|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ob 3h več nikogar
20.9.2011 7:30:35   
janapan
Ma meni se pa poraja eno vprašanje. Zanima me kakšne imajo v večini starši službe da je mogoče slednje: KO pripeljem svoja otroka v vrtec ob 7h (prva in druga starostna skupina) v vrtcu ni skoraj nobenega otroka, so v skupni skupini in jih je morda vseh skupaj z mojimi do 5. (pa da ne bo pomote, vrtec je velik v večjem mestu). No ko pridem ob 15:05 je moja punčka sama v skupini (od 12 -ih) v skupini kjer je starejša pa jih je do 5 (od 24 ih). Res mi ne gre v račun....al so vsi doma, al majo vsi babice.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ob 3h več nikogar
20.9.2011 7:41:23   
Hope2
Najbrž je tole bolj čisti slučaj v vašem vrtcu. Če p apogledaš nižje debato, potem pa vidiš da vse več mamic raje vzame skrajšani delovni čas ali pa ostane doma. Jaz sem npr raje ostala doma, saj babic in dedkov ni bilo v bližini, mož pa je velikokrat na službeni poti. Pa sosrodnike aktivirajo in je, poznam tudi eno, ki ima varuško- varuška otroka dvigne ob 14.30 in ga odpelje domov ter ga čuva doma, dokler pač ne pridejo starši. Varuška jo pride cenej, kot da bi plačevala vrtcu "nadure", ap še ona je prej doma, kot če bi mogla še po otroka v vrtec.

Zdaj živimi v tujini in me zelo čudno pogledajo, ko komu omenim, kolk časa so otroci v vrtcu v sloveniji. Tu je vrtec od 8-14.00, brez debate, nimaš kaj zamujat ali kaj prej pripeljat. Prisiljen si vzet ali varuško-maid ali ostati doma.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2011 7:45:05   
Anonimen
Pri nas ne koristimo skrajšanega delovnika ali babi-servisa in je tamala v vrtcu od nekje 8ih do 15ih oz. najkasneje do 15:30 ... pač jaz delam od 7ih do 15ih (večinoma), moj ima pa s.p. in je bolj na evropskem delavniku (9-17ih), tako da jo on pelje v vrtec, jaz jo grem pa iskat. 

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2011 7:50:02   
Nika v službi
V naši skupini je bilo podobno, so zelo zgodaj odhajali in pozno prihajali v vrtec, ampak so praktično vsi imeli babi-dedi-servis, vključno z nami. Pravzaprav je večina kombinirala tako, da je otroka zjutraj v vrtec okoli 8:00, 8:15 pripeljal eden od staršev, popoldan okoli 15:00 pa so ji pobirali stari starši. Poznam tudi 2 osebi (a ne iz naše skupine), ki sta uporabljali kombinacijo soseda (ki je doma) + varuška.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2011 7:55:20   
Petka09
Naša pride ob 6.30 v vrtec, ko tudi ni še skoraj nobenega oz. trije največ (z našo vred). Po 15. uri jih tudi ostane samo še peščica. Večinoma grejo vsi domov okoli pol treh. Ponje hodijo:
- babice, ali
- mamice, ki so brezposelne ali na porodniškah.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2011 7:59:34   
Najaa
Pri nas se kaj takega še ni zgodilo. user posted image

V bistvu se mi je no, ko sem še sama delala v vrtcu in so do treh res večinoma šli domov otroci v jaslih. Ali pa sem imela 1-2, sam nikol do pol štirih. Prihajali so pa recimo pol starši, pol dedki in babice po njih.
Zdej pa tega pri hčerkama v vrtcu ne vidim več. Ob treh je še vse črno. user posted image

< Sporočilo je popravil Najaa -- 20.9.2011 8:07:51 >

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2011 8:06:45   
aprilčica07
Naš gre v vrtec ob 8 (ga pelje nona ali moj odvisno kako dela), popoldne ga hodim iskat po večini jst (končam malo po 15). Se je zgodilo, da sem ga peljala zjutraj jst, je bil tam okrog 7, pa je bil skoraj sam, no, popoldan pa jih je tam kr dosti. user posted image

Mi  pač kombiniramo.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
20.9.2011 8:30:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2011 9:06:24   
AKP
Jaz mojo peljem en teden ob 5.20, pa je ali prva ali pa druga, drugi teden pa ob 6.30, pa je že kar nekaj otrok tam. Ponjo pa gre en teden mož ob 14.15, drugi teden pa jaz ob 15.30. Takrat se skupine združijo in ostane še, kar precej otrok. Je pa vrtec drugače odprt do 17.00. Lani je bila v skupini od 1-2 in so nekateri šli malce pred 17 uro domov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2011 9:07:19   
kajajaka
Pri nas koristi veliko mamic (tudi nekaj očkov) skrajšan delovnik. Pa seveda babi/dedi/tete pomagajo. Večinoma gre za kombinacije. Pred 7h je zelo malo otrok v vrtcu, po 15h pa le redkokdaj kateri. V glavnem gre za kombinacije - enkrat eden pripelje, drugič drugi... Večinoma so otroci v vrtcu 8h-14h.

Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2011 10:05:09   
lenčy
zanimivo, pri nas pa gre veliko otrok domov že po spancu in kosilu (jasli) okoli pol enih. pa sm isto razmišlala, kako to starši delajo. js sm brezposlena in ga pridem zato prej iskat, pa še joka in pravijo naj ga pridem med prvimi iskat. ostale pa ne vem, vse pa tud menda niso brezposelne...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2011 10:12:11   
ronja
Pri nas ni tako: ko ju pripeljem ob 8:30, so vsi že tam ali pa se srečamo v garderobi, ker do takrat je itak treba bit v vrtcu, saj imajo takrat zajtrk. Ko ju pridem iskat, sem navadno prva, večina otrok pa ostane vsaj do 15h, precej jih je tudi bob 16h še v vrtcu.
Sicer pa odgovor na tvoje vprašanje:
- dostikrat en od staršev dela skrajšani delovni čas
- dostikrat je mama na porodniški, velikokrat se ljudje odločijo za še enega otroka, ko je prvi še v vrtcu, nekateri imajo več otrok... tega se kar nabere
- dosti ljudi je samozaposlenih in si lahko po svoje organizirajo urnik
- dosti ljudi ima babice in dedke v penziji
- dosti ljudi si lahko s partnerji razdeli delovnik tako, da gre en prej v službo, drugi pa prej iz službe
- navsezadnje ni niti malo ljudi, ki so brezposelni ali so doma po svoji volji

In ko vse te skupine sešteješ - pride kar nekaj... Sama spadam v prvo skupino.

Se mi pa res smilijo starši, ki morajo začet ob 6h (oba) in se jim vrtec ne odpre dovolj zgodaj (pri nas je lani bil odprt tako, vendar so potem ugotovili, da je teh otrok premalo in so šli nazaj na ob 6h).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.9.2011 10:15:07   
Lunca1
po moje je pri večini ali babica d.o.o. ali brezposelnost

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.9.2011 10:15:38   
nusi
če so vrtci bolj na obrobju Ljubljane, potem so ponavadi pri roki babica in mame, ki delajo doma - pri možeh privatnikih - tko je blo pri nas. Jaz bom tudi babi servis probala ulaufat, drugač bo tamal v vrtcu od 7.30 do 15.30 in meni se zdi to preveč in čist brez veze, nič več ne odnese kot če gre po spanju ali pred spanjem - na žalost pa nimajo vsi te možnosti.

Sodelavki je soseda tamalga v vrtec vozial ker se ni odprl tako zgodaj, ona ga je pa ob 16.00 pobrala - groza cele dneve v vrtcu, pa sodelavki je blo hudo ampak nima kej.

< Sporočilo je popravil nusi -- 20.9.2011 10:17:24 >

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.9.2011 10:21:57   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pri nas ni tako: ko ju pripeljem ob 8:30, so vsi že tam ali pa se srečamo v garderobi, ker do takrat je itak treba bit v vrtcu, saj imajo takrat zajtrk. Ko ju pridem iskat, sem navadno prva, večina otrok pa ostane vsaj do 15h, precej jih je tudi bob 16h še v vrtcu.
Sicer pa odgovor na tvoje vprašanje:
- dostikrat en od staršev dela skrajšani delovni čas
- naj dodam še deljen delovni čas (ena mamica v naši skupini)
- dostikrat je mama na porodniški, velikokrat se ljudje odločijo za še enega otroka, ko je prvi še v vrtcu, nekateri imajo več otrok... tega se kar nabere
- dosti ljudi je samozaposlenih in si lahko po svoje organizirajo urnik
- dosti ljudi ima babice in dedke v penziji
- dosti ljudi si lahko s partnerji razdeli delovnik tako, da gre en prej v službo, drugi pa prej iz službe
- navsezadnje ni niti malo ljudi, ki so brezposelni ali so doma po svoji volji

In ko vse te skupine sešteješ - pride kar nekaj... Sama spadam v prvo skupino.

Se mi pa res smilijo starši, ki morajo začet ob 6h (oba) in se jim vrtec ne odpre dovolj zgodaj (pri nas je lani bil odprt tako, vendar so potem ugotovili, da je teh otrok premalo in so šli nazaj na ob 6h).

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.9.2011 10:29:21   
Anonimen
Delajo skrajšan delovni čas?

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.9.2011 13:05:49   
t5t6
Jaz sem se enako spraševala pri starejših fantih, vedno sta prišla prva v vrtec in zadnja odšla, tolažila sem se, da sta vsaj dva skupaj. Delela sem osem ur in če sem zelo hitela sem potrebovala pol ure vožnje v vsako smer - brez trgovine. Mož je pa itak odsoten cel dan tako, da si ne zjutraj ne popoldan nisem mogla pomagati. Sedaj pri tamlajši delam 6 urni delovnik, ampak preden jo grem iskat šibam domov da na hitro naredim kosilo in pregledam s fantoma če je kaj za šolo in potem malo po treh grem v vrtec, ker ko pride ona domov se sploh ne morem več posvetit fantoma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.9.2011 13:11:46   
Katy78
Naš fantek je v vrtcu od 8.00 do 14h ali 15h, ko ga pobere oči. K sreči dela v šoli in ga gre res lahko kmalu iskat. Mi je pa ravno zadnjič rekel, da ko ga je prišel iskat ob 15h, da jih je bilo samo še nekje 5 (v skupini jih je drugače 16), ampak naslednji dan, ko je isto prišel ob 15h, je bila pa igralnica še polna. Tako da ne vem, očitno jih včasih pridejo iskat babice in dedki, drugače si tega ne znam razložiti. Skrajšan delovnik sicer je rešitev za tiste, kjer bi bil otrok sicer 9 ur v vrtcu, ampak žal samo do otrokovega 3. leta.user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 20.9.2011 13:12:26 >

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.9.2011 13:16:53   
lenika83
Jaz sem se tudi to spraševala lani, ko je bila mala v skupini 1-2 leti. Ko sem jo tak čas lani uvajala, sem bila več časa v vrtcu in sem opazila stvari, ki jih drugače ne bi. Jasno mi je, da se pač kombiniraš, da zjutraj eden pelje otroka, popoldne gre drugi ponj, ampak ni mi pa jasno kako lahko zjutraj oba starša pripšeljeta otroka ob 8 in okrog 14 prideta oba ponj. Ali pa ga zjutraj zelo pozno pripelje mami in ga pride hitro iskat. Sicer priznam, da njihovih "zaposlitvenih razmer" ne poznam, samo se mi vseeno ne zdi najbolj verjetno, da med 14 otroci v skupini imata samo 2 "normalno" zaposlene starše (to mislim takšne s fisknim delavnikom, kjer si ne moreš zmišljevati kdaj in kako boš hodil v službo).

Drugače pa tudi mi kombiniramo, da jo zjutraj pelje mož, popoldne jo gre pa iskat babi, ker je tako najkrajši čas tam, pa še babi je zaposlena v šoli, ki se drži vrtca in jo spotoma pobere. Jaz pa v vrtec ne hodim, pa ne da ne bi hotela, ampak je najbolj ugodna varianta za malo, da jo vozita ati in babi, drugače bi morala biti skoraj 1 uro dalj tam.

Sicer pa je v našem vrtcu tako, da je do 8 bolj malo otrok (ne vem točno koliko, ker ne vozim male v vrtec), ko sem pa enkrat prišla po njo okrog 3, pa jih je bilo največ 10 % od celega vrtca (skupno jih je malo več kot 100). Sem pa šla enkrat na govorilno uro ob 4 in je pet minut pred 4 sedela pomočnica na hodniku z dvema otrokoma.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.9.2011 13:26:19   
Janyna
IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Ma meni se pa poraja eno vprašanje. Zanima me kakšne imajo v večini starši službe da je mogoče slednje: KO pripeljem svoja otroka v vrtec ob 7h (prva in druga starostna skupina) v vrtcu ni skoraj nobenega otroka, so v skupni skupini in jih je morda vseh skupaj z mojimi do 5. (pa da ne bo pomote, vrtec je velik v večjem mestu). No ko pridem ob 15:05 je moja punčka sama v skupini (od 12 -ih) v skupini kjer je starejša pa jih je do 5 (od 24 ih). Res mi ne gre v račun....al so vsi doma, al majo vsi babice.....

Ja tudi meni to nikol ni šlo v račun. Moji otroci so vedno bili zadnji v skupini, s tem da smo jih prišli iskat ob 15:20. Očitno imajo take delavnike al pa nekoga, ki jih pridejo iskat. Pri nas tega ni.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.9.2011 14:00:05   
ronja
ampak žal samo do otrokovega 3. leta.

oz. do 6., če imaš 2 ali več otrok.

Aja, pa pozabila sem dat še kategorijo učiteljev - ti tudi zaključijo navadno pred 15to in nikoli ne začnejo pred 7mo, pa še to je izjema, v gl. ne pred 8mo. Se nabere vseh teh kategorij, kjer je en od staršev: samozaposlen, učitelj, zdravnik, ki dela dop. (dop. izmena je vedno nekje do 13-14 ure končana), gospodinja, nezaposleni, dela skrajšani delovni čas, pa še babi in dedi servis...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.9.2011 14:03:00   
tasa_m
user posted image  user posted image to sem se tudi jaz spraševala, kakšne službe imajo starši da je lani ob 15h bila več ali manj sama v vrtcu iz njene skupine. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.9.2011 19:19:45   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Delajo skrajšan delovni čas?

Zakon o starševskem varstvu (48 člen) omogoča, da eden od staršev, lahko koristi skrajšan delovnik - namesto 8 ur na dan dela 4,5,6 ali 7... CSD mu doplačuje prispevke do polne delovne dobe, plača pa je pač za malenkost nižja. To lahko koristi do otrokovega 3. leta (če ima enega otroka) ali do 6 leta najmlajšega otroka, če ima dva ali več otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
20.9.2011 20:16:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.9.2011 17:40:13   
Taddy78
Naš vrtec je odprt od 6:30 do 16.ure. Sicer ga vedno zadnja pripeljem, grem pa ponj okoli 15:30, pa jih je vedno še vsaj 10 v skupini, no združeni skupini. Če pridem ponj ob 15-h, v njegovi skupini (jih je 21) manjka mogoče največ 5 otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?