|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj vem če je to TO?
28.10.2011 14:26:31   
devorah
Pozdravljeni.

potrebujem nasvet zrelih ljudi, ki so že preživeli mladost, resne zveze...
Imam fanta, oba sva še mlada. Zveza je resna, živiva skupaj, pogovori tečejo o prihodnosti. Jaz pa nikakor ne vem če bi to sploh rada nadaljevala.
Na kratko: večjih problemov nimava, fant je krasen. Menim, da sem tipičen primer punce, ki je prehitro skočila v resno zvezo. Če bi ga spoznala kasneje, si brez problema predstavljam ostanek življenja z njim. Obupno si želim drugih fantov. Manjka mi več fizične privlačnosti do svojega fanta. Nerada se poljubljam z njim.

Strah me je končati zvezo. Najbolj strah me je tega, da greva narazen, potem pa ugotovim da mi je žal . Ali pa da več ne najdem tako super fanta. Ne vem kaj bi rada. Mogoče potrebujem brco v rit. Nimam poguma.

Če preberem kar sem napisala, mi postane kristalno jasno kaj boste napisale, in da naj to končam.
Ampak, večino časa se lepo razumeva, imava skupne hobije, veliko se smejiva, lahko se pogovarjam z njim, njegova družina je krasna, je družinski tip, deloven, ambiciozen...vse kar si lahko želim.
Trenutne mi razpoloženje zelo niha. Neki dan se trdno odločim da bi to zvezo rada končala, naslednji dan pa je spet vse ok.

Moje vprašanje vam vsem se glasi: kako si v glavi razčistiti sama s seboj, kaj bi sploh rada? Karkoli bom naredila, bi rada, da sem v to prepričana. Potrebujem nekakšen recept, vprašanja, ki si jih moram postaviti, da bom vedela kako in kaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj vem če je to TO?
28.10.2011 14:47:05   
darchy82
Težko ti kaj svetujem, tako da bom rekla samo to, da po mojem mnenju smo ljudje najbolj srečni če se odločamo tako kot nam govori srce in ne po pameti. Ljubezen je pač slepa. Sem bila namreč v podobni situaciji kot ti in sem se sprva odločila po pameti, pa se stvar ni izšla, ker je srce govorilo drugače.
Je pa precej lažje, če si mlad in brez otrok. Če stvari rešuješ kasneje, prekinitev zveze ponavadi še veliko več negativnega prinese s sabo.
Pa želim ti vse lepo, da se boš pravilno odločila in vso srečo v ljubezni.
Aja, pa še to. Ko srečaš pravega, se ne sprašuješ če je to to, ker to enostavno veš in čutiš.

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
28.10.2011 14:50:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu devorah)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2011 15:14:58   
mandy35
ooo..draga punca..kot bi brala svoja vprašanja izpred par let..definitivno ni to to, če se že zdaj sprašuješ v obstoj te veze... Včasih je lahko partner po premisleku idealen za življenje, ampak to žal ni dovolj.. Moraš ga čutiti in ne dvomiti v vajin obstoj veze... Ko boš srečala pravega, boš vedela in takšnih vprašanj ne bo...vsaj pri meni je bilo tako...danes imava družino...

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2011 15:22:43   
ronja
Menim, da sem tipičen primer punce, ki je prehitro skočila v resno zvezo.

Poznanouser posted image . Moji fantje so bili vedno bolj resni od mene... Ampak če je samo to, potem se da - fajn fant lahko umiri tudi bolj divjo punco - preizkušenouser posted image .

Manjka mi več fizične privlačnosti do svojega fanta. Nerada se poljubljam z njim.
Ampak takole pa to ne gre. Ne more te umirit nekdo, s katerim ti v osnovi ni fajn. privlačnost za moje pojme mora bit - čeprav smo različni, eni živijo tudi brez seksa in to baje čisto srečno. Meni precej nepredstavljivo živet z njim kot brat in sestra... Ampak smo različni. Ti veš zase, kaj ti je ok, kaj ti je pa muka ali nesprejemljivo.

Strah me je končati zvezo. Najbolj strah me je tega, da greva narazen, potem pa ugotovim da mi je žal . Ali pa da več ne najdem tako super fanta. Ne vem kaj bi rada. Mogoče potrebujem brco v rit. Nimam poguma.
Nihče se ne more odločit namesto tebe. Ta fant je lahko zlat, ampak če ti ne čutiš do njega tega, kar se ti zdi nujno za zvezo, potem je lahko diamanten, pa mu nič ne pomaga. Če ti kaj pomaga: noben od mojih prejšnjih dveh fantov ni bil slab, noben ni grdo delal z mano, noben me ni varal (vsaj ne da bi vedela, pa zdaj bi mi verjetno že povedala;), skratka: bila sta krasna fanta. Ampak vseeno sem bolj srečna s tem, s katerim sem zdaj. Niti pod razno mi ni bilo nikoli žal (itak bi pa lahko šla nazaj, če bi mi bilo, tako da to ni glih tako kot v am. filmih - da rečeš konec in je potem to zapečateno).

Moje vprašanje vam vsem se glasi: kako si v glavi razčistiti sama s seboj, kaj bi sploh rada?

Temu se pa reče odraščanjeuser posted image . Pa tudi v odraslosti nisi ravno varen pred tem, da se ti to še kdaj ne ponovi - pač dileme so celo življenje, kasneje ti je mogoče lažje, ker si že večkrat bil v tem, ampak če pogledaš nazaj, se je dostim puncam tudi tu že zgodilo, da jih je kak sodelavec pomedel... Pa imajo otroke in so bile prepričane, da želijo ostat z možem. Tako da foolproof življenje niuser posted image .

Karkoli bom naredila, bi rada, da sem v to prepričana.

Dream on. Življenje sestoji tudi iz tveganj, "napačnih korakov",... Mogoče ti bo lažje, če gledaš drugače: verjetno namreč nobena pot ni napačna - obe sta pravi. V enem primeru boš s fantom, ki je zelo fajn, v drugem pa si boš našla nekoga, pri katerem ti bo srce hitreje bilo... Kaj od tega je narobe? Kaj lahko zgubiš? Se bojiš, da če tega fanta pustiš, boš ostala sama stara devica z mačko? Malo več samozavesti bi ti v tem primeru prav prišlo;) Bit z nekom, zato, ker se bojiš bit sama, ni rešitev, pride po moje za tabo.

Ko sem bila sama v veliki dilemi, katero službo naj vzamem (šlo je za mojo prvo službo, bila sem čisto neizkušenja, bala sem se, da bom izbrala narobe, da na koncu ne bom dobila nobene, če ne bom prav izbrala, itd...). Takrat mi je moj oče rekel: "..., mlada si še, pravico imaš naredit napako. Pa kaj, če se narobe odločiš? Pa kaj, če ne dobiš na koncu nobene od teh služb? Preživela boš kljub temu, pomagali ti bomo itak, boš pa dobila kako tretjo službo." To, da smem naredit napako, da se lahko narobe odločim, pa to ne bo neka katastrofa, je meni ogroooomno pomenilo! Se mi zdi, da tudi ti rabiš, da ti to nekdo pove.
PS: sem dobila potem taboljšo (po moje, gledano zdaj za nazaj) službo.user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2011 15:26:59   
ronja
2x

< Sporočilo je popravil ronja -- 28.10.2011 15:30:22 >

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2011 15:29:59   
ronja
Aja, pa še to. Ko srečaš pravega, se ne sprašuješ če je to to, ker to enostavno veš in čutiš.

No, ja, po moje ni glih vedno tako. Vsaj ko sva midva začela, sva mislila, da gre za eno kratko romanco - oba! On je šel stavit s prijateljem, da ne bova več kot 2 tedna skup! Zdaj bova mela pa več otrok kot sva mislila tednovuser posted image . Življenje se zgodiuser posted image , samo prepustit se mu moraš.

Sama v te "prave" sploh ne verjamem. Pravi je tisti, za katerega se to odločiš in ti je z njim fajn in ga imaš rada in večina stvari klapa. Ljudi, ki bi ustrezali vsem kriterijev je več, ni samo eden. Tudi kriterije človek navadno malo spreminja glede na tistega, s katerim je. Če ima ene fajn lastnosti, ki so ti zelo všeč, si ne predstavljaš bit brez tega - če ima kako blesavo napako, se naučiš živet z njo in se ne sekiraš preveč zanjo, itd... Če bi bil drugačen, bi pa druge lastnosti oboževal in druge napake toleriral.

definitivno ni to to, če se že zdaj sprašuješ v obstoj te veze...

Odvisno od para. Sama sem se prvi 2 leti veliko bolj spraševala, a je to to kot kasneje - zdaj mi je kristalno jasno, da je to jackpot, takrat pa nisem bila tako ziher - sva bila oba še mlada in drugačna. nikakor si nisem predstavljala na začetku zveze, da bova midva skup ostala. Pa je super.

(odgovor članu mandy35)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2011 15:39:57   
pelin
Sama sem v resno zvezo skočila pri slabih  osemnajstih...pa to v bistvu sploh nisem registrirala....meni se je zdelo da je to nekaj , kar je zabavno in bo pač nekaj časa trajalo...potem pa gremo naprej......niti najmanj si nisem mislila, da bom s tem človekom še danes...Sama sebi se nisem zdela zaljubljena, prej bi rekla, da je bil on veliko bolj...Toda ko sem se čez leta ozrla nazaj, sem se sama sebi smejala, ker sem bila tako naivna...moj dragi mi je očitno tako obrnil svet na glavo, da sem skoraj pozabila kje sem doma...Sedaj lahko rečem, da sem bila zaljubljena do neba....če sva bila narazen, se mi je zdelo, da se je ustavil svet....če se mi je zgodila kakšna posebna zadeva, sem najprej pomislila, da jo moram zaupati njemu,ko sva šla na štop  z rukzaki na hrbtu na morje in potem spala na plaži  se mi je zdelo, da lepšega dopusta ne bom nikoli več doživela...Skratka...to je to...otročje, romantično...lepo...Danes vem, da sem se že takrat v srcu odločila, da je on tisti, pa čeprav sva si bila in sva si še vedno zelo različna...vedno pa sem vedela, da ga imam neskončno rada in da mi on to ljubezen vrača...Ne morem reči, da sem bila čisto slepa za druge fante...neee...vendar se mi je zdelo, kot da jih gledam v izložbi oz. na sliki....noben me ni pritegnil do te mere, da bi svojega pustila...
Skratka...meni se tale tvoja zveza ne zdi TO...Ali pa mogoče je vendar ti še nisi pripravljena na to....Trenutni občutki pri tebi so daleč od hrepenečih, ljubečih, strastnih in ....kar naj bi neka resna veza zbujala v nas...Osebno se še danes rada poljubljam z njim, še vedno čutim privlačnost...Vse skupaj je sicer precej bolj pod kontrolo kot v začetku in ne prasketa več tako okrog naju kot v prvih letihuser posted image , vendar je tisto še vedno prisotno...
V bistvu bi ti lahko rekla, da bi bilo najbolje, da se razideta, saj par tako malodušnih in mlačnih čustev že na začetku, ne bi smel imeti...vendar, če smo pošteni, tudi v pravih ljubeznih pride do trenutkov, ko te prežemajo dvomi...Jaz bi se na tvojem mestu skušala pogovoriti s partnerjem...mogoče ne bi bilo slabo, če bi res šla za nekaj časa narazen...Distanca zna včasih narediti čudeže....če je to prava ljubezen, ...se bosta pogrešala za umret....bosta tako na samem marsikaj razčistila sama pri sebi.....ter komaj čakala, da bosta spet skupaj....Če to ni to, vaju bo distanca še bolj odtujila, ohladila in konec koncev boš vedela pri čem si...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2011 16:00:15   
katy83
Ponavadi vedno prej, ko odgovorim, preberem kaj so dugi napisali (navada pač), tokrat pa sem se odločila, da najprej napišem, ker sem se našla v tvoji zgodbi.
Sem bila na čisto podobnem kot ti...z bivšim fantom začela pri 16-ih, vse je bilo super duper (če odvzamemo njegovo mamouser posted image ), ampak sem čutila isto kot ti...po nekje 3 letih zveze, se mi ni dalo več poljubljat z njim, še kasneje mi je bila muka seksat z njim, situacija je šla tako dalje, da se mi je začel gabituser posted image ...grozno je bilo...po 8 letih sem se odločila, da to mučenje zase in za njega (ker se verjetno ni dobro počutil) končam...oba sva si ustvarila svoje življenje in komaj zdaj oba vidiva, da tisto prej ni bila ravno neka blesteča zveza.
bom navedla njegov primer...ko sva bila skupaj, se je redil, da bi kakšno šolo delal, ni bilo govora, ni se razumel s starši...zdaj se bavi s fitnesom, shujšal je, kmalu bo diplomiral, s starši se razume...jaz sicem nimam stikov z njim, ampak imava dosti skupnih prijateljev in vsi pravijo, da je boljši človek, jaz pa tudi...to pomeni, da sva drug drugega omejevala in da je bil čas da končava zvezo.

Ni sicer vedno tako, in ni garancije, da je zdaj ta partner s katerim imam otroka, princ na belem konju, ampak v prejšnji zvezi bi se mi zmešalo.
To je moj primer, tebi pa vso srečo, da se odločiš tako, da boš ti zadovoljna.user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2011 17:09:15   
devorah
Najprej hvala vsem.

v nic ne mores biti prepricana - niti v to, da bo ta zveza uspela, ceprav se zdaj fajn stekata. mam obcutek, da hoces eno ziherasko pot udarit, pa v tem nisi postena niti do sebe, niti do fanta.

Tako nekako
ce te strah pred samoto in izgubo varnosti, ki jo custis v fantu, pusca neodlocno in ce zarad tega vztrajas v zvezi, je to napacen motiv za zvezo.

Naredila sem še eno klasično napako prve resne zveze - zanemarila sem vse prijatelje. Sicer mislim da bi hitro imela spet kakšno družbo ampak vseeno, me je strah tega, da več ne bo nekoga, ki bi mi pomagal, mi stal ob strani.. ne bom se selila nazaj domov. Življenje se bi mi popolnoma obrnilo na glavo. Iskanje stanovanja, službe, ne-mobilnost, itd. Čeprav po drugi strani, pa bi rada postala malo bolj samostojna.
Poznano . Moji fantje so bili vedno bolj resni od mene... Ampak če je samo to, potem se da - fajn fant lahko umiri tudi bolj divjo punco - preizkušeno .

Mene je na začetku umiril. Pa nisem bila divje zaljubljena vanj, zdel se mi je v vseh pogledih super, začela sem razmišljati o družini, otrocih itd. Ne morem verjeti kako se je vse obrnilo. Zdi se mi, da če ostanem v tej zvezi, mi bo nekoč žal da sem ''zamudila mladost''. Pa sploh ni on kriv, me nikakor ne omejuje.
ampak če pogledaš nazaj, se je dostim puncam tudi tu že zgodilo, da jih je kak sodelavec pomedel...

Mene skoraj vsak tretji pomede, in to se zadnje čase vedno bolj pogosto dogaja, in vedno bolj si dovolim tega. Zdaj, ko to pišem, se sama sebi zdim smešna, saj je jasno kam ta zveza pelje, samo je to v resničnem življenju dosti bolj zapleteno..
Sama v te "prave" sploh ne verjamem. Pravi je tisti, za katerega se to odločiš in ti je z njim fajn in ga imaš rada in večina stvari klapa.

Tako nekako jaz razmišljam, in sem se že večkrat odločila da bom ostala z njim. V življenju poskušam biti racionalna, pretehtam + in -. Ampak mi ne deluje več ta racionalnost.. Čeprav bi se rada odločila zanj.
V bistvu bi ti lahko rekla, da bi bilo najbolje, da se razideta, saj par tako malodušnih in mlačnih čustev že na začetku, ne bi smel imeti...vendar, če smo pošteni, tudi v pravih ljubeznih pride do trenutkov, ko te prežemajo dvomi...Jaz bi se na tvojem mestu skušala pogovoriti s partnerjem...mogoče ne bi bilo slabo, če bi res šla za nekaj časa narazen...

No, sva že lep čas skupaj tako da začetek ravno ni. On omenja otroke, poroko.. pred časom se mi je to dopadlo, zdaj pa me straši. Včasih če se čez dan ne vidiva, se mi zdi da ga pogrešam, potem pa ko pride, mi gre kar na živce. user posted image
po nekje 3 letih zveze, se mi ni dalo več poljubljat z njim, še kasneje mi je bila muka seksat z njim, situacija je šla tako dalje, da se mi je začel gabit

Tja nekam tudi mene vodi user posted image
ko sva bila skupaj, se je redil, da bi kakšno šolo delal, ni bilo govora, ni se razumel s starši...zdaj se bavi s fitnesom, shujšal je, kmalu bo diplomiral, s starši se razume...jaz sicem nimam stikov z njim, ampak imava dosti skupnih prijateljev in vsi pravijo, da je boljši človek, jaz pa tudi...to pomeni, da sva drug drugega omejevala in da je bil čas da končava zvezo.

Pri nama pa sploh ni tako. Jaz sem skozi to zvezo odrastla (tudi leta so taka, ampak vseeno), veliko sem se od njega naučila, postala boljši človek, ugotovila svoje napake, nekatere popravila, moj je res zrela oseba in se lahko od njega vsak kaj nauči. V tem času sem tudi ugotovila, kaj bi rada počela v življenju, kaj me veseli. Tudi on je napredoval, sledi svojim ciljem. Skratka ničesar ne bi spremenila. Oba sva zdaj drugačna - na bolje. Tudi v prihodosti, se nekako najine želje in poti skladajo, resnično bi lahko imela lepo, uspešno življenje z njim. Zdi se mi, da sem se globoko nekje v sebi že odločila, da je zveze konec, pa si ne upam priznati, strah me je vsega kar sledi, ne bi ga rada prizadela. Strah me je tudi tega, da bom premalo pogumna, da bi zvezo končala. Strah me je, da bi z njim ostala, in bi mi bilo čez nekaj let še bolj žal.

user posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2011 17:19:17   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: devorah

po nekje 3 letih zveze, se mi ni dalo več poljubljat z njim, še kasneje mi je bila muka seksat z njim, situacija je šla tako dalje, da se mi je začel gabit

Tja nekam tudi mene vodi user posted image

glej, če je tako, končaj...si znaš predstavljat, da celo življenje trpiš, ko se te dragi dotakne, da ti je muka seksat z njim, da komaj čakaš, da je vsega konec??? neeee, tako ne sme bituser posted image

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2011 17:20:24   
katy83
to spada k prejšnjemu postu, sem prehitro stisnila potrdiuser posted image
boljše za tebe in njega, da gresta narazenuser posted image

< Sporočilo je popravil katy83 -- 28.10.2011 17:21:39 >

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2011 21:32:13   
ronja
Mene je na začetku umiril.

No, mene na začetku ni umiril - na začetku sem jaz njega podvijala, hehe. POtem je pa on mene umiril, z letiuser posted image - pa otroci so svoje naredili, hehe. Še vedno pa naju boš našla se lupčkat tudi na javnih krajih, tok umirjena pa še nisvauser posted image .

Zdi se mi, da če ostanem v tej zvezi, mi bo nekoč žal da sem ''zamudila mladost''.
To se je meni stalno dogajalo - ampak sem mela enkrat eno aha izkušnjo, ko sem ugotovila, da je v bistvu on to, kar si želim. Res je pa takrat naredil nekaj, česar skoraj noben fant ne bi - mi dal popolno svobodo - potem sem pa ugotovila, da je sploh ne rabim, da rabim sam njega. Pa me tudi prej ne on ne prejšnja dva nista omejevala (so vsi vedeli, da ne prenesem ljubosumja). Ampak sem sama sebe. Potem ko sem imela pa ta občutek popolne svobode, pa sem ugotovila, da nimam kaj z njim počet in da ga sploh ne rabim - ljudje smo hecna bitjauser posted image .

Mene skoraj vsak tretji pomede, in to se zadnje čase vedno bolj pogosto dogaja, in vedno bolj si dovolim tega. Zdaj, ko to pišem, se sama sebi zdim smešna, saj je jasno kam ta zveza pelje, samo je to v resničnem življenju dosti bolj zapleteno..

Včasih je lažje, ko poveš/napišeš, kar čutiš, se stvari izkristalizirajo... Kar bi svetovala prijateljici, ki bi ti tako zgodbo povedala, lahko svetuješ tudi sebi.

Tako nekako jaz razmišljam, in sem se že večkrat odločila da bom ostala z njim. V življenju poskušam biti racionalna, pretehtam + in -. Ampak mi ne deluje več ta racionalnost.. Čeprav bi se rada odločila zanj.

nisva se čisto razumeli: odločaš se med več primernimi kandidati, nima samo en vseh zahtevanih lastnosti, ampak eni pogoji morajo bit vseeno izpolnjeni - vse tisto, kar ti ful pomeni: v večini primerov recimo da je pošten, da ni zasvojen z ničemer, itd... pod to veliko ljudem (tudi meni) spada tudi fizična privlačnost. To je predpogoj.

Imam par super prijateljev, s katerimi nikoli ne bi mogla spat, ker mi pač niso privlačni - zaradi mene je isto kot če bi bili ženske. Enostavno ti nekateri ljudje so fizično privlačni, drugi pa ne - stvar kemije, feromonov, videza, podzavestnih želja, primarnih instinktov,... Tako pač je. Meni je to recimo absolutni predpogoj. Vseeno pa mi je jasno, da ni edini, s katerim bi lahko uživala v seksu (saj navsezadnje mi je bilo tudi s prejšnjima lepo). Ampak brez tega pa no-go, zame.

Čeprav bi se rada odločila zanj.

Tudi če bi bilo vse ostalo super, pa bi bil samo zasvojen s kokainom ne bi šlo, a ne? S fizično privlačnostjo je pa podobno - je predpogoj. Punce, ki jih moški pretepajo, delajo pogosto isto napako: ampak vse ostalo je pa super: je nežen, kadar sva skup, seks je super, je pozoren, ima veliko denarja itd... Ja, ok, samo če te tepe, vseeno ni to to. Štekaš? Naredi si lestvico NUJNIH predpogojev - če ima vse, pa enega ne, potem ni dovolj. Če se ti zdi, da brez tega lahko živiš, pa ni več nujni predpogoj in ga črtaj iz seznama. če ne moreš brez tega bit srečna, črtaj fanta.

Ne moreš ostat z nekom zato, da ga ne bi prizadela in ker ti je tako bolj komot. Mislim - lahko, samo ne vem, če boš srečna. Prizadela ga boš v vsakem primeru, ker bo slejkoprej ugotovil, da te drugi fantje medejo... Je pa ok, če postaneš bolj samostojna.

Včasih če se čez dan ne vidiva, se mi zdi da ga pogrešam, potem pa ko pride, mi gre kar na živce.

To je meni čudno, si ne predstavljam tako bit. Ampak če se ti zdi, da je to samo faza, lahko probaš. Vsekakor pa nehaj prej, predno se ti zagabi - to res ni način! Bosta oba manj prizadeta, če prej končaš. Se mi zdi, da dostikrat ljudje predolgo vztrajajo in potem so ločitve tako grde - če bi se razšli prej, ko se imajo še malo radi, bi se pa dalo veliko lepše zmenit.

Če se zdaj spomniš na vajine lepe trenutke - te še vedno spreletijo tisti lepi občutki ali je vse skup že naloženo čez? Ker me tudi ko smo jezne, vemo, da se bomo spihale, da se bova pogovorila in bo spet tisto. Zato je kasneje v vezi toliko lažje - ker imaš to zaupanje - v vezo. Ampak če se ti je muka poljubljat z njim, si pa res ne predstavljam... To se ti je po moje podzavest uprla, ker jo siliš v nekaj, kar ni to. Lupčkanje res mora bit užitek...

Lahko pa poizkušaš ugotovit, od kod ta občutek. Ali si že od začetka zveze čutila tako - mislim, je bilo na začetku veze vse super, mislim fizična privlačnost ali se to že vleče od začetka? če je samo kriza, se da it čez njo, če se pa vleče in gre samo navzdol, da se ne spomniš tistih metuljčkov, ker jih nikoli ni bilo... potem pa brezveze mučit sebe in njega.

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2011 22:53:52   
Anonimen

Ne vem kaj bi rada. Nimam poguma. 

Začni razmišljat. Glava ni samo za frizuro.

(odgovor članu devorah)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.10.2011 16:46:12   
devorah
Včasih je lažje, ko poveš/napišeš, kar čutiš, se stvari izkristalizirajo... Kar bi svetovala prijateljici, ki bi ti tako zgodbo povedala, lahko svetuješ tudi sebi.

Včasih če se čez dan ne vidiva, se mi zdi da ga pogrešam, potem pa ko pride, mi gre kar na živce.

To je meni čudno, si ne predstavljam tako bit. Ampak če se ti zdi, da je to samo faza, lahko probaš. Vsekakor pa nehaj prej, predno se ti zagabi - to res ni način! Bosta oba manj prizadeta, če prej končaš. Se mi zdi, da dostikrat ljudje predolgo vztrajajo in potem so ločitve tako grde - če bi se razšli prej, ko se imajo še malo radi, bi se pa dalo veliko lepše zmenit.

Če se zdaj spomniš na vajine lepe trenutke - te še vedno spreletijo tisti lepi občutki ali je vse skup že naloženo čez? Ker me tudi ko smo jezne, vemo, da se bomo spihale, da se bova pogovorila in bo spet tisto. Zato je kasneje v vezi toliko lažje - ker imaš to zaupanje - v vezo. Ampak če se ti je muka poljubljat z njim, si pa res ne predstavljam... To se ti je po moje podzavest uprla, ker jo siliš v nekaj, kar ni to. Lupčkanje res mora bit užitek...

Hvala za vse besede, predvsem te. Rešitev že postaja vse bolj očitna, zdaj ugotavljam, da sem v podzavesti že dolgo tako čutila, pa si nisem znala, upala priznati.

Oba sva stara 25 let, vem da sva še mlada ampak vseeno je potrebno začeti znova.

Najprej se bom z njim pogovorila, da se malo manj vidiva (vsaj čez vikend, da se sam odpelje domov na drugi konec države). In v tem času oba dobro premisliva o vsem..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.10.2011 10:05:00   
manna
Nisem prav vsega brala, mogoče je katera že povedala to kar bom jaz. Vajina zveza je pač v mali krizi - taki, ki jo doživi vsaka zveza, ko je enkrat konec zaljubljenosti. Zdaj je čas za to, da se spremeni v ljubezen - če ti je do tega, ali pa da se konča. Ljubezen pa je vedno trud. Ne pride kar sama od sebe. Nikoli ne boš srečala moškega, ki te bo kar sam od sebe celo življenje samo osrečeval! Zaljubljenost se vedno konča. Ostane pa vsakodnevni trud, da nam je skupaj lepo. Tako to je.
Midva sva skupaj 10 let. Tako krizo sva imela po 3 letih zveze, nato še po 6 letih. Takrat sem ves čas razmišljala kako bi bila s kom drugim, predvsem fizično. Včasih se mi je zdelo, da se ga ne morem niti dotakniti. Ampak to mine! Vsaj pri meni je. To ne pomeni, da moraš zvezo končati. To pomeni samo, da stopaš stopnico višje. V vsaki zvezi, prav v vsaki, boš prišla do te krize, tako ali drugače. Ker smo vsi samo ljudje, zaljubimo se in odljubimo. Zaljubljenost je samo trik narave.

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2011 22:47:52   
Frodo Bisagin
Jaz pa nikakor ne vem če bi to sploh rada nadaljevala.

Seveda ves, samo nimas jajc si priznati.....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2011 22:55:33   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: manna
Včasih se mi je zdelo, da se ga ne morem niti dotakniti. Ampak to mine! Vsaj pri meni je. To ne pomeni, da moraš zvezo končati. To pomeni samo, da stopaš stopnico višje. V vsaki zvezi, prav v vsaki, boš prišla do te krize, tako ali drugače. Ker smo vsi samo ljudje, zaljubimo se in odljubimo. Zaljubljenost je samo trik narave.

Taksno razmisljanje je meni (in zgolj meni osebno) popolnoma mimo in popolnoma nerazumljivo, razen kot neke vrste izgovora, da si pogoltnil nekaj kar nisi zelel pogoltniti (Lazem sam sebe in tolazim sam sebe varianta)...

BTW ta trik narave.. narave te za"h"ebe, ko se zaljubis, da potem trpis nekoga celo zivljenje ali v cem je ta trik narave?

Dokler ne ves, da obstaja boljse si zadovoljen z drobtinicami. Ce imas jajca, da pogledas in vidis, da boljse je dojames, da si bil zadovoljen s sranjem. Ko pa zgolj cutis, da si v sranju se sklicujes na "trike narave".  Zgolj moje stalisce. Odlocitev kako in s kom bo zivel je odlocitev vsakega posameznika in ne trik narave....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2011 23:40:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: manna
Včasih se mi je zdelo, da se ga ne morem niti dotakniti. Ampak to mine! Vsaj pri meni je. To ne pomeni, da moraš zvezo končati. To pomeni samo, da stopaš stopnico višje. V vsaki zvezi, prav v vsaki, boš prišla do te krize, tako ali drugače. Ker smo vsi samo ljudje, zaljubimo se in odljubimo. Zaljubljenost je samo trik narave.

Taksno razmisljanje je meni (in zgolj meni osebno) popolnoma mimo in popolnoma nerazumljivo, razen kot neke vrste izgovora, da si pogoltnil nekaj kar nisi zelel pogoltniti (Lazem sam sebe in tolazim sam sebe varianta)...

BTW ta trik narave.. narave te za"h"ebe, ko se zaljubis, da potem trpis nekoga celo zivljenje ali v cem je ta trik narave?

Zaljubljenost je moderni družbeni produkt, trik reklame, ne narave.

Narava v svojem obnašanju ni pretkana, ampak je ljubeča kot naj bi bili ljubeči odnosi med ljudmi.
Ustvarila je načine, kako samci izbirajo samice, da bi si čimbolj zagotovili preživetje v naslednjem rodu. To je v grobem ves trik narave.

Mediji so ustvarili zaljubljenost in to je cel (neumen) trik, kateremu smo nasedli.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.11.2011 9:41:44   
ellie
Jaz sem bila točno pri tvojih letih v enaki situaciji. Sem dobro leto ravnala po "pameti" in vztrajala in se tolažila, da bo boljše...in se prepričevala, da mi je še vedno všeč itd. Ampak potem sem pa videla, da to več nima smisla. In sem poslušala srce in se razšla. Ma pomoje sem obema naredila uslugo user posted image  sva le bila od 15. leta skupaj..

Nikoli pa ne veš, kaj te potem čaka, mogoče boš si res kdaj mislila, da ti je žal, da si prej imela to in to, zdaj pa ne. Al pa ne user posted image  Ampak...meni ni žal. In če naslednji ne bo to TO, bo pa mogoče 3. al pa 4.

Sicer je pa tak tak...da bi rabila vsaj ene 3 moške, da bi sestavila idealnega user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.11.2011 11:12:08   
ronja
Zaljubljenost je samo trik narave.

Hm, kemija, ki se dogaja na začetku (torej to, zakaj ti je nekdo privlačen, drug pa ne), je res način, s katerim narava zagotovi čim večjo kompatibilnost imunskih sistemov in s tem boljšo odpornost potomcev. To je dokazano, način, kako to deluje, pa še ne čisto - skoraj gotovo pa so vpleteni feromoni. Enostavno povedano: dišijo ti ljudje nasprotnega spola, ki imajo čim bolj drugačen imunski sistem, ker bo tako tvoje dete lahko podedovalo najboljše od obeh (če si ti dobro odporna na prehlad, on pa na angino, bo otrok na oboje - to je samo hipotetičen primer, bolezni sta zmišljeni, da si lažje predstavljamo). Ampak to ni noben trik, to je naravna selekcija - potomci, ki so bili bolj odporni, so večkrat preživeli in s tem se je ta lastnost zbiranja partnerja prenašala naprej iz generacije v generacijo.

Če si z nekom, s katerim se ti je muka poljubljat ali se ti ga je muka dotaknit, pa... ne vem... se mi zdi, da delaš proti naravi. V naravi se po moje ne bi kaj dosti sekirali za to in bi pač šli iskat bolj primernega partnerja.

Narava v svojem obnašanju ni pretkana, ampak je ljubeča kot naj bi bili ljubeči odnosi med ljudmi.

Narava ni samo ljubeča, je tudi kruta. Je pa res, da v naravi bitja ne ubijajo za zabavo, ampak v gl. samo za hrano. Vseeno pa če boš dal vidro v ribnik, kjer je preveč rib, bo ubila ogromno rib in vsem pojedla samo določene dele, ki so ji najbolj všeč - vendar smo tu spet mi krivi, saj v naravi ne bi bilo toliko rib na enem mestu in bi vidra lepo morala pojest celo ribo, da bi bila sita, ker jih več ne bi mogla ulovit.

Ustvarila je načine, kako samci izbirajo samice, da bi si čimbolj zagotovili preživetje v naslednjem rodu. To je v grobem ves trik narave.

Mili, v naravi izbirajo v 99% samice, dokazano pri skoraj vseh vrstah. Tudi pri ljudeh po mojih izkušnjah ni dosti drugačeuser posted image .

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.11.2011 11:32:41   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mili, v naravi izbirajo v 99% samice, dokazano pri skoraj vseh vrstah. Tudi pri ljudeh po mojih izkušnjah ni dosti drugačeuser posted image .

user posted image user posted image  samci mogoče res izbirajo, samice pa izberejo...

drugače, če človeka fizično (telesno) ne preneseš je to znak, da nimata kaj početi skupaj... razen če si kakšna mazohistka... ali večna žrtev...

odločitev je itak na dlani... samo opogumit se morš!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
1.11.2011 11:58:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Izabelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.11.2011 12:55:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Drži, samci izbirajo načine, kako čim bolj produktivno dvoriti, in to počnejo (izbirajo) pri večjem številu samic, samice pa izberejo (mnogokrat manjkrat) samca, enako kot pri zdravem človeku.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 1.11.2011 12:57:14 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
1.11.2011 19:27:18   
Colt
...potrebujem nasvet zrelih ljudi....

Epic fail že v štartu. Napačen forum user posted image Ok, mal resno...am, glede na to da ''''se nerada poljubljaš z njim'''', je stvar več al manj jasna in ne rabi nobene nadaljne razprave. Morda pa se bo kakšna izmed tvojih prijateljic rada poljubljala z njim? Kaj meniš na to misel?

< Sporočilo je popravil Colt -- 1.11.2011 19:30:20 >

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu devorah)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?