špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom. En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol. Špelina, mogoče pa jih ima, pa jih pozabi. Je pa res, da glede na to, da torbe sploh ne nosijo domov, nimaš nobenega pregleda. Ti bom dala en primer: naši so morali čez vikend narest miško - lutko. Pol jih jo je prineslo v ponedeljek, pol pa jo je nosilo še ves teden. V četrtek smo imeli RS, in ker ta nesrečna miška ni bila nikjer zapisana, ampak samo ustno podana, so nekateri starši izrazili željo, da bi se vse njihove naloge/zadolžitve pisale v beležko, tako, da bi tudi starši vedeli kako in kaj. Pa je učiteljica dejala, da se morajo naučiti si zapomniti stvari in da ve, da si jih vsi ne bodo takoj, tolerirajo - da lahko prinesejo kasneje, s tem da jih vsak dan opomnijo. Menim pa da ta toleranca ne bo celo leto, ampak nekaj časa. Tako kot v službi, ko jo nastopiš ti je vse novo, 100 reči in 100 skrbi, ko pa zadeva postane rutina, pa je to to. Uškinamama: glavno je da ste vi zadovoljni, ostalo ni važno. Se mi ne da z vsako besedo ukvarjat. Jaz pač različno tretiram zadolžitve oz. naloge. Jaz npr. rečem takole: Mala miss mora pospravljiati vse za seboj od igrač do oblek in posode, jaz temu rečem zadolžitev, ne naloga. Lahko pa kdo drug drugače. Konec koncev je vseeno, glavno da je zadeva narejena . In red in skrb za sebe in za svoje stvari se začne doma in če je otrok tega navajen bo tako delal tudi v šoli, ga posebej na to ni potrebno navajat - imo. Odgovor na odebeljeno: ni res. Sem danes povprašala in mi je bilo rečeno, da se bomo te stvari pomenili v pon. na roditeljskem, do takrat so brez nalog. A tako. A zobne ščetke ali pa rutice tudi niso rabili v šolo prinest? Če je tako, potem pa bo najbolje, da v ponedeljek učiteljici zaupaš svoja pričakovanja in zamisli: IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol sem sigurna, da je ona najboljši naslov za to . Odgovor na rdeče odebeljeno: v naši šoli ne uporabljajo zobnih ščetk, rutice so dobili v šoli in nas (starše) je policist na uvodnem sestanku avgusta (sestanek je potekal brez otrok) opozoril, da jih morajo redno nositi na poti v in iz šole. Ostalega ne bom kometirala, ker očitno na tej temi različna mnenja in izkušnje ter izmenjava le-teh s strani dotičnih niso zaželjeni. ? Ne.
|