beti 1
|
Pozdravljene! Za mano je naporen vikend, v petek popoldan sem bila na strokovnem izobraževanju, včeraj dopoldan sva si z možem ogledala 3 stanovanja in hišo, kamor bi se lahko selili. Je bilo toliko vsega, da sem ponoči tolko razmišljala in kombinirala, ko nisem mogla spati, da sem se zjutraj zbudila z glavobolom. Danes sem se pa končno spravla pregledat cunjice, ki sem jih imela pri tašči, in ugotovila, da imam vsega dovolj, samo bodija praktično nobenega. Srečanje: tudi jaz že nestrpno čakam, da vas spoznam Porodni načrt: jaz ga nikoli nisem imela, čeprav je bil sploh, ko sem šla drugič rodit zelo moderen. Sem preden sem šla prvič rodit slišala toliko različnih porodnih zgodb, da se mi je zdelo, da je porod vendarle nekaj, česar se ne da načrtovati. lahko imaš seveda svoje želje, o tem, kako naj bi stvar izgledala, ampak te na koncu lahko lastno telo preseneti. Moja poroda sta mi to samo še potrdila, ker sta bila zelo različna. Pri nobenem nisem kaj dosti obžalovala, da sem se prepustila vodstvu babice. Glede zgodb o tem, kaj se zgodi, če se ga držiš kot pijanec plota, pa gre lahko tudi za pretiravanje, nekateri pač mislijo, da morajo zelo nazorno opisati posledice, da jim bo publika verjela. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen A vas lahko nekaj vprašam? 1. Kaj od kozmetike ste dejansko potrebovale in katera se vam je najbolj obnesla? Sama mislim na fiziološko raztopino (Nivea?), na alkohol, krema za ritko (Bebival?), neko trdo milo...potem pa ne vem, če še kaj? Nisem nek pristaš kemije. Voda in cota... 2. Katere tetra plenice boste/ste kupile? S katerimi ste bile najbolj zadovoljne? Od Toto so 80x80, od DM 70x70, ampak tudi precej cenejše. 3. Kateri vlažilni robčki (za na pot-ko ni vode in cote ) se vam zdijo najbolj brez kemije oz. so najmanj dražili kožo? 4. Ali je pri novorojenčku spalna vreča potrebna? Zdi se mi, da se tak majcen itak še ne obrača in odkriva...Jaz bi to dokupila kasneje. Prosim za pomoč, pa že vnaprej en velik hvala! 1. hladilno mazilo za ritko (od Ljubljanskih lekarn), olje za telo (sem z obema hodila na plavanje dojenčkov na DIF), trdo milo (Johnson), za tega sem pa dobila milo iz kozjega mleka in ga bom probala. FR iz lekarne, pa tudi Niveino, vse oblike v spreju se mi zdijo za občutljivo sluznico preveč nasilne. Alkohol. sem kupila 2 dcl v lekarni pri prvem in ga pred kakim letom vrgla proč, razen za vnet popek in kot razkužilo za kožo ga nikočli nisem uporabljala 2. od Tosame iz paketa, nisem nikoli kupovala 3. Pamper sensitive, ko sta bila večja pa uni ta mali od Nivee, se ne spomnim točno kako se kličejo sem jih pa uporabljala izključno zunaj, doma le vodo in vatne blazinice 4. Moj prvi je zelo kmalu zelo migal po posteljici, rojen je decembra, pa je bil vseeno do 3 meseca komot brez, tako da se res ne mudi (se je že pred 3. mesecem uspel prevračati)
|