ronja
|
Mene je na začetku umiril. No, mene na začetku ni umiril - na začetku sem jaz njega podvijala, hehe. POtem je pa on mene umiril, z leti - pa otroci so svoje naredili, hehe. Še vedno pa naju boš našla se lupčkat tudi na javnih krajih, tok umirjena pa še nisva . Zdi se mi, da če ostanem v tej zvezi, mi bo nekoč žal da sem ''zamudila mladost''. To se je meni stalno dogajalo - ampak sem mela enkrat eno aha izkušnjo, ko sem ugotovila, da je v bistvu on to, kar si želim. Res je pa takrat naredil nekaj, česar skoraj noben fant ne bi - mi dal popolno svobodo - potem sem pa ugotovila, da je sploh ne rabim, da rabim sam njega. Pa me tudi prej ne on ne prejšnja dva nista omejevala (so vsi vedeli, da ne prenesem ljubosumja). Ampak sem sama sebe. Potem ko sem imela pa ta občutek popolne svobode, pa sem ugotovila, da nimam kaj z njim počet in da ga sploh ne rabim - ljudje smo hecna bitja . Mene skoraj vsak tretji pomede, in to se zadnje čase vedno bolj pogosto dogaja, in vedno bolj si dovolim tega. Zdaj, ko to pišem, se sama sebi zdim smešna, saj je jasno kam ta zveza pelje, samo je to v resničnem življenju dosti bolj zapleteno.. Včasih je lažje, ko poveš/napišeš, kar čutiš, se stvari izkristalizirajo... Kar bi svetovala prijateljici, ki bi ti tako zgodbo povedala, lahko svetuješ tudi sebi. Tako nekako jaz razmišljam, in sem se že večkrat odločila da bom ostala z njim. V življenju poskušam biti racionalna, pretehtam + in -. Ampak mi ne deluje več ta racionalnost.. Čeprav bi se rada odločila zanj. nisva se čisto razumeli: odločaš se med več primernimi kandidati, nima samo en vseh zahtevanih lastnosti, ampak eni pogoji morajo bit vseeno izpolnjeni - vse tisto, kar ti ful pomeni: v večini primerov recimo da je pošten, da ni zasvojen z ničemer, itd... pod to veliko ljudem (tudi meni) spada tudi fizična privlačnost. To je predpogoj. Imam par super prijateljev, s katerimi nikoli ne bi mogla spat, ker mi pač niso privlačni - zaradi mene je isto kot če bi bili ženske. Enostavno ti nekateri ljudje so fizično privlačni, drugi pa ne - stvar kemije, feromonov, videza, podzavestnih želja, primarnih instinktov,... Tako pač je. Meni je to recimo absolutni predpogoj. Vseeno pa mi je jasno, da ni edini, s katerim bi lahko uživala v seksu (saj navsezadnje mi je bilo tudi s prejšnjima lepo). Ampak brez tega pa no-go, zame. Čeprav bi se rada odločila zanj. Tudi če bi bilo vse ostalo super, pa bi bil samo zasvojen s kokainom ne bi šlo, a ne? S fizično privlačnostjo je pa podobno - je predpogoj. Punce, ki jih moški pretepajo, delajo pogosto isto napako: ampak vse ostalo je pa super: je nežen, kadar sva skup, seks je super, je pozoren, ima veliko denarja itd... Ja, ok, samo če te tepe, vseeno ni to to. Štekaš? Naredi si lestvico NUJNIH predpogojev - če ima vse, pa enega ne, potem ni dovolj. Če se ti zdi, da brez tega lahko živiš, pa ni več nujni predpogoj in ga črtaj iz seznama. če ne moreš brez tega bit srečna, črtaj fanta. Ne moreš ostat z nekom zato, da ga ne bi prizadela in ker ti je tako bolj komot. Mislim - lahko, samo ne vem, če boš srečna. Prizadela ga boš v vsakem primeru, ker bo slejkoprej ugotovil, da te drugi fantje medejo... Je pa ok, če postaneš bolj samostojna. Včasih če se čez dan ne vidiva, se mi zdi da ga pogrešam, potem pa ko pride, mi gre kar na živce. To je meni čudno, si ne predstavljam tako bit. Ampak če se ti zdi, da je to samo faza, lahko probaš. Vsekakor pa nehaj prej, predno se ti zagabi - to res ni način! Bosta oba manj prizadeta, če prej končaš. Se mi zdi, da dostikrat ljudje predolgo vztrajajo in potem so ločitve tako grde - če bi se razšli prej, ko se imajo še malo radi, bi se pa dalo veliko lepše zmenit. Če se zdaj spomniš na vajine lepe trenutke - te še vedno spreletijo tisti lepi občutki ali je vse skup že naloženo čez? Ker me tudi ko smo jezne, vemo, da se bomo spihale, da se bova pogovorila in bo spet tisto. Zato je kasneje v vezi toliko lažje - ker imaš to zaupanje - v vezo. Ampak če se ti je muka poljubljat z njim, si pa res ne predstavljam... To se ti je po moje podzavest uprla, ker jo siliš v nekaj, kar ni to. Lupčkanje res mora bit užitek... Lahko pa poizkušaš ugotovit, od kod ta občutek. Ali si že od začetka zveze čutila tako - mislim, je bilo na začetku veze vse super, mislim fizična privlačnost ali se to že vleče od začetka? če je samo kriza, se da it čez njo, če se pa vleče in gre samo navzdol, da se ne spomniš tistih metuljčkov, ker jih nikoli ni bilo... potem pa brezveze mučit sebe in njega.