hemeroidi so skrajno zoprni, pa v dimljah me noro zaboli, ko vstanem po sedenju ali ležanju. Zato sem kupila nosečniške kompresijske nogavice v Sanolaborju, pa imajo različne cene v mestu kot v City parku.user posted image Zdaj se zjutraj mučim z oblačenjem, ampak se pri tem kar razmigam, še preden vstanem iz postelje in me zato malo manj boli, ko vstanem. Pa trudim se iti vsak dan vsaj za 30 minut hodit, ker mi ful paše, samo potem sem pa kar precej utrujena. Zgleda, da se meni tud že pozna 3. trimesečje.

V sredo (14.12.) sem od ZZZS dobila odločbo, da imam od 13.12. (torej že en dan prej) samo polovično bolniško za 4 ure. user posted image Pa neko sranje imam v službi, ker ni denarja, pa bi šefica raje videla, da ostanem do konca na bolniški. Je pa res, da če se zgodi, da mi ne podaljšajo polne bolniške do konca, bom lahko izkoristila po 4 ure bolniške in 4 ure dopusta. To bi jaz kar najraje videla, ampak nimam srca, da bi šefici rekla, da ne bom prosila za polno bolniško. Mah, tale kriza je totalno user posted image .

Ja, jest mam tud hemeroide user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tečno za popiuser posted image user posted image user posted image user posted image Že v 1. nosečnosti sem jih imela, pa mislim, da potem še po porodu ... pol je blo ok, zdej pa spet .... ma katastrofa no!

Glede bolniške pa ... a prej si imela pa polno al kako? To je pa res čudno user posted image Jaz imam tud 4-urno, samo midve z G sva se tako dogovorili in meni ustreza ... So mi jo zdaj še delodajalci plačali, naslednjič gre pa iz državne blagajne .... Ja, tale kriza je res hudič, sam saj nisi sama kriva ... magar vseeno še zaprosi za 8-urno ... če ti je ne odobrijo, koristi pač dopust ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
17.12.2011 21:13:45   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: poldy

Jaz pa sem v četrtek videla porodnišnico od blizu. Malo sem se ustrašila, ker dva dni ni bilo skoraj nobenih intenzivnih premikov, in glede na vso situacijo s pljučnico in zastrupitvijo s hrano, sem se šla raje pokazat. Naredili so mi ctg, in je blo slišat ful premikov, ampak jaz niti enega nisem čutilauser posted image  Pol pa še na UZ in so me hitro pomirili, da je vse v redu. Se je pa user posted image  usedel na moj mehur in zaradi tega zgleda nisem čutila premikov, ker drugače še vedno leži počez... Težek je že dobro kilco, primerno velik za 27 tednov, v ponedeljek pa še redni pregled pa bouser posted image

Poldy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ti pa res nimaš neke sreče v tej nosečnosti user posted image Verjemem, da si se zelo ustrašila, tudi jaz sem se zadnjič, ko mi je non stop trebuh otrdeval .... no, samo da je vse ok, pri obeh ... user posted image user posted image user posted image Ja, tud jaz pravim, bolje se iti pokazat, pa da smo pomirjene, kot pa da se doma sekiramo ... to tudi ne koristi user posted image !
Ja, naša žaba tudi tehta okoli 1200 g user posted image user posted image user posted image user posted image Uf, mora še kar kakšno kilco pridobit, preden ven pride! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
18.12.2011 7:00:33   
Hov hov
Poldy, hvala bodu, da je vse Ok - tako s teboj kot z user posted image .

Cukt test - v petek sem ga imela. To je bilo noro...cel dan sem doma sedela na Wc, imela krče, tekočo drisko in bruhala...Zgleda da bilo preveč cukra za moj sistem in ga je telo na tak načih izločil. V soboto pa se je hvala bogu vse umirilo. Ker pa je šlo iz mene ogromno mineralov in vitaminov, sem še danes čisto povožena...

Magnezij - sensilab ima ful dobre magnezijeve žvečljive tablete z okusom črnega ribeza! Odlično v primerjavi s tistimi zanič šumečimi tabletami!

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
18.12.2011 12:27:24   
cokolino
Pozdravček,
najprej user posted image user posted image user posted image vsem, ki imate take in drugačne problemčke.

Jada
tudi mene je blo zadnjič fuuuul strah, ko mi je trebuh otrdeval in tudi meni je blo ful pogosto, nekaj takega kot pri tebi, na cca 5min. Prav zoprno!In to je trajalo kar nekaj časa...
Poldy me veseli, da je s tabo in otročičkom vse ok in je čisto prav, da si se šla pokazat v bolnico. Je potem veliko lažje, ko vidiš, da je otroček ok.

Kg jst glihkar ugotavljam, da že težje zapiram bundo,ma ne mislim kupovat nove, bom se pač malo bolj oblekla in imela bundo odprto, čeprav mi je grozen občutek imet odprto jakno...

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
18.12.2011 12:44:35   
Anonimen
Poldy - me veseli, da je vse OK in da se bolje počutiš. Jaz bi bila ziher tudi vsa panična, če bi se mi to dogajalo.

Jada - ja, prej sem imela polno bolniško, ampak sem najprej tudi dobila samo polovično, šele potem po pritožbi polno do 12.12. Zdaj bomo pa videli. Saj bi mi res bolj ustrezal dopust (imam še vsega letošnjega), samo v službi se nisem mogla zmenit.user posted image

Naše dete je tudi v sredo na UZ zmerila za okoli 1200 g. user posted image Glede spola pa tole: Kitajski horoskop pravi punčka, tašča je že takoj na začetku (pri 6 tednih) rekla, da bo punčka. Isto je rekla frizerka v 4. mesecu (ker se mi je baje obraz zelo spremenil), pa tudi vsi 3 UZ (nuhalna, morfologija in ta teden) so pokazali punčko, tako da bom zelo presenečena, če se bo rodil fant. Ampak za vsak slučaj imava tudi za fanta izbrano ime. user posted image

Izgled - kožo imam bolj ali manj enako kot prej s suhimi in mozoljastimi obdobji, mi pa vseeno vsi rečejo, kako dobro izgledam. Itak, da to govorijo nosečnicam pogosteje, ampak tudi jaz sem sama sebi bolj všeč. user posted image Verjetno zato, ker sem se prej skoz borila z odvečnimi kg, zdaj pa imam motivacijo za zdravo prehrano tako visoko, da to ni težko. Pa prej se nisem nikoli oblačila v oprijeta oblačila, zdaj pa prav rada pokažem trebušček in vse obline. user posted image Pišuka - ko tole berem, se zdi, da sem totalen narcis postala. No, ni čisto tako, samo bolje se počutim v svoji koži kot pred nosečnostjo. Mogoče tudi zaradi splavov in težko pričakovanega user posted image .

Uživajte v ostanku vikenda!

(odgovor članu Hov hov)
  Neposredna povezava do sporočila: 2149
18.12.2011 18:45:30   
ursonok
Poldy,
me veseli, da je vse ok! Res strašno. Jaz načeloma ne paničarim, če ga manj čutim, ampak po pljučnici in zastrupitvi bi bila verjetno kar paranoična. Skratka, upam, da še pred pomladjo prilezete na zeleno vejo! user posted image

Hov hov,
tale tvoja izkušnja mi je znana. Sicer ne po cuker testu, ampak kar tako - včeraj sem bila čisto čudna, neprespana, emocionalno razštelana in sem imela ful napade požrešnosti. Zvečer sem se nabasala suhih fig in medu, pa sem potem bruhala user posted image . Prav čutila sem, kako organizem enostavno ni več prenesel doze sladkega (pa načeloma sploh ni bil "tradicionalni sladkor"). Odklop. Kaj si jaz delam?! Ne štekam, zakaj se mi "hoče" jest sladko, če tega potem organizem ne prenese ... user posted image

Sem si pa danes kupila "nosečniške" kopalke. V narekovajih zato, ker so pač normalne, samo dve številki večje user posted image . Že tako najcenejše, pa še znižane - za okoli 13eur. Saj se čuti, da so češke - material kr neki, vse se razteguje ... No, za ta dva meseca bo že. Sem jih šla takoj sprobat user posted image .

Vse, ki imate kakršne koli krče, pogosto otrdevanje ali pa bolečine - user posted image . Jaz ne vem, kaj je to - nič takega se mi ni dogajalo niti v prvi nosečnosti - razen seveda okoli PDP. No, trebuh mi vsake kvatre že otrdi, ampak redko in popolnoma neboleče. Toliko, da me maternica spomni, da tudi ona kdaj pomisli na porod user posted image .

S hemeroidi tudi nimam problemov. Je pa to baje zelo tečna zadeva user posted image

Porod
Ima katera kakšne psihe? Jaz ne vem, ali je to zaradi slabe izkušnje pri prvem porodu (urgentni CR), ali sem pač samo napsihirana (baje se nam proti koncu povečano izloča progesteron, ki je po domače hormon depresije). Bojim se, da bo šlo kaj narobe, da če bom rodila naravno, bo prišlo do rapture maternice, če pa s CR, me bodo pa oni kaj zamučkali user posted image . In potem razmišljam, kako bi bilo, če bi bili to zadnji meseci mojega lajfa ... In se mi meša. user posted image
Taki trenutki zaenkrat niso vsakodnevna folklora, na srečo. Upam, da jih bo do poroda čim manj. Se trudim razmišljat "racionalno" user posted image , upoštevati statistike, ki pravijo, da je danes vse "pod kontrolo" in da so zapleti res redki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.