smrketa24
|
No, da vam napišem mojo porodno zgodbo: Že od četrteka me je skoz nekaj matralo. Trebuh je nenormalno otrdeval, tudi na 5 min, samo ker me ni preveč bolelo, sem rekla, da ne bom nič panike delala in sem šla spat. No, potem se je pa to vleklo do sobote. Šla sem še k mojim in sem bila cel dan pri njih, mami mi je vmes 2x rekla, da naj grem (moj je pomagal cel dan pri sosedih), pa sem rekla, da ni panike. Sem se pa vseeno zvečer odločila, da sina kar pri njiju pustim, če bi se kaj začelo dogajat in sem šla sama domov. Moj takoj panika, greva. Pa sem rekla, dajva še Kmatijo pogledat, pa če se ne umiri, greva. No, pa sva res počasi odšla proti P. Tam so me priklopli na CTG, ki je bil lep, miren. Sem rekla, no, pa bova šla lepo nazaj domov (kar sem bila ful vesela, saj nisem še hotela it rodit :). Pogledal me je še zdravnik in rekel, ja vi ste pa samo še za v porodno. Jaz pa šokirana. Odprta sem bila 5cm. Potem sem tam čakala, da je prišla sestra pome, so mi dali klistir in sem 1 uro čakala. Nobene spremembe, nič popadkov. Sem si rekla, joj, spet umetni. No, ob 1h zjutraj so me poslali v porodno, kjer so mi predrli mehur in prišli malo pred drugo pogledat, če se kaj dogaja. Ob 2h mi babica reče, da naj se obrnem na hrbet, da me bo pogledala. Takoj, ko sem se obrnila na hrbet, je bil ubijalski popadek, me pogleda in reče, da sem odprta 9cm in bomo kar rodili. So mi dali masko za popadke, po 10ih minutah sem zaspala na tej maski. Ko sem prišla k sebi, sem rekla mojemu, da sem sanjala, da sem šla rodit :) Babica pa v tistem trenutku reče, naj pritisnem in bo glavica zunaj. Jaz pa vsa zadeta: A moram? No, in ob 2:25 je bila Maša zunaj. Torej od 2h do 2:25 in je bilo to to. Rezana nisem bila nič, imela pa samo svoje popadke. Zakon, res.
|