|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
24.10.2011 10:29:12   
sashy
Hooj

Po zelo dolgem času se tudi jaz javljam.  Po pravici povedano enostavno si nisem vzela čas, da bi šla na forum in malo pogledala kaj se dogaja. Glede na to, da nas do dan D loči le še dober mesec (nekatere malo več) že komaj čakam, da se bo začela kakšna akcija.
Vidim, da greste nekatere rodit v Postojno - jaz tudi in to v vodo, kot sem šla že prejšikratuser posted image - nepozabna izkušnjauser posted image .

Sem videla, da ste glede obletnic govorili - midva sva tudi skupaj le dobrih pet let in pričakujeva že tretjegauser posted image !

spanje je user posted image obup - boli me križ, pa kolki pa... ne vem kaj še vseuser posted image
Laima - tudi mene zadnje čase ponoči nekaj jrči prijemljejo v meča - boli za znoret!user posted image

2.11. imam že CTG user posted image - ta nosečnost je šla ekspresno hitro!

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
24.10.2011 10:40:44   
Laima
Pozdravček,

še 3x v službo. Upam, da mi hitro mine in brez napora.user posted image

Sashy voda praviš-opiši malo to izkušnjo, še nikogar ne poznam, ki bi dal skozi porod v vodi-sem pa videla v Postojni to možnost in kad že pred leti.

Mami4 kako je bilo?user posted image user posted image

Danes sem dopolnila polnih 34 tednov in korakam v 35 tedenuser posted image . V četrtek mam kontrolo. Špika me nekaj že v hrbtu in gibi so zelo močni, pa lulam non stop-bi blo fajn met školjko kar namontirano na rit.user posted image Imam 75kg-srčno si neželim več it kaj dosti gor s kilažo, čeprav sem v tej nosečnosti res pridna.
Mi je pa včeraj ful razbijalo srce in tresla sem se-zelo neprijeten občutek, ki je po 30 minutak popoldanskega počitka minil-mogoče me je pretresla tudi smrt mladega italijanskega motorista Marca Simoncellija, ki mi je bil tako simpatičen že zaradi njegove frizure, sploh pa zaradi njegove preprostosti.user posted image
Nisem kak grozen fan moto športa, a ko se mi kdo prikupi, pač rada pogledam kako mu gre-včeraj se je za enega mojih oziroma tistih, ki sem jim privoščila uspeh pot končala.
Me je pretreslo. 24 let je res malo.

Imejte en lep dan, pripravljam kosilo, potem pa po mulčka v vrtec in nato služba.
Pa, pa

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
24.10.2011 11:30:56   
MAMI 4
Pozdravljene user posted image !

Laima kako si? Hvala za lepe misli...ne zamerite bom kar pripopala iz fb-ja :

Poročilo iz drugega medenega vikenda :) Imela sva se čudovito. Vse na izi. Na gradu sva bile ene 3 ure, sprehodi ob jezeru, bazen samo za naju, sneg na Pokljuki :), Brezje...Skratka bilo je res pravljično. Edino: jedla sem zelenjavo kot kravice, medtem ko je moj užival v hrani...in obeta se mi insulin, ker je bila toliko krat vrednost čez mejo :( To je bil edini minus, sicer ocena +200.

Tašča me je med tem presenetila in zlikala tiste stvari, ki niso nikoli prišle na vrsto, otročki so se imeli super...Tako, da bom zdaj sproti likala do decembra, da se mi ne nabira...

Lepo se imejte!

Aja, jutri se poslavljam od 34. tedna in v sredo 35. teden! Zdaj pa gre za res...Smo lahko že pripravljeni :)

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
24.10.2011 11:34:38   
MAMI 4
Laima, sem šele sedaj videla da si že pisala! Naj ti minejo dnevi v službi kot blisk! Še 2 dni, kaj?
Ja, meni je bilo tudi grozno ko sem slišala za Simoncellija :(, res je bil simpatičen mlad motorist...

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
24.10.2011 11:36:13   
MAMI 4
sashy-porod v vodi...lahko napišeš več? Sicer se ne bom odločila, me pa zanima :)

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
24.10.2011 21:11:29   
sarar
ojla punce! no, lepo da sem imela kaj prebrati ko sem prišla sem gor user posted image
sem pa tako utrujena da bom danes kratka. jutri imam pregled in upam na uz, da po dolgem času vidim pikeca user posted image  čeprav so začeli tako škrtariti s temi uz da je prav groza... no, pa saj važno da so zdravi... me pa bolj matra tudi firbec za jutri, koliko sem se zredila v tem mesecu...sem sicer na dieti, pa sem se kar nekajkrat prekršila (se vidi, da imam pomanjkanje cukra user posted image ) in je šla ziher kaka kila gor...
nič, lepo bodite vse skupaj, laima tebi pa želim da ti ta dva dneva hitro mineta...
lahko nočko

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
24.10.2011 22:07:50   
Laima
večer user posted image ,

hvala vsem za lepe želje, še dva dni.
user posted image
Mami4 me veseli, da je bilo lepo ta konec tedna s tvojo največjo ljubeznijouser posted image in super da se je tašča tako izkazala, no saj si super nevesta, pa še toliko vnukinj in vnučka ima, da je veselje popolno.user posted image
Sarar srečno jutri na pregledu, jaz ga imam v četrtek in sem v 14 dneh šla 1kg gor. Ma kaj čmo tko pač je. Koliko si se zredila, če ni skrivnost in kako dieto držiš?user posted image
Porod v vodi še vedno tudi jaz čakam opis izkušnje, ki je bila očitno zelo pozitivna, da boš ponovila zadevo. Koliko časa si bila v vodi? Blaženje popadkov? A babica je bila v vodi s tabo? Partner? Ma sem radovedna, a ? Pa testi, ki jih moraš nujno opravit prej? Cena?
Hvala za vse odgovore.
Sedaj pa grem spat, sem utrujena.user posted image
noč

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
25.10.2011 8:58:11   
MAMI 4
Jutro! Kako ste kaj? Jaz danes prav zanič...me nekaj šraufa, slabo mi je in trebuh boli. Tamala je tudi doma, ker je kašljala ponoči...Tako, da ne bo počitka :)
Jutri imam diabetologa v četrtek pa G. Kaj ste se vse odločile za samoplačniški test na streptokok?

Sara naslednji teden pa počitnice kaj? Kakšne plane si naredila? Mi bomo verjetnopbolj na izi. Mož dela (razen na praznik) .Morda kakšen izlet, sprehod,...Lahko bi pekli piškotke...

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
25.10.2011 11:00:06   
Laima
Lepo dopoldne še iz moje strani,kljub dežnim oblakom in kapljam.

Jutri za Z Slovenijo napovedujejo oranžen alarm.
KP visoko plimovanje danes, ne?

Še danes in jutri v službo.Kako se veselim, vam ne znam povedat. Moje počutje brez kakega dodatnega šraufanja,kot pri tebi mami4 ni ravno blesteče. Nekaj mi fali-počitek, spanje, mir,...še sama ne vem, sam vem, da se ne počutim najbolje.

Prazniki pa no ja, moj mož tudi delovno. Tast ima rojstni dan in jaz bom šla očetu prižgat svečko. Za ostalo še ne vem. Bomo videli, malo bomo zjutraj pospali-preprati moram cunjice za user posted image , z malim bova kaj ustvarjala.
V petek bučo velikanko,...sva se že zmenila.

Piškotki, ja pravkar sem spekla malo, da bom jutri nesla v službo-bodo imeli ob kavici te praznične dni malo za pogrickat in spominček name, ko me ne bo. Pa še nekaj čokolatinov in to bo to.
Kakšno navado imate pri vas, a nesete kaj zadnji dan, al samo adijo?
Jaz sem si zamislila tako-no nekaj tistim, ki jih bom pogrešala.

Imejte lep dan user posted image , se kaj javim - mogoče zvečer, zagotovo pa jutri.
Mami4 srečno na obeh pregledih-greš potrdit zdravje tako sebe, kot tvojega user posted image . Navijam za fantka pri tebi.user posted image Bo zanimivo razmerje doma. Samo, da bo zdravo-nič zamerit.

Pa, pa

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
25.10.2011 11:25:37   
sashy
evo me

Za porod v vodi sem se zanimala že pri prvem porodu, ker se vedno želela nek alternativni porod (na pručku, sede, v vodi...) vendar nisem zbrala dovolj poguma in sem enostavno rodila v Ljubljani. Seveda je bila izkušnja slaba, ker (ne vem kako naj drugače opišem) je to proizvodnja. Kljub temu, da so porod na pručki tako promovirali na materinski šoli mi te možnosti niso pustili oziroma so kljub izraženi željei prepričevali, da to ni najboljši način poroda in seveda sem rodila na postelji polsede.
Drugi porod sem bila 100% odločena, da rodim v Postojni in to v vodi. Že dva meseca prej sva se s partnerjem odpravila v Postojno na kratko predstavitev in ogled prostorov, da bova vsaj približno vedela kako to izgleda. Naša punca je bila predvidena za 20.11.2009 vendar je vztrajala v maminem trebuščku do tri dni čez rok oziroma dva dni čez rok so se mi na večer začeli redni popadki in počasi sva se odpravila v Postojno (drugače sem iz LJ). V Postojno sva prispela eno uro pred polnoči in takoj so me dali na CTG, kjer je sicer kazalo redne popadke, vendar sem bila odprta le 2cm in ker nisem želela umetnih popadkov (želela sem , da vse poteka po naravni poti) so moža enostavno poslali domov mene pa na ginekološki oddelek  češ, ker ne želite, da vam porod spodbudimo lahko to traja še kakšen dan ali dva. Jaz pa sem vedela, da temu ne bo tako, saj so bili popadki vedno močnejši in okoli druge ure zjutraj sem poklicala eno od sester, ki me je ponovno pregledala in bila sem odprta 3cm. Odločili so se, da mi dajo klistir in kar v porodno sobo s kadjo. Med pripravami sem poklicala partnerja, ki je revež ravno dobro doma zaspal nazaj, da pride, ker se je začelo. Okoli štirih zjutraj je prispel in do šestih sem imela kar intenzivne popadke, ki sem jih predihavala še na "suhem". Ob šestih pa so napolnili kad (je kot nekakšne džakuzi - masažni bazen z vodo, ki ima 37 stopinj in malo
soli. V vodo sem šla, ko sem bila odprta 5cm. Popadki, ki sem jih predihavala v vodi so bili zelo intenzivni vendar znosni, saj sem si masažne mehurče usmerila točno v hrbet, kjer me je med popadki bolelo. Kmalu mi je že vse začelo "dol pritiskati" in začela se je akcija. V sobi sva bila samo midva s partnerjem in ena babca, ko se je začel iztis smo prižgali luči prej pa sva imela v sobi poltemo, ki mi je zelo ustrezala.  Trikrat sem močno potisnila in ob 7:28  je na svet priplavala naša Taja. Tudi iztis je potekal v vodi in Taja se je najprej rodila v vodo nato jo je babca počasi z ritko navzgor vzela iz vode, kjer je zajokala. Za iztis posteljice sem šla "na kopno", ker lahko topla voda povzroči krvavitve zaradi razširitve žil. Takoj so mi jo pristavili k prsom, kjer se je že prvič podojila. Jaz sem bila kot v prenovljenem stanju (nič nisem bila šivana) polna pozitivinih vtisov.

Resnično upam, da bo porod, ki me čaka vsaj malo podoben temu, ki je bi resnično najlepša izkušnja v mojem življenju!

Tudi osebje kasneje v sobah je bilo zelo prijazno in so za naju s Tajo lepo poskrbeli naslednje tri dni. Seveda vse pa ne more biti popolno - sin in očka sta zbolela in nisva imeli nobenih obiskov, ker drugi niso bili dovoljeni, doma se pa potem vsi zdravili namesto cartali.

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
25.10.2011 11:26:16   
sashy
evo me

Za porod v vodi sem se zanimala že pri prvem porodu, ker se vedno želela nek alternativni porod (na pručku, sede, v vodi...) vendar nisem zbrala dovolj poguma in sem enostavno rodila v Ljubljani. Seveda je bila izkušnja slaba, ker (ne vem kako naj drugače opišem) je to proizvodnja. Kljub temu, da so porod na pručki tako promovirali na materinski šoli mi te možnosti niso pustili oziroma so kljub izraženi željei prepričevali, da to ni najboljši način poroda in seveda sem rodila na postelji polsede.
Drugi porod sem bila 100% odločena, da rodim v Postojni in to v vodi. Že dva meseca prej sva se s partnerjem odpravila v Postojno na kratko predstavitev in ogled prostorov, da bova vsaj približno vedela kako to izgleda. Naša punca je bila predvidena za 20.11.2009 vendar je vztrajala v maminem trebuščku do tri dni čez rok oziroma dva dni čez rok so se mi na večer začeli redni popadki in počasi sva se odpravila v Postojno (drugače sem iz LJ). V Postojno sva prispela eno uro pred polnoči in takoj so me dali na CTG, kjer je sicer kazalo redne popadke, vendar sem bila odprta le 2cm in ker nisem želela umetnih popadkov (želela sem , da vse poteka po naravni poti) so moža enostavno poslali domov mene pa na ginekološki oddelek  češ, ker ne želite, da vam porod spodbudimo lahko to traja še kakšen dan ali dva. Jaz pa sem vedela, da temu ne bo tako, saj so bili popadki vedno močnejši in okoli druge ure zjutraj sem poklicala eno od sester, ki me je ponovno pregledala in bila sem odprta 3cm. Odločili so se, da mi dajo klistir in kar v porodno sobo s kadjo. Med pripravami sem poklicala partnerja, ki je revež ravno dobro doma zaspal nazaj, da pride, ker se je začelo. Okoli štirih zjutraj je prispel in do šestih sem imela kar intenzivne popadke, ki sem jih predihavala še na "suhem". Ob šestih pa so napolnili kad (je kot nekakšne džakuzi - masažni bazen z vodo, ki ima 37 stopinj in malo
soli. V vodo sem šla, ko sem bila odprta 5cm. Popadki, ki sem jih predihavala v vodi so bili zelo intenzivni vendar znosni, saj sem si masažne mehurče usmerila točno v hrbet, kjer me je med popadki bolelo. Kmalu mi je že vse začelo "dol pritiskati" in začela se je akcija. V sobi sva bila samo midva s partnerjem in ena babca, ko se je začel iztis smo prižgali luči prej pa sva imela v sobi poltemo, ki mi je zelo ustrezala.  Trikrat sem močno potisnila in ob 7:28  je na svet priplavala naša Taja. Tudi iztis je potekal v vodi in Taja se je najprej rodila v vodo nato jo je babca počasi z ritko navzgor vzela iz vode, kjer je zajokala. Za iztis posteljice sem šla "na kopno", ker lahko topla voda povzroči krvavitve zaradi razširitve žil. Takoj so mi jo pristavili k prsom, kjer se je že prvič podojila. Jaz sem bila kot v prenovljenem stanju (nič nisem bila šivana) polna pozitivinih vtisov.

Resnično upam, da bo porod, ki me čaka vsaj malo podoben temu, ki je bi resnično najlepša izkušnja v mojem življenju!

Tudi osebje kasneje v sobah je bilo zelo prijazno in so za naju s Tajo lepo poskrbeli naslednje tri dni. Seveda vse pa ne more biti popolno - sin in očka sta zbolela in nisva imeli nobenih obiskov, ker drugi niso bili dovoljeni, doma se pa potem vsi zdravili namesto cartali.

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
25.10.2011 17:29:46   
sover
Laima, jaz se trnutno privajam na življenej doma: sem štartala s preostankom letošnjega dopusta, potem pa nadaljujem s porodniško. Čist hecno mi je, ko imam cel dan zase user posted image  Se moram prav privadit na to. Drugače pa sem tudi jaz nesla v službo mal peciva, da se poslovim. Nimamo nobenih posebnih "običajev" za takšne priložnosti, zato je po moje najbolje storiti tako, kot se počutiš.

Mami4, midve sva pa v istih tednih bolj ali manj (jaz jutri štartam 35.). Madona, šibajo ti tedni, sploh ne morem verjet! Počasi zaključujem s pripravami sobice za malega in začenjam s pakiranjem prtljage za v porodnišnico (nikol se ne ve :)).

Sara, če se ne motim, je bil pregled OK? 

Sashy, lepa zgoba. Me takoj manj skrbi, glede na to, da grem rodit v PO.

Fajn bodite punce in pridno pišite še naprej (men je tudi tukaj bistveno lažje brat in sledti kot na FB-ju).

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
25.10.2011 20:06:39   
sarar
ojla punce!!! 
kako ste? jaz sem še kar, nekaj me hoče grlo bolet, pa v nosu me peče, to pri meni pomeni da se bo hmalu začelo...no, pa nič hudega, upam da čimprej mine-do decembra bo že user posted image

danes na pregledu je bilo kar ok... najprej sem čakala 2,5 ure v čakalnici in potem še pol ure pri sestrah, to ni bilo ok... no, sem pa slišala srčka, uz sta menda samo dva, ampak mi ga bo vseeno naslednjič delala, ker bo kao ugotavljala lego otroka user posted image  bove malo pogoljufale...kok zavarovalnice škrtarijo user posted image  je pa najbrž že na glavico obrnjen... zdaj sem se v 1 mescu zredila 1kilo...vse skupaj že 11kil, kar je kar nekaj, pa vseeno manj kot prešnjikrat... no, pregled drugače bp user posted image
aja, pa napotnice sem dobila user posted image
laima, to imam dieto za sladkorno, ker sem nosečniški diabetes fasala user posted image . nič kaj fajn, no pa zdaj sem se že navadila.po drugi strani pa hb, če ne bi bila že po moje pri 20 kilah user posted image
mami, za test se nisem odločila... pa ti? ne vem, sem nek prebrala da je to tok redko, pa tudi če mami ima ni rečen da dobi tudi otroček... a ti boš šla?
ja, počitnice user posted image  bi dala za kake tople kraje ali toplice, pa bomo tudi bolj na izi...pojma še nimam kaj bomo delali, bo pa ziher lušno..si mi dala idejo, bomo mafine pekli, jih že dolgo nismo in tamala tako uživata potem ko jih jesta user posted image
laima, si bila pa pridna da si se spomnila na sodelavce... pri nas to ni navada, pa tudi tako naenkrat sem šla na bolniško in me ni bilo nazaj tako da sem to zamudila...vsekakor pa lepa gesta user posted image
sashy, ful ful lepa zgodba... pa tako lepo si opisala, sem čisto solzna zdaj user posted image . no, upam da bo tudi decembra čimbolj podobno tej zgodbi user posted image
sover, ali greš v PO...lepo...ali se boš tudi ti odločila za porod v vodi? no, je tako lepo opisala da če bi bilo bližje bi kar šla v vodo rodit user posted image

lepo bodite še naprej in se jutri kaj beremo...nočko

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
25.10.2011 21:54:49   
Laima
user posted image pridne, kako šiete zadnje dni.

Jaz na fb nisem in tu mi je ok, vse pregledno, lahko pogledam nazaj, skratka sledim-berljivo.user posted image

Sem na hitro preletla kar ste čez dan zapisale.
Lepa izkušnja z vodo, super.user posted image
Upam, da boš tudi tokrat občutila vse tako, kot želiš.

Čestitke za pregled user posted image -s temi UZ pa se strinjam s tabo, tako škrtarijo.

Jaz ne bom naredila nobenega dodatnega testa in tudi materničnih celic ne bom shranila.

Zadnjič smo imeli predavanje v šoli za starše tudi o matičnih celicah. Mogoče mi bo kdaj žal, a srčno upam da ne in riziko je povsod.
Verjamem v čudeže, sem pozitivka in uni gor ve kaj dela.

Vsak po svoje, se mi pa zdi trenutno skoraj 2000 eurov kar veliko za hrambo nečesa 22 let, ni pa nujno, da jih je dovolj,... kot kdo želi. Midva se nisva odločila.

Noč, pišem še jutri.
Mož s psmi že v hiši in rabi net.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
26.10.2011 7:46:36   
sover
Dobro jutro!

Danes je bil kar hiter začetek dneva - sem ponoči zelo slabo spala. In ko se ponoči prebujam, imam vedno kake "prebliske" v smislu: hmmm,nekaj me zbada po križu. Pa ne, da se je že začelo! ... Noč ima svojo moč (pašta fižol od včerajšnjega kosila pa tudi user posted image ). A se še kter a tako "muči"? Pri tem moram seveda poudarit, da nimam nobenih težav in da je nosečnost BP. Joj, joj, kaj nam delajo te glave ...

UZ-ji: moja G dela precej po pravilih, pa vendar sem imela do sedaj 3 redne (potrditev nosečnost, morfologija I in morfologija II) in 1 izredni UZ (stegnenica je bila kratka, pa je še enkrat preverila. Sedaj je vse OK). S tem da pri nas naročajo posebej za UZ, ker ga zdravnica nima v ordinaciji. Jutri imam še pregled, potem pa ne vem, če se začnejo pregledei že pogosteje? Morda bom dobila tudi napotnice (sem v 35. tednu).

Preiskave in celice: dodatnih preiskav ne bova delala, za celice sva se pa odločila, da jih shraniva v javno banko. V zasebne namreč ne verjamvea - naju je javna bolj prepričala, ker ne obljubljajo pravljic. Poleg tega celice uporabljajo po vsem svetu in če bojo celice najinega otročka lahko komu pomagale, bova vesela.

Oglasite se kaj (pri nas je precej turoben deževen dan, tako da prav drugega ni za početi).

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
26.10.2011 9:26:59   
Laima
Jutro,
zjutraj že po nakupih. Danes je moj zadnji delovni dan, za nekaj časa. Jupiiiiiuser posted image user posted image user posted image

Danes naredim za kosilo zelenjavno juhico in nekaj sladkega pa bo.

Pripraviti moram še narezek za v službo in to bo to.
Moram priznati, da se zadnje dni prav nič prijetno ne počutim voziti na daljše razdalje. Danes bi mi kmalu izsilil prednost kamijon in srče v hlačah, adrenalin pa po telesu kakih 15 minut.Komaj čakam, da me bo možek prevažal okrog. Tu krajše razdalje kjer sem doma ni panike, a dlje ne.

Sover super za odločitev, tudi sama bi se odločila, če bi bil še čas za javno banko, a je potreba vse postopke izpeljat najmanj 6 tednov pred porodom. Sem že zamudila.
Mogoče, če bomo imeli še kakega otročička in bomo takrat planirali prej tudi to.

Jutri imam tudi jaz pregled pri ginekologinji že dopoldan in po vsej verjetnosti bom tudi jaz dobila napotnico. Potem gremo z družinico popoldan do Ljubljane.

Mami4 kako zdravje pri vas doma, nič se ne oglasiš? S tabo na pregledih?

Imejte lep dan, grem kuhat in pripravljat stvari bo treba kmalu v službo.
Pa, pa

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
26.10.2011 13:17:21   
sarar
jeeej, laima, zadnji delovni dan user posted image user posted image user posted image  no, samo da bo brez stresov in gotovo bo hitro minilo... jaz sem šla pa danes zaključiti bolniško, tako da sem zdaj že na dopustu, potem pa že porodniška...
zelenjavna juhica-kako jo narediš? rada bi jo znala okusno pripraviti, pa mi ne uspe brez mesa user posted image  kak dober recept prosim? znam veliko stvari skuhati, tega pa ne...žal
joj, te kamionarji in na sploh vozniki ki se ne znajo obnašati na cesti so prav obup. sma že tudi midva nekajkrat doživela kaj podobnega, nič lušna izkušnja tole user posted image
sover, tudi mene kdaj take črne misli preblisknejo, brez skrbi. normalno je da razmišljaš, opnoči je pa itak, vsaj pri meni, vse bolj črno kot potem zjutraj... upam, da ti primanjkovanje spanca uspe nadoknaditi čez danuser posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
26.10.2011 14:15:08   
čustvena
Živjo,

prvič se javljam tudi jaz. Večkrat sem že brala vaše zapise na forumu - mnogi so bili zame zelo koristni - pa se doslej kar nekako nisem opogumila, da bi tudi sama opisala svoje izkušnje. Zdaj pišem prvič, obljubim pa, da bom zdaj večkrat.
No, da povem še kaj o sebi. Sem iz Ljubljane, imam že tri in pol leta starega fantka Nika, 16. decembra pa pričakujemo še enega fantka. Želeli smo, da bi bila med obema fantkoma manjša razlika, pa žal vsega ne moreš načrtovati. Lani sem imela dva spontana splava in kasneje šla k specialistu, ki je odkril pregrado na maternici. Konec letošnjega januarja so mi pregrado odstranili, marca sem zanosila in upala, da bom tokrat tudi donosila. Prve mesece sem še krvavela, tako da še nisem mogla uživati v nosečnosti, saj sem se non stop bala, da bom spet splavila. Luščila se je posteljica, ki pa se je do konca junija zacelila in nevarnost je bila že skoraj mimo.
Iz omenjenih razlogov sem lani in letos zelo pogosto brala forume, saj so me zanimale izkušnje s splavi in krvavitvami. Sama sem bila namreč čisto šokirana, ko so mi na prvem pregledu povedali, da je plod odmrl. Takrat sem šele izvedela, da je splavov zelo veliko, kar me je zelo presenetilo. Rečeno mi je bilo, naj se sprostim, saj ima ženska redko dva spontana splava. No, jaz sem ju imela. Po drugem mi je ginekologinja spet rekla, naj se sprostim, da bo naslednjič bolje. Najprej sem jo poslušala, saj naj bi zaupali v zdravnike, da vedo vse bolje od nas, a ne? Čez mesec in pol pa so mi našli pregrado, ki naj bi bila velika in očitna. To je bilo veliko presenečenje, saj sem imela doma zdravega fantka, moja prva nosečnost in porod pa sta bila brez težav.
Zadnje mesece pa že komaj čakam, da rodim, saj sem že kot žoga. Danes sem se prijavila na šolo za starše, ki se začne novembra, pa sta oba popoldanska termina že polno zasedena. A se samo meni zdi ali je to leto še veliko več nosečnic kot lani? Še eno vprašanje imam: kakšen je drugi porod v primerjavi s prvim? Je po pravilu lažji in hitrejši od prvega? Prvič sem rodila dan po roku, odtekla je voda, porod pa je trajal šest ur, saj sem bila odprta le dva centimetra.
Ja, pa še nekaj me zanima. So otroci, ki so med sabo več kot tri leta in pol narazen, navezani drug na drugega?
Sashy, kar zavidam ti, ker boš imela tri. Če ne bi imela finančnih težav (več kot leto dni sem brezposelna, tudi prej sem bila več na zavodu kot zaposelna), bi tudi sama imela tri otročke. Zanimiva se mi zdi tudi izkušnja s porodom v vodi. Sarar, glede prekrškov pa to. Jaz se že tako ne morem upreti čokoladi, sedaj pa je jem veliko preveč. Zredila sem se pa nekje povprečno. Sem namreč v 33. tednu in imam 8 kil in pol več kot pred nosečnostjo. Je pa res, da imam zelo neelastično kožo in se zato kar sekiram za vsak kilogram. Ampak kilogramčki in strije so pozabljeni, ko držiš svojega otročka v roki. Prav tako, kot pravijo, da na bolečine med porodom pozabiš, ko na prsi stisneš svojega dojenčka. Vsaj jaz sem, kajti takrat sem bila tako srečna, da je bilo vse drugo nepomembno.
No, naj bodi za prvič dovolj. Upam, da bom dobila kakšen odgovor.

Pa pa

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
26.10.2011 15:38:53   
sover
IZVIRNO SPOROČILO: Laima

Sover super za odločitev, tudi sama bi se odločila, če bi bil še čas za javno banko, a je potreba vse postopke izpeljat najmanj 6 tednov pred porodom. Sem že zamudila.
Mogoče, če bomo imeli še kakega otročička in bomo takrat planirali prej tudi to.

Laima, sam za info, če si še zainteresirana: jaz sem prejšnji teden poslala mail na Zavod, takoj dobila povratni mail z obrazci. V ponedeljek sem izpolnjene obrazce poslala nazaj na Zavod, danes je pa pošti že prišel set za odvzem. Še je čas.

čustvena, dobrodošla in srečno. Držim pesti, da se vse izide tako, kot je treba.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
26.10.2011 21:46:42   
Laima
Dober večer user posted image ,

zame je res dober-uspešno in lepo zaključila v službi.user posted image

sarar : zelenjavna juhica po moje:

na malo masla + olivnega olja prepražim čebulo in česen, nato dodam na koščke narezano zelenjavo kar pač imam doma (krompir, korenje, paprika, špinača, lahko tudi grah ma malo ali pa fižola,...)
navadno jaz kombiniram krompir, korenje, špinača in paprika vse skupaj dobro premešaš nato zalijem z litrom ali dvema vode, odvisno od količine, ki jo želim in glede na količino zelenjave pa še ali želim, da je juha bolj tekoča ali gosta. Skuham do mehkega zelenjavo in nato dodam ali 1 knor kocko ali pa mešam začimbe od currya, kajenskega popra, malo muškatnega oreha, soli, sladke paprike,... po želji-vedno pa dodam peteršilj, ker mi je všeč. Ko se vse skupaj pokuha spasiram zaradi malega. Če želim kremno juho dodam pol vode in pol mleka ali pa ob koncu kak mehak sirček, ki se skuha in to je to.

Mojim je všeč-tako jo naredim jaz. Nizko kalorična zadeva. Kombiniraš lahko različno zelenjavo tudi cvetačo, brokoli, stročji fižol, por, paradižnik, čičeriko,.... kar želiš samo pravilna kombinacija glede na družinski okus in dober tek. Vse skupaj hitro pripravljeno. Upam, da sem ti kaj pomagala z opisom mojega postopka.user posted image

Mogoče ima pa katera druga še kak boljši recept.

sover-hvala za info.user posted image
čustvena dobrodošla med nami user posted image , ki rade čvekamo.user posted image user posted image user posted image lepo da si se nam pridružila.

sashy kako kaj tvoji krči-je kaj bolje? Za mano je mirna noč le z več izleti na wc, upam, da bo tudi današnja  z okrepčilnim spancem- Jutri pa na pregled.

Mami4 kje si? Je vse uredu? user posted image upam, da le nimaš časa za rr zaradi drugih pomembnejših zadev.

Čas bo da se poslovim za danes, za mano je čustven dan, pred mano pa še en naporen.
Mejte se, se javim tekom jutrišnjega dne, če bo čas, ker bom kar precej odsotna. Če mi jutri ne uspe pa v petek. Ostanite v user posted image user posted image user posted image do takrat.
Noč

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
27.10.2011 7:31:46   
sarar
sover, najprej vpr zate potem grem pa naprej komentirat :)))
kok pa stane če se odločiš za javno banko? in kaj potem pomeni če kakemu paše tvoja kri? da kri potem daruješ za tistega človeka al kako? tam mi ni bilo vse jasno...

< Sporočilo je popravil sarar -- 27.10.2011 7:32:31 >

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
27.10.2011 7:46:01   
sarar
čustvena, naj ti še jaz izrečem dobrodošlico med nami user posted image  sem prebrala, da je za tabo težka izkušnja... zanimivo, da ti gin že prvič ni delala uz in videla pregrade. no, kakorkoli, samo da je težava odpravljena... iiiiiiii, decembra boš pa že zibala z nami user posted image
drugače pa sem tudi jaz ena od teh, ki pričakuje tretjega otročka.... in med nami je še mami, ki ima tudi številčnejšo družino, tako da kar pogumno user posted image
iz ljubljane sem tudi jaz. začnem s predavanji v novembru,in sicer bom hodila dop. če želiš, mi pošlji zs, nas je že nekaj pa bomo skupaj šle user posted image
naj ti odg glede poroda-ni nobenih pravil, kako naj bi šlo po porodih... večina pravi, da je vsak porod lažji, ni pa nujno da je pri vseh tako. lahko da bo pa tudi pri tebi, tako ti želim... ne glede na vse, nagrada na koncu poroda je vedno ista, najlepše bitjece na svetu user posted image
kar se tiče navezanosti-mojadva starejša imata 3,5 leta razlike in se imata zelo rada, moj starejši ga je imel tudi kot dojenčka že rad :) zdaj bo pa razlike malo več, 4 leta med drugim in tretjim, pa še ne vem kako bo, ti povem decembra user posted image
ha, vidim da si ti te prekrše lahko privoščiš, glede na to, da si zredila komaj 8 kil-srečnica. no, pa saj meni je zaradi kil vseeno, važno da je otroček zdrav in veselo raste in brca. jaz sem do zdaj na +11 kilah

laima, hvala za recept, ga bom ponucala takoj ko bo želja na jedilniku user posted image  po moje bo hitro, že za konec tedna ali vikend morda. bom ti povedala, kako mi je uspelo user posted image

zdaj grem pa malega v vrtec odpeljati... lepo se imejte in lep dan vsem skupaj user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
27.10.2011 9:11:40   
riba77
Laima - dober recept za zelenjavno juhico. Jaz delam podobno. Ne uporabljam pa masla, olje pa vzamem katero imam - sončnično ali olivno. Zelenjava po okusu, dodam tudi 1 knor kocko, peteršilj in malo ostalih začimb, ki so mi všeč. Mislim, da začimbe naredijo svoje za dober okus!

čustvena - glede pregrade - imam sorodnico, ki je enako prvič donosla in rodila normalno. Ko pa se je odločila za drugega, pa so se začele težave - šele takrat so videli da ima pregrado. Potem še to ni bilo dovolj, sledili so spontani splavi, ampak po parih letih truda je tudi ona dobila še eno priložnost in so danes srečna štiri članska družina.

Vidim, da nekatere že začenjate porodniški dopust. Mene še čaka cel delovni november. No, ne celi, v naslednjem tednu imam dopust, ker so samo trije delovni dnevi. Potem bo pa kar hitro minilo in bo treba biti pripravljen na prihod novega družinskega člana.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
27.10.2011 10:38:48   
marjetica87
lep pozdrav!
no veliko krat prebiram vaše forume
ful so zanimivi in poučni :d

jst nej bi bla tudi ena izmed decembrk
datum poroda imamo 31.12.2011
smo že z partnerjem vse pregledali lahko bo tudi na božič :D
ker sem fulll občutljiva na luno vedno ko je bla kak luna je blo zmano neki narobe
od krvavitve do celonočnega bruhanja ,...
tko da mam kr težko nosečnost ampak to nas ne potolče :D

zdel ležim že 2 mesec in kljub temu da nisem lih osamljena
mi že malo prikipeva kako so vse naše ženske tu doma imele nemoteno nosečnost in so lahko delale,...
čeprav prav moj partner pravi naj se ne zmenim za take komentarje se počutim kot NE NORMALNA NOSEČNICA

no ampak december se bliža tko da še dobra dva meseca in bo konec teka poglavja se pa bo začelo drugo :D

8.1.2012 ...... deklica Julija :D

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
27.10.2011 11:29:33   
MAMI 4
Pozdravljene rožice!

Nekaj dni sem bila čisto out-trebušna gripa (driska+vročina), zdaj prihajam k sebi.

Sashy-lepa porodna zgodba :) Želim ti ponovitev le te!

Laima- glede matičnih celic se strinjam s tabo! Zdaj si pa tudi ti na dopustu, kaj?

Sarar- upam, da ne boš zbolela...Glede brisa- ravno danes mi ga je vzela.

Danes sem bila na pregledu. Mali ima že več kot 2.600 g, vse ok. Bomo pa rodili že konec novembra! Tako, da se moje pričakovanje zdaj zmanjša na 30 dni! To bo pa hitro! Sem pa v dveh tednih shujšala 3 kg, tako, da sem skupaj na +7 kg. Dieta + viroza in to je touser posted image . Glavno, da je mali ok. In Laima, res kaže da je mali in ne mala.

Če katera še ureja seznam lahko zbriše našo roza culico, ker bo najverjetneje fantič!. Imam pa samo še 3 preglede in potem rodit!

Lep dan!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?