|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
19.10.2011 9:22:50   
Arabella1
torej se bomo jutri pobarvali brez skrbi user posted image ne vem kje sem zasledila da ni najbolj priporočljivo... ma glede na to, da se barvam v temno, barva nima peroksida, po vsej verjetnosti mi bo pa dala itak samo preliv, to pa ne bi smelo škodit sploh.

A ima še katera občutek danes.. da je dan uporaben samo za spanje... zeham za monitor pojest, bo treba kavo spit.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 701
19.10.2011 9:25:24   
krispin
Jaz sem imela ful dilem kar se barvanja tiče. Ampak. Barve, peroksid in vse ostale vpletene kemikalije, se nanaša na lase, ki so mrtvo tkivo in se skozi njih snovi ne absorbirajo v telo. Kar pa pride v stik s kožo je taka malenkost, da kakovostna barva, ki je bila testirana (žal na živalih) ne predstavlja nevarnosti.

Glede peroksida - je izredno nestabilna spojina, ki zelo hitro razpade na vodo in kisik in ima zelo malo možnosti, da bi z absorbcijo skozi kožo sploh dosegel kakšno telesno tkivo.

Meni se zdi, da je še najbolj pomembno, da je prostor, v katerem me barvajo res dobro prezračen, da ne vdihujem hlapov (pa če sem noseča ali ne). In da je barva po možnosti brez amoniaka.

Če se že sprašujete ali je barvanje las varno - večja nevarnost so - po moje - alergijske reakcije na barve.

Kakorkoli, jaz sem z barvanjem počakala, da mine prvo 3mesečje (vsemu povedanemu navkljub, testov na nosečnicah ni ravno na pretek), tko da se grem konec tedna poštrihat. user posted image

< Sporočilo je popravil krispin -- 19.10.2011 9:28:26 >

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 702
19.10.2011 10:03:10   
_vanilija_
Jutro souser posted image

Tudi jst sem se pobarvala 1 mesec nazaj, sem se ostrigla na kratko in pobarvala v tamno barvo (sem bla blond user posted image ). Meni je ginekolog reku da vse kaj ni nevarno za mene ni nevarno za otroka.

Dans je dan samo za spat... In kafeta ne pijem več, tko da upam da nem bom zaspala v službi :)

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 703
19.10.2011 10:08:15   
krispin
Jaz sem pa brez kofeta čisto naspidirana že vse od šestih zjutraj...
Se pa trudim čim manj gledati skozi okno, ker je zunaj čisto preveč depresivno user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 704
19.10.2011 10:12:10   
rafaelica
Lep pozdrav.

Se pravi, da se lahko pobarvam. Drugače se me bo naš malček še ustrašuuser posted image , ko bom videt ko strašilo.

Me pa nekaj drugega muči. Dobivam zelo ogromne podočnjake. Glede na to, da sem v bolniški, lahko spanec nadoknadim čez dan. Včasih se zgodi, da zjutraj po kavici, lepo zadremam na kavču. Glede pitja tekočine je pa tudi tako, da se dobesedno silim s pitjem. Po navadi nisem žejna. Sedaj pa do kosila probam spiti dve 0,5 l flaški vode.

Ker sem v 14 tednu, sem postala bolj živahna (gibanje). Vendar opažam, da to glih ni najbolj fajn, ker po kosilu že moram počivat, drugače imam občutek, da mi bo trebuh razneslo. Nekje sem prebrala, da dokler so bolečine takšne kot so bile v času menstruacije, je vse ok. Sam moje bolečine so bile user posted image . Pa tudi ginekologinja mi je rekla, da je zaenkrat vse ok. Več bomo pa videli v torek, ko imam pregled.

Vsem želim lep dan, dobro počutje (kljub grdemu vremenu) in da vse poteka tako kot mora.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 705
19.10.2011 10:12:26   
Tjassi
tudi jaz sem se pobarvala nekaj dni nazaj...ni nevarnosti..bolj je neverno pri blontnih barvah kjer se beli in se uporablja bolj močan vodik.. lepo nosečnost vam želim in čim krajši porod :)

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 706
19.10.2011 10:29:48   
tulpek
Danes nimam časa kaj veliko pisat, sam povem vam, da je pri nas sonček user posted image user posted image user posted image

Glede barvanja ste tako že same ugotovile, to s primerjavno bolečine z menstrualnimi bolečinami pa ni čisto merodajno, ker ene jih skoraj nimajo, ene pa imajo takšne, kot da jim bo raztrgalo cel trebuh in noge zraven....

Js sem popoldne čist konec, včeraj bruhala, skoz me sili bruhat, zmatrana čist... grem tudi ležat za kakšno uro.

(odgovor članu Tjassi)
Neposredna povezava do sporočila: 707
19.10.2011 11:07:34   
_vanilija_
Tulpek, še malo pa bo konc bruhanja in slabosti... Še teden, dva in boš kot nova user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 708
19.10.2011 11:24:36   
1.april
Jaz sem šele v 13t, pa imam tudi več energije, kot prej, v celotnem pa še vedno daaaaaaleč manj, kot prej, ko še nisem bila noseča. Energijo tudi prej ponucam in ja, če je overdose miganja (služba, gospodinjstvo, letanje okol, morda športanje), potem se mi trebuh napihne in ja, mi ga hoče raznest, me boli za pop.enit in ja sem tečna ko user posted image .
V takih stanjih mi še najbolj pomaga, da se uležem na pojstlo, dokler si ne opomorem. Ostalo (delo) pa tut, če je zarad mene potres, ne mrdam.

(odgovor članu rafaelica)
Neposredna povezava do sporočila: 709
19.10.2011 11:41:50   
Arabella1
tako po kavici je počutje bolj budno user posted image še vedno pa ne bi imela nič proti če bi zamenjala delovno mesto za posteljo user posted image

res je še malček zgodaj, ma vseeno vprašanje, ali je katera že razmišljala o porodnem načrtu? spet + pa -

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 710
19.10.2011 12:13:52   
2.mami
Helo punce!

Glede izkušenj z babico
Jaz imam z babico v porodnišnici ful dobre izkušnje! user posted image  Rodila sem v Ljubljani. Sem imela tudi sama pred porodom predsodek, da se moraš boriti za svoje pravice, čimveč napisati v porodni načrt ali povedati partnerju...povsem brez potrebe.

Babica Maruša je bila fuul prijazna. Med popadki me je ves čas spodbujala: "Bravo 2.mami, odlično 2.mami, super ti gre, še malo, pridna, bravo...!". Dokler je imela samo mene mi je masirala križ, potem je pokazala user posted image  kako se dela. Takoj mi je predlagala masko, nato mi je dala kmalu še protibolečinsko injekcijo... Če sem sprostila pravo mišico, sem dobila "plus točke" user posted image  itd. Ves čas se je hecala in bila ful prijazna z obema. Ko mi na koncu ni bilo vse najbolj jasno - iztis se je vlekel dlje kot piše v knjigah - je takoj rekla, "dajva razčistit, da ne bo potem kakih slabih občutkov". Zaradi ohranitve presredka (ni me hotela rezati) sem namreč izstiskala zelo počasi.

Me pa glede možnosti lajšanja bolečin ni nihče posebej obvestil. Informacije sem zbrala sama - z neta in prijateljice anesteziologinje...

glede barvanja las
Po zaključku 1. tromesečja sem si tudi jaz dala pramena, enako v 1. nosečnosti. Še najbolj od vsega škodi vdihovanje hlapov, ne barva na laseh, zato naj firzerka malo prezrači, pa je.

*tinkara78*,  si videla moj post glede nočitve?

primorka111, nusi in Juxy čestitke za dobre rezultate NS.

Tulpek, upam, da ti bo kmalu bolje!user posted image Jaz sicer nisem bruhala, ampak slabosti sem imela pa grozne user posted image  Sedaj, ko so se končno končale je pa počutje takoj za 100% boljše. Kar smeji se mi user posted image  Pa tudi jem lahko nomalno, ne več na 2 uri, zato upam, da se bo naraščanje kg malo umirilo user posted image

Lep pozdrav vsem, pa pogumno naprej!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 711
19.10.2011 12:27:33   
krispin
Porodni načrt. Načeloma sem za. Če ga bom pripravila, ne mislim komplicirat - res le stvari, ki si jih najbolj želim. Vsekakor bi svoje želje raje povedala babici in se z njo pogovorila, kot pa da ji pod nos pomolim tisti kos papirja s seznamom - ampak če bo gužva in za to ne bo časa, bo tudi papir moral zadostovati.

Kakorkoli že, upam na super babico, kot jo je opisala 2.mami user posted image

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 712
19.10.2011 12:31:26   
tulpek
Punce, hvala za lepe želje, ampak prvič so slabosti minile šele kak mesec in pol pred rokom... tak da kaj preveč optimistična nisem... Ampak ni pa tako hudo, prvič je bilo res grozno user posted image user posted image user posted image in čez cel dan. 

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 713
19.10.2011 13:47:20   
krispin
Tulpek user posted image Ne bom rekla, da si predstavljam to kako izgleda.. Ko so se mi slabosti še kar vlekle, me je lastna mama "razveselila" s podatkom, da je njej bilo slabo praktično celo nosečnost... No, in ko sem že mislila, da je to za mano, sem ta vikend tekla bruhat, kot še nikoli prej... Drži se! user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 714
19.10.2011 14:03:44   
tulpek
Krispin, js sem prvič pričakovala fajn nosečnost, mami ni imela problemov, sestra ne... potem pa šok. Pa si rečem, ajde do 12 tedna bom zdržala... potem je bilo pa samo še huje do morfologije user posted image nato malo manj, ampak še vseeno skoz slabosti, prav želodec me je bolel, kot bi imela ful težo noter, sedaj tega ni in ravno to je veliko lažje. Pa ogaben okus v ustih do konca, vse se mi je gabilo jest... no, potem pa izvem, da sta obe stari mami imeli v vseh nosečnostih (skupaj 6 nosečnosti) velike probleme in skoz bruhali.... tak da pač nimam sreče. Ampak sem vesela že za to, da je malo boljše kot prej in da dopoldne nimam praktično nobenih problemov.

Ok, zdaj je pa tudi pri nas začel zelooo pihat veter in se je pooblačilo. Jutri pa nas čaka baje sneg user posted image user posted image user posted image Še dobro, da sem za malega že nabavila zimska oblačila za na sneg.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 715
19.10.2011 14:12:52   
Juxy
tulpek, točno vem kako ti je... moja prva nosečnost je bila taka, da sem od 3. do 6. meseca bruhala vsak dan, cel dan od devetih zjutraj do šestih popoldan... potem pa ko se je to končalo, pa so bile tako močne bolečine v spodnjem delu trebuha in medenici, da hodit nisem mogla. Sem potem mislila, da bo pri drugi nosečnosti isto, pa ni bilo... mi je bilo samo čez dan slabo, bruhala sem samo zvečer in celo ponoči kdaj, sem pa imela zato spet hude bolečine v križu, medenici in simfizi (zaradi relaksina) ter šepala sem na levo nogo, ker mi je vse skupaj pritiskalo na en živec. Torej, zdaj v 3 nosečnosti sem imela šele tiste tipične jutranje oz. dopoldanske slabosti, ki tudi počasi izginjajo. S tem sem ti želela povedati, da je možno, da se ti katera tegoba ponovi od prejšnje nosečnosti, lahko pa da bo čisto drugače in upajmo na najboljše, da boš tokrat imela lepšo nosečnot user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 716
19.10.2011 14:23:20   
tulpek
Juxy, saj mogoče bo pa ta nosečnost potekala tako kot večina in bo kmalu boljše... ampak sem pripravljena tudi na to, da mi bo do konca slabo. Ampak za razliko od večine pa zadnji mesec nisem imela nobenih problemov, na forumu so vse jamrale, js sem pa končno lahko končala s tem jamranjem. Je bilo, kot ne bi bila noseča, razen trebuha,  sem bila 2krat v Ikei, nazadnje 10 dni pred rokom, po 6 ur tam skakala, pa je bilo vse ok.
Težko pa razume to kdo, ki ni dal čez teh slabosti in problemov, ki se kar ne končajo. Prvič je bila sočasno z mano noseča ena kolegica in ji ni bilo nič slabo in nič... sedaj je že zaključila drugo nosečnost, ki je bila pa takšna, kot moja in mi je samo rekla, da ne bi verjela, da je to možno, če ne bi doživela.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 717
19.10.2011 14:28:15   
Juxy
Točno, ja, pri meni je bilo isto... do 9. meseca sem se vlekla kot cunja, zadnji mesec pa tako kot si ti napisala... midva sva se na podlagi tega tudi dobre tri tedne pred porodom še šla poroko user posted image . Sem pozabila napisat, da me je v 2. nos. poleg vsega še matrala zgaga, in sicer od 3. meseca do konca, cel dan in sploh ponoči... pomagal pa ni niti donat, niti mleko... Ja, marsikatera tega ne razume, če sama nima takih problemov... jaz pa vem, da nosečnost ni lahko samo "uživancija v nosečnosti", ampak zna bit eno mučno obdobje, ki ima k sreči svoj rok trajanja. Če tudi ne bo tokrat bp, bo pa najkasneje aprila konec s tegobami  user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 718
19.10.2011 14:33:00   
tulpek
Juxy, samo ne o zgagi user posted image user posted image user posted image user posted image tudi to sem dala skozi, najbolj izrazito je bilo ravno zadnji mesec, ampak ker je bilo vse ostalo toliko boljše, sem že pozabila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 719
19.10.2011 14:39:50   
tulpek
Najhuje je pa to, ko vsi okrog tebe govorijo, kak je nosečnost eno lepo obdobje in samo to poslušaš... pa o nekih nepredstavljivih navalih energije user posted image user posted image user posted image brrrr. Še zdaj pravim, da grem za vsak mesec 1. nosečnosti raje rodit, kot pa ga še enkrat preživet.

Zdaj pa končam s tem, ker me imate verjetno že dovolj. Sem pa vesela, da me vsaj ena razume.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 720
19.10.2011 15:39:34   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP  user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image
user posted image cmokica*, 1user posted image , MB

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010)

09. 04. 2012
user posted image anonimna

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10)NP 8.11  user posted image user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart
  user posted image **Tinkara78**, 2 user posted image , NS 25.10

16. 04. 2012

user posted image anonimna13
user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 2user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, okolica CE, NP 7.11, M 5.12
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, NP 19.10, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image  

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07),

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image liia, LJ
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata

28. 04. 2012
user posted image kala 28, Domžale

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), NP 21.11, M 12.12
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP 7.11
user posted image ursap, NS 20.10

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image , NS 19.10

X. 04. 2012
user posted image anonimna, (doma 10mes)
user posted image lluna
user posted image anonimnauser posted image
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

SKUPAJ NAS JE ŽE 50 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 721
19.10.2011 15:52:01   
ursap
sem v 12t in 5/7... do danes mi ni bilo niti enkrat slabo, niti enkrat nisem bruhala.... ampak, me pa močno daje zgaga. vsak dan me peče, pa gledam da ne jem mastne ali preveč pekoče hrane.
nekatere pravijo, da jim pomaga kozarec mleka. jaz mleka in mlečnih izdelkov še pogledat ne smem, kaj šele pojest. takoj dobim cmok v grlu, potem se mi spahuje in potem spet zgaga. edina stvar, ki mi pomaga je Donat. še dobr.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 722
19.10.2011 16:08:54   
tulpek
Danes sem izvedela, da so eni (sodelavki od čveke iz 1user posted image , tak da ni šlo preko 10ih ljudi, samo preko ene) ugotovili dvojčke šele v 7. mesecu, pa je imela prej že vse predvidene UZ in NS.... si predstavljate šok, da v porodni sobi ugotovijo, da sta 2 user posted image user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 723
19.10.2011 16:54:11   
_vanilija_
To bi blo cool če bi naekrat dobila 2 user posted image .
Jst sem upala da bosta user posted image user posted image ko sem že prvič šla na UZ, pa je bil samo user posted image . Potem sem upala da ko bom šla na NS da mi bo zdravnica rekla da sta 2 otročka notri in da moj zdravnik ni dobro vidu na prvem UZ. Pa je spet bil samo 1 user posted image user posted image

To pomeni da se še lahko zgodi da bom rodila user posted image user posted image ?

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 724
19.10.2011 17:21:59   
krispin
Waa.. Jaz sem si tudi vedno želela dvojčke. user posted image
Je pa tudi mene tašča razveselila s podobno zgodbo, da so pri njeni sodelavki na vseh pregledih spregledali ta drugega user posted image . Sicer ne vem kako je to možno, ampak izgleda da je vse mogoče! user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.