|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
6.12.2011 19:16:54   
Kristyz
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28

Jaz se bom tudi odločila za epiduralno. Sem se posvetovala s svojo ginekologinjo in je velik pristaš tega, da ona bi vsem ženskam to priporočila, pa tudi porodničar v trboveljski porodnišnici, kamor bom šla rodit, je zelo pozitivno naravnan za EA. Sam problem v Trbovljah je, ker ni 24 ur na dan na voljo anesteziologa. Sicer je ta porodničar rekel, da to skrb naj prepustim njemu, samo vseeno se ne bom psihično 100% pripravila na EA.

Kar se pa obiskov tiče, imajo v Trbovljah kar fajn urejeno. V sobi je lahko samo oče otroka in sicer od 11h dopoldan do 18h popoldan, za ostale pa so obiski v eni sobici na hodniku od 15:30 do 16:00 in je tam par stolov, malo za posedet. Otroka pa sestra prinese pokazat čez steklo, tako da ni nobenih dotikov, kar se mi zdi prve dni zelo prav, sploh januarja, ko bo verjetno polno virusov in po možnosti še kakšna gripa. No saj takšnim bom pa že vnaprej povedala, da nimajo kaj hodit, niti pol domov, če ne bodo zdravi. Upam pa, da bodo v večini samo starši prišli, pa brat z družino, ostali pa da bodo uvidevni in malo počakali.

Tudi sama sem prvič rodila v Trbovljah in moj ginekolog in porodničar v Trbovljah je bil prisoten - super izkušnja.
Všeč mi je bilo, ker je prišel samo mož na obisk...sem si res spočila. Mama je enkrat prišla, toliko da je videla vnuka in to je to. Res sva bila zaščitena pred vsem stresom...in sestre so super!!!
res so mi pomagale pri dojenjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa vse čisto prenovljeno, ko sem bila jaz notri sem vse dobila brez težav, samo rečes sestram (hlačke, vložke halje....). Pa moj prvorojenec je rojen konec 2008, ko je tudi bil baby boom in smo bile kar tri v sobi dva dni, dva dni pa dve.
Sedaj me moti samo to, ker je tako daleč....moja dva pa sta v LJ.

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
6.12.2011 19:27:07   
Kristyz
No da se vam malo javim...danes sem naročila dodatno omaro za našega drugorejenca..nam malo zmanjkuje prostora. Imamo še eno sobo, katero moramo izdelati...kar trenutno ne moremo, bomo pa upam da spomladi imeli dovolj kapitala za to....pol pa oba v sobo skupaj!

Drugače še vedno neverjetno smrkam...počasi je malo bolje, vendar sem še kar na bolniški (prvič v življenju). Zdravnica sumi da imam gnojni nahod, kar v primeru, da se potrdi je potrebno pred porodom pozdravit.... Zelo me je presenetila s to diagnozo - prvič slišimuser posted image user posted image

Drugače pa še ta teden, v ponedeljek se grem v službo poslovit in v torek sem na dopustu..........do porodniške. Jutri odnesem vse papirje na CSD...sem danes klicala in mi je povedala da nastopim porodniško 27.12.
Neverjetno je koliko so pri možu v službi zakomplicirali z izpolnitvijo teh listin in točnim datumom nastopa očetovskega dopusta...kot da ga ne morejo naknadno sporočit....na CSD je rekla da niso edini in da ni panike.....
K da vem točen datum poroda vnaprejuser posted image user posted image

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3727
6.12.2011 20:07:02   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Kristyz

Neverjetno je koliko so pri možu v službi zakomplicirali z izpolnitvijo teh listin in točnim datumom nastopa očetovskega dopusta...kot da ga ne morejo naknadno sporočit....na CSD je rekla da niso edini in da ni panike.....

Jaz bi jim na mestu tvojega moža dala direktno telefonsko od osebe na csd, ki sprejema te obrazce za očetovski dopust. Saj tam so prijazni in bodo nejevernežem pač ponovno pojasnili. Pa seveda naj jim ob telefonski napiše uradne ure...
Nimaš kaj določeni vedno komplicirajo. Tudi tam kjer ni treba.user posted image

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
6.12.2011 20:24:36   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

mistica, ampak na tem linku, ki sem ga takrat našla in je zdaj na koncu seznama, piše, da med vikendom ne jemljejo- meni je to sicer čudno, pri Lejli so vzeli, pa je rojena v soboto, pa še 3. januar (res pa da je rojena popoldne, ob 17:30).

Ronja - res je tako. To so tudi meni napisali potem v tistem obrazcu, ki ga dobiš domov. Moram reči, da mi je bil to en minus, kar se tiče tega javnega shranjevanja. Če jih res rabijo oz. če želijo komu pomagat in če želijo ustanoviti in razširiti tako bazo, zakaj imajo "urnik" oz. ne sprejemajo celic ob določenih dneh oz. urah (je razdeljeno tudi po porodnišnicah, če si opazila)?! Ampak ok, mi imamo dober namen, kako se bo potem razvijalo, kdaj bomo rodile in če bodo komu celice prišle prav, pa bomo videli. Resnično upam, da ja, ampak nog skupaj zagotovo ne bom držala, da bi "ujela" pravo uro, ko lahko kurir pride po celiceuser posted image A te lahko vprašam še ali si zaradi tega, ker so babice morale vzeti vzorec, bebico dobila kaj pozneje k sebi v naročje po porodu?

trnuljčica - user posted image - upam, da se ti pritisk uravna in ne poslabšuje. Sploh nisem vedela, da lahko to nastane v pozni nosečnosti in tako na hitro.

Matkurja - sedaj pa res ČESTITKE ZA SELITEVuser posted image user posted image Lepo, čarobno in romantično prvo noč vama želim user posted image user posted image

Pozdravček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3729
6.12.2011 22:11:12   
Kasija
soncnica28 to imajo pa v trbovljah domisleno urejeno glede obiskov. pa še da je partner lahko tako dolgo zraven je super.

epiduralna drugič sem šla tja s pripravljenimi dokumenti za ea, pa je bilo prehitro. tako da definitivno nisem proti. če bi trajalo dlje, jo bom vzela. če pa bo še hitreje kot drugič, potem pač ne bo časa, tako da o njej čim manj razmišljam. se skušam miselno pripravit na porod brez ea. si bom prigovarjala, da je moj zadnji porod. sem pa dobila v žilo drugič za lajšanje bolečin in je bilo supeeerrrr. tako da upam na kakšno dozo tudi tokrat. definitivno nisem za porod brez vsega.

ronja super, da si se dogovorila za aparat user posted image  upam, da ti uredijo tako, da se boš dobro počutila. pa za jutri se tudi pripravi, da jim bo treba dopovedovat.
trnuljčica ti se pa tudi postavi zase. pa to sploh niso majhne stvari kar naštevaš.

v postojni smo se tri cimre odgovorile in je od ene mož prihajal po 19h, ker je bil prej na šihtu. pa so bile sestre zelo prijazne in sploh za to, da omogočijo prihod očetu.

jaz sem zaenkrat zaključila z diabetološko. mi ni treba več na kontrolo. že danes sem se s težavo privlekla tja in čakala. pa vedno me spravijo v slabo voljo. polni so navodil in nekih kao zastraševanj v zvezi s tem koliko in kako skrbiš za detece. itak da po najboljših močeh, ne? če imam pa še dva otroka, je pa težko dat prednost enemu.  je rekla zdravnica, da bi dobila inzulin, če ne bi bila že tako blizu roka. si ga pa res ne želim. zdaj pa stroga dieta do poroda. pa po porodu je tudi rekla, da moram držat dieto naprej? prejšnjič mi tega niso rekli. moram pa v ambulanto za patološko na ultrazvok za ocenitev velikosti ploda. naslednji teden. upam, da ne bo prevelik dojenček.

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 3730
6.12.2011 22:35:44   
camino79
No, prav lepo vas je brati.

Sem zbolela  user posted image - kašljam, bruham, slabo mi je (najbrž vse od kašljanja), smrkam in zelo me peče grlo.
Sem šla v lekarno po Islamoos in po žajbljev čaj za grgranje.
Pa saj bo v dnevu ali dveh že bolje.user posted image
Sem pa v zadnjih dveh tednih nisem nič zredila - ostajam na 8+. Drug teden imam pregled pri G, pa bomo videli.

Berem o teh obiskih. Kako pa so kaj v MB? Na spletni strani imajo dopoldne 1 uro in popoldne 1 uro, za vse enako.
Mož ima tako lsužbo, da popoldne sigurno ne bo mogel k nama. Bodo dovolili zvečer? Kakšne izkušnje imate?
Kaj pa omejitve glede drugih obiskov v MB? So pozorni kaj na gripozne in množice obiskov, ali kar spustijo vse gor?
Ne vem, kaj si želim; po moje je bolje, da v porodnišnici odpikaš čim več, pa da ti djo doma mir...po drugi strani pa tiste prve dni ti paše mir, otrok ga pa tudi nujno rabi.
Mojemu možeku je vseeno, se ne opredeljuje. On ne bi kompliciral. Valjda...
Jaz pa se kar precej obremenjujem s temi obiski. Ker jih je kar nekaj, ki se doma ne znajo dvignit po več ur.
Naj bom zoprna?

Bom pa šla ta teden sama kupit dodatne vložke in hlačke...možek je izrazil željo, da ne bi on potem za tem skakal, če ni nujno treba. user posted image Pošteno. Pa mi je prejšnjič, ko sem bila v bolnici, vse prinesel, kar je bilo treba, brez težav. Ampak, če ni treba, zakaj? Haha.

Tako, grem kašljat in grgrat dalje!
Lepo bodite, babe.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3731
7.12.2011 8:31:54   
Kasija
dobro jutro!

jaz pa vadim za potem, ko bomo vsi doma. starejši ima blago vročino, pa bosta kar oba doma. 0po moje najbolj, da se kar sprijaznim z začasno nedejavnostjo v vrtcu. user posted image

camino79 glede obiskov je tako, da smo si različni. meni v začetku absolutno ne ustrezajo. prvi mesec ali dva sta ključna, da steče dojenje, da se privadi družina novega člana, da dobi dojenček mogoče nek ritem oziroma ga takrat ima najmanj  in ne veš, kdaj bo buden in kdaj bo spal. najbolj je občutljiv na kakšne okužbe, ki jih bo v našem času poroda vse polno. in ne nazadnje je lahko tvoje okrevanje po porodu različno dolgo. jaz sem prvič bila bolna (v smislu res slabega počutja, utrujenosti in recimo nisem mogla prehoditi več ko par 100m) nekako 2 meseca. drugič sem bila dobra v par tednih ali celo manj. skratka, jaz jih na začetku zastrašim in prepovem obiske do nadaljnega, potem pa lahko zmanjšujem strogost. pa to velja za družinske člane - babice, dedke, strice, tete. saj prijatelji itak ne hodijo tako zgodaj, vsaj naši ne.
pa hitro se pozdravi!

< Sporočilo je popravil Kasija -- 7.12.2011 8:32:55 >

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3732
7.12.2011 9:19:11   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Kristyz

Jaz bi jim na mestu tvojega moža dala direktno telefonsko od osebe na csd, ki sprejema te obrazce za očetovski dopust. Saj tam so prijazni in bodo nejevernežem pač ponovno pojasnili. Pa seveda naj jim ob telefonski napiše uradne ure...
Nimaš kaj določeni vedno komplicirajo. Tudi tam kjer ni treba.user posted image

pr mojmu so na šihtu tud tok zakomliciral user posted image  da sm rekla, da nj se umirijo ... ker so hotl točn datum nastopa dopusta napisat ... pa pazite to, ker je izpolnjevala ženska, ki je 5 let nazaj rodila .. mislm halooo .. sm bla čist besna ... no na konc koncev so pa še na CSDju rekl, da nj papirje prnese ko se bo otrok rodil, tko da ... sm rekla, da bo potem sam prnesu ... sam tok enga letanja za brezveze in bockanja okol teh papirjev user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3733
7.12.2011 10:33:38   
louisa
Camino79: čimprejšnje okrevanje želim! Jaz sem bila taka prejšnji teden, sem pa popila na tone čaja z limono.

Obiski: Tudi jaz sem že vnaprej prepovedala kakršnekoli obiske (razen starih staršev, sester in bratov) vsaj 1 mesec. Mi je všeč da porodnišnica lj dovoli obiske samo očetom.

Koš za plenice: Punce jaz imam koš od tommi tippi pa me zanima če v njega pašejo vse kasete ali moramo samo od njih kupovat. user posted image . Predvidevam da ne, samo raje vprašam da ne bom po nepotrebnem v leclerc hodila.

Lep sončen dan želim, pri nas je čudovito, nič kaj zimsko vremeuser posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
7.12.2011 11:16:24   
urshek
Matkurja - ja pomoje se da. Pa če so v redu sestre in zdravniki. Js sm mela zeeeeeeeeelo okej cimro (žal, se njena zgodba ni dobro končala) in sva se zmenile, da so lahko obiski dlje, samo da je treba mal pred 15:30 (ker je bila takrat vizita) ven in potem nazaj. Ne vem pa, kako je s sestrami na poporodnem oddelku. Bomo videli. user posted image
Tebi pa čestitke za vselitev, čeprav malo pozno. user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
7.12.2011 11:35:52   
beti 1
Camino: hitro okrevanje ti želim user posted image user posted image user posted image

Trnuljčica: tudi tebi želim, da se vse najbolje izteče, preeklampsija res ni fina.

Ronja: si se uspešno postavla zase?

Matkurja: čestitke ob vselitvi. user posted image user posted image user posted image

Obiski: pri prvem se mi zdi, da bi res malo težje požrla, če ne bi mogli priti ga vsaj pokukat že v porodnišnico, čeprav sem bila že 2. dan čisto fertik, ker ni celo noč nič spal, jaz pa seveda tudi ne. Sedaj mi pa kar paše taka omejitev.
Glede obiskov doma, so bli pri nas tudi v drugo bistveno bolj potrpežljivi in manj zainteresirani za takojšnji obisk. Deloma je blo mogoče to tud zarad tega, ker je bil že v prvem mesecu skoraj 2 tedna na pediatriji zaradi viroze. Sicer sem pa mnenja, da zdravi obiski lahko pridejo, ampak naj ne pričakujejo od mene, da bom takrat igrala zgledno gospodinjo in gostiteljico, sploh ne za svojce in dobre prijatelje. Jih imam že sicer bolj ali manj navajene, da povejo, kaj si želijo, pa da si znajo tud sami kakšen kozarec ipd. vzet. Jim seveda že vnaprej prijazno to obrazložim in mi doslej še nihče ni tega zameril. Meni osebno tak način tud bolj odgovarja, kot npr. taščin, ko znosi vso hrano pri hiši na mizo in potem teži, da moraš vsaj probat to in ono in se morajo ljudje potem tam basat s hrano. Sem rabla par let, da sem jo naučila, da kadar smo mi tam, to res ni potrebno in da znamo in bomo prosili, če bomo kaj rabili. Sem tudi pri prvem, če sem bla utrujena, ali pa sem videla, da mu obiski ne ustrezajo, se enostavno opravičla in se umaknila v drug prostor, isto, če je bil čas za dojenje.

Zdaj pa že res gnezdim, se včeraj nisem mogla upret skušnjavi in sem nabavla 2 bodija, čeprav imam sicer zadosti cunjic, pa vedno bolj me mika tudi nov kompletek za iz porodnišnice, čeprav je zelo težko dobiti karkoli za user posted image , kar ni vsaj malo roza. Pa zaenkrat se težko odločim za številko, ker če bo vsaj malo po bratcih in glede na UZ, ne bo ravno pri najmanjših, za nekaj, kar bo mela samo parkrat oblečeno se mi pa zdi škoda €. Pa v BC sem šla, da sem poskusno montirala še tretji avtosedež na zadnjo klop, not gredo sicer res brez težav, ampak pripenjanje in odpenjanje user posted image  v jahačih bo pa zgodba zase. Sploh, ker uradno po navodilih na strani od Maxi Cosi lupinica ne-bi smela biti na srednjem sedežu, niti samostojno brez iso-fixa ali baze. user posted image   

Mrežaste hlačke: v Ljubljanski porodnišnici je zelo odvisno od trenutne situacije, prvič sem bla konec decembra, ko so že šparal, pa smo dobile 1 na dan, pa za vložke smo mogle sestram težit, ker jih je zmanjkovalo. Drugič sem bla marca, pa smo dobile nekaj vložkov zase, pa še v wc-ju so bli, s hlačkami pa tudi ni blo nobenih težav.

Dianatal gel: to kar je napisano v reklami je blo tudi meni všeč, ampak glede na to, da z iztisom nikoli nisem mela nekih težav, epiziotomijsko brazgotino pa že itak mam, se mi zdi bolj smiselno tistih 60€ za otroka porabit, ali pa enostavno mu dat na knjižico.

Epiduralna: nimam nič proti iglam, dokler jih nekdo ne tlači v mojo hrbtenico user posted image  user posted image . Se tudi meni pozna, da sem iz branže in me morebitne posledice bolj skrbijo, kot bi bilo treba. Pa imam res nizek bolečinski prag. Imam pa tudi izkušnjo s tem, koliko psihična priprava lahko pomaga pri prenašanju bolečine. Drugič sem bila na bolečino bistveno bolje pripravljena kot prvič in jo tudi veliko lažje prenesla. Pa celoten porod imam v spominu, saj sem dobila samo pol ampule Dolantina. Prvega se proti koncu bolj slabo spomnim, pa sem bla samo 4 ure v porodni do takrat.  Upam, da bo v tretje podobno, kot v drugo, če pa kaj ne bo šlo po planu mi je pa bližje Ultiva.

Janchek: a ti si bla na predavanju o lajšanju bolečine, ko so govorili o Ultivi, kako je s tem v Lj. porodnišnici? Lahko mi tud na zs. napišeš.

Evo, pa je spet ura za kuhanje kosila. Danes bo pa ribica, njami.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 7.12.2011 11:37:05 >

(odgovor članu louisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3736
7.12.2011 12:06:00   
miami10
Ronja-javi nam kako si se zmenila in kako kej tvoj sladkor?
Meni je včeraj nagajal nenormalno, cel dan ni šel po 7,0...ampak kaj čem...tudi danes ni šel kljub insulinu, bomo pa mal povečal...
Spet jaz in moje jamranje ampak dejansko komi čakam da bo leta konec, ker gre res vse narobe...to da sem prejšnji teden dobila pečico belo in indukcijo črno še ni vse...prešnji teden sem kupila voziček in ker ga do danes nisem mela časa odpret, sem ga danes da ga sestavim in...ugante? Ja itak...ni tiste barve ki sem ga naročila...zdej me je že strah naročit otroško sobico, ker bom na koncu dobila elemente za spalnico al kako user posted image
Camino-čimpej se pozdravi user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3737
7.12.2011 12:36:04   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Janchek: a ti si bla na predavanju o lajšanju bolečine, ko so govorili o Ultivi, kako je s tem v Lj. porodnišnici? Lahko mi tud na zs. napišeš.

Evo, pa je spet ura za kuhanje kosila. Danes bo pa ribica, njami.

Ne, žal nism bla takrt, ampak moja sestra je dobila Ultivo ( je pa res da tm pozna eno babco ) in je rekla, da bo tud zame rekla, ... ker baje, da če ne bi mela Ultivo bi pomoje 'umrla' ... je mela pa ona težk porod user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3738
7.12.2011 13:03:25   
miami10
ULTIVA-jst mam v petek pregled in bom prašala ginek kako je zdej s to ulitvo, pa vam javim kar zvem...
Za 1x vem da dobiš kapalno v žilo in si doziraš pred popadkom...ti jo pa ob določen času (mislim da v drugi porodni dobi) vzamejo oz. ugasnejo. Nej bi pa ti blažila popadke...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3739
7.12.2011 13:34:44   
**Nelly**
Pozdravljene nosečke!!

Je danes tako lep sončen dan :D bi bla kar cel čas zunajuser posted image

Smo imeli pregled danes oziroma naš drugi CTGuser posted image je bilo tako lepo slišat srčekuser posted image user posted image user posted image . Je pa naša mala nagajivka tam notri veselo poskakovala med ctg-jem, je sestra morala popravit tite stvarce na trebuhu ene 5x, ker se je ali vstran obrnila ali pa zbrcala z mestauser posted image user posted image user posted image . Je pa tisti aparat tam začel tulit ko zmešan, me je prestrašiluser posted image .  In G pravi, da je vse v najlepšem redu, sicer pa sem od prejšnjega pregleda (2 tedna nazaj) shujšala pol kileuser posted image . G pravi, da ni panike, ker sem itak malo močnejše postave pa še +10,5kg mam zdaj... mi je rekel, da 3 še lahko grem gor, več pa naj nebi. Shujšala pa sem zaradi? - le kdo bi vedeluser posted image .
Sem pa čist smotana, ko sem pri G... zdaj sem že 36t3d pa mi še zmeraj ni dal napotnice za porodnišnico... jaz ga pa pozabim vprašat... zdaj bi jo ja že morala imeti, ali ne?user posted image

Matkurja Čestitke ob vselitvi, uživaj v novem domekuuser posted image user posted image user posted image .

miami10 tebi pa en veeeelik user posted image , ko maš tok smole z opremo. Meni bi se zmešalo, če bi dobila drugo kot pa sem naročila. Saj ena stvar še gre, ampak ko se vrstijo stvari pa bi postala prav user posted image user posted image user posted image .

diana79 navijamo zate in tvojga fantiča. boš izgleda naša prva januarčicauser posted image .

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3740
7.12.2011 13:45:42   
Gio
IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

A je bila katera na erinatalnem dnevnem centru že kdaj? Mene bo G tam poslala na preiskave.

Jaz imam sladkorno tip 1 in hodim na perinatalni dnevni center na preglede (2. nosečnost). Ni nič takega. Zjutraj se oglasiš v sprejemni pisarni v porodnišnici že ob 7.30, da te pošljejo gor na PDC, mislim da je 4. nadstropje. Tam daš vodo in kri, pogledajo cukerčka, potem poješ zajtrk, imaš UZ, CTG, potem kosilo, po kosilu pa še mogoče posvet z ginekologom oz. diabetologom. Traja pa do max 15. ure. Vmes relaxsiraš na udobnih stolih in čakaš na izvide user posted image .  Po vseh teh preiskavah dobiš en tak lep A4 popisan list z izvidi. To je to!

Ela kako dela ura? ''ka-ka-ka-ka''
Kaj pa ti narediš v plenico? ''kak''
Kaj pa pije mama zjutraj? ''kaka''

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3741
7.12.2011 13:59:06   
ronja

v Kranju hodi vratar in podi ven

V Lj. jih pa sestre ven pomečejo. Ne moreš kaj dosti pogoljufat - kakih 5, max 10 min... Kar mi bo kar hudo brez malih... Mislim, saj enega bom mela, samo 2/3 mojih otrok bosta pa doma... Pride pa not v Lj. tudi vsak, ki hoče, vsaj cimra je mela pol vasi tam. Res pa da sestre potem malo grdo gledajo (kar je prav).

trnjulčica,
žal mi je, da to berem... Moja mami je mela preeklampsijo - z mano - in me prej rodila. Tak da ni fajn. Meni se je pri Ronji to dogajalo, samo ker imam po naravi zelo nizek pritisk, se nihče ni sekiral, ko se mi je dvignil na normalo oz. še čez. Ker je bilo to še kao normalno (mela sem 140/95 takrat in ful se nisem dobro počutla). Ja, za normalne, ne pa zame, ki mi je normalni pritisk 90/60 v bolnici (ko sem mal živčna), doma pa še nižje... Zdravniki so sploh večinoma taki: najprej te nihče ne jemlje resno, ko pa končno vidijo, da neki res ni ok, pa naenkrat panika. čisto po nepotrebnem - mar bi pogledali prej, takrat ko se pritožiš, če mogooče pa res ni vse tipitopi, pa panika sploh ne bi bila potrebna. Pri meni se skoraj vedno tako izkaže. Mi je tako blesavo, pri astmi je bilo isto: ah, saj je vse ok - ja, ni, ne morem dihat. Eh, to ni to... Ruknem skup - panika, vsi zeleni itd... Ja, kaj vam pa zdaj dogaja, men je isto kot prej!

Delajo pa vedno po reglcih - če moraš prej spit tok tekočine, ti jo bojo dali, pa če si cela vodnata. Ker je pred porodom klistir, so mi ga dali, čeprav sem že dva dni driskala ko zmešana. In potem seveda sem mroala tam sedet še 1 uro, čeprav je tista voda odtekla ven takoj potem, ko so mi jo not našopali. Ampak propisi so propisiuser posted image .
trnjulčica, pojdi na pregled beljakovin v urinu! Saj ti testi niso tako dragi, vem, ker je bil lubi nekaj časa samo osnovno zavarovan, pa je moral nekaj doplačevat in je bilo vse skup skor nič denarja (sem za dodatno zavarovanje, ne me narobe razumet, če je kaj narobe, da moraš v bolnico, se zadeve dvignejo v nebo, samo hočem rečt, da take malenkosti pa niso tako drage in zdravje je ipak prvo...)

Vsi so to upoštevali (prišli v p 1x, potem pa po 2 tednih)- tudi moji, brat, prijatelji, razen tašče in tasta (saj pravim- prvič stari starši)- oni so bili čisto vsak dan v p in doma po ureeeeee. In se jim je zdelo, da imajo kraten dostop do vnuka...

haha, a lahko podpišem? Čeprav sta imela že pol leta enega vnuka, ampak to je bila pa prva vnučka in to je bilo pri tašči en tak trigger - da zdaj je pa dobila tisto punčko, ki si jo je ves čas želela... in potem ni bilo spasa. Tisto res ni bil fajn čas... Bilo je prav psihotično in še zdaj mi je žal samo to, da nisem prej bolj fejst popizdla.

miami, hvala. Dobila sem sicer drug aparatek, me niso nič spraševali, kaj bi rajši in je tak, ki mu moraš vsakič dat novo iglo not (eno imaš za en dan baje). Na mesec dobiš 100 testnih litičev, merit si moram po gl. obrokih in 1x na teden še na tešče. Pa vsakič, ko imam "te svoje občutke", kot se je izrazilauser posted image - torej, kadar skup padam in če je sladkor pod 3,5 moram jest enostavne oh (cuker po domače), če je pod 4,5 pa sadje. Ja, ok... Jaz sem mela zdaj tam, ko sva probali 4,2 ampak je bilo 2 uri po obroku, ker sem jedla tako, da bi bilo glih 90 min, pa sem seveda malo čakala.
Sicer sem danes naletela na eno bolj inteligentno sestrouser posted image , ki je bila kar malo presenečena, ko je zagledala mojo bolj kot ne suhljato faco, knjižico s ketoni in natančno napisan jedilnik in ugotovila, da očitno si ne zmišljujem, ampak čisto zares porabim več hrane. Moralo bi bit dost, samo očitno meni ni. Tako da mi je pripravila nov režim, kjer mam več beljakovin in maščob, pa malo več škroba spet (rajši bi sicer več sadja, ampak ajde, glavno da skup ne padam).
Kar se astme tiče, sem ugotovila, da je glavni vzrok pšenica in premalo sadja. Zdaj sem dva dni jedla samo ržen kruh in ovsene kosmiče, ne polnozrnatih pšeničnih kruhov, pa je bistveno boljšeuser posted image .
Na žalost moram pa vseeno še 1x na kontrolo v pon., sem upala, da bo to zdaj to... No, ajde, bom že šla, saj je prav, da se mal razmigam, a ne? Samo sem ugotovila, da mi pa danes ni prav nič pasalo biciklirat, sploh po kockicah, kjer trese... MOram it drugič po drugi poti. Sem pa sproti nabavila še darila - kompresijske nogavice za taščo in flaško za spirat nos za mami. Pa pogledala sem za majco z uv zaščito za taščo za na vrt, samo majo samo eno živo rumeno in nisem ziher, da bi ona to nosila...

matkurja, si kaj zaspana po "prvi noči" v vajinem gnezdecu?user posted image Meni tale sladkorna dieta sicer čist  nič ne paše, ampak boljše pa je kot abstinenca, ki sva jo mela prejšnijčuser posted image .

A te lahko vprašam še ali si zaradi tega, ker so babice morale vzeti vzorec, bebico dobila kaj pozneje k sebi v naročje po porodu?

mistica, ne, ma kaki! Itak to vzamejo, ko popkovnica neha utripat, predno jo oči prereže. Tako da otroka mislim da že prej dobiš na prsiuser posted image . Če pozabijo, pa jih malo spomni. Včasih so babice mal na hitr narejene, da bi rade vse zrihtale, pa pozabijo, da se tebi pa ful mudi dete dobit v roke, ampak z veseljem dajouser posted image No, saj če rodiš v sob. zvečer, še ni 48 ur do pon. zjutraj in potem gre. Samo 1 dan (od petka pop. do sob. popoldne je v bistvu problem). Se pa sicer strinjam s tabo. Sploh je trapasto, da nimajo nikjer nič reklame za to. Za darovanje spolnih celic majo povsod, še na radiu! Za tole pa nič! Pa bi to rešilo otročke, ki so že rojeni in jih ima nekdo že neskončno rad! Ne štekam nič.

pa za jutri se tudi pripravi, da jim bo treba dopovedovat.

hehe, kasija, sem se psihično pripravila, ampak je tudi sama ugotovila, da si očitno ne zmišljujemuser posted image . Ji je bilo čudno, ampak sem k sreči imela vse jedilnike črno na belem, s količinami vred, pa knjižico s ketoni in vse... in po vsem, kar sem v tej in prejšnjih nosečnostih preživela, je to še najmanj čudno, ker ipak sicer požrem precej več... Tako da... pač nisem po jusu, hehe.

jaz sem zaenkrat zaključila z diabetološko. mi ni treba več na kontrolo.

čestitaaaam!!! I tata bi sine! Sem vprašala, kolikokrat bom še morala na kontrolo, pa je rekla, da še parkrat (ala 3-4x) verjetno, glede na to, da sem že na koncu in več ne bo časa. No, meni se tudi 3x ne da, ampak ajde.

pa vedno me spravijo v slabo voljo. polni so navodil in nekih kao zastraševanj v zvezi s tem koliko in kako skrbiš za detece.

Joj, torej to ni samo moj občutek??? pri meni je bila prva beseda, še predno je pogledala moje izvide, (ki so itak tik nad mejo, šele zadnja meritev), rekla, da zakaj sem šele zdaj prišla. Ko sem ji povedala, da zato, ker je bil prejšnji test v redu, mi sicer ni mela kaj rečt nazaj, se je pa vidlo, da ji to ni bilo najbolj pravuser posted image , je komentirala, aha, test ni pokazal. Ne, da ni pokazal, nisem je mela, ker sem delala takrat zanesljivi tadolgi test in je bil cuker na minimumu. Ona bi rajši, da bi bila že ves čas sladkorna, da bi lahko pametovala zraven. kaki so to zdravniki??? O tistem prepričevanju, da sem mela sladkorno tudi v prejšnjih nosečnostih sem že pisala... pa je na koncu morala priznat, da je nisem mela, ampak vseeno ni hotela čist priznat. "verjetno res nisem mela" nič verjetno - nisem mela pa pika!

pa po porodu je tudi rekla, da moram držat dieto naprej? prejšnjič mi tega niso rekli.
meni je s težkim srcem priznala, da po porodu pa v bistvu lahko jem, kar hočem. Ampak ni hotela rečt s temi besedami, ampak da naj bi normalna prehrana bila itak taka, ker to je zdrava prehrana. my ass zdravo - 1,5 sadeža na dan, 2x na dan ti pa pustijo meso in kar precejkrat maščobe! Pa pri vsakem obroku škrob! narišejo naj si, da se bom jaz še kdaj tako prehranjevala!user posted image Za Svita, pa konec!

moram pa v ambulanto za patološko na ultrazvok za ocenitev velikosti ploda.

upam, da nisi naročena mal pred 14to...

po moje je bolje, da v porodnišnici odpikaš čim več, pa da ti djo doma mir...po drugi strani pa tiste prve dni ti paše mir, otrok ga pa tudi nujno rabi.

Oboje je res. Jaz bi sicer rajši, da navalijo v p., pa ne hodijo potem domov, ampak ker vem, da se to dvoje ne izključuje (vsaj pri nekaterih), potem je pa že boljše, da mam vsaj tam miruser posted image .

lubi nima problemov s kupovanjem vložkov in podobnega, samo želi imet natančna navodila, da ve točno kaj prinest. Meni pa tudi ni problem kupit žiletke zanj.

saj prijatelji itak ne hodijo tako zgodaj, vsaj naši ne.

Se strinjam, prijatelji niso problem, samo sorodniki... Ti znajo bit pa problem za vse prijatelje skupuser posted image . no, saj zdaj ne bo problem - tašča se je sprijaznila, da novega otroka ne narediva zato, da ji bova taprvo dala in mislim, da je zdaj to dokončno dojela, ker meiv tej nosečnosti ne reče vsakič, ko se vidimo, da bo ona mela pa taveliko - verjetno ker ve, da bi potem morala met obe, to ji pa ne bi tok pasalo, ona bi sam Ronjo... Tako da se mi zdi, da bo tokrat lažje.

Ronja-javi nam kako si se zmenila in kako kej tvoj sladkor?

Cuker sem mela tam 4,2, ampak 2 uri po obroku. Ni se mi pa nič vrtelo, sem bila čisto ok. Imam po novem dovoljenje, da jem, če sem fejst lačnauser posted image - beljakovine komot, pa zelenjavo lahko tudi vmes, kolikor mi paše, hehe. In lahko malo probavam različne hrane, samo da ne na isto foro - v smislu: da je gospa probala rogljiček, pa ji je dvignu, pa je naslednji dan probala še krof - ja, ok, tok glupa nisem. Meni itak ne gre tok za ta cuker - mislim sladkarije (nisem si nikoli mislila, da bom to kdaj napisala), ampak za sadje in jogurte (saj ego je dober jogurt, samo vsak dan se ga pa človek mal naveliča po 2 mesecih, se mi zdi...)

Spet jaz in moje jamranje ampak dejansko komi čakam da bo leta konec, ker gre res vse narobe...

user posted image user posted image user posted image Sam še mal zdržimo, punce, pa bo! Jaz sem včeraj računala, da mam točno še mesec in pol. No, v petek bo pa točno še 6 tednov. Pa mogoče se nas mali usmilijo in pridejo ven 1 teden prej? (ja, sanja svinja kukuruzuser posted image ) Sicer pa če se da, zamenjaj, če se ne da, pa barve niso tako važne, z malim dojenčkom jih niti porajtala ne bošuser posted image . Glavno, da bo cuker ok. Kako je pa danes? Držim pesti!

< Sporočilo je popravil ronja -- 7.12.2011 14:08:06 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
7.12.2011 14:29:15   
beti 1
Janchek, miami10: hvala za razlago. Glede same Ultive, načina kako jo dobiš, delovanja, stranskih učinkov ipd. itak vem še preveč, sem si šla brat na strokovne strani. Me bolj zanima praktični vidik, kako do nje prideš v Lj. porodnišnici. Ali je podobno kot pri EA, ali bolj na izi, pač prosiš v porodni pa težiš, če je treba, pa dobiš.

Ronja: super si to opravla user posted image user posted image user posted image . Jaz sem bla danes na stolu, naslednjo sredo mam pa ob 11.30. Ti boš kaj šla, al maš prepoln urnik za malo razvajanja?
Sem pa potem babico prosila še za potrdilo za MM, je rekla, da ni problema, ker smo tako pridni in gremo že 3. rodit. Pol sem pa ene 10 min poslušala, zakaj moram svoji g rečt za dodatno napotnico za CTG ipd., da bom lahko to delala v Lj. in mi ne bo treba se vsak teden vsaj enkrat unih 100 km do g vozit. Nisem niti do besede pršla, da bi ji razložila, da mam itak namen se to zmenit.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
7.12.2011 14:38:17   
Matkurja
Sam na hitro, kr sem nazaj pri tašči, nimava še neta v staovanju.

Hvala vsem za čestitke. noč je bla fajn, edin malo naju je zeblo, ker so se stene ohladile, ker nisva dosti kurila, kadar smo kake omare sestavljali. Ronja... sex je pa zdaj v nosečnosti za naju tabu ratal. Kar ne paše mi... mogoče sva vseskup po enkrat na mesec. Od začetka mi je blo slabo, zdej mi pa tud ne paše... kaj vem... Računam n to, da bova po porodu nadoknadila. Moj se mi že kar smili..

Danes sem šla na cukr test. Rezultatov še nimam, jih izvem v ponedeljek, ko mam pregled. Samo vem, da je blo na tešče 4,9. To pa ni tko hudo a ne? Čez mejo ni šlo.

Zdej grem pa v kaslc pogledat, če je prišla odločba.

Aja pa končno sem oddala papirje za porodniško in z mojim sva podpisala očetovstvo.

Lepo se mejte. Če se par dni ne oglasim, ne skrbet, sam neta nimam.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3744
7.12.2011 15:28:40   
trnuljčica
Pozdravček,
jaz sem ok, pazim pri hrani, pač manj slano, nič salam, klobas,zelja, repe,.... otekam še, mogoče malo manj, kile sicer še letijo, RR danes ok... Upam, da tako ostane čimdlje. Ker premalo težkega ali zrelega user posted image res ni fino imeti- iz praktičnega vidika, enostavno ni zrel, ne more vleč in je dojenje prva dva tedna bolj črpanje. Poznam od prvič. Tako da tokrat upam da zdržimo do 39 tedna, ter da g seveda ima čas takrat...

Sicer se nad izvajanjem obveznosti g iz pravic zavarovanja sploh ne morem pritoževat. Saj naredi vse kar mora + 8-10 uz- natančnih , z meritvami, izračunom oz oceno teže, pregleda vaginalno vsakič, zmeri razdaljo simfiza fundus, vse zabeleži. Na tem uz mi je točno po reglcih za 35 teden ugotavljala zrelost posteljice(nezrela), izmerila koliko meri tisti tekočinski žep plodovnice (5 cm), pogledala celo pretoke preko popkovničnih žil (vse ok), izmerila MV 5,3 cm. In zaključila, da lahko g v p mirno zatežim za cr po novem letu.user posted image Če se seveda tale moj pritisk , preeklampsija ne razvije...

Urin mi vsakič pogledajo- po lističih. Vse štima. Samo to po lističih je pač subjektivno- za moje pojme.
Sem se odločila da počakam še mogoče 1 al 2 tedna, ko bom bližje 37 tednu, ko so pri meni težave prvič res eskalirale in naredim beljakovine takrat. No razen če mi RR podivja.
Zadnje tedne ima pač le predvidene preglede v bolnici- ctg, kot je predvideno po zavarovalnici... Tu je pa hakelc, če se ti seveda preeklampsija razvije od 37 tedna dalje...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3745
7.12.2011 16:04:09   
ronja
Samo vem, da je blo na tešče 4,9. To pa ni tko hudo a ne? Čez mejo ni šlo.

Če bi bilo čez mejo, ti ne bi delali sploh testa, ker bi se smatral že takoj za pozitiven. Katerakoli meritev je čez mejo, je takoj konec testa, tudi če je to meritev na tešče. 4,9 je še ok za na tešče, takrat smeš met do 5,3, 90 min po obroku pa smeš met do 6,6. Na cuker testu (75 g) pa sta meji 10 po 1 uri in 8,5 po 2 urah.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3746
7.12.2011 16:11:21   
ronja
In zaključila, da lahko g v p mirno zatežim za cr po novem letu.

Zakaj pa moraš imet cr?

Neposredna povezava do sporočila: 3747
7.12.2011 16:16:33   
beti 1
Trnuljčica: super, držim pesti, da tako tudi ostane. user posted image

Matkurja: glede na vse, kar sta dala skozi, da sta pršla do user posted image  so že samo psihične ovire lahko zadosti, da ti spolnost ne paše. Tudi meni je prvič bistveno manj, iz čisto brezveznih a vsakdanjih zadržkov. Drugič in sedaj je bil pa MM ves navdušen nad mojo poskočnostjo. Razen pavze od 32.t dalje zaradi popadkov po user posted image , ki so po zaključku pavze pripeljali do poroda.

Punce, ki ste obnavljale, se selile: mam eno veliiiikooo prošnjo. Iščemo bodoče bivališče in ena od opcij je tudi stanovanje, ki pa ni na ključ. Zanima me, kakšne talne obloge imate in kolko vas je to pršlo, pa kolko vas je pršla kopalnica. Lahko tudi na zs. Fuuuullll hvala. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3748
7.12.2011 17:22:24   
**Nelly**
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Punce, ki ste obnavljale, se selile: mam eno veliiiikooo prošnjo. Iščemo bodoče bivališče in ena od opcij je tudi stanovanje, ki pa ni na ključ. Zanima me, kakšne talne obloge imate in kolko vas je to pršlo, pa kolko vas je pršla kopalnica. Lahko tudi na zs. Fuuuullll hvala. user posted image user posted image user posted image

Mi imamo po celi hiši laminat z izjemo kopalnice in seveda en del v kuhinji (kuhalni del, delovni pult... ve tem "območju" so ploščice)... Letos sva menjala laminat po celi bajti... potrebovala sva za 100 kvadratov laminata + zaključne letvice + podlogo + neke mini malenkosti... za teh 100 kvadratov (z vsem naštetim) sva "material" plačala 850€. Moram pa rečt, da sva imela brezplačno polaganje ( sorodnik... ), drugače pa bi naju polaganje prišlo še dodatnih 300€.

Meni je laminat zelo všečen, ker ga res z lahkoto očistim in vzdržujem. Jaz osebno priporočam kako svetlejšo barvo, ker midva sva imela temno pred tem in se je vse gor poznalo... vsaka stopinja se je vidla gor, da ne omenjam če 1 dan nisem pobrisala se je prah obupno videl gor. S tem svetlim sem pa full zadovoljna.

Kopalnica, ki pa je 22 kvadratov(tla, stene nevem kak je kvadratura) naju bo prišla (samo delo) 400€. Ploščice pa že imava in sva za talne odštela približno 400€ (sva pa kupila malo kvalitetnejše, zaradi talnega gretja-sicer bova imela radijator na steni tudi...), za stenske pa sva odštela približno 600€ + 200€ za zaključno vrsto. Torej so naju ploščice prišle nekje 1200€, seveda manjka še lepilo in še neki materiali... ceno "opreme", omaric, ogledala ti pa nevem povedat, ker imava že en čas kupljeno in je "na čakanju" v delavnici... tako, da bo kopalnica (upam, da nama rata že letos, če ne pa spomladi speljat zadevo) ena najdražjih prostorov v hiši.

Upam, da ti bodo podatki kaj v pomoč user posted image .

< Sporočilo je popravil **Nelly** -- 7.12.2011 17:27:56 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3749
7.12.2011 17:23:16   
miami10
Ronja user posted image ...upam da boš uredila tale cukrček...oz. vem da ga boš user posted image ...mi zaupaš kako je bilo sestri ime? Oz. če neveš kako je zgledala...jst tm namreč poiznam vse sestre...in dejansko so ene GROZNE!!!, ene 2 sta pa super...pa še jst ponavad naletim na une GROZNE...

BETI1-mi2 mava povsod parket...oz. ga bova imela za 1x je v garaži...milim da ga je za 80kvadratov, pa lepilo in zaključne letvice cca 1300...je pa javor barva...polagal bo moj sam...
...kopalnica pa...ploščice 660€ (ta 24kvadratov), polaganje 470€, kaneleta 180€, školjka in umivalnika 600€, 2 pipe + tuš z dežjem 400€, steklo in ogledalo 550€, material za omarice 600€, delal jih je pa moj sam...so me vedno opozarjali da je kopalnica najdražja. ...aja lepilo za ploščice...tam smo pa bankrotiral user posted image ...ne vem točno koliko...ampak šlo je 15vreč E lepila...pa hidrostop sva dala tam kjer imava tuš-tudi ni prav poceni...talno gretje od Ebeco 220€...centrala in radiator pa ne vem, ker je delal centralno po celi hiši, tko da težko reče koliko...

TRNULJČICA-če smo Ronjo preganjali naj pokliče, bomo zdej tebe da pojdi dat urin user posted image ...ne  splača se ti čakat...sploh če cena za izvid urina ni visoka.

< Sporočilo je popravil miami10 -- 7.12.2011 17:28:50 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?