|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Štetje brcov
26.10.2011 16:45:55   
Romanca23
Pozdravljene nosečkeuser posted image ,

mene pa zanima to štetje brcov oz. gibov. Zdaj sem v 35. tednu in sem pričela po navodilig G. štet dobila sem tudi tabelo in dnevno moram imeti 10 brcov.
Zakaj je sploh to tako pomembno.? Ker ko sem bila pri njej mi je rekla da tudi če jih naštejem samo 9, moram takoj prit na pregled k njej ali pa v porodnišnico.
sem tudi zasledila, da vsi G ne zahtevajo tega štetja.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Štetje brcov
26.10.2011 17:08:58   
ajataja
To pa res prvič slišim user posted image Tri krat sem rodila in mi G ni nikoli rekla naj štejem brce.To da spremljaš brcike ja in da so redne ,ampak to da če jih je samo 9 pa ne vem no,a je to spet neki novegauser posted image

(odgovor članu Romanca23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2011 17:19:38   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Romanca23

Zakaj je sploh to tako pomembno.?

Štetje brc v zadnjih tednih G zahteva, ker je v primeru, da ne čutiš (dovolj) otrokovih gibov, otrok lahko v stiski.
Sploh bi bilo sumljivo, če bi nekaj dni čutila dosti gibov, nato pa naenkrat zelo malo ali nič.

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja
Tri krat sem rodila in mi G ni nikoli rekla naj štejem brce.To da spremljaš brcike ja in da so redne ,ampak to da če jih je samo 9 pa ne vem no,a je to spet neki novegauser posted image

ajataja,
pri nas G dajo poseben koledarček, kamor vsak dan označuješ brce in dopišeš uro, ko začutiš 10. brco. 

Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2011 21:01:57   
m_o_i
jaz sem 18 dni pred rokom izvedela, da se otrok slabse razvija oz. da ni dovolj velik za svojo starost. G mi je rekla, da ce gibe med vikendom slabse cutim(na pregledu sem bila v petek), da se naj v ponedeljek oglasim v porodnisnici.

hocem rect, da je bilo kr kriticno; v torek je bil potem z urgentnim carskim rezom-zaradi padca utripov srcka- rojen zahirancek, ampak mi ni govorila o kakih stevilkah ali tabelah user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2011 21:34:39   
Medea10
Tud jaz mam to tabelo. Ne dajajo je vsi G. To ti dajo pač zato, da je lažje spremljat premike, če bi slučajno kdaj pozabila.. Moja G ne gleda te moje izpolnjene tabele. Pač dobiš jo.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2011 9:01:58   
nokiamb
Tudi jaz sem jo dobila-tabelo in po enem tednu ugotovila,
da v popvprečju med 9 uro zjutraj in 19 zvečer naredim 10 križcev.
torej v povprečju otroka čitim 1x na uro. in to je pomen te tabele. če ga ne bi čutila kake 3 ure sigurno ne bi naštela 10 gibov do cca 19 ure  in morda bi bila potem toliko bolj pozornna drug dan
če ne bi bilo dovolj gibov bi se odpravila do zdravnika....
LP

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.10.2011 9:27:34   
roladica
Jaz sem tudi dobila to tabelico. Potem ko G od mene ni nikoli zahtevala, da jo pokažem sem jo nehala izpolnjevat. Je pa bila mala pravi telovadec in to sploh ni bilo potrebno. Nekateri pa te tabele ne dajo, ker se nekatere mamice potem tako obremenjujejo s tem štetjem, da so že zaradi tega pod manjšim stresom in tako otrok brca še manj...potem je pa panika. Tako so nam pravili v MŠ, kjer sploh niso zagovorniki teh tabel.

Mislim da je pomembno, da predvsem spremljaš če je to brcanje vsak dan približno enako. Če ga je kakšen dan precej manj potem je bolje da se oglasiš v porodnišnici.

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.10.2011 9:28:58   
luksy
Gibov more bit vsaj 10 na dan, v primeru da ti nevede odteka voda al pa dojenček nima dovolj prostora za premikanje!Če teh gibov ni moreš it v porodnišnico! Pri men je tk da jih je kak dan več kak dan je pa vse tk mirno, da sn že čist v paniki sam pol se kr naenkrat pojavijo!!! V zadnjih tednih oz. dnevih nosečnosti se dojenček pripravlja na porod in zato je teh gibov vedno manj!!!! Js se ponavadi uležem pa počivam al pa jem kej sladkega, pol pa je akcija v trebuhu!!!

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.10.2011 14:53:41   
happy85
Meni na srečo niso dali te tabele, ker bi se mi drugače verjetno zmešalo. Malega nisem skoraj nikoli čutila - sta bila samo dva dneva v celi nosečnosti, da je bilo brcanje res očitno (tako kot navadno opisujejo). Ko pa so me dajali na CTG so pa vedno govorili kako veselo se premetava notri user posted image user posted image

Tako da verjetno res teh tabel ne podpirajo vsi zaradi tega, ker je vsak otrok drugačen in ni nekega točnega pravila koliko brcajo...

(odgovor članu luksy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.10.2011 16:41:32   
Romanca23
Jaz zaenkrat pridno izpolnjujem to da ne bom kaj kregana pri G če bo pogledala..

je pa tak da kaki dan tudi več naštejem kot 10..ponavadi pa smo najbolj aktivni popoldan in zvečer, pa tudi ko ati pride in ga sliši user posted image ..pa tudi čez noč ga čutim sploh ko se malo prebudim ali pa moram na
stranišče pol se sigurno oglasi. Tako da mislim da me ne rabi skrbet trenutno nič. Pride tudi kak dan ko smo malo bolj leni a še vedno je pol tolko gibov da nadoknadi.

Tudi pregledi so vedno bp in tudi na zadnjem pregledu je rekla da je vse super. Upam da bo tudi tako ostalo do konca.
Zato pa mi je bilo to štetje tak malo čudno saj logično da če malčka ne bi čutla sploh nič cel dan da bi se takoj oglasila pri zdravniku.

lp

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2011 15:32:46   
pasijonka
Tudi meni G ni dala nobene tabele, le rekla je, da naj bi čutila vsaj 10 premikov otročka vsak dan, da če bo kak manj, tudi ni panike. Kakorkoli, pri meni je bila ta številka zelo hitro dosežena, saj je bila mala prava nogometašica, me je včasih tako usekala, da sem kar poskočila, pa iz trebuha je zaštrlela izboklina ali se je pa prav komično stresaluser posted image  Je enkrat prijateljica hotela pobožati moj trebuh in je bila ta mala ravno takrat v akciji, tako da je reva kriče odskočila od presenečenjauser posted image  

Ko sem jo na koncu slabše čutila, sem bila tudi jaz v stresu zaradi tega, vendar sem se po prebiranju Pušenjakovih odgovorov (ki ima o tem štetju svoje mnenje) pomirila.

Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2011 19:28:03   
Taddy78
Ker ti ni odgovorila nobena, ki je svojemu otročku rešila življenje s štetjem oz. spremljanjem gibov, ti bo pač vsaka pisala kako nepomembno je to. Ampak je pomembno. Kot je napisala ena pred mano...lahko da se otroku slabo godi in četudi boš šla v bolnico 10x zastonj je glavno, da je z bebo vse vredu.

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2011 22:07:17   
MaliMala
Ojla!

Mene pa zanima, kako te gibe štejete - vem, da se šteje več zaporednih gibov kot 1 gib, ampak če vmes mine kakšna minuta, je potem to že spet drugi gib ali ne? Ker pri meni ni šans, da bi se v 12ih urah oglasil 10krat, ker se v povprečju oglaša na 2 do 3 ure. Včasih brca 2 minuti in potem minuto mir, pa spet 3 minute in potem 3 ure nič, nato spet brca ali dve in nato spet 3 ure nič. Torej, kateri gibi štejejo in ali kolcanje tudi spada med gibe? user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.10.2011 15:30:31   
pasijonka
IZVIRNO SPOROČILO: MaliMala

Ojla!

Mene pa zanima, kako te gibe štejete - vem, da se šteje več zaporednih gibov kot 1 gib, ampak če vmes mine kakšna minuta, je potem to že spet drugi gib ali ne? Ker pri meni ni šans, da bi se v 12ih urah oglasil 10krat, ker se v povprečju oglaša na 2 do 3 ure. Včasih brca 2 minuti in potem minuto mir, pa spet 3 minute in potem 3 ure nič, nato spet brca ali dve in nato spet 3 ure nič. Torej, kateri gibi štejejo in ali kolcanje tudi spada med gibe? user posted image

Jaz bi rekla takole: Dokler otročka čutiš v rednih intervalih, je vse OK (vključno s kolcanjem). Mimogrede, mene je vedno zanimalo, kako kolcanje izgleda, pa se moji ni nikoli (ali pa vsaj jaz tega nisem razbrala).

Vse, ki vas muči to štetje, dajte malo pobrskat po Pušenjakovem forumu, tam je veliko napisanega o tem.

(odgovor članu MaliMala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2011 9:29:52   
Anonimen
kolikor jaz vem, naj bi bilo okol 10 brc, moraš pa vedeti da je otrok buden le pol ure dnevno. sicer pa se pozanimaj pri svojem G.user posted image

(odgovor članu pasijonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2011 13:09:37   
cilla
Mah, meni je tale o natančnem štetju brcev lovska. Kako naj npr. jaz, ki nosim dvojčka, vem, kdaj je brcnil levi in kdaj desni, da bi štela in delala kljukice v stolpec A in stolpec B... In mi tudi ne moja G ne tista v porodnišnici, ki me spremlja, še niti enkrat nista omenili, da bi morala kaj štet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.11.2011 9:46:19   
Anonimen
Cilla, strinjam se s teboj, pa tole bom še dodala s tem nas samo še ena stvar več skrbi.

(odgovor članu cilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.11.2011 9:56:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Romanca23

Pozdravljene nosečkeuser posted image ,

mene pa zanima to štetje brcov oz. gibov. Zdaj sem v 35. tednu in sem pričela po navodilig G. štet dobila sem tudi tabelo in dnevno moram imeti 10 brcov.
Zakaj je sploh to tako pomembno.? Ker ko sem bila pri njej mi je rekla da tudi če jih naštejem samo 9, moram takoj prit na pregled k njej ali pa v porodnišnico.
sem tudi zasledila, da vsi G ne zahtevajo tega štetja.

lp

Štetje gibov je zelo pomembno in to, da eni ginekologi tega svojim pacientkam ne povedo je velika šlamparija.
Pa tudi paničnost o kateri govorite ene, če bi morale početi še to... kr nekiuser posted image

Otrok se mora gibati in se kljub pomanjkanju prostora na koncu nosečnosti čutiti. Gibe šteješ za enega interval gibov....ko se zaključi in je en čas mir, nato se komaj šteje nov.
Otroku se lahko na koncu nosečnosti že slabše godi...ima premalo plodovnice, ali ni več čista...takrat to šteje in odloča o življenju!!!
Zame je to nekaj normalnega...in tud sama sem izkusila, ker sem šla v P, ker ni bilo 10 gibov - te pregledajo in umirijo ali pa naredijo kar je treba... 

Neposredna povezava do sporočila: 18
3.11.2011 10:00:28   
Anonimen
Pa celi doktorat o tabelah...sajuser posted image  z vsaj osnovnošolsko izobrazbo, ki je pri nas obvezna bo menda znala na list papirja zapisat gibe, ki jih čuti in bo potem videla, ali jih je bilo v 12 urah 10 ali ne....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
3.11.2011 10:10:46   
Anonimen
js menim da pisat jih ni nujno potrebno, menda sama ja veš a je otrok brcal ali ne čez dan. kar se pa tiče pisanja. jst na primer mam tako delo da si nebi moga pisat vsakega giba posebaj. plus že celo nosečnost me spomin malo daje. če pa si na bolniški od 5ega mesece pa komot pišeš in še rišeš zraven. pa še cel dan maš čas študirat in obolevat " o fak, kdaj je nazadnje brcal, a je kaj narobe, šit moram k zdravniku..........." komplicirat je neumno, sej ni čudno da ste vse preveč obremenjene in kasnej nekatere še depresivne. vse je povezano med seboj, pa se tega sploh ne zavedajo nekateri ( pa ne mislim zdej točno tebe, da nebo pomote, in vse preveč besed). da ne omenjam kako so potem vzgojeni otroci. prou smilijo se mi

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
3.11.2011 11:08:00   
Taddy78
Iz enega preprostega štetja ste ene prešle že na celo diplomsko nalogo. In mi res ni jasno kaj težkega je zapisovati gibe ali pa jih vsaj šteti. Če je pa to za bodočo mamico stresno, kaj šele bo, ko bo rodila (tu se skrbi šele začnejo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.11.2011 11:35:09   
Anonimen
mislim da sem napisala da si jih sam pri sebi komot štejem, pisati pa je nekaterim v službi zelo težko. še malice nimam pa da bi imela čas še to zapisovat. v glavi pa vem da je zaenkrat, moram potrkat vse ok z otrokom in zaenkart miga cel dan. ostali pa komot zapisujete user posted image ni treba bit takoj užaljene

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
3.11.2011 11:39:05   
Taddy78
Daleč od tega da bi bila užaljena. V prvi nosečnosti sem si jih tudi jaz pridno zapisovala, sedaj pa jih ne.
Gre za to, da nekatere pišejo, da štetje ni pomembno in da gre samo za obliko psihiranja že tako obremenjene nosečnice (aleluja).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.11.2011 18:49:34   
bajc79
Živjo.
Jaz imam pa ravno obraten problem. Moj mali brca cel dan - imam občutek, kot da ne spi nič. Sigurno čutim gibe vsako uro in to po večkrat, razen ponoči, takrat jaz spim. Se mi zdi da to ni normalno - ali se motim?
Sem pa v 38. tednu (20. 11. imam ra rok). Malo sem brskala po internetu, pa nisem nič kaj konkretnega zasledila. A me lahko katera potolaži?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.11.2011 20:58:24   
Taddy78
hehe, s tem vprašanjem sem se tudi jaz ubadala v tej nosečnosti, ampak tam v 25. tednu. Kar se je pa hitro obrnilo.
Vse kar sem našla na internetu je, da to pomeni, da se dete dobro počuti user posted image

(odgovor članu bajc79)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?