Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: pet4 no, lih ta tedn sva mela z mojmu debato o tem, k me je res zanimal,a sm sam jest tak panik,al kako. Jest ju vedno vzamem vn, pa naj bo to kjerkoli. Se kr ne morm načudit, ko mamice pridejo v vrtec po otroka, druzga,ponavad še mlajšga pa pustijo v avtu. Pa še nikamor se jim ne mudi, veselo čvekajo... jest ponavad čakam na tamalo deset minut, kdaj še več in si ne predstavam,da bi mela ta mlajšo v avtu. Ravno ta primer z vrtcem, je še letos ena mamica doživela. Enega otroka odloži v vrtcu, ko pride do avta, pa šipa razbita, otrok v joku in torbice ni. Sredi belega dneva, kjer je veliko ljudi in pred vrtcem . In samo ne biti na pumpi tako lahkoveren, ker so kamere. Te kamere so za en drek, ker ne morejo niti obraza prepoznat. Je več nerešenih primerov, kot rešenih. Kako registrsko tablico preberejo, ampak če nek neznanec pride brez avta, kako ga bodo prepoznali- nimajo nikjer sistema prepoznave vseh obrazov, pa še slabo se vidi . Da ne rečem, da je lahko že v 30 minutah v tujini. IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Saj pa se mora otrok naučit tudi malo počakat, ne pa da se cel svet okrog njega vrti. Porabim da jo z avta vzamem, oblečem, grem noter, z njo na rokah kaj urejam, jo dam nazaj v avto, slečem in pripnem, 4x več časa, kot 2-3 minute kolikor ti opravki sicer trajajo. Otroke se lahko nauči čakat tudi drugače. Drugače pa je meni 3 minute ali 10 minut isti šmoren, ni neka huda razlika, nikoli se mi spet tako ne mudi, ker če se mi že tako življenjsko mudi, potem raje ne grem na pošto, po kruh . Tankat pa grem vedno prej, preden mi lučka zasveti, ravno zato, če bi se mi moralo kam mudit. To sem se navadla, ko je nehal dihat in imam skoz v glavi, kaj če se kaj zgodi, jaz pa brez bencina. JA, vem od kar mam otroka sem večji panik, ampak to me pomirja.
|