|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI
20.10.2011 11:34:19   
ne111
Punce hvala hvala za odgovore

(odgovor članu zsazsa)
Neposredna povezava do sporočila: 576
20.10.2011 14:01:28   
barb71
Hvala vsem za želje, v vseh dosedanjih postopkih sem imela 4 ali 5 celic, ki se vse oplodijo, vendar za ET sta vedno 2 balocisti. Pingvinov še nismo imeli. Mogoče, pa nas tokrat presentijo.

ne111 meni so rekle sestre, da se je bolje inekcije dajati zvečer in se tega držim. Sem se pa v prvem postopku zjutraj špikala in ni bilo razlike.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 577
20.10.2011 14:15:19   
mavrica72
Hvala vsem, ki ste držale pesti - na žalost ni uspelo user posted image . Sem danes še enkrat naredila test, še enkrat negativen. Sedaj bom prenehala s Prometriumom, pa da vidimo kdaj bo user posted image  prišla. Zaenkrat se ni še nič najavila.
mala06 - v Postojni nimamo krvnega testa, samo domači test se dela; upam, da ne boš šla po moji poti in boš zagledala en veliki plusek user posted image
barb71 - veliko sreče v ponedeljek, in naj se lepo oplodijo. user posted image

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 578
20.10.2011 16:34:10   
mala06
mavriva72  user posted image žal mi je, da ti ni uspelo user posted image Bo pa naslednjič user posted image   Hvala ti za pujsa in upam, da mi prinese srečo, čeprav danes sem bolj na dnu, kar se pozitive tiče user posted image

(odgovor članu barb71)
Neposredna povezava do sporočila: 579
20.10.2011 18:45:17   
zsazsa
Hey sotrpinke moje..tudi zame je danes en čuden dan.
Spodaj sem prevedla dober prispevek iz enega nemškega foruma..DA NAS PREVEČ IN PREHITRO NE BODO SRBELI PRSTI:

Pregled HCG ravni v zgodnji nosečnosti:

Če je bila PUNKCIJA pred 8 dnevi, je povprečna raven hCG približno 2.

Če je bila P pred 9 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 3 (1:40-5:30 vrednosti so v območju normale)

Če je bila P pred 10 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 5 (vrednosti med 1,90 in 13,10, so v območju normale)

Če je bila P pred 11 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 17 (vrednosti med 8,00 in 35,00, so v območju normale)

Če je bila P pred 12 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 34 (vrednosti med 20,00 in 59,00, so v območju normale)

Če je bila P pred 13 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 55 (vrednosti med 33,00 in 91,00, so v območju normale)

Če je bila P pred 14 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 89 (vrednosti med 57,00 in 140,00 so v območju normale)

Če je bila P pred 15 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 159 (vrednosti med 100,00 in 252,00, so v območju normale)

Če je bila P pred 16 dnevi, je povprečna vrednost hCG okoli 260 (vrednosti med 156,00 in 433,00, so v območju normale)

Če je bila P pred 17 dnevi, je povprečna vrednost hCG približno 433 (vrednosti med 276,00 in 706,00, so v območju normale)

Če je bila P pred 18 dnevi, je povprečna vrednost hCG okoli 700 (473-1033 vrednosti so v območju normale)

Dobro testi za dokazovanje nosečnosti običajno pokažejo rahlo črtico šele ko raven HGC-ja doseže 25 in več!!!!!

Lep večer vam in našim malim pikicam ki se grejejo pri nas!!!

Torej, dekleta, je to tako težko zagotoviti čim prej! test iz IT 14. Preden si dal proč denar!

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 580
20.10.2011 20:34:33   
zsazsa
user posted image
Torej, dekleta, je to tako težko zagotoviti čim prej! test iz IT 14. Preden si dal proč denar! Hmmm, tole ignorirajte, saj znam slovensko- tole je ostalo še iz piši kao i govoriš verzije..hehe, v sporočilo me pa več ne spusti, tako da ne morem zbrisati user posted image

< Sporočilo je popravil zsazsa -- 20.10.2011 20:37:42 >

(odgovor članu zsazsa)
Neposredna povezava do sporočila: 581
20.10.2011 20:35:20   
zsazsa
user posted image

(odgovor članu zsazsa)
Neposredna povezava do sporočila: 582
20.10.2011 21:07:27   
mala06
SUPER SI, NIČ SEKIRAT user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu zsazsa)
Neposredna povezava do sporočila: 583
21.10.2011 10:02:09   
andreja_p
Pozdravljena dekleta!
Jaz imam eno vprašanje za vas,ki vam je bolj znan IVF postopek.Včeraj sem bila na pogovoru pri ginekologu v Leonišču,ker prvi postopek IVF ni bil uspešen.Sedaj imam pa dolgi protokol IVF v Januarju 2012.Nekaj sem že prebrala glede tega in mi je jasno kako poteka postopek.Mi pa ni jasno na podlagi česa se odločijo za dolgi protokol?!Ali z njim pridobijo boljšo kakovost celic?V čem je preprosta razlika?Upam da nismo poskusni zajčki hehe.Kaj pa uspešnost postopka,je ista kot kratek protokol,oz.kot vsi postopki IVF?

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 584
21.10.2011 12:55:05   
EmaS.
Pozdravljene  :)

Andreja, tudi jaz imam dolgi protokol ( puregon 150) in čakam na pošto,
Sicer prvič na IVF, tako da tudi mene zanima uspešnost in razlika med dolgim in kratkim protokolom.

samo da nam uspe  :)user posted image

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 585
21.10.2011 13:35:08   
metuljček_cekinček
Glede zankov in testov: mislim, da smo kar vse v istem čolnu. Tudi sama (ko je to bilo aktualno) nisem zdržala in sem delala test, ki me je potem samo zmedel s svojo rahlo črtico user posted image Ampak po seznamu zsazsa lahko test delamo že 12 dan po punkciji in bo pokazal, saj jih je veliko z občitljivostjo 25. Problem je v tem, da je za zdravniško nosečnost potebno 40 in torej delati takšen test in 13. dan. Dodaten problem je še to, da gre v teh zgodnjih stadijih zadeva hitro v eno ali drugo smer (rahel plusek je lahko naslednjič belina ali pa močna dva pluska). Pa kaj, ko ne zdržimo in rade lulamo. Sama sem tako že kar nekaj denarja stran zmetala in prav nič pridobila. user posted image Pa mi ni žal.
Ja, jest sem se nekoliko pobrala od splava (imam še bolečine v trebuh in nekaj kg viška) in se že veselim novih bojev. Problem je v tem, da mi je dr. rekel, da pred novim letom o tem sploh ne bomo govorili. Kontrolo po splavu imam v začetku novembra in takrat bom izvedela več. Imam pa še pingvinčka. Zanima me, zakaj celic, ki so v redu pa se niso oplodile tudi ne shranijo?
Razlike med kratkim in dolgim postopkom ne poznam (razen trajanje špikanja). Mislim pa, da se dolgi uporablja pri tistih puncah, ki ne "ovulirajo" tako dobro. Je pa tukajle več: http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/protokoli/
Vmes sem malo zašla ne napačne teme- iste, ampak izpred let. Se mi je čudno zdelo, kako hitro ste se vse punce zamenjale, ampak nisem pogruntala. user posted image

(odgovor članu EmaS.)
Neposredna povezava do sporočila: 586
21.10.2011 13:40:56   
metuljček_cekinček
Sem prebrala opise postopka pa ni nič pametnega. Tj. zakaj (v katerih primerih) se odločijo za katerega. Gre resnično samo za opis.
Tudi ne razumem čisto dobro, kaj je razlika med mild in kratkim protokolom? user posted image
štajerci pa pravijo to (informativna knjižica je zanimiva, ne razloži pa razlike med postopki): http://www.ivf-mb.net/oploditev.htm

< Sporočilo je popravil metuljček_cekinček -- 21.10.2011 13:45:33 >

(odgovor članu metuljček_cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 587
21.10.2011 14:17:34   
špica84
Andreja_p jaz sem v prvo imela dolgi protokol.Ker je pač partner "neploden".Veliko je odvisno od vajinih diagnoz,če je s teboj vse ok ti navadno dajo dolgega.Sedaj v drugo bom imela kratkega,kere sem imela zares ogromno celic-24

Neposredna povezava do sporočila: 588
21.10.2011 14:38:11   
andreja_p
metulček cekinček hvala za tvoj odg.To sem tudi sama že pregledala,pa nikjer ni navedeno to kar me zanima.Upam,da katera ve in nam vsem posreduje to informacijo.Začela bom v Januarju2012 in do takrat bom verjetno že kaj več vedela.Včeraj sem se šla kar naročiti za drugi postopek in sem seveda dobila zaporedno številko,pa mi je tam rekla da bo Januarja velik naval in da vprašanje če bom na vrsti,tako da se zna zgoditi da padem pod Februar.Nič hudega,sam da nam v naslednjem krog uspe.Je bilo pa rečeno,da so za letos zaklučili z naročanjem za letos,da je njihova norma izpolnjena.Verjetno je tudi zaradi veselega decembra,ki bo zelo kmalu tukaj.
EmaS. a ti čakaš pošto konzilija?Tudi jaz imam Puregon 2ampuli,ne vem pa kakšen bo odmerek.V prejšnjem postopku sem imela100 pa sem pridelala 13 celic.Upam,da mi ni pojačal dozo,meni je bolj važna kvaliteta,kot kvantiteta.Pikala sem se pa 8 dni.Se je še včeraj Zorn začudil,da sem na tako minimalno dozo dobro odreagirala.
Kje je sedaj kakšna nosečka v sept/okt,samo eni je uspelo?Navijam za vas,ki še trepetate,ali ste v postopku.

Neposredna povezava do sporočila: 589
21.10.2011 14:50:32   
andreja_p
špica84 najina diagnoza ne vem,Zorn pravi da je vse o.k.Jaz si pa malo drugače razlagam:moj je sicer res o.k. pri meni pa je odkrita endometrioza,tako da verjetno je to razlog.Kaj pa pri policističnih jajčnikih ti tudi predpišejo dolgi protokol?Če prebereš moje prejšnje sporočilo boš prebrala da sem imela tudi jaz veliko celic in sam tri se niso oplodile,je pa res da je bila slaba kvaliteta zarodka in vsi so me počakali na 5 dan,ko je bil transfer.Tako da sedaj ne vem,me je malo strah,da bo moj ciklus postavil na glavo ta dolgi protokol.Ta Suprefact,ki te postavi v neke vrsto mene,mi ni všeč in me mal skrbi kako bo to vse potekalo. 

Neposredna povezava do sporočila: 590
21.10.2011 15:08:10   
metuljček_cekinček
Pri nama naj bi bila tudi oba ok, oz. se sklepa, da je kaj z mojim jajcevodom (imam samo še enega). Moj ima vse super.
Zato so mi predpisali mild. Ampak imela sem pa dozo 200 Puregona, kar še zdaleč ni mild, v primerjavi z dekleti, ki pišejo tule po forumu. Takrat tegale opisa na spletni strani od UKC LJ še ni bilo, ampak sedaj vidim, da med kratkim in mild ni razlike v samem postopku - torej mora biti v dozi. pa smo spet pri istem vpr. Tako, da punce, pooomooč.
Delim mnenje z andrejo_p: pomembna mi je kvaliteta in ne kvantiteta, zato razmišljam o naravnem ciklu pri prihodnjem poizkusu. Seveda mi te možnosti ni nihče ponudil, ampak sem jo stavhala na netu. Če katera ve kaj o tem, naj tudi pls poroča.
Hja, tole filanje s hormoni je kar ubitačno, moje telo si še zdaj ni opomoglo... Tiste, ki ste mal starejše, se verjetno spomnite, da so včasih bile tudi doze hormonov pri kontracepciji močno višje. Pa so ugotovili, da je zadosti že čisto malo...
Ravno pri policističnih in endo naj bi se uporabljal kratek postopek (kolikor vem, ampak vidim, da imam pogosto drugačne informacije, čeprav od dr in sester).

< Sporočilo je popravil metuljček_cekinček -- 21.10.2011 15:09:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 591
21.10.2011 18:48:22   
zsazsa
Drage moje punce..jaz se danes poslavljam od statusa TREPETALKE in prehajam v NAVIJAČICO....user posted image user posted image user posted image user posted image
Ponoči sem zakrvavela (8dan po ET in 13 dan po PUNKCIJI)..takoj z jutranjim urinom sem naredila baby check mini, ki je bil seveda negativen...zjutraj bila pred adrialabom še preden so odprli... zmerili so mi HGC, ki pa je 0,051..torej le še z ostankom, kar pomeni da se moja blastocista zgleda niti ni vgnezdila..

Zelo žalostna................ampak kaj čmo, tako brutalna je pač naravna selekcija.

Tako da pozitivno naprej!!!! Imava še tri pingvinčke.. zato bi vas lepo prosila če katera ve kakšen je protokol po neuspelem ivf-ju LJ Šlajmerjeva da pridem čimprej do pingvinčkov?

LATKA, MALA06, moji dve trepetalki user posted image user posted image user posted image NAVIJAM NA POLNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Objem! Žaža

< Sporočilo je popravil zsazsa -- 21.10.2011 18:56:52 >

Neposredna povezava do sporočila: 592
21.10.2011 18:55:39   
*zabica*
Mislim, da ni nekih pravil, kakšen postopek boš imel. Določeni dr. prisegajo na dolgi protokol, spet drugi na mild ali kratek. Mislim, da malo probavajo, kako se bomo odzvale na terapijo, saj smo si med seboj različne in tudi na zdravila reagiramo različno. Nima smisla razmišljat o tem, zakaj ima  ena tak postopek, druga pa drugačen, bolje se je osredotočiti na to, da bom vse nekoč postale mame user posted image
Poznam vsaj 2 dekleti, ki sta zanosili takoj naslednji mesec po neuspelem IVF. Na to me je opozorila tudi dr. ki mi je delala punkcijo, saj je v telesu še vedno veliko hormonov, ki stimulirajo jajčnike. Vse tiste ki ste ravno po postopku, veselo user posted image pa mogoče le zagledate tako željeni +
Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 593
21.10.2011 19:11:48   
mala06
zsazsa pa ne no user posted image  user posted image  user posted image  user posted image . Pošiljam ti en močen user posted image in VEM, da bo zamrznjenček zmagovalen. Res mi je hudo, da ni uspelo. Zdaj pa pozitivno naprej novim zmagam naproti. Stisni se k možu in se potolaži. Men to pomaga.

Jaz sem zaenkrat ok. Znakov ne za user posted image ne za user posted image Jutri sem povabljena na zabavo in me ma, da bi zjutraj test nardila, ker prvič mi je 9. dan prav pokazal. Pa ne bom user posted image

latka kako je kaj pri tebi situacija?

Punce lep večer vam želim!!!

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 594
21.10.2011 19:13:01   
zsazsa
Mala 06 hvala! Močno ti držim pesti!!!!

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 595
21.10.2011 19:13:51   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: *zabica*

Mislim, da ni nekih pravil, kakšen postopek boš imel. Določeni dr. prisegajo na dolgi protokol, spet drugi na mild ali kratek. Mislim, da malo probavajo, kako se bomo odzvale na terapijo, saj smo si med seboj različne in tudi na zdravila reagiramo različno. Nima smisla razmišljat o tem, zakaj ima  ena tak postopek, druga pa drugačen, bolje se je osredotočiti na to, da bom vse nekoč postale mame user posted image
Poznam vsaj 2 dekleti, ki sta zanosili takoj naslednji mesec po neuspelem IVF. Na to me je opozorila tudi dr. ki mi je delala punkcijo, saj je v telesu še vedno veliko hormonov, ki stimulirajo jajčnike. Vse tiste ki ste ravno po postopku, veselo user posted image pa mogoče le zagledate tako željeni +
Srečno!

Se kar podpišem pod to!!!

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 596
21.10.2011 19:55:24   
latka
zsazsauser posted image user posted image user posted image user posted image !

Jaz sem še kar optimistična, prsi so še napete in kar boleče že od 2 dne, tako da bomo videli kaj to pomeni!user posted image

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 597
21.10.2011 20:09:09   
cukica

user posted image TREPETALKEuser posted image

latka user posted image (27.10.)
mala06 user posted image (28.10.)
aurora7  user posted image user posted image (02.11.)
user posted image KANDIDATKE V POSTOPKUuser posted image  

Wannabemommy - punkcija 20.10
hubika
Zaya
Tallulah
*sanela*
zsazsa
mia1
latka
natke
mala.
andreja-p
pink angel
       user posted image       user posted image  

Waiting (LJ)

user posted image  

Navijačice:

vrtnica.m
andreja83
hedviga
coala
metuljček-cekinček
evatisa

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si

Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01 23 23 048

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 598
21.10.2011 20:12:06   
cukica
Nevem kako gre dolg kratek protokol,...Jaz sem imela v prvo kratek postopek in sem imela 36 celic,...V drugo so me dali v dolg postopek in sem jih imela 12,...
Tako da res nevem kako gre s tem,...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 599
21.10.2011 21:09:05   
andreja83
Evo,

poročam iz današnjega razgovora;

imava še kar neki časa do čisto zares user posted image , štartava z inekcijami gonal januarja. Tk da se bomo še mal načakali.

Držim pa čist dobesedno pesti za vse ki grejete in ki ste v postopku da zagledate user posted image !!!!!! user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?