ronja
|
v Kranju hodi vratar in podi ven V Lj. jih pa sestre ven pomečejo. Ne moreš kaj dosti pogoljufat - kakih 5, max 10 min... Kar mi bo kar hudo brez malih... Mislim, saj enega bom mela, samo 2/3 mojih otrok bosta pa doma... Pride pa not v Lj. tudi vsak, ki hoče, vsaj cimra je mela pol vasi tam. Res pa da sestre potem malo grdo gledajo (kar je prav). trnjulčica, žal mi je, da to berem... Moja mami je mela preeklampsijo - z mano - in me prej rodila. Tak da ni fajn. Meni se je pri Ronji to dogajalo, samo ker imam po naravi zelo nizek pritisk, se nihče ni sekiral, ko se mi je dvignil na normalo oz. še čez. Ker je bilo to še kao normalno (mela sem 140/95 takrat in ful se nisem dobro počutla). Ja, za normalne, ne pa zame, ki mi je normalni pritisk 90/60 v bolnici (ko sem mal živčna), doma pa še nižje... Zdravniki so sploh večinoma taki: najprej te nihče ne jemlje resno, ko pa končno vidijo, da neki res ni ok, pa naenkrat panika. čisto po nepotrebnem - mar bi pogledali prej, takrat ko se pritožiš, če mogooče pa res ni vse tipitopi, pa panika sploh ne bi bila potrebna. Pri meni se skoraj vedno tako izkaže. Mi je tako blesavo, pri astmi je bilo isto: ah, saj je vse ok - ja, ni, ne morem dihat. Eh, to ni to... Ruknem skup - panika, vsi zeleni itd... Ja, kaj vam pa zdaj dogaja, men je isto kot prej! Delajo pa vedno po reglcih - če moraš prej spit tok tekočine, ti jo bojo dali, pa če si cela vodnata. Ker je pred porodom klistir, so mi ga dali, čeprav sem že dva dni driskala ko zmešana. In potem seveda sem mroala tam sedet še 1 uro, čeprav je tista voda odtekla ven takoj potem, ko so mi jo not našopali. Ampak propisi so propisi . trnjulčica, pojdi na pregled beljakovin v urinu! Saj ti testi niso tako dragi, vem, ker je bil lubi nekaj časa samo osnovno zavarovan, pa je moral nekaj doplačevat in je bilo vse skup skor nič denarja (sem za dodatno zavarovanje, ne me narobe razumet, če je kaj narobe, da moraš v bolnico, se zadeve dvignejo v nebo, samo hočem rečt, da take malenkosti pa niso tako drage in zdravje je ipak prvo...) Vsi so to upoštevali (prišli v p 1x, potem pa po 2 tednih)- tudi moji, brat, prijatelji, razen tašče in tasta (saj pravim- prvič stari starši)- oni so bili čisto vsak dan v p in doma po ureeeeee. In se jim je zdelo, da imajo kraten dostop do vnuka... haha, a lahko podpišem? Čeprav sta imela že pol leta enega vnuka, ampak to je bila pa prva vnučka in to je bilo pri tašči en tak trigger - da zdaj je pa dobila tisto punčko, ki si jo je ves čas želela... in potem ni bilo spasa. Tisto res ni bil fajn čas... Bilo je prav psihotično in še zdaj mi je žal samo to, da nisem prej bolj fejst popizdla. miami, hvala. Dobila sem sicer drug aparatek, me niso nič spraševali, kaj bi rajši in je tak, ki mu moraš vsakič dat novo iglo not (eno imaš za en dan baje). Na mesec dobiš 100 testnih litičev, merit si moram po gl. obrokih in 1x na teden še na tešče. Pa vsakič, ko imam "te svoje občutke", kot se je izrazila - torej, kadar skup padam in če je sladkor pod 3,5 moram jest enostavne oh (cuker po domače), če je pod 4,5 pa sadje. Ja, ok... Jaz sem mela zdaj tam, ko sva probali 4,2 ampak je bilo 2 uri po obroku, ker sem jedla tako, da bi bilo glih 90 min, pa sem seveda malo čakala. Sicer sem danes naletela na eno bolj inteligentno sestro , ki je bila kar malo presenečena, ko je zagledala mojo bolj kot ne suhljato faco, knjižico s ketoni in natančno napisan jedilnik in ugotovila, da očitno si ne zmišljujem, ampak čisto zares porabim več hrane. Moralo bi bit dost, samo očitno meni ni. Tako da mi je pripravila nov režim, kjer mam več beljakovin in maščob, pa malo več škroba spet (rajši bi sicer več sadja, ampak ajde, glavno da skup ne padam). Kar se astme tiče, sem ugotovila, da je glavni vzrok pšenica in premalo sadja. Zdaj sem dva dni jedla samo ržen kruh in ovsene kosmiče, ne polnozrnatih pšeničnih kruhov, pa je bistveno boljše . Na žalost moram pa vseeno še 1x na kontrolo v pon., sem upala, da bo to zdaj to... No, ajde, bom že šla, saj je prav, da se mal razmigam, a ne? Samo sem ugotovila, da mi pa danes ni prav nič pasalo biciklirat, sploh po kockicah, kjer trese... MOram it drugič po drugi poti. Sem pa sproti nabavila še darila - kompresijske nogavice za taščo in flaško za spirat nos za mami. Pa pogledala sem za majco z uv zaščito za taščo za na vrt, samo majo samo eno živo rumeno in nisem ziher, da bi ona to nosila... matkurja, si kaj zaspana po "prvi noči" v vajinem gnezdecu? Meni tale sladkorna dieta sicer čist nič ne paše, ampak boljše pa je kot abstinenca, ki sva jo mela prejšnijč . A te lahko vprašam še ali si zaradi tega, ker so babice morale vzeti vzorec, bebico dobila kaj pozneje k sebi v naročje po porodu? mistica, ne, ma kaki! Itak to vzamejo, ko popkovnica neha utripat, predno jo oči prereže. Tako da otroka mislim da že prej dobiš na prsi . Če pozabijo, pa jih malo spomni. Včasih so babice mal na hitr narejene, da bi rade vse zrihtale, pa pozabijo, da se tebi pa ful mudi dete dobit v roke, ampak z veseljem dajo No, saj če rodiš v sob. zvečer, še ni 48 ur do pon. zjutraj in potem gre. Samo 1 dan (od petka pop. do sob. popoldne je v bistvu problem). Se pa sicer strinjam s tabo. Sploh je trapasto, da nimajo nikjer nič reklame za to. Za darovanje spolnih celic majo povsod, še na radiu! Za tole pa nič! Pa bi to rešilo otročke, ki so že rojeni in jih ima nekdo že neskončno rad! Ne štekam nič. pa za jutri se tudi pripravi, da jim bo treba dopovedovat. hehe, kasija, sem se psihično pripravila, ampak je tudi sama ugotovila, da si očitno ne zmišljujem . Ji je bilo čudno, ampak sem k sreči imela vse jedilnike črno na belem, s količinami vred, pa knjižico s ketoni in vse... in po vsem, kar sem v tej in prejšnjih nosečnostih preživela, je to še najmanj čudno, ker ipak sicer požrem precej več... Tako da... pač nisem po jusu, hehe. jaz sem zaenkrat zaključila z diabetološko. mi ni treba več na kontrolo. čestitaaaam!!! I tata bi sine! Sem vprašala, kolikokrat bom še morala na kontrolo, pa je rekla, da še parkrat (ala 3-4x) verjetno, glede na to, da sem že na koncu in več ne bo časa. No, meni se tudi 3x ne da, ampak ajde. pa vedno me spravijo v slabo voljo. polni so navodil in nekih kao zastraševanj v zvezi s tem koliko in kako skrbiš za detece. Joj, torej to ni samo moj občutek??? pri meni je bila prva beseda, še predno je pogledala moje izvide, (ki so itak tik nad mejo, šele zadnja meritev), rekla, da zakaj sem šele zdaj prišla. Ko sem ji povedala, da zato, ker je bil prejšnji test v redu, mi sicer ni mela kaj rečt nazaj, se je pa vidlo, da ji to ni bilo najbolj prav , je komentirala, aha, test ni pokazal. Ne, da ni pokazal, nisem je mela, ker sem delala takrat zanesljivi tadolgi test in je bil cuker na minimumu. Ona bi rajši, da bi bila že ves čas sladkorna, da bi lahko pametovala zraven. kaki so to zdravniki??? O tistem prepričevanju, da sem mela sladkorno tudi v prejšnjih nosečnostih sem že pisala... pa je na koncu morala priznat, da je nisem mela, ampak vseeno ni hotela čist priznat. "verjetno res nisem mela" nič verjetno - nisem mela pa pika! pa po porodu je tudi rekla, da moram držat dieto naprej? prejšnjič mi tega niso rekli. meni je s težkim srcem priznala, da po porodu pa v bistvu lahko jem, kar hočem. Ampak ni hotela rečt s temi besedami, ampak da naj bi normalna prehrana bila itak taka, ker to je zdrava prehrana. my ass zdravo - 1,5 sadeža na dan, 2x na dan ti pa pustijo meso in kar precejkrat maščobe! Pa pri vsakem obroku škrob! narišejo naj si, da se bom jaz še kdaj tako prehranjevala! Za Svita, pa konec! moram pa v ambulanto za patološko na ultrazvok za ocenitev velikosti ploda. upam, da nisi naročena mal pred 14to... po moje je bolje, da v porodnišnici odpikaš čim več, pa da ti djo doma mir...po drugi strani pa tiste prve dni ti paše mir, otrok ga pa tudi nujno rabi. Oboje je res. Jaz bi sicer rajši, da navalijo v p., pa ne hodijo potem domov, ampak ker vem, da se to dvoje ne izključuje (vsaj pri nekaterih), potem je pa že boljše, da mam vsaj tam mir . lubi nima problemov s kupovanjem vložkov in podobnega, samo želi imet natančna navodila, da ve točno kaj prinest. Meni pa tudi ni problem kupit žiletke zanj. saj prijatelji itak ne hodijo tako zgodaj, vsaj naši ne. Se strinjam, prijatelji niso problem, samo sorodniki... Ti znajo bit pa problem za vse prijatelje skup . no, saj zdaj ne bo problem - tašča se je sprijaznila, da novega otroka ne narediva zato, da ji bova taprvo dala in mislim, da je zdaj to dokončno dojela, ker meiv tej nosečnosti ne reče vsakič, ko se vidimo, da bo ona mela pa taveliko - verjetno ker ve, da bi potem morala met obe, to ji pa ne bi tok pasalo, ona bi sam Ronjo... Tako da se mi zdi, da bo tokrat lažje. Ronja-javi nam kako si se zmenila in kako kej tvoj sladkor? Cuker sem mela tam 4,2, ampak 2 uri po obroku. Ni se mi pa nič vrtelo, sem bila čisto ok. Imam po novem dovoljenje, da jem, če sem fejst lačna - beljakovine komot, pa zelenjavo lahko tudi vmes, kolikor mi paše, hehe. In lahko malo probavam različne hrane, samo da ne na isto foro - v smislu: da je gospa probala rogljiček, pa ji je dvignu, pa je naslednji dan probala še krof - ja, ok, tok glupa nisem. Meni itak ne gre tok za ta cuker - mislim sladkarije (nisem si nikoli mislila, da bom to kdaj napisala), ampak za sadje in jogurte (saj ego je dober jogurt, samo vsak dan se ga pa človek mal naveliča po 2 mesecih, se mi zdi...) Spet jaz in moje jamranje ampak dejansko komi čakam da bo leta konec, ker gre res vse narobe... Sam še mal zdržimo, punce, pa bo! Jaz sem včeraj računala, da mam točno še mesec in pol. No, v petek bo pa točno še 6 tednov. Pa mogoče se nas mali usmilijo in pridejo ven 1 teden prej? (ja, sanja svinja kukuruz ) Sicer pa če se da, zamenjaj, če se ne da, pa barve niso tako važne, z malim dojenčkom jih niti porajtala ne boš . Glavno, da bo cuker ok. Kako je pa danes? Držim pesti!
< Sporočilo je popravil ronja -- 7.12.2011 14:08:06 >